Afrika van A tot Z | 30-daagse groepsrondreis Africa4us

Yaxa Reizen

30-daagse groepsrondreis per 4x4 safaritruck
€ 6.345,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd januari t/m december
Vrijblijvende offerte aanvragen

Duizenden kilometers aan Afrikaans natuurschoon

Reis in internationale groep vanuit Kaapstad, Zuid-Afrika, naar de Victoria Falls en eindig uw bijzondere rondreis in het mooie Kruger National Park. Gedurende deze reis maakt u kennis met de drukke straten van Kaapstad, de indrukwekkende woestijnlandschappen in Namibië, de adembenemende Victoria Falls, de unieke Okavango Delta en het Kruger National Park. Deze uitgebreide rondreis staat garant voor bijzondere belevenissen, waar u tevens meer te weten komt over de verschillende culturen, natuur, variërende natuurschoon en vele wilde dieren. Uw ervaren Engelsprekende gids zal er voor zorgen dat u op een comfortabele en fascinerende wijze de regio leert kennen.

Hoogtepunten van Zuidelijk Afrika

 1. Klim naar de top van de Tafelberg
 2. Geniet van het uitzicht over de Fish River Canyon
 3. Ervaar één van de mooiste wildparken van Afrika: het Etosha National Park
 4. Mosi-oa-Tunya - De Rook Die Dondert - dit zijn de Victoria Falls
 5. Ervaar de oude Swazicultuur

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Aankomst in Kaapstad

Na aankomst op de luchthaven van Kaapstad wordt u hartelijk welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger. Aansluitend wordt u naar uw hotel gebracht. Gedurende de dag ontdekt u Kaapstad op eigen gelegenheid. ’s Avonds om 18:00 uur ontmoet u uw medereisgenoten en gids om de reisdetails te bespreken. Kaapstad biedt een ongelofelijke variëteit aan activiteiten en bezienswaardigheden. Probeer de grote verscheidenheid aan exotische smaken, zoals de heerlijke Cape Malay curries, het beroemde lokale gerecht Bobotie of de meest verse zeevruchten in een uitstekend visrestaurant. Zorg ervoor dat u een dag eerder aankomt (dit kan Yaxa Reizen voor u verzorgen) zodat u de wereldberoemde gevangenis op Robbeneiland kunt bezoeken waar voormalig president Nelson Mandela 18 van zijn 27 jaar gevangenschap vastgezeten heeft. Ook kunt u Cape Point bezoeken of ga met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg om vanaf hier te genieten van een panoramisch uitzicht over Kaapstad.

Overnachting: u verblijft één nacht in de Breakwater Lodge op basis van logies en ontbijt.

Uitzicht op de Tafelberg

Kaapstad

Dag 2

Kaapstad - Springbok

Daar gaan we!

Na het ontbijt vertrekt u vroeg richting Springbok dat in het hart van Namaqualand gelegen is. Het stadje is gevestigd in een smal dal en tussen hoge granieten bergen die de Kleine Koperberge doorsnijdt. Dit gebied wordt ook wel 'The Garden of the Gods' genoemd en staat bekend om de prachtige lentebloemen die van augustus tot september tot bloei komen.

Overnachting: u verblijft één nacht in Hotel Springbok op basis van halfpension.

Dag 3

Springbok - Hobas (Fish River Canyon)

Vandaag steekt u de grens over naar Fish River Canyon, Namibië. Geniet hier van de vele bezienswaardigheden en uitzichten. Vandaag heeft u de mogelijkheid om een wandeling te maken bij de op één na grootste kloof ter wereld. De beroemde Grand Canyon in Colorado, Verenigde Staten is de grootste ter wereld. De canyon is ruim 180 kilometer lang en vormt de natuurlijke grens tussen Namibië en Zuid-Afrika. Het uitzicht vanaf de rand is adembenemend!

Overnachting: u verblijft één nacht in de Canyon Road Lodge op basis van halfpension.

