YAXA Nieuws

Deze zomer de highlights van Panama!

24 juli 2023

Deze zomer nemen we jullie mee naar het voor velen onbekende Panama. Alle highlights krijg je te lezen en te zien van de reis die onze collega Rutger in februari dit jaar heeft gemaakt naar dit prachtige land met caribische sfeer. Je krijgt de leukste tips voor een bezoek aan Panama-Stad, El Valle de Anton en het plaatsje Boquete en tenslotte de eilandengroep Bocas del Toro.

Het land is nog relatief onontdekt maar Panama is een ware schatkamer. Het heeft een overweldigende natuur, eeuwenoude indianenculturen, prachtige archipels, het levendige Panama-Stad en natuurlijk het fascinerende Panamakanaal. Dit alles maakt Panama een zeer afwisselende besteming. Wij beginnen met Panama-Stad!

Een hele fijne stad om je reis door Panama te beginnen en te eindigen. Veilig, schoon, modern met een geweldige skyline met enorme wolkenkrabbers. In het oude historische centrum Casco Viejo wandel je door het koloniale verleden, de wijk is bestempeld als monument, je vindt er goede restaurants en hippe bars zoals Tantalo Roofbar of Lazotea Rooftop. Maar ga ook een fiets huren op de groene boulevard Cinta Costera en fiets het rondje langs de zee en de stad. Als je dit doet rond zonsondergang levert dat magische foto’s op. Aan het begin van mijn reis door Panama had ik een overnachting in het nieuwe deel van de stad, en ik eindigde mijn reis met een overnachting in het oude deel. Een ideale combi.

Panama is relatief duur voor een land in Midden Amerika, je betaalt er namelijk met US dollars. Een pizza kost rond de 12 dollar, vergelijkbaar met Nederland. Maar je kunt ook heerlijk eten voor 3 dollar in kleine straatjes waar een aantal eettentjes bij elkaar zitten, let goed op want ze zitten tussen de grote gebouwen en vallen amper op.

Qua natuur is Panama-Stad verrassend interessant. In het Metropolitan Park tref je een klein stukje regenwoud waar je wildlife kunt spotten zoals herten of luiaards. Zelf heb ik het park Ancon Hill bezocht waar je een prachtig uitzicht hebt over het oude en het nieuwe deel van de stad, en waar je het Panama Kanaal ziet liggen. Het wereldberoemde Panama Kanaal verbindt de Caribische Zee met de Pacifische oceaan door middel van het grootste sluizencomplex ter wereld. Hier zie je mega grote vrachtschepen passeren. Een bezoek aan het Miraflores Visitors Center en de sluizen is zeker de moeite waard.

Volgende week nemen we je mee naar natuurgebied rondom El Valle de Anton!
Nu al meer weten? Ga dan naar onze voorbeeldreizen Panama.