Ontdek de Surinaamse kust, jungle en moeras

Yaxa Reizen

15-daagse individuele rondreis
€ 1.439,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd februari t/m maart en augustus t/m november
Vrijblijvende offerte aanvragen

Een nog nauwelijks ontdekte bestemming met een uitgestrekte groene jungle.

Cultuur, natuur, de rijke historie en de gastvrije bevolking zijn de hoogtepunten van een rondreis door Suriname! In het historische centrum van Paramaribo maakt u kennis met ons eigen koloniale verleden. De gezellige hoofdstad, is de uitvalsbasis voor de verschillende excursies en dagtochten die u maakt.

Hoogtepunten Suriname

 1. Slenter langs bijzondere koloniale gebouwen in Paramaribo
 2. Vaar in een traditionele korjaal over het stuwmeer van Ston Island
 3. Maak een bijzondere fietstocht vanuit plantage Frederiksdorp

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam - Paramaribo

Vandaag vliegt u naar de luchthaven van Suriname, Adolf Pengel. Bij aankomst wordt u verwelkomt door een vertegenwoordiger van ons agentschap hij verzorgt uw privé transfer naar uw hotel. De avond is ter vrije besteding.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Eco Inn op basis van logies en ontbijt.

Dag 2

Stadswandeling Paramaribo

Na het ontbijt maakt u wandeling van ongeveer drie uur door het historische centrum van Paramaribo. Sinds 2002 staat Paramaribo op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stadswandeling begint met een bezoek aan de bloemenmarkt. Vervolgens wandelt u naar het complex van Fort Zeelandia, een 17e-eeuws fort dat het begin van de Nederlandse koloniale tijd markeert. Via de Palmentuin, ooit de privétuin van de gouverneur, komt u aan bij het Onafhankelijkheidsplein en enkele historische gebouwen, waar u de geschiedenis ziet van de koloniale periode. Aansluitend ziet u het pas gerestaureerde Presidentieel Paleis uit 1730, en een moskee naast de beroemde synagoge.

Presidentieel Paleis

Paramaribo

Dag 3

Paramaribo - Bergendal

In de ochtend wordt u met een taxi naar Hotel Krasnapolsky gebracht. Van daaruit reist u in circa 1,5 uur rijden van Paramaribo naar Bergendal, gelegen in een groene omgeving aan de hoge oever van de Surinamerivier, het Bergendal Eco & Cultural River Resort. Het resort is op uitgekiende manier aangelegd zodat de natuurlijke omgeving in het tropische regenwoud is behouden. Vanaf de lodges aan de rivier geniet u van een prachtig uitzicht over het water. Voor jungle liefhebbers zijn de lodges dieper in het bos een perfecte plek. De lodges zijn voorzien van eigen douche/toilet met warm water, airco en bed met klamboe. Er wordt aandacht besteed aan eco toerisme; er zijn veel mensen uit de lokale dorpen werkzaam op het resort. Op deze manier probeert het resort betrokken te zijn bij de bescherming en duurzame ontwikkeling van deze omgeving.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Bergendal Resort op basis van volpension.

Dag 4

Bezoek Brownsberg en naar Ston Island

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een 2-daagse excursie naar Ston Island, een schiereiland gelegen aan de rechteroever van het stuwmeer. Maar eerst gaat u naar de Brownsberg, in het district Brokopondo. Na een uurtje rijden stopt u in de open Savanna voor een kopje koffie of thee. Vervolgens rijdt u verder naar het plateau boven op de Brownsberg (ongeveer 500 meter hoog), waar u onder het genot van wat fruit en een verkoelend drankje van het magnifieke uitzicht over het Van Blommenstein Stuwmeer geniet. Hierna maakt u samen met een gids een boswandeling naar een lager gelegen watervall. Zoekt u wat verkoeling? Ga dan heerlijk onder de stralen van de waterval staan. U wandelt terug naar het plateau en waar u geniet van een warme lunch (inbegrepen). In de late middag reist u verder naar Ston Island, waar u overnacht in een eenvoudige huisje met bedden en klamboes. Ston Island is een ultieme plek om te kanoën, zwemmen, vissen én te relaxen. Ook kunt u met een korjaal een tochtje over het stuwmeer maken. Vanavond staat er, onder een prachtige sterrenhemel, een heerlijk diner op u te wachten!

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer op Stone Island Lodge op basis van volpension.