Deadvlei

Sossusvlei

Dag 4

​Hobas – Helmeringhausen

U vervolgt uw avontuur naar Helmeringhausen, een nederzetting die bestaat uit een hoeve, hotel en een benzinestation. Dit is een typisch Namibisch stadje! Helmeringhausen is gelegen in het zuidelijke deel van Namibië, tussen Fish River Canyon en Sesriem. De plaats wordt omgeven door oranje- en roodgekleurd woestijnzand. Bij aankomst kunt u ontspannen en genieten van de rust om u heen.

Overnachting: u verblijft één nacht in Hotel Helmeringhausen op basis van halfpension.

Dag 5

​Helmeringhausen – Sesriem

Sesriem is een andere kleine nederzetting in de Namibwoestijn. De naam Sesriem betekent "zes riemen" en werd zo genoemd door de Dorsland Trekkers, een groep Afrikaanssprekende pioniers. Er wordt gezegd dat ze 6 riemen (gemaakt van oryxhuid) aan elkaar moesten knopen om emmers water beneden uit de Sesriem Canyon te scheppen.

Overnachting: u verblijft twee nachten in de Hammerstein Lodge op basis van halfpension.

Dag 6

​Bezoek aan de Sossusvlei

Eindeloze zandduinen. Indrukwekkend!

Vandaag ontdekt u Sesriem en haar omgeving. In de vroege ochtend kunt u van de gelegenheid gebruik maken om de prachtige zonsopkomst in de woestijn te ervaren. Daarnaast kunt u de beroemde Dune 45 beklimmen die nabij de ingang van Sossusvlei gelegen is. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de zandduinen die gevormd zijn door het zand dat door de Oranjerivier naar de westkust werd weggevoerd en weer werd teruggeblazen naar de duinen van de Namibwoestijn. De Namib is ruim 55 miljoen jaar oud en wordt beschouwd als de oudste woestijn ter wereld. Het zand is hier rood gekleurd vanwege het hoge ijzeroxide niveau. Daarnaast zijn de duinen tevens de hoogste ter wereld.In de middag bezoekt u de Sesriem Canyon, een miniatuur waar u de kloofwanden kunt bezoeken.

Zandduinen

Sossusvlei

Dag 7

​Sesriem – Swakopmund

U vervolgt uw reis naar Swakopmund met zijn frisse Atlantische wind, culturele belevenissen en extreme avonturen zoals quadrijden, sandboarden, 4x4-safaris en parachutespringen (weersafhankelijk). Vandaag zijn de lunch en het diner niet inclusief want Swakopmund heeft een tal van leuke plekken waar u heerlijk kunt genieten van lokale gerechten. In de havenstad vindt u een verscheidenheid aan bakkerijen, cafés en restaurants met een selectie van goed geprijsde maaltijden.

Overnachting: u verblijft twee nachten in het Prost Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 8

Vrije dag in Swakopmund

Swakopmund beschikt over een verscheidenheid aan attracties en activiteiten die geschikt zijn voor een grote doelgroep. Zo kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken langs het strand of een bezoek brengen aan de Kristal galerij. Hier kunt u de grootste Quartz Crystal Cluster ter wereld aanschouwen met een gewicht van 14.100 kilogram. Of breng een bezoek aan de uitstekende curiosawinkels. Hier kunt u uzelf trakteren op een unieke souvenir voor een blijvende herinnering aan deze reis. Wanneer u iets zoekt met wat meer avontuur, dan zijn er in Swakopmund genoeg mogelijkheden!

Zandduinen Swakopmund

Swakopmund

Dag 9

​Swakopmund – Outjo

U vertrekt naar Outjo wat beter bekend staat als de toegangspoort naar het Etosha National Park. Dit schilderachtige stadje is gesticht door de Duitse koloniale leger, de Schutztruppe. U overnacht in Outjo voordat u morgen het Etosha National Park betreedt.

Overnachting: u verblijft één nacht in de Etotongwe Lodge op basis van halfpension.

Dag 10

​Outjo – Etosha National Park

Welkom in Etosha!

