YAXA Blog

Lies op inspectiereis door Thailand en Laos

30 september 2019

In augustus mocht ik voor YAXA Reizen deelnemen aan een studiereis, georganiseerd door TAT, het Thaise verkeersbureau, naar Noord Thailand met een uitstapje naar Luang Prabang in Laos.

Deze studiereis gaf mij de kans om het relatief rustige noorden van Thailand te bezoeken met de culturele hoogtepunten en ongerepte natuur. Na aankomst in Chiang Rai bezochten we de Witte tempel én de Blauwe tempel. Erg indrukwekkend! Na een goede nachtrust in The Legend in Chiang Rai verhuisden we naar het Anantara Golden TriangleElephant Camp & Resort waar we mochten kennismaken met de Aziatische olifant. Het resort heeft het programma ‘Dollars for Deeds’. Van iedere overnachting hier gaat automatisch een bedrag naar de stichting The Golden Triangle Asian Elephant Foundation ter ondersteuning van het welzijn van de olifanten in dit gebied. Op het drielanden uitkijkpunt ‘The Golden Triangle’ aan de Mekong Rivier keken we uit over Laos en Myanmar (voormalig Birma). In het kleine museum kregen we uitleg over de spannende periode van de opium smokkel in deze regio.

In Chiang Mai bezochten we diverse indrukwekkende tempels en was er even tijd de lokale foodmarket te bezoeken. Wat we daar te koop zagen hebben we ’s avonds tijdens onze streetfood tour geproefd. Vooraf het bekende Pad Thai smaakte heerlijk! Buiten Chiang Mai brachten we een indrukwekkend bezoek aan de Pong Huai Local Community gelegen tussen de rijstvelden. Hier hebben de dorpelingen de handen ineen geslagen en bieden op verantwoorde wijze activiteiten aan voor toeristen. Katoen- en rijst verbouw, spinnen, weven, kookcursus en homestays. Erg leuk om daar kennis mee te maken. De overnachtingen in Chiang Mai in het Puripunn Grand Boutique Hotel en het Anantara Chiang Mai Resort was puur genieten.

Na een heerlijke lunch bij een Homestay in Pong Huai was het tijd om naar Laos te gaan. De overnachting in Luang Prabang was in het stijlvolle Avani Hotel, onderdeel van de Anantara groep. Laos is een relatief onbekend land ten noorden van Thailand maar beschikt over ongekende cultuurschatten in Luang Prabang. De hele binnenstad staat op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Op een wel heel Hollandse manier, namelijk op de fiets, hebben we alle bezienswaardigheden van Luang Prabang bezocht.

We brachten onder andere een bezoek aan The Luang Say Residence. Een hotel van ongekende klasse in een schitterend koloniaal gebouw. Hier genoten we van een heerlijke lunch. Als afsluiting van het bezoek aan Luang Prabang maakten we een mooie boottocht over de Mekong Rivier naar de Pak Ou grot, de grot van de duizenden Boeddha’s. Ik heb de hele tocht op de voordek van het schip gezeten. Echt genieten!

Helaas was het toen tijd om Laos te verlaten en met een vlucht van Air Asia bereikten we al snel Bangkok voor de laatste overnachting in The Rose Residence, gelegen in een rustige zijstraat van de drukke Silom Road in het hartje van Bangkok. Per Tuk-tuk gingen we ’s avonds op pad voor een laatste uitje!

Het was een prachtige reis vol hoogtepunten die ik niet snel zal vergeten.

Ook geïnteresseerd in reizen naar Thailand en Laos buiten de gebaande paden? Ik help u graag bij het samenstellen van een unieke reis op maat.