YAXA Blog

Flores; een bijzonder stukje Indonesië

21 augustus 2018

Afgelopen jaar mocht ik voor Yaxa Reizen een inspectiereis maken naar het Indonesische eiland Flores. Wat was dit een ongelooflijk bijzondere ervaring! Meer weten? Lees dan verder.

Flores is het grootste eiland van de Kleine Sunda eilanden, gelegen ten oosten van Bali. In de 16e eeuw had een Portugese Dominicaner missie grote invloed op Flores en dat is de reden dat ook nu nog het eiland overwegend rooms-katholiek is. Vanaf Bali is het eiland in circa twee uur vliegen goed te bereiken met Garuda Indonesia.

Op Flores zag ik oude tradities, een kleurrijk straatbeeld en prachtige ongerepte natuur. Het toerisme in Flores staat nog in de kinderschoenen dus verwacht hier zeker geen overdadige luxe! Een uitzondering daarop is de vissersplaats Labuan Bajo waar meerdere vier– en vijf sterren hotels zijn. Maar ik sliep er in het driesterren Golo Hilltop Hotel. Een kleinschalige accommodatie met een zwembad en een vriendelijke Nederlandse eigenaresse. Prachtig gelegen boven de stad en met een fantastisch uitzicht over de baai. Deze foto maakte ik om 5 uur ’s morgens op het terras voor mijn kamer.

Om het échte Flores te ontdekken ben ik het binnenland ingaan. Daar maak je pas echt kennis met de eenvoud en de authentieke sfeer van Flores. Fantastisch! De accommodaties daar zijn eenvoudig maar dragen bij aan een bijzondere ervaring.

Bij zonsopgang heb ik de adembenemende Kelimuti vulkaan bezocht. De drie kratermeren wisselen steeds van kleur en zijn spectaculair om te zien. Tijdens een boottocht vanuit de vissersplaats Labuan Bajo bezocht ik de buureilanden Rinca en Komodo. Om op Komodo vlakbij de reusachtige Komodovaraan te staan is wel een hele bijzondere ervaring en een hoogtepunt van mijn reis.

Rondreizen op Flores raad ik zeker aan voor ervaren reizigers die van de gebaande paden af willen gaan en een avontuurlijke reis willen maken. Voor een rondreis over Flores is toch wel minimaal acht dagen nodig, naar wens aangevuld in combinatie met bijvoorbeeld Bali, Lombok of één van de Gilli eilanden. Spreekt dit jou aan? Bekijk onze voorbeeldreizen hier of stuur mij een e-mail, ik help je graag bij het maken van jouw ideale reis!

Foto_collage_test