Vanochtend vroeg vertrekt u naar het Etosha National Park, één van de meeste geliefde natuurreservaten in Zuidelijk Afrika. Tijdens de safari in de middag gaat u op zoek naar olifanten, de zogenaamde zeldzame ‘black faced’ impala’s, zebra’s, de bedreigde zwarte neushoorns en de meer dan 100 andere soorten zoogdieren. Ook kunt u vandaag een nachtelijke safari maken (optioneel, kosten niet inbegrepen). Tijdens het regenseizoen veranderen de zoutpannen in ondiepe wateren waar vele pelikanen, flamingo’s en andere vogelsoorten te vinden zijn. Dieren clusteren zich vaak rond de drinkplaatsen in de buurt van de campings. U wordt de unieke mogelijkheid aangeboden om hier op een veilige afstand de interactie tussen de dieren te aanschouwen. In de avond worden deze afgezette drinkplaatsen verlicht zodat u ook tijdens de nacht de dieren rond het water van dichtbij kunt bekijken

Overnachting: u verblijft twee nachten in het Okekeujo/Halali Camp op basis van halpension.

Dag 11

​Etosha National Park

Maak u klaar, want vandaag gaat u de hele dag op safari!

U maakt deze tocht in de Adventure Overland Safari Vehicle voorzien van airconditioning. De ervaring die deze reis biedt, zult u waarschijnlijk elders niet kunnen ervaren. U ziet hoe spookachtige de grijs-witte olifanten baden in het witte stof, of werp een blik op de gracieuze giraffen. Misschien valt u vanavond wel in slaap met een angstaanjagende schreeuw van een hyena of een brullende leeuw in de verte.

Wildlife in het ​Etosha National Park

​Etosha National Park

Dag 12

​Etosha National Park – Windhoek

Vanuit Etosha rijdt u naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Gedurende de dag kunt u de stad met sterke Duitse invloeden ontdekken. Een aanrader is om vanavond heerlijk te gaan dineren in één van de goede restaurants. Windhoek is een kleine hoofdstad, maar met vele interessante bezienswaardigheden. Een van hoogtepunten zijn de 33 Gibeon Meteorieten bij Post Street Mall. Hier kunt u de buitenaardse meteorieten fotograferen en aanraken die corrosiebestendig zijn vanwege de grote hoeveelheid nikkel. Verder zijn er vele winkelmogelijkheden en kunnen liefhebbers van geschiedenis hun hart ophalen in een van de vele musea en historische gebouwen in het centrum van Windhoek. Eén van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden is de Christuskirche, een Lutherse Kerk gebouwd in neogotische stijl. Windhoek is ook de plaats waar sommige van uw reisgenoten huiswaarts keren of juist aansluiten bij uw groepsreis. Waarschijnlijk wisselt u hier ook van voertuig en gids.

Overnachting: u verblijft één nacht in Hotel Safari op basis van logies en ontbijt.

Dag 13

​Windhoek – Ghanzi

U vertrekt vroeg na het ontbijt voor een lange rit door het oostelijke deel van Namibië en steekt de grens over naar Botswana. Uiteindelijk reist u door het hart van de Kalahariwoestijn. De plaats Ghanzi, de eindbestemming van vandaag, staat vooral bekend als het leefgebied van de San (Bosjesmannen) die leven volgens oude gebruiken. In de middag kunt een bezoek aan hen brengen waar u kennis maakt met de cultuur en leefstijl van de oorspronkelijke bewoners van dit gebied (optioneel, kosten niet inbegrepen). In de avond heeft u de mogelijkheid om een traditioneel optreden bij te wonen rond een kampvuur bij de San. Met een beetje geluk kunt u genieten van de glinsterende sterrenhemel waar Ghanzi bekend om staat.

Overnachting: u verblijft één nacht in Ghanzi Trail Blazers op basis van halfpension.

Verken de omgeving

Ghanzi

Dag 14

​Ghanzi – Maun

Maak tijdens een optionele ochtendwandeling met de San kennis met de prachtige omgeving en de overlevingsvaardigheden die van generatie op generatie worden overgedragen. Vervolgens reist u door naar Maun, de op vier na grootste stad van Botswana. Hier heeft u de gelegenheid om te genieten van een spectaculair panoramisch uitzicht op de Okavango Delta vanuit een kleine vliegtuigje (optioneel, kosten niet inbegrepen). Vanuit de lucht krijgt u een goede impressie van de indrukwekkende omgeving. De kans is groot dat u olifanten, giraffen en buffels vanuit de lucht ziet. Mocht u de vlucht over willen slaan dan kunt u de rest van de dag heerlijk relaxen op de camping.

