YAXA Nieuws

De mooiste hikes maak je in Boquete Panama!

11 augustus 2023

Collega Rutger zijn reis in Panama ging verder naar het plaatsje Boquete. Een groen en charmant bergdorpje in het westen van Panama, waar je prachtige natuur vindt. De omgeving bestaat uit regenwoud met mooie watervallen.

In deze jungle van Panama heb je alle keus uit verschillende outdoor activiteiten zoals hiken, raften, klimmen en ziplinen. Voordeel is dat het hier op 1200 meter hoogte ligt en daardoor rond de 21 graden, ideaal om iets actiefs te doen. Hiken is hier echt geweldig. De meest bekende trail is die van El Pianista, vernoemd naar het Italiaanse restaurant waar de trail start. Je loopt door het wolkendek in een wild en dichtbegroeid regenwoud, echt indrukwekkend. Zoveel groentinten en verschillende bomen en planten. Dit is echt de mooiste hiketrail in Boquete. Heen en terug duurt de tocht ongeveer 4 uur, het is een glibberig pad dus enige conditie is wel handig.

Een andere hike die veel wordt gedaan is de Lost Waterfalls Trail. Je wordt getrakteerd op 3 verschillende watervallen tijdens een gevarieerde hike. En je kunt zwemmen in de 2 van de 3 watervallen, wat echt super is.

De meest toegankelijke hike is de Pipeline Trail die goed te doen is voor jong en oud. Je komt na 1 uur aan bij een waterval en in 1 uur loop je terug. Als je geluk hebt spot je hier de zeldzame vogel Quetzal, de mooiste vogel ter wereld met soms wel een staart van 80 cm.Qua outdooractiviteiten zijn er nog heel veel meer mogelijkheden die eenvoudig in het dorpje zelf te regelen zijn waaronder ook paardrijden.

Tip; voor souvenirs kun je in Boquete het best terecht in de Artisan Village, hier vind je kraampjes met kleding, sierraden en kunstwerken gemaakt door de lokale bevolking.
Volgende keer gaan we naar het prachtige Bocas del Torro!