Cambodja, het land van de Khmer

Yaxa Reizen

15-daagse individuele rondreis
€ 1.509,00 per persoon (excl. intercontinentale vluchten)
Beste reistijd november t/m april
Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontdek de geschiedenis en cultuur van de Khmer tijdens deze reis

Cambodja, een land omringd door Thailand, Vietnam, Laos en de Golf van Thailand, is het decor van een turbulente geschiedenis waarin de Rode Khmer een grote rol heeft gespeeld. Maar gelukkig beschikt het ook over prachtige tempelcomplexen uit het voormalige Khmer-rijk en hagelwitte stranden. Het land, dat ongeveer 13,5 miljoen inwoners (de Khmer) telt en waar boeddhisme de grootste religie is, staat bekend om zijn gastvrije bevolking die u met open armen zal ontvangen. Tijdens deze reis zult u tempelcomplexen van het voormalige Khmer-rijk bezoeken, met als hoogtepunt het tempelcomplex Angkor Wat, maakt u kennis met de gruweldaden van voormalig dictator Pol Pot, leert u de lokale bevolking kennen en sluit u de reis af aan de kust en op een bounty-eiland.

Cambodja, het land van de Khmer

 1. Phnom Penh; duik in de geschiedenis van de Rode Khmer
 2. Verken sprookjesachtig Angkor Wat
 3. Ontmoet de lokale bevolking op het platteland
 4. Koh Rong Samloem; overnacht op dit paradijselijk eiland

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam - Phnom Penh

De reis naar Cambodja gaat beginnen! U vliegt vanaf Schiphol naar Phnom Penh. Afhankelijk van uw vluchttijden komt u de volgende dag aan.

Dag 2

Aankomst in Phnom Penh

Bij aankomst op de luchthaven van Phnom Penh wordt u verwelkomd door de lokale vertegenwoordiger van onze agentschap. Hij verzorgt de transfer naar uw accommodatie in de hoofdstad van Cambodja. Het land kent een roerige geschiedenis en Phnom Penh heeft daar onder het regime van de Rode Khmer flink onder geleden. Jarenlang werd deze stad gezien als de parel van Azië en vaak vergeleken met Parijs, maar is in de jaren 70 grotendeels verwoest. Gelukkig is de stad weer in bloei en is het hier leuk vertoeven. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Double Leaf Boutique Hotel op basis van logies en ontbijt.

Tempels in Phnom Penh

Phnom Penh

Dag 3

Excursie naar de Killing Fields en Tuol Sleng gevangenis

Vandaag brengt u samen met een Engelssprekende gids een bezoek aan Choeung Ek, beter bekend als ‘The Killing Fields’. Hier werden tussen 1975 en 1979 minimaal 17.000 gevangenen naartoe gebracht en vervolgens vermoord. In een monument, een witte toren met glazen ramen, liggen meer dan 5.000 schedels; stille getuigen van een zwarte periode. Hierna bezoekt u het gevangenenkamp S-21 Tuol Sleng waar vijanden van het regiem Pol Pot gemarteld en later gedood werden op de Killing Fields. In het museum Tuol Sleng krijgt u een goed beeld van de verschrikkingen tijdens het bewind van de Rode Khmer. In het museum ziet u foto’s van de gevangenen en kunt u de cellen bekijken. Na dit indrukwekkende bezoek heeft u de rest van de middag ter vrije besteding.

Dag 4

Phnom Penh - Siem Reap

U wordt door uw gids naar het busstation gebracht vanwaar u verder reist met de Mekong Express Limousine Coach (gedeeld). U komt na ongeveer 6 uren reizen aan in Siem Reap. Bij aankomst in Siem Reap wordt u verwelkomd door uw gids en vervolgens naar uw hotel gebracht. De rest van de middag is ter vrije besteding. In Siem Reap kunt u op de overdekte markt heerlijk Cambodjaans eten en in de Pub Street vindt u veel gezellige barretjes.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Central Boutique Angkor Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 5

