YAXA Nieuws

Nieuwe authentieke belevenissen in Argentinië

8 mei 2023

Afgelopen maand ging Henk naar Argentinië om de maatwerkreizen die Yaxa Reizen aanbiedt naar dit prachtige land aan te vullen met nog meer unieke belevenissen.

In het programma mag een bezoek aan Buenos Aires niet ontbreken, ook wel het ‘Parijs van Zuid-Amerika’ genoemd. De beste start die je hier kunt maken is met een fietstour, waarbij je alle prachtige plekken ontdekt. Een stad waar je je snel thuis voelt. 'Ik zou hier zo kunnen wonen' zegt Henk.

Een nieuwe aanvulling wordt de Asado Experience. Een BBQ workshop met het beste Argentijnse vlees bij een lokale familie. Je leert hoe je het vuur aanmaakt, de beste grill technieken toepast en hoe je de bekende chimichurri saus maakt naar een familierecept. Beleef deze autenthieke Argentijnse traditie. Dit alles gaat gepaard met het proeven van de premium Argentijnse wijn, Catena Zapata, een van de beste ter wereld. Een geweldige belevenis om dit zelf te leren en uiteraard is het na afloop eten van je eigen kookkunsten ook heerlijk.

Een tangovoorstelling zal ook niet ontbreken in het vernieuwde programma. Buenos Aires en Tango horen bij elkaar. Deze muziek en dans hebben de stad bekend gemaakt, door UNESCO is de tango uitgeroepen tot werelderfgoed. Een tangovoorstelling met Yaxa Reizen zal in intieme prachtige zalen plaatsvinden en niet in de meer massale en onpersoonlijke locaties. 'In de kleine zalen ervaar je de tango op zijn mooist' aldus Henk.

De ruige natuur van het zuiden met de gletsjers, bergtoppen en unieke diersoorten staan in sterk contrast met het droge noordwesten, waar cowboys en woenstijnen het beeld bepalen. In het tropische noordoosten bezocht Henk uiteraard de Iguazu watervallen. In een boot zo dichtbijl de waterval langs varen is echt overweldigend. De natuurliefhebber komt in dit land zeker aan zijn trekken.

Dit najaar neemt Yaxa Reizen een groep reisadviseurs mee op een 10-daagse studiereis ‘Impresiones de Argentina’. De reis heeft noorden van Argentinië op het programma staan, een fantastische regio met een grote verscheidenheid aan verschillende landschappen, denk aan rood rotsgebergte, uitgestrekte wijnvelden en verblindende zoutvlaktes. Buenos Aires, de koloniale stad Salta, gelegen in het Andesgebergte staan ook zeker op het programma. We houden jullie op de hoogte van de belevenissen dit najaar.

Henk deelt zijn unieke belevenissen graag met je. Kijk nu op onze site voor onze maatwerkreizen Argentinië, die uiteraard naar elke wens opgesteld en aangepast kunnen worden.