YAXA Nieuws

Van Los Angeles naar Las Vegas via prachtige parken en natuur!

30 oktober 2023

In dit tweede deel van het reisverslag ‘rondreis door het westen van de USA’ verlaten we de kust van Californië en rijden naar het oosten naar de staten Arizone en Nevada, waar we Antelope Canyon en verschillende National Parks bezoeken.

Je reist voor een deel Route 66 en het is veel uitgestrekte woestijn, prachtig om te zien. Antelope Canyon is één van de meest bijzondere natuurverschijnselen in West-Amerika. Dit is een zogenaamde slot canyon; een smalle kloof die door water en modder is uitgesleten. Alleen onder leiding van een native American gids kun je de canyon bezoeken en door de kloof wandelen op zo’n 60 meter onder de grond. Het gebied is eigendom van de Navajo Indianen. De enorme wanden vol structuur, de felrode kleur en de bijzondere lichtinval maken dit een bijna magische plek. Sla deze plek niet over als je een rondreis door het westen van Amerika gaat maken. Reserveer je ticket ver van tevoren, anders heb je geen plek op het door jouw gewenste tijdstip.

Uiteraard ga je Grand Canyon National Park bezoeken. Een bijzonder moment is de zonsondergang in de Grand Canyon. Magische kleuren tijdens het licht van golden hour. Bij elk hotel staat een bord hoe laat de zonsopkomst -en ondergang plaatsvindt. Je kunt erheen rijden met een gratis bus maar met je auto kan ook, er zijn voldoende parkeerplekken. Wij brachten 1 nacht door bij Lake Powell, maar ik had hier langer willen zijn om ook wateractiviteiten op het meer te kunnen beleven.

Voordat je de nationale parken gaat bezoeken is het slim om een National Parks Pass te kopen, vraag ernaar bij de receptie van je hotel waar je de pas kunt halen. Bij een bezoek aan minimaal 5 parken heb je de kosten van 80 dollar er al uit.

Op het vervolg van onze route hebben we Bryce Canyon National Park bezocht en reden we door het Zion National Park, geweldige parken waar wij helaas te weinig tijd voor uitgetrokken hebben. Tip om in elk park minimaal 1 nacht te verblijven. Wij hebben keuzes moeten maken in onze route maar hadden hier achteraf meer tijd willen doorbrengen. Het is namelijk een hele mooie route voordat je de woestijn weer inrijdt richting Las Vegas.De neonlichten schijnen je van ver tegemoet als in schemerdonker de stad nadert. Rijdend over de strip in Las Vegas kijk je je ogen uit. Elk hotel heeft een casino, maar mocht je nog iets anders willen doen dan is een bezoek aan The Neon Museum erg leuk want hier hoor en zie je de hele geschiedenis van de stad aan de hand van de iconische neon signs. Met een zipline vliegend over Fremont Stree, in het oude deel van de stad, is een bijzondere ervaring. Afsluiten met eten in ziekenhuisthema bij Heart Attack Grill is een belevenis op zich, bestel alleen wat je echt op kunt! Bij de hotels waar wij overnachten vroegen we bij receptie vaak om restauranttips waardoor je op plekken komt die we zelf nooit hadden gevonden of bedacht, maar waar we wel het lekkerste eten kregen.

Na Las Vegas bracht onze reis ons door de Death Valley, even stoppen bij het Area 51 Alien Center is grappig. Rijden over de oneindige highway te midden van de zoutvlakten is bijzonder indrukwekkend. Vervolgens overnachten in het gezellige skiplaatsje Mammoth Lakes, in de sneeuw. Dit is heel gek nadat je uit een 50 graden omgeving komt. Yosemite National Park was ons laatste park op de terugweg naar San Francisco. Een geweldig park met haar watervallen, rivieren en mega bomen. Ga zeker een hike maken in dit park, er zijn verschillende keuzes. En sla een river rafting belevenis ook niet over!

Wil jij deze route nu ook meemaken? Neem dan contact op met Dalarna van het Yaxa Team, zij is onze Amerika expert en stelt graag een maatwerkvoorstel voor een rondreis door het westen van Amerika op. Bekijk ook onze voorbeeldreis Highlights of the West, die naar welke wens aangepast kan worden. #travel