Ontdek Afrika op z'n spectaculairst | 12-daagse groepsrondreis Africa4us

Yaxa Reizen

12-daagse groepsrondreis per 4x4 safaritruck
€ 2.619,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd januari t/m december
Vrijblijvende offerte aanvragen

Cultuur en natuur komen samen

Gedurende deze avontuurlijke 12-daagse groepsrondreis per Adventure Overland Safari Vehicle ontdekt u de Victoria Falls en de fantastische wildernis van het Kruger Park. Deze uitgebreide rondreis staat garant voor bijzondere belevenissen, waar u tevens meer te weten komt over de verschillende culturen, natuur en het variërende natuurschoon en vele wilde dieren. Uw ervaren Engelsprekende gids zal er voor zorgen dat u op een comfortabele en fascinerende wijze de regio leert kennen.

Hoogtepunten tijdens de 12-daagse groepsrondreis

 1. Mosi-oa-Tunya - De Rook Die Dondert - dit zijn de Victoria Falls
 2. Ervaar de Afrikaanse levendigheid in Bulawayo
 3. Verken één van de bekendste wildparken: Kruger National Park
 4. Cultuur en natuur komen samen in Koninkrijk eSwatini

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Aankomst bij de Victoria Falls

Na aankomst op de luchthaven van Victoria Falls wordt u hartelijk welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger. Aansluitend wordt u per transfer naar uw hotel gebracht. Gedurende de dag kunt u Victoria Falls op eigen gelegenheid ontdekken. De Victoria Falls is cultureel erfgoed en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Daarnaast is het één van de zeven natuurwonderen. Vanuit een helikopter heeft u een adembenemend uitzicht over de watervallen (optioneel, kosten niet inbegrepen). Zorg dat u in de namiddag weer terug bent in uw hotel want om 18:00 uur maakt u kennis met uw medereizigers en gids in de lobby van uw hotel. Tijdens deze ontmoeting krijgt u de reisdetails te horen.

Overnachting: u verblijft één nacht in Shearwater Village op basis van logies en ontbijt.

Dag 2

Victoria Falls - Gwango

U vervolgt uw reis naar Gwango Heritage Resort dat buiten het Hwange National Park is gelegen. Dit is het grootste park in Zimbabwe met een oppervlakte van ongeveer 14.650 vierkante kilometer. Aan het einde van de middag gaat u een bijzondere safari maken door het Gwango Estate. Na het diner heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een nachtelijke safari (optioneel, kosten niet inbegrepen) om op zoek te gaan naar luipaarden, stekelvarkens, civetkatten, antilopen en vele andere wilde dieren.

Overnachting: u verblijft één nacht in Gwango Heritage Resort op basis van halfpension.

Safari door het Gwango Estate

Gwango Estate

Dag 3

Gwango - Bulawayo

Vandaag gaat u in zuidelijke richting naar het Matobo National Park, dat zich in de heuvels bevindt. Het is een schilderachtig gebied met prachtige beboste valleien. De lodge waar u de komende twee dagen verblijft is gelegen in de groene wijk Ilana.

Overnachting: u verblijft twee nachten in de Banff Lodge op basis van halfpension.

Dag 4

Matobo National Park

Geniet vandaag van een safari per 4x4 Landrover door het Matobo National Park. Bezoekers van het Matobo National Park spotten regelmatig de witte en zwarte neushoorn, de sabelantilopen, impala’s en vele andere wilde dieren. Bijzonder!

Impala’s

Matobo National Park

Dag 5

Bulawayo - Musina

Vandaag steekt u de grens over van Zimbabwe naar Zuid-Afrika. U overnacht in de Bolayi Game Lodge. De Lodge is gelegen in de Limpopo Vallei dat in het hart van ‘s werelds grootste concentratie Baobabbomen is gelegen. Vandaag heeft u de mogelijkheid om onder begeleiding van een gids een vogel- en wildlife wandeling te maken (optioneel, kosten niet inbegrepen).