Overnachting: u verblijft twee nachten in de Island Safari Lodge op basis van halfpension.

Dag 15

Verkenning van de Okavango Delta

Na het ontbijt gaat u naar de Okavango Delta en maakt u kennis met een lokale manier van reizen, namelijk per mokoro. Afhankelijk van de waterstanden in de delta wordt u naar het ‘polling station’ gebracht met een gemotoriseerde boot of een 4x4 voertuig. Een mokoro is een traditionele kano die plaats biedt aan twee personen. De kano wordt bestuurd door een ‘poler’ die aan de achterkant staat en de mokoro stroomafwaarts met een paal vooruit manoeuvreert. Tijdens deze rustige tocht kunt u genieten van het prachtige landschap dat voorbij trekt en heeft u de mogelijkheid om fantastische foto’s te maken. De duur van deze vaartocht hangt af van de tijd van het jaar en de waterstanden in de delta. Onderweg maakt u een stop voor een lunch op een eiland en kunt u een wandeltocht maken van een aantal uren door de Delta. In de loop van de dag keert u terug naar Maun per mokoro in een één a twee uur durende vaartocht met een fraaie zonsondergang.

Dag 15 (optioneel)

Fly-In Mokoro Dagtrip

Mocht u deze dag op een avontuurlijke manier willen doorbrengen dan heeft u de mogelijkheid om vandaag een zogenaamde ‘Fly-in Safari’ te maken in de Okavango Delta. Met een kleine vliegtuigje vliegt u in 20 minuten van Maun naar het diepe hart van de Okavango Delta. Hier wordt u vriendelijk welkom geheten door uw persoonlijke gids op Chief’s Island dat gelegen is op de grens van het Moremi Game Reserve. Hier begint uw avontuur en gedurende de dag maakt u verschillende stops voor onder andere een picknicklunch en korte wandelingen door de omgeving. Aan het einde van de dag wordt u weer teruggebracht naar de landingsbaan om uiteindelijk terug te keren naar uw accommodatie in Maun.

Ontdek de lokale manier van reizen per mokoro

Okavango Delta

Dag 16

Maun - Elephant Sands

De eindbestemming van vandaag is Elephant Sands, dat dichtbij het Botswaanse dorpje Nata gelegen is. Elephant Sands staat in de top 10 van bekendste water drinkplaatsen in Afrika. Hier kunt u vele dieren spotten zoals wilde honden, verschillende antilopensoorten en natuurlijk de olifanten die vaak op het complex te vinden zijn op zoek naar water. Dit zal ook de plek zijn vanwaar u te voet het dichtst in de buurt van deze wilde dieren kunt komen.

Overnachting: u verblijft één nacht in Elephant Sands op basis van halfpension.

Dag 17

Elephant Sands - Chobe Rivier (Kasane)

De reis gaat verder naar het kleine stadje Kasane, dat grenst aan het Chobe National Park en de Chobe rivier. Geniet in de middag van de prachtige uitzichten tijdens de cruise met op de achtergrond een mooie zonsondergang. Tijdens de zonsondergang, onder het genot van een hapje en een drankje, gaat u op zoek naar de wilde dieren aan de oevers van de Chobe rivier. Dieren zoals olifanten, buffels, kudu’s, nijlpaarden en giraffes worden hier vaak gespot. Gedurende de zomermaanden kunnen vogelliefhebbers hun hart ophalen. Het Chobe National Park is een waar vogelparadijs! Mocht u liever in plaats van deze cruise het Chobe National Park van een ander perspectief willen bekijken, dan kunt u deelnemen aan een fotosafari (optioneel, kosten niet inbegrepen).

Overnachting: u verblijft één nacht in de Thebe River Lodge op basis van halfpension.

