YAXA Nieuws

Een rondreis door het westen van de USA is onvergetelijk!

23 oktober 2023

Geweldige steden, afgewisseld met adembenemende natuur, dit en nog veel meer ervaar je tijdens een roadtrip door West-Amerika. En de herfst in Nederland is hét ideale moment om plannen te maken voor de zomervakantie van volgend jaar! Waar wacht je nog op?

Audrey van het Yaxa Team neemt je de komende 2 week mee op deze route en deelt ervaringen van haar rondreis. De start van je reis naar dit deel van Amerika is het meest ideaal als je begint in San Francisco want je reis gaat, na deze superleuke stad, verder via Highway 1, de iconische weg langs de Californische kust. Deze route wordt gezien als één van de mooiste routes ter wereld, je zult de meest geweldige uitzichten aantreffen. Voordeel om van het noorden naar het zuiden te reizen is dat je aan de rechterkant van de weg rijdt, waardoor je makkelijk kunt stoppen voor de mooiste fotoplekjes, grote delen van deze route gaan direct langs de zee.

San Francisco is een geweldige stad, het doet haast Europees aan en ook te voet goed te doen. Gebruik voor de hoogteverschillen wel de kabeltram, het symbool van deze stad. Naar boven met de tram en naar beneden lopen (wij deden het andersom en dat was niet slim). Voor een geweldig ontbijtadres sta je even de rij maar dan krijg je ook een heerlijk ontbijt: Hollywood Cafe. Een fiets huren doe je aan de overkant van dit leuke ontbijtadres. Daar start je fietstocht richting de Golden Gate Bridge, hierover fietsen is echt superleuk. Door de ligging aan zee en de temperatuur is de grote rode brug meer wel, dan niet in mist gehuld, maar ook dat geeft mooie beelden. Je vaart met je fiets op de veerboot terug langs Alcatraz. Sluit je fietstocht af met een Amerikaanse burger bij In-N-Out Burger in Jefferson Street. Als je tijd hebt, zou ik een bezoek aan het San Francisco Museum of Modern Art (SFMOMA) zeker aanraden!

Op je route HWY 1 kom je in het plaatsje Carmel by the Sea. Wat een verrassend strandstadje is, het lijkt wel Disneyland met alle schattige gekleurde huizen. Kunst speelt een belangrijke rol in dit dorp en dat zie je als je over straat loopt. Een mooie plek om te overnachten en een wandeling over het strand te maken.

Onze volgende stop was Pismo Beach. Een bezoek aan de pier van Pismo Beach en de surfers op de golven zien tijdens zonsondergang is heel leuk. Even in de rij voor The Splash Cafe is zeker de moeite waard voor de beroemde soep uit een broodbol (Clam Chowder). Ontbijten bij Surfside Donuts voordat je de volgende dag weer verder reist is een aanrader als je van donuts houdt. Nadeel is dat je de donuts in Nederland daarna nooit meer lekker vindt.

Voordat we in Los Angeles aankwamen maakten we een stop bij de Piedras Blancas Elephant Seal Rookery. Meer dan 17.000 zeeolifanten liggen pal voor je neus, het lijken net rotsen. Je gelooft niet wat je ziet, en dierentuin maar dan in de natuur.

Los Angeles herken je van veraf door de grote iconische Hollywood letters in de bergen. De Walk of Fame en eten in Hard Rock Cafe is een echte toeristenactiviteit maar moet je meegemaakt hebben. Fietsen huren op Venice Beach is superleuk, vooraf reserveren is niet nodig er is veel keuze in fietsverhuurbedrijfjes, in een uurtje fiets je op een mooi aangelegd fietspad tussen boulevard en strand naar de Santa Monica Pier waar een groot reuzenrad staat op een mini-kermis. Kijk even bij de basketballende jongeren en het skatepark. Je waant je in een film. Een foto maken in LA, van de met palmbomen omringde straten in Beverly Hills, is een leuke uitdaging met alle verkeer, maar het resultaat is prachtig! Volgende week reizen we verder van Los Angeles naar Las Vegas en langs een aantal van de nationale parken! Ook geïnteresseerd in een roadtrip door het westen van Amerika. Bekijk dan onze voorbeeldreis 'Highligths of the West', welke uiteraard naar elke wens aangepast en uitgebreid kan worden.