Overnachting: u verblijft één nacht in de Bolayi Game Lodge op basis van halfpension

Dag 6

Musina - Johannesburg

U reist vandaag naar Johannesburg, Zuid-Afrika’s grootste stad die ook bekend staat als The City of Gold, verwijzend naar de goudmijngeschiedenis van deze snel groeiende stad. U kunt vandaag een bezoek brengen aan Gold Reef City (optioneel, kosten niet inbegrepen); een pretpark en museum op een oude mijnschacht. Hier kunt u een ritje maken in de Shaft of Terror, een achtbaan met een verticale daling die bekend staat als de hoogste en snelste achtbaan van Afrika dankzij een val van maar liefst 47 meter. Geschiedenisliefhebbers kunnen een tour maken door het populaire Soweto of de Hop-On-Hop-Off-bus nemen om Johannesburg op een rustig tempo te ontdekken. Vanavond heeft u de mogelijkheid om heerlijk te gaan dineren in één van de vele uitstekende restaurants die de stad te bieden heeft. Johannesburg is ook de plaats waar sommige van uw reisgenoten huiswaarts keren of juist aansluiten bij uw groepsreis. Bij de grens wisselt u van voertuig naar een Mercedes Sprinter.

Overnachting: u verblijft één nacht in de Airport Game Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 7

Johannesburg - Nkambeni

Na het ontbijt reist u richting de Mpumalanga provincie waar ook de lodge is waar u vannacht verblijft. De accommodatie ligt net buiten het bekende Kruger National Park gelegen en beschikt over een restaurant, buitenzwembad en een bar/lounge. Geniet hier van de rust en de prachtige omgeving.

Overnachting: u verblijft één nacht in de Nkambeni Lodge op basis van halfpension.

Relaxende leeuwen

Kruger National Park

Dag 8

Nkambeni - Kruger National Park

Vandaag reist u naar het Kruger Park National Park dat tegenwoordig onderdeel is van het Grote Limpopo Transfrontier Park dat gevormd wordt met de parken in Mozambique en Zimbabwe. Het gebied vormt een toevluchtsoord voor een grote verscheidenheid aan dieren. Omdat het van Nkambeni Lodge naar het Kruger National Park een korte rit is, zult u vandaag de hele dag op safari gaan. Spot hier de nijlpaarden, giraffen, olifanten, zebra’s, leeuwen vanuit een 4x4 voertuig. U zult vandaag ervaren waarom het Kruger National Park dé plek bij uitstek is om wilde dieren te spotten. Tijdens de zonsondergang kunt u onder het genot van een drankje, bij het kampvuur, terugkijken op een fantastische dag.

Overnachting: u verblijft één nacht in de Bergendal Rest Camp op basis van halfpension.

Dag 9

​Kruger National Park – Koninkrijk eSwatini (Mlilwane Wildlife Sanctuary)

Kruger National Park – Koninkrijk eSwatini (Mlilwane Wildlife Sanctuary)

Een nieuwe dag, een nieuw land. Na het ontbijt vertrekt u naar het Koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland), een kleine landje dat in zijn geheel wordt ingesloten door Zuid-Afrika. Na uw ochtendsafari door het Kruger National Park reist u door naar Koninkrijk eSwatini. U maakt een prachtige rit over glooiende groene heuvels, uitgestrekte suikerrietplantages en ontelbare mangobomen. Onderweg wordt er een stop gemaakt bij één van de vele markten die hier aanwezig zijn waar u onder andere prachtige kralen juwelen kunt aanschaffen. Wanneer u aankomt in Mlilwane zult u zich zeker snel comfortabel en thuis voelen in de ‘beehive village’. Dit zijn traditionele hutten gemaakt van gras. Het interieur van deze hutten is voorzien van alle westerse comfort. Houd tijdens uw verblijf uw camera gereed voor unieke foto’s, regelmatig dwalen er wilde dieren over het complex. Enkele veel voorkomende dieren zijn de zebra, impala en de wrattenzwijn. Vandaag kunt u ook de omgeving ontdekken per mountainbike of tijdens een avontuurlijke wandeling of paardrijtocht (optioneel, kosten niet inbegrepen).

Overnachting: u verblijft twee nachten in de Mlilwane Wildlife Sanctuary op basis van halfpension.