Dag 18

Chobe - Victoria Falls

Na een relatief korte rit arriveert u bij de magnifieke Victoria Falls en het gelijknamige charmante stadje. De Victoria Falls zijn niet de breedste of hoogste watervallen, maar worden beschouwd als 's werelds grootste. Het indrukkende gordijn van vallend water in de diepe kloof is niet voor niets één van de zeven natuurlijke wereldwonderen. Naast het bezoek aan de watervallen kunt u deelnemen aan verschillende excursies (optioneel, kosten niet inbegrepen). Bungeejump of slinger aan de Victoria Falls brug die Zimbabwe en Zambia met elkaar verbindt en geniet van een prachtig uitzicht op de watervallen. Voor een adrenaline kick kunt u een halve of hele dag raften op de Zambezi rivier. Een perfecte afsluiting van uw dag is het maken van een avondcruise over de Zambezi rivier met prachtig uitzicht op de wilde dieren en diverse landschappen. Victoria Falls is ook de plaats waar sommige van uw reisgenoten huiswaarts keren of juist aansluiten bij uw groepsreis. Waarschijnlijk wisselt u hier ook van voertuig en gids.

Overnachting: u verblijft twee nachten in Shearwater Village op basis van logies en ontbijt.

De indrukwekkende Victoria Falls

Victoria Falls

Dag 19

Vrije dag bij de Victoria Falls

Rust of adrenaline?

Vandaag kunt u de omgeving van de Victoria Falls op een avontuurlijke manier verkennen. Ga bungeejumpen, slinger van de Victoria Falls brug, maak een bijzondere helikoptervlucht of een boottocht (optioneel, kosten niet inbegrepen), de keuze is vandaag aan u!

Dag 20

Victoria Falls - Gwango

U vervolgt uw reis naar het Gwango Heritage Resort dat buiten het Hwange National Park is gelegen. Dit is het grootste park in Zimbabwe met een oppervlakte van ongeveer 14.650 vierkante kilometer. Aan het einde van de middag gaat u een bijzondere safari maken door het Gwango Estate. Na het diner heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een nachtelijke safari (optioneel, kosten niet inbegrepen) om op zoek te gaan naar luipaarden, stekelvarkens, civetkatten, antilopen en vele andere wilde dieren.

Overnachting: u verblijft één nacht in het Gwango Heritage Resort op basis van halfpension.

Dag 21

Gwango - Bulawayo

Vandaag gaat u in zuidelijke richting naar het Matobo National Park, dat zich in de heuvels bevindt. Het is een schilderachtig gebied met prachtige beboste valleien. De lodge waar u de komende twee dagen verblijft is gelegen in de groene wijk Ilana.

Overnachting: u verblijft twee nachten in de Banff Lodge op basis van volpension.

Dag 22

Matobo National Park

Geniet vandaag van een safari per 4x4 Landrover door het Matobo National Park. Bezoekers van het Matobo National Park spotten regelmatig de witte en zwarte neushoorn, de sabelantilope, impala’s en vele andere wilde dieren. Bijzonder!

Neushoorns

Matobo National Park

Dag 23

Bulawayo - Musina

Terug naar Zuid-Afrika!

Vandaag steekt u de grens over van Zimbabwe naar Zuid-Afrika. U overnacht in de Bolayi Game Lodge. De Bolayi Game Lodge is gelegen in de Limpopo Vallei dat in het hart van ‘s werelds grootste concentratie Baobabbomen is gelegen. Vandaag heeft u de mogelijkheid om onder begeleiding van een gids een vogel- en wildlifewandeling te maken (optioneel, kosten niet inbegrepen).

Overnachting: u verblijft één nacht in de Bolayi Game Lodge op basis van halfpension.