Excursie naar Angkor Wat

Samen met een Engelssprekende gids verkent u vandaag Angkor, de laatste hoofdstad van het Angkoriaanse rijk. Rondom deze tempels woonden in de 12e eeuw meer dan één miljoen mensen. De excursie begint bij de South Gate van Angkor Thom, beter bekend als Big Angkor. U bezoekt onder andere de beroemde Bayon tempel, het indrukwekkende olifantenterras en het opvallende terras van de Melaatse Koning. Tot slot gaat u naar de Ta Prohm tempel, hier ziet u delen van de tempel verstrengeld in de wortelen van grote bomen. Deze tempel staat ook wel bekend als de Tomb Raider tempel. In het jaar 2000 is hier de film Lara Croft: Tomb Raider opgenomen. In de middag bezoekt u de Angkor Wat tempel als afsluiter een bezoek aan de Pre Rup tempel waar u bij goed weer getuige bent van een mooie zonsondergang.

Het gezicht van Angkor Wat

Angkor Wat

Dag 6

Siem Reap - Battambang

U wordt bij uw hotel opgehaald en per transfer (zonder gids) verlaat u Siem Reap voor de rit naar Battambang. Battambang is de op één na grootste stad van Cambodja, maar voelt een stuk landelijker en rustiger aan dan andere Aziatische steden. U arriveert na een rit van circa 3 uren en wordt aansluitend naar uw accommodatie gebracht. In de stad zijn de invloeden van de Franse koloniale tijd nog goed terug te vinden. Met name aan de hoofdstraat en aan de rivier de Sangker ziet u prachtige Koloniale gebouwen in goede staat.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het RaVorn Boutique Villa op basis van logies en ontbijt.

Dag 7

Verkenning van de omgeving van Battambang

Als eerst op het programma staat een bezoek aan Prasat Phnom Banan. Na een klim van zo’n 358 steile stenen traptreden komt u aan bij de tempel met vijf torens. Hierna gaat u samen met uw gids gaat u naar lokale boerderijen waar allerlei soorten fruit worden geoogst. Hier kunt u de meest verse sinaasappels, ananassen en andere stukken fruit proeven. In Odam Bang Village stapt u in een kleine bamboetrein voor een 2 uur durende tocht door de omgeving. Onderweg passeert u tal van pittoreske dorpjes en ziet u het dagelijkse leven op het platteland aan u voorbij trekken. Tot slot brengt u in de namiddag een bezoek aan de Phnom Sampeau pagode. Deze pagode bevindt zich boven op een kalkstenen rots waaronder zich een aantal grotten bevinden. Deze grotten hebben onderdeel uitgemaakt van het duistere Khmer Regime, waarin gemartelde mensen voor dood werden achtergelaten. U wordt na de excursie bij uw accommodatie afgezet

Koloniale gebouwen in Battambang

Battambang

Dag 8

Battambang - Phnom Penh

Per transfer (zonder gids) vervolgt u de reis terug naar Phnom Penh waar u na ongeveer 5 uren reizen aankomt. Bij aankomst in Phnom Penh wordt u naar uw hotel gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding. Bezoekt u de zilveren pagode of slentert u over de gezellige boulevard? De keuze is aan u!

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Double Leaf Boutique Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 9

Phom Pehn - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Vandaag verlaat u de drukke stad en gaat u naar het paradijselijke eiland Koh Rong Samloem. U wordt rond 08:00 opgehaald voor een circa 5 á 6 uur durende rit naar de havenstad Sihanoukville (zonder gids). Onderweg volgt een kleine pauze zodat u even uw benen kunt strekken en kunt lunchen (kosten niet inbegrepen). Vanmiddag komt u aan bij de pier en vertrekt u met een gedeelde speedboot naar Koh Rong Samloem. Op dit eiland rijden geen auto’s, maar u kunt het eiland verkennen door middel van de vele bootjes die u voor een kleine vergoeding naar andere plekken brengen. Bij aankomst op het eiland wordt u dan ook opgehaald door een andere boot die u naar uw accommodatie zal brengen. Na het inchecken kan het genieten beginnen en staan er een aantal ontspannen dagen op uw te wachten. Tip: Neem voldoende cash mee, aangezien er nog geen pinautomaten op dit eiland aanwezig zijn.