Inwoners van Mlilwane

Mlilwane

Dag 10

Mlilwane

De Mlilwane Wildlife Sanctuary staat bekend om zijn relatief kleine oppervlakte waar vele wilde dieren kunnen worden gespot vanaf de rug van een paard, op de fiets of te voet (optioneel, kosten niet inbegrepen). Omdat er in het park geen grote roofdieren zijn, kunt u op een veilige manier het gebied ontdekken. Geniet tijdens uw verblijf van de prachtige landschappen en de frisse lucht. Naast de optionele activiteiten kunt u ook kennismaken met de lokale cultuur door een bezoek te brengen aan één van de lokale stammen. U komt hier meer te weten over de geheimen van het kleine koninkrijk, zoals de vele tradities en de jaarlijkse controversiële rietdans waarbij de koning van Koninkrijk eSwatini zijn nieuwe vrouw kiest.

Dag 11

Terug naar Johannesburg

Vandaag keert u na het ontbijt terug naar Johannesburg. Vanavond heeft u de mogelijkheid om heerlijk te gaan dineren in één van de fantastische restaurants die deze stad te bieden heeft.

Overnachting: u verblijft één nacht in de Airport Game Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 12

Einde rondreis

Na het ontbijt neemt u afscheid van uw reisgenoten en gids en kunt u terugkijken op een fantastische rondreis!

(Wijzigingen in het programma zijn onder voorbehoud.)

Extra

informatie

Bij aankomst in Victoria Falls, wordt u naar het deelnemende hotel gebracht. De transfer van de luchthaven naar het hotel is inbegrepen. In de aankomsthal van de luchthaven wordt u opgewacht door de lokale vertegenwoordiger. Deze persoon is herkenbaar door middel van een Africa4us-bord met daarop uw naam. Vraag vervolgens naar welk hotel hij/zij u zal brengen (geef deze informatie niet op voorhand). Laat vervolgens uw paspoort zien ter identificatie.

De rondreis begint in de ochtend van dag 2. Op de avond van dag 1 wordt er om 18:00 uur een korte bijeenkomst gehouden in de lobby van het hotel. Bij aankomst in uw hotel zal de gids u meer vertellen over de exacte plaats en tijd van de ontmoeting.

Startdatum / Einddatum

25-01-2019 / 05-02-2019

08-02-2019 / 19-02-2019

22-02-2019 / 05-03-2019

01-03-2019 / 12-03-2019

28-03-2019 / 08-04-2019

05-04-2019 / 16-04-2019

19-04-2019 / 30-04-2019

24-05-2019 / 04-06-2019

05-06-2019 / 16-06-2019

28-06-2019 / 09-07-2019

11-07-2019 / 22-07-2019

19-07-2019 / 30-07-2019

05-08-2019 / 16-08-2019

15-08-2019 / 26-08-2019

25-08-2019 / 05-09-2019

19-09-2019 / 30-09-2019

11-10-2019 / 22-10-2019

05-11-2019 / 16-11-2019

15-11-2019 / 26-11-2019

28-11-2019 / 09-12-2019

Reisroute

Reissom indicatie € 2.619,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Welkomstbijeenkomst op dag 1.
 • Transfers zoals omgeschreven in het programma.
 • Vervoer per ‘Premium Overland Safari Vehicle’ van dag 2 t/m 12, met chauffeur en Engelssprekende gids (maximaal 12 deelnemers).
 • Overnachtingen in bungalows/lodges (9 nachten), tent accommodaties (1 nacht), hotels (1 nacht) en maaltijden: 11x ontbijt, 1x lunch en 8x diner.
 • Inbegrepen excursies: middagsafari Gwango, transfer en volle dag safari in het Matobo National Park, volle dag safari in het Kruger National Park en een ochtendsafari in het Kruger National Park per Mercedes Sprinter.
 • Entreegelden voor het Gwango Heritage Resort, het Matobo National Park, het Kruger National Park en de Mlilwane Wildlife Sanctuary.
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Eventuele overnachtingen vóór en na de rondreis. Dit kan door Yaxa Reizen verzorgd worden.
 • 1-persoonskamertoeslag € 224,00 per persoon.
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op