Dag 24

Musina - Johannesburg

U reist vandaag naar Johannesburg, Zuid-Afrika’s grootste stad die ook bekend staat als The City of Gold, verwijzend naar de goudmijngeschiedenis van deze snel groeiende stad. U kunt vandaag een bezoek brengen aan Gold Reef City (optioneel, kosten niet inbegrepen); een pretpark en museum op een oude mijnschacht. Hier kunt u een ritje maken in de Shaft of Terror, een achtbaan met een verticale daling die bekend staat als de hoogste en snelste achtbaan van Afrika dankzij een val van maar liefst 47 meter. Geschiedenisliefhebbers kunnen een tour maken door het populaire Soweto of de Hop-On-Hop-Off-bus nemen om Johannesburg op een rustig tempo te ontdekken. Vanavond heeft u de mogelijkheid om heerlijk te gaan dineren in één van de vele uitstekende restaurants die de stad te bieden heeft. Johannesburg is ook de plaats waar sommige van uw reisgenoten huiswaarts keren of juist aansluiten bij uw groepsreis. Waarschijnlijk wisselt u hier ook van voertuig en gids.

Overnachting: u verblijft één nacht in de Airport Game Lodge Resort op basis van logies en ontbijt.

Dag 25

Johannesburg - Nkambeni

Na het ontbijt vertrekt u richting de Mpumalanga provincie waar ook de lodge is waar u vannacht verblijft. De accommodatie ligt net buiten het bekende Kruger National Park gelegen en beschikt over een restaurant, buitenzwembad en een bar/lounge. Geniet hier van de rust en de prachtige omgeving.

Overnachting: u verblijft één nacht in het Nkambeni Lodge op basis van halfpension.

Elegante cheeta

Kruger National Park

Dag 26

Nkambeni - Kruger National Park

De reist wordt vervolgd naar het Kruger Park National Park dat tegenwoordig onderdeel is van het Grote Limpopo Transfrontier Park dat gevormd wordt met de parken in Mozambique en Zimbabwe. Het gebied vormt een toevluchtsoord voor een grote verscheidenheid aan dieren. Omdat het van Nkambeni Lodge naar het Kruger National Park een korte rit is, zult u vandaag de hele dag op safari gaan. Spot hier de nijlpaarden, giraffen, olifanten, zebra’s, leeuwen vanuit een 4x4 voertuig. U zult vandaag ervaren waarom het Kruger National Park dé plek bij uitstek is om wilde dieren te spotten. Tijdens de zonsondergang kunt u onder het genot van een drankje, bij het kampvuur, terugkijken op een fantastische dag.

Overnachting: u verblijft één nacht in het Kruger National Park in een nader te bepalen restcamp op basis van halfpension.

Dag 27

Kruger National Park – Koninkrijk eSwatini (Mlilwane Wildlife Sanctuary)

Een nieuwe dag, een nieuw land. U vertrekt naar het Koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland), een kleine landje dat in zijn geheel wordt ingesloten door Zuid-Afrika. Na uw ochtendsafari door het Kruger National Park reist u door naar Koninkrijk eSwatini. U maakt een prachtige rit over glooiende groene heuvels, uitgestrekte suikerrietplantages en ontelbare mangobomen. Onderweg wordt er een stop gemaakt bij één van de vele markten die hier aanwezig zijn waar u onder andere prachtige kralen juwelen kunt aanschaffen. Wanneer u aankomt in Mlilwane zult u zich zeker snel comfortabel en thuis voelen in de ‘beehive village’. Dit zijn traditionele hutten gemaakt van gras. Het interieur van deze hutten is voorzien van alle westerse comfort. Houd tijdens uw verblijf uw camera gereed voor unieke foto’s, regelmatig dwalen er wilde dieren over het complex. Enkele veel voorkomende dieren zijn de zebra, impala en de wrattenzwijn. Vandaag kunt u ook de omgeving ontdekken per mountainbike of tijdens een avontuurlijke wandeling of paardrijdtocht (optioneel, kosten niet inbegrepen).

Overnachting: u verblijft twee nachten in de Mlilwane Wildlife Sanctuary op basis van halfpension.

Lokale bevolking in traditionele kleding

Mlilwane

Dag 28

Mlilwane Wildlife Sanctuary

De Mlilwane Wildlife Sanctuary staat bekend om zijn relatief kleine oppervlakte waar vele wilde dieren kunnen worden gespot vanaf de rug van een paard, op de fiets of te voet (optioneel, kosten niet inbegrepen). Omdat er in het park geen grote roofdieren zijn, kunt u op een veilige manier het gebied ontdekken. Geniet tijdens uw verblijf van de prachtige landschappen en de frisse lucht. Naast de optionele activiteiten kunt u ook kennismaken met de lokale cultuur door een bezoek te brengen aan één van de lokale stammen. U komt hier meer te weten over de geheimen van het kleine koninkrijk, zoals de vele tradities en de jaarlijkse controversiële rietdans waarbij de koning van Koninkrijk eSwatini zijn nieuwe vrouw kiest.

