YAXA Blog

Dé hoogtepunten van Brazilië

26 juni 2018

Door: Hiske Dijkstra

Samen met de cowboy, hobbelend op ons paard, dwars door de Braziliaanse Pantanal. Brazilië is fantastisch! Tijdens mijn inspectiereis in Brazilië heb ik onder andere de metropool Rio de Janeiro, de indrukwekkende Iguazú watervallen én het moerasgebied, de Pantanal, bezocht. Wil je mijn absolute hoogtepunten te weten komen? Lees dan verder!

IMG_6482

Tien dagen had ik de tijd om een impressie te krijgen van dit land. Ja, een impressie, want Brazilië is enorm! Van te voren had ik al bedacht welke plaatsen ik graag zou willen bezoeken. Zo begon mijn reis met een doorvlucht van Rio de Janeiro naar de Iguazú watervallen.

Bij de Iguazú watervallen verbleef ik in Pousada Charm Iguassu. It’s all in the name, pousada’s; kleinschalige, charmante guesthouses, zijn erg leuk om in te overnachten! Dezelfde dag nog bezocht ik de Braziliaanse kant van de watervallen. Samen met een Engelssprekende gids liep ik over een brug langs de watervallen, genietend van het indrukwekkende panoramische uitzicht. Naarmate ik het pad steeds verder afliep werd het lawaai van het denderende water steeds luider. De gids reikte mij een poncho aan; de loopbrug ging verder óver het water en eenmaal hier blijft niets meer droog! Letterlijk en figuurlijk ‘gigantisch’ mooi!

IMG_20171202_145214_244_resized

Ook de ‘Cataratas del Iguazú’ aan de Argentijnse zijde mogen niet overgeslagen worden. Deze is groter dan de Braziliaanse kant en kost dus ook meer tijd om te bezoeken. Mijn tip: bezoek de Argentijnse kant zeker met een gids vanwege de grensoverschrijding. Aan deze kant kunt je verschillende wandelingen maken. De uitzichten, met bij mooi weer prachtige weerkaatsende regenbogen, zijn fenomenaal!

Vanaf de luchthaven van Foz do Iguaçu vloog ik naar Campo Grande, de hoofdstad van Mato Grosso do Sul waar het grootste drasland gebied ter wereld zich bevindt: de Pantanal. Mijn gids stond al op mij te wachten om samen in zo’n 3 uur naar de lodge te rijden, Pousada Aguapé. Bij dit familiebedrijf hangt een ontspannen sfeer, de mensen zijn vriendelijk en er is heerlijk lokaal eten. Ik bezocht het gebied in november, het regenseizoen had zijn intrede al gedaan en het moeras stond al aardig ver onderwater. Dat kon mijn pret niet drukken, samen met de cowboy maakte ik een rit per paard, jeep en boot om de bijzondere flora en fauna te spotten. Een verblijf van minimaal 3 nachten is wel echt een must!

Vanaf Campo Grande vloog ik terug naar Rio de Janeiro, mijn laatste stop op het programma. Een bezoek aan Christ the Redeemer, bovenop de Corcovado berg, kan natuurlijk niet ontbreken tijdens een reis naar Brazilië. Een treintje bracht mij naar boven, dwars door de groene natuur van het Tijuca's Nationaal Park. Wat een fantastisch uitzicht! In de verte zag ik de Suikerbroodberg al liggen.

De Suikerbroodberg is te bereiken met twee kabelwagens, echter besloot ik om het eerste deel wandelend af te leggen. De aapjes in de bomen onderweg vergezelden mij tot het laatste gedeelte, die ik per kabelwagen omhoog ging. Een fenomenaal uitzicht als afsluiter van de reis door Brazilië!

Meer weten over Brazilië en de reismogelijkheden? Klik dan hier voor de voorbeeldreizen. Ik help graag bij het samenstellen van de perfecte reis op maat.


Hiske Dijkstra

Reisexpert

Tijdens mijn opleiding International Tourism Management heb ik drie maanden gestudeerd in Thailand. Mijn passie voor reizen kwam hier pas écht naar boven. Na een succesvolle stage bij Yaxa Reizen ben ik hier nu als full-time travel consultant aan de slag.

Bekijk meer artikelen van Hiske