Bolivia en Peru on a budget

Yaxa Reizen

21-daagse individuele rondreis
€ 1.869,00 per persoon
Beste reistijd mei t/m oktober
Vrijblijvende offerte aanvragen

Zoutvlaktes en mystieke nalatenschap in Bolivia en Peru.

Deze rondreis staat gerant voor onvergetelijke belevenissen! U start in de witte stad Sucre. Che Guevara heeft hier een groot gedeelte van zijn leven doorgebracht en lag hier ook vele jaren begraven. Via één van de hoogst gelegen steden ter wereld, Potosí, bereikt u de bekende zoutvlakte van Uyuni. Tijdens een 4-daags arrangement verkent u de zeer indrukwekkende ruige omgeving met de subtropische alpenweiden, moddergeisers en door de wind gebeeldhouwde rotsen. Daarna steekt u via La Paz de grens over naar Peru. Hier ontdekt u het mystieke nalatenschap van oude beschavingen.

Hoogtepunten Bolivia en Peru

 1. Bent u op een zondag in Sucre? Bezoek dan de markt in Tarabuco!
 2. Maak een leuke optische illusie foto bij Salar de Uyuni
 3. Bezoek de magische heksenmarkt in La Paz
 4. Vaar over het diepblauwe Titicacameer naar de Uros-indianen
 5. Een absoluut hoogtepunt van de reis: een bezoek aan Machu Picchu

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam - Santa Cruz

Vandaag is het zover! U vertrekt naar het ongerepte Bolivia. Hier zult u de volgende dag aankomen.

Dag 2

Aankomst Santa Cruz - Sucre

Vandaag komt u aan in Santa Cruz. Hier checkt u aansluitend in voor de vlucht richting Sucre. Bij aankomst in Sucre wordt u welkom geheten door een vertegenwoordiger van ons agentschap en wordt u naar uw accommodatie gebracht. Afhankelijk van uw vluchtschema is de rest van de dag vrij te besteden.
Overnachting: u verblijft drie nachten in Hostal Sucre op basis van logies en ontbijt.

Dag 3 en 4

Vrije dagen in Sucre

Sucre of in de volksmond ook wel ‘La Ciudad Blanca’ genoemd, is een mooie koloniale stad met witgeschilderde gebouwen en mooie parken. U heeft vrije dagen om deze prachtige stad zelf te ontdekken. Sucre is genoemd naar de leider van de revolutie Jose de Sucre en ligt 2.800 meter boven de zeespiegel. Slenter bijvoorbeeld door de oude binnenstad en bezoek de vele musea, het levendige centrale plein, de winkels en restaurants. Of klim vanuit het centrum naar boven voor een gegarandeerd prachtig uitzicht bij ‘La Recoleta’!

De witte stad

Sucre

Dag 5

Sucre - Potosí

De volgende stop tijdens uw rondreis is Potosí. De op 4.100 meter hoogte gelegen stad is één van hoogste steden ter wereld! U wordt met een privétransfer naar het busstation van Sucre gebracht. Vanaf hier vertrekt de publieke bus richting Potosí. Na een niet al te lange rit arriveert u op het busstation van Potosí. Hier wordt u verwelkomd en naar het hotel gebracht. De Cerro Rico berg is van groot belang in deze stad; men haalt hier al eeuwen lang zilver uit. De mijn is zeker een bezoek waard.
Overnachting: u verblijft één nacht in Hostel Cerro Rico op basis van logies en ontbijt.

Dag 6

Potosí - Uyuni

Vandaag reist u per privétransfer naar het busstation van Potosí. Hier neemt u de publieke bus naar Uyuni. U komt hier terecht in een geheel andere wereld. Bij aankomst in Uyuni wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht.
Overnachting: u verblijft één nacht in Hotel Samay Wasi op basis van logies en ontbijt.

Salar de Uyuni

Uyuni

Dag 7

Uyuni – San Juan of Huayllajara

Vanochtend start een spectaculair 4-daags arrangement.