Dag 29

​Mlilwane Wildlife Sanctuary – Johannesburg

Vandaag keert u na het ontbijt terug naar Johannesburg. Vanavond heeft u de mogelijkheid om heerlijk te gaan dineren in één van de fantastische restaurants die deze stad te bieden heeft.

Overnachting: u verblijft één nacht in de Airport Game Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 30

Einde rondreis

Uw reis komt vandaag ten einde. U neemt afscheid van uw reisgenoten en gids en kunt u terugkijken op een fantastische rondreis!

(Wijzigingen in het programma zijn onder voorbehoud.)

Extra

informatie

Bij aankomst in Kaapstad, wordt u naar het deelnemende hotel gebracht. De transfer van de luchthaven naar het hotel is inbegrepen. In de aankomsthal van de luchthaven wordt u opgewacht door de lokale vertegenwoordiger. Deze persoon is herkenbaar door middel van een Africa4us-bord met daarop uw naam. Vraag vervolgens naar welk hotel hij/zij u zal brengen (geef deze informatie niet op voorhand). Laat vervolgens uw paspoort zien ter identificatie.

De rondreis begint in de ochtend van dag 2. Op de avond van dag 1 wordt er om 18:00 uur een korte bijeenkomst gehouden in de lobby van het hotel. Bij aankomst in uw hotel zal de gids meer vertellen over de exacte plaats en tijd van de ontmoeting.

Startdatum / Einddatum

07-01-2019 / 05-02-2019

21-01-2019 / 19-02-2019

04-02-2019 / 05-03-2019

11-02-2019 / 12-03-2019

10-03-2019 / 08-04-2019

18-03-2019 / 16-04-2019

01-04-2019 / 30-04-2019

06-05-2019 / 04-06-2019

18-05-2019 / 16-06-2019

10-06-2019 / 09-07-2019

23-06-2019 / 22-07-2019

01-07-2019 / 30-07-2019

18-07-2019 / 16-08-2019

28-07-2019 / 26-08-2019

07-08-2019 / 05-09-2019

01-09-2019 / 30-09-2019

23-09-2019 / 22-10-2019

18-10-2019 / 16-11-2019

28-10-2019 / 26-11-2019

10-11-2019 / 09-12-2019

Reisroute

Reissom indicatie € 6.345,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Welkomstbijeenkomst op dag 1.
 • Transfers zoals omgeschreven in het programma.
 • Vervoer per ‘Premium Overland Safari Vehicle’ van dag 2 t/m 29, met chauffeur, Engelssprekende gids en campassistant (maximaal 12 deelnemers).
 • Overnachtingen in bungalows/lodges (21 nachten), tent accommodaties (2 nachten), hotels (6 nachten) en maaltijden: 29x ontbijt, 1x lunch en 22x diner.
 • Inbegrepen excursies: bezoek Fish River Canyon, beklimming Dune 45, zonsondergang bij Sesriem Canyon, Himba bezoek, safaris in het Etosha National Park, San (bosjesmannen) wandeling, Okavango delta met een halve dag Makora Trail met een wandeling, Chobe Rivier boottocht, Gwango safari overdag, transfer en volle dag safari in het Matobo National Park, Volle dag safari in het Kruger National Park en een ochtend safari in een Mercedes Sprinter.
 • Entreegelden voor Fish River Canyon, Namib Naukluft Park, Sesriem/Sossusvlei, Etosha National Park, Okavango Delta, Chobe National Park, Gwango Heritage Resort, Matobo National Park, Kruger National Park en Wlilwane Wildlife Sanctuary.
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Eventuele overnachtingen vóór en na de rondreis. Dit kan door Yaxa Reizen verzorgd worden.
 • 1-persoonskamertoeslag € 758,00 per persoon.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op