Sri Lanka, Parel van de Indische Oceaan

Yaxa Reizen

18-daagse individuele rondreis
€ 1.589,00 per persoon
Beste reistijd december t/m maart
Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontdek verrassend en divers Sri Lanka!

Tijdens deze 18-daagse rondreis bezoekt u Sri Lanka, ook wel ‘De Parel van de Indische Oceaan’ genoemd. Sri Lanka heeft een rijk koloniaal verleden, een grote diversiteit aan volkeren en godsdiensten en een afwisselende flora en fauna. Tijdens deze reis bezoekt u prachtige koningssteden en tempels en geniet u van de prachtige stranden en de afwisselende natuur

In het charmante Kandy, de hoofdstad van het oude Ceylon, bewondert u de betoverende Tempel van de Tand, u gaat op safari in Nationaal Park Yala en bij Nuwara Eliya, prachtig gelegen te midden van de vele theeplantages, bezoekt u een theefabriek- en een plantage. Dit en nog veel meer staat u te wachten tijdens deze fantastische rondreis!

Hoogtepunten Sri Lanka, parel van de Indische Oceaan

 1. De rotstempels van Dambulla
 2. De pracht van de tempels van Pollonaruwa
 3. Verblijf aan de stranden bij Trincomalee en Induruwa
 4. Wild spotten in het Nationaal Park Yala
 5. Bezoek aan het historische Galle

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam - Colombo

Vandaag vliegt u naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, waar u de volgende dag aankomt.

Dag 2

Aankomst Colombo - Negombo

Bij aankomst in Colombo wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Aansluitend volgt er een transfer per auto met privéchauffeur/gids naar uw hotel in Negombo. De rest van de dag is ter vrije besteding. Negombo ligt 37 kilometer ten noorden van Colombo en is een gezellig vissersdorp met mooie brede stranden. Het plaatsje was van 1644 tot 1769 in Nederlandse handen en op verschillende plaatsen ziet u hier nog sporen van terug.

Overnachting: u verblijft twee nachten in het Camelot Beach Hotel op basis van halfpension.

Negombo Beach

Negombo

Dag 3

Vrije dag in Negombo

Vandaag kunt u geheel naar eigen wens invullen. U kunt kennis maken met Negombo. Lang geleden was Negombo in handen van de Portugezen, maar ook de Nederlandse invloeden ontgaan u vast en zeker niet. Dat Negombo van 1644 tot 1769 in handen van de Hollanders was ziet u bijvoorbeeld terug in de kanalen en de architectuur van de huizen met typische Hollandse gevels. Wist u dat Negombo ook wel ‘Little Rome’ genoemd wordt? Deze bijnaam dankt het dorp aan de vele kerken die hier staan. Bezoek ook de vismarkt van Negombo, de op twee na grootste vismarkt van het land. Het is een interessant tafereel om te zien hoe de vissen meteen na de vangst naar het strand worden gebracht. De verkopers wachten de vissers namelijk al op om de vangst gelijk in ontvangst te nemen. Ook kunt u een boottocht maken door de Muthurajawela Wetlands, het grootste moerasgebied van het eiland (niet inbegrepen). U vaart dan door het moeras en vanaf de boot kunt u allerlei (water)vogels en andere dieren spotten.

Dag 4

Negombo - Pinnawela - Dambulla - Sgiriya

Na het ontbijt vertrekt u naar het binnenland van Sri Lanka. Onderweg kunt u het olifantenweeshuis Pinnawela bezoeken. De olifanten worden dagelijks getraind, maar zijn verder vrij om rond te lopen. Tweemaal daags nemen de olifanten een bad in de rivier Maha Oya. Dit is voor u een mooi moment om te genieten van de speelse jonge olifanten. In Dambulla kunt u de rotstempels bezoeken. Deze boeddhistische tempels gevuld met prachtige muurschilderingen en vele imposante boeddha’s bevinden zich in een aantal grot complexen. Er zijn maar liefst vijf grotten die elk hun eigen verhaal vertellen. Een zeer bijzondere bezienswaardigheid! Vervolgens wordt u naar uw hotel in Sigiriya gebracht.

Overnachting: u verblijft twee nachten in het Camellia Resort & Spa Hotel op basis van halfpension.

Sigiriya Rock

Sigiriya

Dag 5

Sigiriya Rock & Villagetour Hiriwadunna

Na het ontbijt kunt u het fort op de rots van Sigiriya bezoeken. Deze steile rots, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, torent maar liefst 175 meter boven het omringde landschap uit. In de rots bevindt zich een nis met de meest indrukwekkende fresco’s van Sri Lanka. In de 5e eeuw leefde hier koning Kasyapa, samen met zijn 500 vrouwen. U kunt de rots helemaal, of tot halverwege, beklimmen (grotendeels via trappen) en genieten van het prachtige uitzicht. Hierna kunt u in Hiriwadunna een verrassende villagetour maken. U stapt dan op een traditionele ossenkar en rijdt door het dorpje en door de prachtige omgeving langs de weelderige groene rijstvelden. Onderweg krijgt u dan een authentieke lunch in Sri Lankaanse stijl aangeboden.

