YAXA Nieuws

Nieuwe Vietnam ervaringen

13 december 2023

Rutger ging dit najaar naar het prachtige Vietnam, een van de meest veelzijdige landen in Azië. Waarom? In weinig Aziatische landen vind je zo’n uitgebreide samensmelting van cultuur, natuur en historie. Lees mee met zijn ervaringen en tips.

Hanoi
De rondreis begon in de levendige stad Hanoi. Een wandeling door de stad is een heerlijke manier om de stad te leren kennen, je valt van de ene verbazing in de andere. Train Street met haar gekleurde huisjes en de trein die op nog geen meter daarvan voorbij dendert is interessant om te zien. Een bezoek aan het Ho Chi Minh presidentieel complex, een wandeling over The Old French Quarter en de Temple of Literature, de eerste universiteit van Vietnam, mag niet ontbreken. Het oude stadscentrum, met de brede straten en historische huizen, doet nog altijd herinneren aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Ga 's avonds vooral op een plastic stoeltje buiten zitten eten en je verveelt je geen minuut. Een Streetfood Walkingtour is een aanrader, schrik niet als je een zandworm op je bord krijgt.

Sa Pa
De reis ging verder naar Sa Pa, met een 6 uur durende busreis was dit een prima moment om even bij te slapen. Sa Pa Town is erg toeristisch, logeren deden we dan ook in het rustige plaatsje Ta Van 12 kilometer verderop, waar echt een geweldige locatie zit om te overnachten: Sapa Eco Bungalows en Spa. Een klein complex met ontzettende vriendelijke mensen en een schitterend uitzicht vanuit het zwembad over de rijstvelden. En een ideale plek voor de start van een hike in de vallei met een lokale gids van de etnische minderheidsgroep Hmong gekleed in traditionele kleding. Je wandelt 14 km door kleine dorpjes en rijstvelden en ontmoet de lokale, zeer vriendelijke bevolking. Een scooter huren kan hier eenvoudig geregeld worden, verbaas je op je tocht niet als je drie of meer bouwvakkers op één scooter tegenkomt! Neem wel een trui mee voor de terugreis, op de scooter wordt het in de avond snel koud. Nog een bijzondere ervaring; een grote maaltijd voor € 2,=.

Cát Bà
Een mooie afsluiting is een bezoek aan Cát Bà waar je kunt relaxen aan prachtige stranden en geniet van de mooiste zonsondergangen. Een cruise naar Lan Ha Bay is geweldig. Het ligt naast het populaire Ha Long Bay. wat drukker is maar net zo mooi. Je vaart langs de mooiste rotseilanden waar je een stop maakt om met een kajak onder de grotten door te varen. Je zwemt vanaf de boot naar verlaten strandjes en bezoekt Monkey Island, waar je, zodra je je eten tevoorschijn haalt achtervolgd wordt door aapjes.

Heb jij interesse in een rondreis naar Vietnam? Neem dan contact op met Rutger en hij kan al je wensen in een maatwerkreis samenbrengen en geeft je tips waar je zelf niet aan gedacht zou hebben. Neem alvast een kijkje bij onze zeven voorbeeldreizen Vietnam!