Lokale korjaal

Ston Island

Dag 5

Bergendal – Anaula Nature Resort

Na het ontbijt wacht u vandaag een nieuw avontuur. U reist verder naar de binnenlanden van Suriname. In circa twee 1,5 uur legt u het eerste traject per minibus af. Bij aankomst in Atjoni stapt u over op een korjaal. Al varend over stroomversnellingen en langs een overweldigende natuur krijgt u een goede indruk van het leven dat zich bij de rivier in debinnenlanden van Suriname afspeelt. Na ongeveer twee uur varen komt u aan bij het Anaula Nature Resort. Het Anaula Nature Resort beschikt over een 16-tal vrijstaande lodges die alle een prachtig verschillend uitzicht bieden op de rivier. Deze lodges bieden accommodatie voor 2 tot 5 personen per lodge en beschikken allen over hemelbedden met klamboe, comfortabel meubilair, badkamer met douche (koud water) en toilet en een eigen veranda.

Overnachting: u verblijft drie nachten ineen 2-persoonskamer in het Anaula Nature Resort op basis van volpension.

Dag 6

Ontdekkingstocht Anaula Nature Resort

In de ochtend heeft u de gelegenheid om te vissen, te zwemmen of gewoon langs de rivier in een hangmat te genieten van het natuurschoon en de prachtige uitzichten vanaf het eiland. Na de lunch (inbegrepen) maakt u een boswandeling op het eiland waarbij u uitleg krijgt over het lokaal medicinaal gebruik van planten. Na de boswandeling vaart u per korjaal naar een onbewoond eilandje in de Ferulassi stroomversnelling met prachtig zandstrand waar u kunt relaxen, zwemmen en genieten van een heerlijk bruisbad. Na het diner gaat u per korjaal een spannend avontuur tegemoet, op zoek naar kaaimannen. Tevens kunt u tijdens deze nachtelijke vaartocht genieten van de prachtige sterrenhemel en de schitterende nachtelijke geluiden van het Amazone regenwoud ervaren.

Natuurreservaat Anaula

Anaula Nature Resort

Dag 7

Excursie Nieuw Aurora

Na het ontbijt vertrekt u per korjaal richting het dorp Nieuw Aurora. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de unieke manier van leven van de lokale bevolking en hun traditionele gewoontes en gebruiken die hun voorouders meebrachten uit Afrika. Van Nieuw Aurora gaat u te voet naar het nabijgelegen dorp Gunsi waarbij u verschillende kostgrondjes met diverse gewassen van de lokale bewoners passeert. Na het diner kunt u genieten van een traditioneel en cultureel dansoptreden.

Dag 8

Anaula Nature Resort – Paramaribo

Deze ochtend kunt u geheel naar eigen wens invullen. U kunt peddelen of kajakken, zwemmen, een boswandeling maken, relaxen in de lounge of in alle rust genieten van de natuur. Na de lunch (inbegrepen) komt uw verblijf ten einde en vaart u terug naar Atjoni, vandaar reist u over land naar Paramaribo. Bij aankomst in Paramaribo wordt u afgezet bij uw hotel.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Hotel Eco Inn op basis van logies en ontbijt.

St. Peter kerk

Paramaribo

Dag 9

3-daagse fietstocht Frederiksdorp

‘s Ochtends gaat u per taxi of bus naar Mariënburg. U vertrekt vanuit Mariënburg met de boot naar Plantage Resort Frederiksdorp. Bij aankomst wordt u verwelkomd door het team en is er een historische wandeling op het terrein. U kunt bij de bar lekker ontspannen met een drankje of relaxen bij het zwembad. Rond lunchtijd (inclusief), afhankelijk van het getij, gaat u samen met de gids op zoek naar dolfijnen. Vanwege de gunstige ligging van Frederiksdorp hoeft er niet al te ver gevaren te worden om de dolfijnen te kunnen spotten. Vaak ziet u de dolfijnen een stukje van de boot af. Met wat geluk komt er eentje dichtbij de boot zodat u een goede glimp kan opvangen van deze roze buikige dolfijnen. Afhankelijk van het getij gaat u in de namiddag of avond samen met de gids de kaaimannen bezoeken. Vanaf Frederiksdorp wordt er gevaren naar Plantage Johanna Margaretha. Na circa 5 minuten lopen stapt u over in kleinere bootjes richting het strand. Deze tocht door het zwampgebied is ongeveer 20 kilometer lang en duurt circa 45 minuten. Aansluitend wordt er gevaren naar het schildpaddenstrand. Hier wordt er circa 8 kilometer gelopen voor het spotten van de zeeschildpadden. Niets is mooier dat het gehele proces van uit het water komen, graven, leggen en bedekken van het nest ervaren! De excursie naar de schildpadden vindt plaats in het legseizoen van februari t/m augustus.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Frederiksdorp op basis van volpension.