Dag 6

Sigiriya - Pollonnaruwa - Trincomalee

‘s Morgens kunt u een bezoek brengen aan Polonnaruwa. De stad is gesticht in de tiende eeuw door de Indiase Chola dynastie, en is na Anuradhapura de tweede koningsstad van het eiland. Deze oude hoofdstad werd in de vorige eeuw ‘herontdekt’ in de jungle. Na de herontdekking van de stad en opgravingen van archeologen, vormen de ruïnes van de paleizen, kloosters, tempels en waterreservoirs een hoogtepunt van een rondreis door Sri Lanka. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de ruïnes van het Koninklijke paleis, de audiëntie zaal, de Vatadage dagoba met vier zittende boeddha’s en de twaalf ruïnes gelegen in het vierkant. Uiteraard mag een bezoek aan de Gal Vihira niet ontbreken. De vier Boeddha beelden die hier te zien zijn, zijn gehouwen uit één blok steen. Er is een staande, twee zittende en een 14 meter lange liggende Boeddha te zien. Dan is het tijd om verder te reizen naar uw volgende bestemming aan de oostkust, Trincomalee. Aan de stranden bij Trinco, zo wordt de plaats in de volksmond genoemd, is het goed toeven om in alle rust te genieten van zon, zee, strand én het pure Sri Lanka.

Overnachting: u verblijft twee nachten in het JKab Beach Hotel op basis van halfpension.

Local's in Trincomalee

Trincomalee

Dag 7

Vrije dag in Trincomalee

Gaat u naar het strand, neemt u een verfrissende duik in zee of…? De keus is aan u! Wilt u iets ondernemen? Dan is er bijvoorbeeld een excursie (optioneel, kosten niet inbegrepen) om walvissen te spotten.

Walvis boottocht

In de maanden maart/april en augustus/september heeft u goede kans walvissen te zien. U gaat met een boot de zee op en gaat walvis spotten. In de loop van de dag bent u terug aan vaste wal en wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Dag 8

Trincomalee - Matale - Kookdemonstratie - Kandy

Vandaag reist u naar het hart van Sri Lanka; Kandy. Onderweg maakt u een stop bij de kruidentuin in Matale. Hier worden verschillende kruiden en specerijen gekweekt die vervolgens gebruikt worden voor lokale gerechten en geneeskrachtige zalfjes. Er zal een kleine kookdemonstratie gegeven worden over het gebruik van de kruiden en u krijgt de lunch aangeboden. Een zeer interessant kijkje in de lokale cultuur. Hierna vervolgt u uw weg naar Kandy en wordt u naar uw accommodatie gebracht.

Overnachting: u verblijft twee nachten in Thotupola Residence op basis van halfpension.

Botanische tuin

Kandy

Dag 9

Kandy en jungletrekking Udawatta Kele

Het is aan u om het prachtige Kandy te ontdekken. De chauffeur/gids en het vervoer staan vandaag tot uw beschikking. Wat wilt u graag ondernemen? U kunt bijvoorbeeld een tour door de stad en omgeving maken en de Royal Botanical Gardens, één van de mooiste tuinen van Azië, bezoeken. De beroemde tempel van de Tand, de Dalada Maligawa, mag u natuurlijk niet missen. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt hier een tand van de Boeddha bewaard. Dit is de belangrijkste tempel van Sri Lanka en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Drie keer per dag wordt er een religieuze puja-ceremonie uitgevoerd, waarbij offers worden gebracht en iedereen de tand kan bekijken. Verder zijn er enkele mooie musea en ook een wandeling rond het meer is een aanrader.

Wilt u het levendige Kandy even ontvluchten of zoekt u juist wat meer avontuur? Dan is jungletrekking in Udawatta Kele wellicht iets voor u. Vanuit Kandy ziet u het al liggen, het prachtige beschermde natuurgebied Udawatta Kele. Tijdens een trekking van ongeveer 1,5 uur maakt u uitgebreid kennis met de rijk gevarieerde flora en fauna die hier in de jungle verscholen ligt. Van allerlei verschillende soorten vogels, apen en herten tot enorme bomen, oneindige lianen en dichte struikgewassen. Kortom, u ervaart alle aspecten van de jungle!

Dag 10

Kandy - treinreis – theeplantage - Nuwara Eliya

Na het ontbijt reist u verder naar Nuwara Eliya, een belangrijk productiegebied van de Ceylonthee. U maakt een prachtige tocht per trein door de bergen, langs theeplantages en u geniet van schitterende uitzichten. Bij het treinstation van Nuwara Eliya wordt u opgewacht en bezoekt u een theefabriek en -plantage. Hier maakt u kennis met de gehele productie van de thee. Natuurlijk staat er ook een heerlijk kopje thee voor u klaar. Een unieke ervaring! Daarna wordt u naar uw accommodatie gebracht.

Overnachting: u verblijft één nacht in het Blue Meadows Hotel op basis van halfpension.


