YAXA Nieuws

Paradijselijke beleving in Panama; Bocas del Toro

22 augustus 2023

In de Panama reeks deze week de ideale afsluiting van je reis door Panama; een bezoek aan Bocas del Toro. Dit archipel biedt je keuze uit verschillende paradijselijke eilanden om te bezoeken waar je kunt genieten van strand, surfen en cocktails. Er hangt een heerlijke Caribische sfeer. Eilandhoppen is een aanrader, een eilandtaxi brengt je soms al in een paar minuten overal heen en is niet duur.Collega Rutger neemt je mee naar de eilanden die hij bezocht.

Isla Colón, het hoofdeiland, en het grootste eiland, is waar je aankomt vanaf het vaste land. In Bocas Town is het altijd levendig op straat en vind je veel gezellige eettentjes en bars. Huur een fiets, tip van Rutger, en geniet van de route langs de zee op een verhard zandpand richting Bluff Beach. Deze plek is ook populaire vanwege de ideale surfmogelijkheden, warm water en altijd goede golven. Bluff Beach en Paunch Beach zijn populaire stranden voor ervaren surfers. Ben je beginner dan kun je in Bocas Town bij meerdere surfscholen terecht, zij nemen je mee naar stranden waar de zee rustiger is. Snorkelen en duiken is hier ook geweldig. Je kunt zelf op pad gaan en vanaf het strand starten. Maar als je met een tour meegaat krijg je de meest mooi plekjes te zien die je vanaf het strand niet vindt.

Isla Solarte ligt op vijf minuten varen van Bocas Town. Dit eiland bestaat vooral uit jungle met een aantal lodges aan het water. Overnachten in Bambuda Lodge is een super ervaring. Deze ecolodge in een prachtige groene omgeving heeft de luxe van een boutique hotel en de sfeer van een hostel. De blauwe glijbaan op de foto eindigt in de zee.

Dagtocht naar Zapatilla eilanden
De Zapatilla eilanden zijn onbewoond, staan vol met palmbomen en hier vind je een prachtige onderwaterwereld. Deze twee paradijselijke eilanden kun je alleen met een dagtour bezoeken. Je bezoekt Sloth Island waar je luiaards kunt spotten. En je gaat naar Dolphin Bay waar je vanuit de boot dolfijnen kan spotten en je gaat snorkelen op een prachtige plek met veel verschillende kleuren koraal. Tussendoor staat er een lunch voor je klaar op Zapatilla Beach. De tour kun je boeken in Bocas Town.

Wat heb je niet gezien of gedaan maar zou je nu wel doen? Vragen we Rutger. Dat zijn zeker de San Blas Eilanden en Santa Catalina een klein vissersdorpje maar helemaal trendy aan het worden op het moment door de beste surfspots. Je kunt hier prachtig snorkelen in de onderwaterwereld van Coiba National Park. Ik kan een rondreis door dit land echt iedereen aanraden! Wij hebben mooie voorbeeldreizen naar Panama klaarstaan!