YAXA Blog

FAMtrip Thailand

26 juni 2018

Door: Hiske Dijkstra

Afgelopen mei was het weer zover, een studiereis van Yaxa Reizen! Wij nemen onze reisagenten graag mee op reis en dit keer was Thailand aan de beurt. Dit is één van onze best verkochte bestemmingen, maar het blijft vaak bij een bezoek aan de hoofdstad Bangkok, de River Kwai in Kanchanaburi en de idyllische eilanden in het zuiden. Thailand heeft zoveel meer! Aan ons de taak om het relatief onontdekte, authentieke noordoosten van Thailand te laten zien.


Dinsdag 15 mei; met een groep van tien reisagenten verzamelden wij ons bij de incheckbalie van EVA Air op Schiphol. Na een hartelijk ontvangst door de General Manager van de Taiwanese vliegmaatschappij was het tijd voor de check-in procedure, met voorrang, want als cadeautje van EVA Air vlogen wij Premium Economy!

Na een vlucht van circa 11 uur kwamen wij helemaal uitgerust aan op de plaats van bestemming; Bangkok Suvarnabhumi International Airport. In de lounge van Bangkok Airways konden wij genieten van een kopje koffie voordat de doorvlucht naar Chiang Rai aanving.

Chiang Rai, een waar pareltje in het noorden van Thailand. Wij verbleven in het La Luna Resort, centraal gelegen met in Thaise-stijl ingerichte huisjes. Écht een aanrader! Met het lokale vervoersmiddel, de tuk-tuk, raceten wij over de weg naar het restaurantje voor ons diner. Daarna hadden we de tijd om samen langs de kraampjes van de Chiang Rai avondbazaar te slenteren. Nou ja, de tijd.. rennen! Terug naar het hotel! Het stormde opeens zo hard dat de elektriciteit is uitgevallen in onze accommodatie. Ook dat is Thailand!

De volgende dag reisden wij door naar Chiang Mai, wellicht klinkt deze stad je wel bekend in de oren. De prachtige groene omgeving verkenden wij doormiddel van een fietstour, maar ook hebben we geziplined door de jungle en kennis gemaakt met de Thaise olifant. Culinair Thailand mocht niet achterblijven, met onze koksmutsen op volgden we een kookcursus met de boodschappen die we zelf op de lokale markt hadden gehaald.

Next: de Isaan, het oosten van Thailand. De lokale bevolking spreekt hier geen Engels, er zijn geen grootschalige, luxe 5-sterrenhotels, maar wat is het hier mooi! We reisden naar Loei, waar we onderweg een schooltje bezochten en met de kinderen speelden. Ook een boottocht over het Huay Krating meer mocht niet ontbreken.

Het dorpje Chiang Khan mag zeker uitgelicht worden. Wie bekend is met het backpackersdorpje Pai, zal dit dorpje zeker leuk vinden. In de ‘walking street’ bevinden zich leuke barretjes, restaurantjes en kleine winkeltjes. Parallel aan deze straat vind je de Mekong Rivier, met aan de overkant Laos. Wij stapten hier in een traditionele longtail boot en zijn de rivier over gevaren.

De FAMtrip werd afgesloten met een drankje in de skybar van het Pullman hotel in bruisend Bangkok. Een spectaculair uitzicht gegarandeerd!

Ook geïnteresseerd in een reis naar Thailand buiten de gebaande paden? Klik hier voor de voorbeeldreizen. Ik help graag bij het samenstellen van een unieke reis op maat.


Hiske Dijkstra

Reisexpert

Tijdens mijn opleiding International Tourism Management heb ik drie maanden gestudeerd in Thailand. Mijn passie voor reizen kwam hier pas écht naar boven. Na een succesvolle stage bij Yaxa Reizen ben ik hier nu als full-time travel consultant aan de slag.

Bekijk meer artikelen van Hiske