Australis Cruise door Patagonië

Yaxa Reizen

5-daagse individuele rondreis
€ 1.739,00 per persoon
Beste reistijd November t/m Maart
Vrijblijvende offerte aanvragen

Bezoek het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika!

Nationaal Park Kaap Hoorn is dé plek op de wereld waar u het dichtste bij het continent Antarctica komt. Deze luxe cruiseschepen van Australis brengen u hiernaar toe! Aan boord worden er lezingen georganiseerd, maar u gaat ook vaak aan wal om de omgeving te verkennen onder begeleiding van een professionele (natuur)gids. Per dag worden er circa twee excursies gemaakt met grote rubberen boten, genaamd zodiacs. Een hoogtepunt tijdens uw rondreis!

Deze Cruise kunt u alleen reserveren in combinatie met een landarrangement.

Hoogtepunten tijdens de Australis Cruise

 1. Nationaal Park Kaap Hoorn, de plek op de wereld waar u het dichtste bij het continent Antarctica komt.
 2. Bewonder de meest bijzondere diersoorten.

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Punta Arenas - Australis Cruise

Als u dacht dat u alles al gehad heeft, dan heeft u het mis!

Er staat een waar avontuur op het programma. In de middag gaat u op eigen gelegenheid naar de haven van Punta Arenas. Hier checkt u in voor de Australis Cruise naar Ushuaia. De cruise begint met een welkomstreceptie en uitleg over de gang van zaken aan boord. Hierna vertrekt het schip door de Straat van Magellaan richting Zuid-Patagonië en Vuurland.
Overnachting: u verblijft vier nachten aan boord van de Australis Cruise op basis van All Inclusive.

Australis Cruiseschip

Dag 2

Baai van Ainsworth en Tuckers eiland

Bij zonsopgang, vroeg in de ochtend, vaart u door de Almirantazgo inham, een spectaculaire zijtak van de Straat van Magellaan. Het uitzicht op de besneeuwde toppen van het Karukinka Natural Park strekken zich uit over de noordzijde terwijl u in het zuiden de fjorden van het Alberto Agostini National Park kunt bewonderen. Met zodiacs gaat u aan wal in de Baai van Ainsworth waar meestal een grote kolonie zeeolifanten te vinden is. Vanmiddag heeft u de keuze uit 2 excursies: een eenvoudige en een iets pittigere wandeling onder begeleiding van een gids. Tijdens beide wandelingen heeft u bij goed weer spectaculair uitzicht op de Marinelli gletsjer en de Darwin Mountain Range. Het schip vaart in de middag verder naar de Tucker eilanden. Na de lunch verkent u de Tucker eilanden per zodiac. Op de rotsen op deze eilanden bevinden zich grote kolonies Magellaan pinguïns en aalscholvers.

Dag 3

Pia gletsjer en ‘Glacier Alley’

U vaart verder door het Beagle kanaal en bereikt het Pia fjord. U stapt in de zodiac en wordt aan land gebracht. Een korte wandeling brengt u naar een uitkijkpunt waarvandaan u een schitterend uitzicht heeft over de Pia gletsjer. Na deze onvergetelijke ervaring vaart u verder door de ‘Glacier Alley’ van het Beagle kanaal. In deze passage zijn meerdere gletsjers te zien die allemaal een naam van een land hebben gekregen, zoals: Italië, Duitsland en ook Nederland.

Dag 4

Kaap Hoorn en Wulaia Baai

Vandaag is het eindelijk zover, voor velen is dit het hoogtepunt van de cruise: Nationaal Park Kaap Hoorn,

de plek op de wereld waar u het dichtste bij het continent Antarctica komt. De Drake passage, tussen Cape Horn en Antarctica in, is berucht om zijn hoge golven. Enkel wanneer het weer het toelaat, gaat u aan land op Kaap Hoorn. Voor Nederlanders is Kaap Hoorn misschien wel extra bijzonder: het was een Nederlands schip die als eerste Cape Horn bereikte. Kaap Hoorn is vernoemd naar de Noord-Hollandse stad Hoorn, waar de meeste bemanning vandaan kwam. Aansluitend bezoekt u de sprookjesachtige Wulaia Baai. Hier heeft u de keuze uit 3 prachtige wandelingen, variërend in lengte en zwaarte.

Dag 5

Aankomst in Ushuaia

‘s Ochtends komt u aan in Ushuaia, het meest zuidelijk gelegen stadje van Argentinië. U verlaat het schip en de onvergetelijke cruise komt tot een einde.


Deze cruise kunt u ook andersom maken, van Ushuaia naar Punta Arenas.

Reissom indicatie € 1.739,00 per persoon

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Overnachtingen tijdens de expeditiecruise in een 2-persoonshut op basis van All Inclusive.
 • Excursies en lezingen, zoals omschreven in het programma.
 • Havenbelastingen.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).


Niet inbegrepen

 • Intercontinentale en binnenlandse vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen- en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2.50 maximaal 9 personen per dossier)
Neem vrijblijvend contact op