YAXA Nieuws

Relax op Sint Maarten na een bezoek aan Noordoost Amerika

10 juli 2023

Joyce van het Yaxateam was afgelopen maand voor een inspectiereis op Sint Maarten. Een bezoek aan Sint Maarten is een super combi met het oosten van Amerika. Wat vaak gedaan wordt is een bezoek aan New York of de combinatie met onze reis ‘Historisch Noordoost Amerika’. Je vliegt in slechts 4 uur van New York naar Sint Maarten. Zo ervaar je het bruisende van Amerika én de stranden van Sint Maarten. De ultieme vakantie. Lees nu Joyce haar tips!

Als we Joyce vragen naar haar ervaring en is ze enthousiast over dit prachtige eiland waar je heerlijk tot rust komt. Sint Maarten kent twee verschillende delen. Het noordelijke gedeelte St. Martin is Frans en Sint Maarten, gelegen op het zuidelijke deel van het eiland, is Nederlands. ‘Twice the vacation, Twice the Fun’ is dan ook niet voor niets de slogan van het eiland. De verschillen tussen de twee gebieden zijn groot en dat maakt het een afwisselende vakantiebestemming. Naast mooie stranden, leuke stadjes en flora en fauna heeft gezellige en goede restaurants.

Een paar vragen aan Joyce hoe zij dit eiland heeft ervaren.

  • Wat vond je het leukste aan Sint Maarten?
    De combinatie van adembenemende stranden, kristalhelder water en een levendige culturele sfeer. Sint Maarten staat bekend om enkele van de mooiste stranden van het Caribisch gebied. Zacht wit strand, turquoise water en weelderige palmbomen. Perfect om te zonnebaden, maar ook voor watersportactiviteiten zoals snorkelen, duiken en jetskiën. De inwoners van het eiland staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Het eiland wordt niet voor niets ‘The Friendly Island’ genoemd en dat is te merken! Erg leuk om te zien zijn de verschillen tussen het Nederlandse en het Franse deel. De verschillen zijn groot, zelfs de nummerborden op de auto’s verschillen!
  • Wat raad je iedereen aan om vooral te doen?
    Het eiland staat bekend om Maho Beach, het beroemde zandstrand waar vliegtuigen op geringe hoogte over het strand vliegen. Wees wel voorzichtig! Daarnaast zijn de kleurrijke straten van Philipsburg, de hoofdstad van het Nederlandse deel, leuk om doorheen te wandelen of met een quad doorheen te rijden. Hier kun je bovendien belastingvrij winkelen! Voor meer avontuur kun je ziplinen bij Rainforest Adventures. Loterie Farm is een prachtig natuurgebied in het Franse deel, waar je kunt wandelen en een duik nemen in het zwembad midden in het bos. Als je geluk hebt, spot je hier aapjes.
  • Heb je een auto nodig op het eiland? Het is niet noodzakelijk om een auto te huren op het eiland. Bijna alle accommodaties bieden luchthaventransfers aan. Wil je het eiland zelf verkennen en afgelegen plekken bezoeken dan is het huren van een auto een must. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven nabij de luchthaven. Het verkeer rijdt op het eiland aan de rechterkant van de weg en mensen houden zich goed aan de verkeersregels. De enige hoofdweg op het eiland is tijdens de spits erg druk.
  • Welke activiteiten kun je ondernemen op het eiland?
    Het eiland staat bekend om de 37 prachtige zandstranden, zoals Simpson Bay, Orient Bay, Grand Case en Anse Marcel. Waar je met je auto makkelijk naartoe rijdt. Verder biedt het eiland volop mogelijkheden voor watersportactiviteiten, boottochten naar onbewoonde eilandjes en ziplines. Ook is het quadrijden een aanrader, of verken het eiland door middel van een eilandtour onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Het Franse deel staat bekend om de heerlijke Franse keuken. Tintamarre Island is een onbewoond eilandje voor de Franse kust en staat bekend om de vele schildpadden die hier leven. Een perfecte plek om te snorkelen. En niet te vergeten, de dagtochten naar de nabijgelegen eilanden! Ons bezoek aan naastgelegen eiland Saba zou ik iedereen aanraden!
  • Hoe zijn de stadjes en hoe bereik je ze?
    Het eiland heeft verschillende stadjes en dorpen die elk hun eigen charme hebben. De hoofdstad van Sint Maarten is Philipsburg, en de hoofdstad van St. Martin is Marigot. Philipsburg is een levendige stad met kleurrijke gebouwen, winkels, restaurants en casino's. Het is gemakkelijk te bereiken en heeft een cruiseschipterminal waar veel cruiseschepen aanleggen. Marigot heeft een charmante Franse sfeer met boetiekjes en vele restaurantjes. Grand Case staat bekend als de culinaire hoofdstad van het Caribisch gebied. Het is een pittoresk dorpje met gezellige restaurants waar je de heerlijkste lokale gerechten kunt eten. Om alle stadjes te verkennen, is een huurauto een goede optie, maar je kunt de stadjes op het eiland ook ontdekken met een taxi, bus of een excursie.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van deze reisbestemmingen. Bekijk onze voorbeeldreizen of bel ons!