U reist de komende dagen door zeer ruige natuur en komt in een uitermate afgelegen en ongerept deel van Bolivia. Na het ontbijt verlaat u het noordelijke deel van Uyuni. U passeert het ‘kerkhof’ van de stoomlocomotieven. De treinsporen zijn tussen 1888 en 1892 aangelegd door Britse bouwers op uitnodiging van Boliviaanse treinorganisaties. Vervolgens reist u verder naar Colchani, een klein dorpje op de zoutvlakte waar men volledig leeft van de zoutextractie. Aansluitend betreedt u de ‘Salar de Uyuni’; de indrukwekkende en haast onwerkelijke Uyuni zoutvlakte. Heeft u al een creatief idee voor een illusiefoto in gedachten? Ook bezoekt u de Isla Pescado, ook wel ‘Incahuasi’ genoemd. Dit gebied staat bekend om de enorme cactussen.
Overnachting: u verblijft drie nachten in een eenvoudige accommodatie op basis van volpension.

Dag 8

Lagunes en woestijnen

Vanmorgen na het ontbijt gaat u weer op pad. Onderweg stopt u bij het Ollagüe uitzichtpunt vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Ollagüe vulkaan, de enige actieve vulkaan van Bolivia. Vervolgens rijdt u naar verschillende lagunes; Cañapa, Hedionda, Honda en Chiarkota. Deze lagunes zijn omringd door de met sneeuw bedekte bergtoppen. Alle vier de lagunes worden druk bezocht door kolonies flamingo’s en ander vogelsoorten zoals eenden en Andesganzen. U rijdt verder door ‘the middle of nowhere’ van Siloli’s woestijn op 4.500 meter hoogte. Door de constante wind is er sprake van erosie waardoor de bekende ‘Stenen Boom’ is ontstaan.

Salar de Uyuni

Uyuni

Dag 9

San Juan of Huayllajara – Villa Mar of Laguna Verde

Na het ontbijt reist u richting het dorpje Villa Mar. Onderweg verkent u samen met uw gids het hele zuidelijke deel van dit zeer ruige gebied. U brengt een bezoek aan het surrealistisch roodgekleurde meer: ‘Laguna Colorada’, waar u een redelijk grote kans heeft om een unieke diersoort te zien, namelijk James’ flamingo’s. U bezoekt het diepgroen gekleurde meer ‘Laguna Verde’, gelegen bij de Chileense grens. Ook mag een bezoek aan de bekende ‘Sol de Mañana’ geisers vandaag niet ontbreken. Sol de Mañana betekent ‘Zon van de Ochtend’. De geisers, kokende modderpoelen, waterstromen en door de wind geërodeerde rotsen zijn een natuurlijk spektakel en laten een onvergetelijke indruk achter. Aansluitend gaat u naar uw accommodatie in Villamar of Laguna Verde.

Dag 10

Villa Mar of Laguna Verde – Uyuni – La Paz

De laatste dag in Uyuni is helaas alweer aangebroken. Onderweg terug naar de stad bezoekt u nog het dorpje San Cristobal en de zogenaamde ‘Rocky Valley’. In de avond wordt u naar het busstation van Uyuni gebracht. U vervolgt de rondreis naar La Paz. De nachtbus zal hier de volgende ochtend aankomen.
Overnachting: u verblijft één nacht in de nachtbus van Uyuni naar La Paz op basis van logies.

Dag 11

Aankomst La Paz

Vanmorgen komt u aan bij het busstation van La Paz.

U wordt hier verwelkomt en naar de accommodatie gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting: u verblijft twee nachten in Hotel Sajama op basis van logies en ontbijt.

Dag 12

Vrije dag in La Paz

Deze dag heeft u vrij te besteden. Breng bijvoorbeeld al wandelend een bezoek aan de Plaza Murillo, het centrale plein van La Paz. Hier bevinden zich enkele belangrijke bezienswaardigheden waaronder het Congres, het Overheidspaleis, en de Kathedraal. Ook kunt u het Goudmuseum, de koloniale kerk San Francisco en de beroemde heksenmarkt bezoeken.

Dag 13

La Paz - Puno

’s Ochtends wordt u bij het hotel opgehaald en naar het busstation van La Paz gebracht. Vanaf hier reist u over de ‘Altiplano’, de hoogvlakte van de Andes, naar Puno, prachtig gelegen aan het Titicacameer. Onderweg geniet u van het indrukwekkende landschap. Eenmaal aangekomen in Puno wordt u per privétransfer opgehaald en naar uw accommodatie gebracht.
Overnachting: u verblijft twee nachten in het Hotel Balsa Inn op basis van logies en ontbijt.