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in het Sol Beach Resort op basis van logies en ontbijt

Paradijselijk eiland in Cambodja

Koh Rong Samloem

Dagen 10 en 11

Vrije dagen op Koh Rong Samloem

Deze dagen zijn geheel ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een heerlijke strandwandeling of ontdek de andere baaien van het eiland. Dit kunt u via een wandeltocht door de jungle doen, maar er gaan ook bootjes die u naar de andere stranden brengen. Het mooiste en meest bekende strand van Koh Rong Samloem is Saracenen Beach. Voor de waterliefhebber zijn er mogelijkheden om te kanoën, te duiken en te snorkelen (optioneel, kosten niet inbegrepen), een ideale manier om de helderblauwe zee en de onderwaterwereld te verkennen. Noot: Ondanks dat het toerisme op dit eiland in ontwikkeling is staat, gaat u hier nog (relatief) back to basic. Verwacht hier geen straten met restaurants. Elektriciteit en Wifi zijn soms dagdelen niet beschikbaar. Ondanks dat geniet u hier van een heerlijk verblijf!

Dag 12

Koh Rong Samloem - Sihanoukville - Kep

Vroeg in de ochtend vertrekt u per gedeelde speedboot naar Sihanoukville waar u wordt opgewacht voor een transfer naar Kep, een havenstadje vlakbij de grens van Vietnam. Bij aankomst wordt u naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt er optioneel voor kiezen om het Bokor Hillstation in Kampot te bezoeken tijdens de transfer van Sihanoukville naar Kep. Van oorsprong zou Bokor Hillstation omgebouwd worden tot een luxe resort voor de rijke mensen tijdens de Franse koloniale tijd. Zo waren er plannen om hotels, casino’s en andere faciliteiten te bouwen maar het is vanwege de oorlog nooit afgemaakt. De rit er naartoe is prachtig met hier en daar schitterende uitzichtpunten. De gebouwen op Bokor Hillstation zijn verlaten en tevens vindt u er een oud kerkje waardoor het op een spookstadje doet lijken.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Veranda Natural Resort op basis van logies en ontbijt.

Lokale vissers

Kep

Dag 13

Vrije dag in Kep

Vandaag is ter vrije besteding en kunt u het rustige havenstadje verkennen. Hier vindt u nog geen massatoerisme en beleeft u nog het authentieke Cambodja. Het is leuk om een bezoekje te brengen aan de Crabmarket, hier vindt u behalve krab allerlei vissoorten. Verder zult u tijdens een wandeling door het stadje Kep vele mooie oude Franse koloniale gebouwen tegenkomen.

Dag 14

Kep - Phnom Penh - Amsterdam

De reis zit er (helaas) bijna weer op. U wordt opgehaald voor een transfer (zonder gids) naar de luchthaven van Phnom Penh voor de vlucht naar Amsterdam. Hier komt u de volgende dag aan.

Dag 15

Aankomst in Amsterdam

Bij aankomst op de luchthaven van Amsterdam kunt u terug kijken op een fantastische reis door Cambodja!


*** Wijzigingen in het programma zijn onder voorbehoud. ***

Reissom indicatie € 1.509,00 per persoon (excl. intercontinentale vluchten)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Transfers (privé) zoals omschreven in het programma.
 • Flesjes water tijdens de transfers.
 • Bus ticket Phnom Penh – Siem Reap op dag 4.
 • Bootovertocht Sihanoukville – Koh Rong Samloem en vice versa.
 • Chauffeur en Engelssprekende gids zoals omschreven in het programma (met uitzondering van de vrije dagen).
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt.
 • Excursies en entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Visumkosten circa USD 35,00 & 1 paspoort foto per persoon.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per dossier maximaal 9 personen).
Neem vrijblijvend contact op