Dag 10

Fietstocht vanuit Plantage Frederiksdorp

Na het ontbijt gaat u met de gids een fietstocht maken. U vertrekt vanuit Frederiksdorp in oostelijke richting naar Kronenburg waar u diverse oude plantages, sluizen en kanalen passeert. De gids vertelt u over de historie en de verschillende culturen in het district. Na afloop gaat u terug naar Frederiksdorp waar de fietsen worden ingeleverd.

Plantage arbeider

Plantage Frederiksdorp

Dag 11

Moerassen van de Commewijne rivier

Na het ontbijt gaat u naar plantage Rust en Werk. Op deze voormalige koffieplantage werden later ook cacao en katoen verbouwd. Hier krijgt uitleg over de planrage en het hedendaagse leven op dit plantage. U bezoekt verder de weilanden en garnalenkwekerij. Na afloop gaat u per boot naar Mariënburg om vervolgens terug te keren naar Paramaribo. De lunch is vandaag inclusief.

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Eco Inn op basis van logies en ontbijt.

Dag 12

Fietstocht Plantage Peperpot

Om circa 08:00 uur maakt u een drie uur durende fietstocht. U wordt u opgehaald door uw gids en neemt u uw fiets, op loopafstand van uw hotel, in ontvangst. U steekt de rivier over en komt aan in het plaatsje Meerzorg. Tijdens deze mooie tocht maakt u op een ‘Hollandse manier’ kennis met de vele bezienswaardigheden in Commewijne, het oude plantagedistrict. Peperpot is een oude koffie- en cacaoplantage die in het begin van de 19e eeuw door de familie Jansen is opgezet en lang door hun beheert is. Op het fabriekscomplex staan nog twee oude plantagewoningen, een koffieloods uit 1808, deze wordt momenteel opgeknapt, en een koffie- en cacaofabriek. Tegen 13:00 uur bent u weer terug in Paramaribo.

Verse koffievruchten

Koffie plantage

Dag 13

Vrije dag in Paramaribo

Paramaribo is de enige stad in Suriname, al heeft het eigenlijk meer een dorpskarakter. De helft van alle 500.000 inwoners van Suriname woont hier. De stad kent bijna geen hoogbouw en de meeste huizen zijn gebouwd van hout en zijn vaak wit geschilderd. U kunt vandaag bijvoorbeeld een mooie wandeling langs de witte koloniale huizen, die in ere hersteld zijn, aan de Swalmbergstraat maken. Of geniet van een heerlijk vruchtensapje aan de Waterkant, dé ontmoetingsplek van Paramaribo. De meest heerlijke geuren komen u hier vanuit de vele eetstalletjes tegemoet! Achter de Waterkant zijn verschillende winkeltjes. Hier is echt van alles te koop: van prachtige sierraden tot allerlei snuisterijen. Wilt u vanavond uit eten? Dan is Grill Café Mambo een aanrader. Ze hebben een uitgebreide menukaart en vanaf het terras heeft u een mooie uitzicht op dé flaneerstraat van Paramaribo. Het restaurant is gelegen aan de Kleine Waterstraat.

Dag 14

Paramaribo - Amsterdam

Een groot deel van de dag kunt u heerlijk relaxen bij het hotel. In de loop van de middag, wordt u met een privé transfer naar de luchthaven gebracht. Na incheck vliegt u terug naar Amsterdam.

Wilhelmina standbeeld

Paramaribo

Dag 15

Aankomst Amsterdam

In de ochtend komt u aan op Schiphol en kunt u terugkijken op een prachtige reis door Suriname!

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Reissom indicatie € 1.439,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Transfers, zoals omschreven in het programma.
 • Bootovertochten, zoals omschreven in het programma.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. De nachten in Bergendal Resort, Ston Island Lodge, Anaula Nature Resort en Frederiksdorp zijn op basis van volpension.
 • Chauffeur en Nederlandssprekende gids zoals omschreven in het programma (met uitzondering van de vrije dagen).
 • Excursies en entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • Lunches op dag 3 t/m 12.
 • Diners op dag 3 t/m 7 en dag 9 en 10.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Toeristenkaart Suriname, € 35,00 per persoon (te koop op Schiphol in vertrekhal 3).
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op