Uros Indianen

Titicacameer

Dag 14

Vrije dag in Puno

Deze dag is ter vrije besteding in Puno. Maakt u vandaag liever een excursie in internationaal gezelschap? Ook dat kan (optioneel, kosten niet inbegrepen)! Lees hieronder over de mogelijkheid:

Excursie Titicacameer

Vandaag staat u een leuke en interessante belevenis te wachten: u gaat naar het Titicacameer! Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de haven van Puno gebracht. Samen met een internationaal gezelschap en een Engelssprekende gids maakt u een tocht over het diepblauwe Titicacameer. Hier bezoekt u de Uros-indianen. Zij moesten ooit vluchten voor hun tegenstanders op het vasteland, en leven sindsdien op drijvende eilanden van riet. Tegenwoordig is het een fotogeniek volk en ze laten u graag hun souvenirs zien. Vervolgens vaart u naar het idyllische eiland Taquille, voor een mooie wandeling en aansluitend wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Dag 15

Puno - Cuzco

U wordt naar het station gebracht en reist met de bus over een adembenemende weg (de Ruta Del Sol) naar Cuzco, de oude hoofdstad van het Incarijk. Ook rijdt u over de La Raya bergpas, gelegen op ruim 4300 meter hoogte. Na afloop van de busrit wordt u naar uw accommodatie in Cuzco gebracht.
Overnachting: u verblijft twee nachten in Hotel Posada Atahualpa op basis van logies en ontbijt.

Dag 16

Vrije dag in Cuzco

Deze dag heeft u alle tijd om de vele hoogtepunten van Cuzco te bekijken.

Cuzco kent veel bezienswaardigheden, gezellige straatjes, vele restaurantjes en andere mooie plekken. Het is daarnaast ook een heerlijke plek om even uit te rusten. Kortom, in Cuzco verveelt u zich geen moment. Gaat u liever mee op een georganiseerde stadstour (optioneel, kosten niet inbegrepen)? Ook dat kan!

Plaza de Armas

Cuzco

Dag 17

Cuzco - Ollantaytambo - Aguas Calientes

Een absoluut hoogtepunt van de reis is een bezoek aan Machu Picchu.

Een privétransfer brengt u naar het treinstation van Ollantaytambo. Hier stapt u op de trein naar Aguas Calientes. Onderweg geniet u van het landschap op de route. Hoge bergen met sneeuw bedekte bergtoppen, rivieren en de wisselingen van de vegetatie onderweg; het maakt uw reis zeker niet saai! Bij aankomst op het station wordt u naar uw hotel gebracht. Let op, voor de komende twee nachten dient u een rugzak met maximaal 8 kilo aan bagage mee te nemen. De overige bagage laat u achter in uw hotel in Cuzco.
Overnachting: u verblijft twee nachten in Hotel Wiracocha Inn op basis van logies en ontbijt.

Dag 18

Bezoek aan Machu Picchu

Op eigen gelegenheid loopt u naar het busstation waar de bus naar de Machu Picchu vertrekt. Samen met een internationale groep en Engelssprekende gids heeft u de tijd om deze stad te ontdekken. De junglestad werd door de Spanjaarden nooit gevonden en doorstond vervolgens de tand des tijds. In 1911 werd de stad herontdekt door de Amerikaanse ontdekkingsreiziger Hiram Bingham. U kunt uren dolen tussen de huizen, tempels en terrassen, en u wanen in vervlogen tijden. Geniet van deze magische en indrukwekkende plek! Vervolgens reist u met de bus terug naar Aguas Calientes.

Machu Picchu

Aguas Calientes

Dag 19

Aguas Calientes - Ollantaytambo - Cuzco

Vandaag reist u met de trein terug naar Ollantaytambo. Eenmaal aangekomen op het treinstation wordt u verwelkomt en teruggebracht naar uw hotel in Cuzco.
Overnachting: u verblijft één nacht in Hotel Posada Atahualpa op basis van logies en ontbijt.

Dag 20

Cuzco - Lima - Amsterdam

Vanmorgen wordt u naar de luchthaven van Cuzco gebracht. Hier checkt u in voor uw terugvlucht naar Amsterdam. U zult de volgende dag weer thuis aankomen.

Dag 21

Aankomst Amsterdam

Vandaag komt u aan in Amsterdam en kunt u terugkijken op een fantastische reis.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Reissom indicatie € 1.869,00 per persoon

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Binnenlandse vlucht Santa Cruz – Sucre en Cuzco - Lima en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Transfers zoals omschreven in het programma.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. De nachten tijdens het 4-daagse arrangement in Uyuni zijn op basis van volpension.
 • Excursies en entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op