Uitzicht vanuit de trein

Nuwara Eliya

Dag 11

Nuwara Eliya - Ella

Vanmorgen reist u verder zuidwaarts naar Ella. Onderweg stopt u bij de waterval en grot van Rawana. Een ideale plek om even de benen te strekken en om wat af te koelen. Onderaan de waterval kunt u zwemmen (mits de stroming het toelaat) in het koude water. Ook voor veellocals is dit de plek om op een warme dag wat verkoeling te zoeken. Indien gewenst kunt u ook uw chauffeur vragen een treinkaartje voor u te kopen (op uw kosten) en met de trein van Nuwara Eliya naar Ella reizen.

Overnachting: u verblijft twee nachten in Water Fall Homestay op basis van halfpension.

Dag 12

Trekking Adam's Peak

Wat is de beste manier om de schitterende omgeving van Ella te ontdekken? Door een trekking! Na het ontbijt wordt u opgehaald en de ongerepte natuur van Sri Lanka bewonderen. U kunt Little Adam’s Peak, het kleine broertje van Adam’s Peak, beklimmen en kunt u genieten van een schitterend uitzicht. De wandeling zet voort door de mooie natuur langs onder andere watervallen en akkers. Wist u dat Adam’s Peak geliefd is onder veel religies? Dit doordat de christenen geloven dat Adam zijn eerste voetstappen heeft gezet op deze berg. Dit geldt ook voor het boeddhistisch geloof waarbij Boeddha zijn eerste voetstap heeft gezet, en Shiva voor het hindoeistisch geloof.

De 2243 meter hoge Adam's Peak

Adam's Peak

Dag 13

Ella - Nationaal Park Yala

Na het ontbijt reist u richting Yala (zonder stops duurt de rit ongeveer 3 uur). Onderweg stopt u bij de watervallen Rawana waar u een verfrissende duik in het koele water kunt nemen. Bij aankomst wordt u naar uw bijzondere accommodatie gebracht.

Overnachting: u verblijft twee nachten in het Big Game Safari Camp op basis van halfpension.

Dag 14

Nationaal Park Yala

Vandaag kunt u een indrukwekkende jeepsafari door Nationaal Park Yala, hét bekendste wildpark van Sri Lanka, maken. Naast olifanten, zwijnen en herten, kunt u hier allerlei vogels, bijvoorbeeld nimmerzats en zwartkopibissen, zien. Misschien ziet u zelfs een luipaard. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Olifant in Nationaal Park Yala

Nationaal Park Yala

Dag 15

Yala - Galle - Induruwa

In de ochtend vervolgt uw weg naar het historische Galle. Onderweg maakt u nog een stop bij een schildpaddenboerderij. Wist u trouwens dat er op Sri Lanka vijf verschillende soorten zeeschildpadden voorkomen? De dwergschildpad (ook bekend aan de warana), de onechte karetschildpad, soepschildpad, de karetschildpad en de lederschildpad. Daarna komt u aan in Galle. Het stadje heeft een kleurrijk verleden, mede door het bezoek van Britse, Portugese en Nederlandse zeelieden, en staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Waar u ook voor kiest; geniet! In de oude VOC-stad gaat u naar het unieke Dutch Fort, één van de best bewaarde forten uit de koloniale periode in Azië. Aansluitend wordt u naar uw accommodatie aan het mooie strand van Induruwa gebracht.

Overnachting: u verblijft drie nachten in Thejan Beach Cabanas op basis van halfpension.

Dag 16 en 17

Vrije dagen in Induruwa

De komende dagen kunt u geheel naar eigen wens invullen. Strijkt u neer op het strand, neemt u een verfrissende duik in zee of trekt u er op uit om de omgeving te verkennen? De keuze is aan u.

Kust van Galle

Galle

Dag 18

Induruwa - Colombo - Amsterdam

U heeft een transfer naar de luchthaven van Colombo en reist huiswaarts. U komt dezelfde dag aan en kunt terugkijken op een fantastische reis door Sri Lanka.

(Wijzigingen in het programma zijn onder voorbehoud.)

Reissom indicatie € 1.589,00 per persoon

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Transfers en (privé) vervoer met airconditioning (of gelijkwaardig) en een Engelssprekende chauffeur/gids, zoals omschreven in het programma, met uitzondering van de vrije dagen.
 • Flesje water tijdens het vervoer.
 • Treinticket Kandy - Nuwara Eliya (Nanu Oya).
 • Overnachting in een 2-persoonskamer op basis van halfpension, conform programma.
 • Kookdemonstratie en lunch in Matale op dag 5.
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten Amsterdam - Colombo en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Indicatie entreegelden nationale parken, jeepsafari, opgravingen, activiteiten en bezienswaardigheden, circa € 200,00 per persoon, ter plaatse te voldoen.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Visum Sri Lanka, circa USD 35,00 per persoon (voor vertrek online aan te vragen via www.eta.gov.lk).
 • Eventuele camera fee bij opgravingen.
Neem vrijblijvend contact op