Chili & Paaseiland Delight

Yaxa Reizen

18-daagse individuele rondreis
€ 6.289,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd november t/m maart
Vrijblijvende offerte aanvragen

Een uitstekende keuze voor een diverse reis langs Chili's belangrijkste hoogtepunten!

De reis start in de hoofdstad Santiago waar u even rustig kunt bijkomen. Per binnenlandse vlucht reist u naar het diepe zuiden voor een bezoek aan Latijns-Amerika’s mooiste nationale park: Torres del Paine. De omgeving leent zich uitstekend voor enkele schitterende wandelingen in de ruige natuur. Na het verkennen van de Havenstad Valparaiso vliegt u naar het noorden voor een bezoek aan de Atacama woestijn.

Deze reis langs de hoogtepunten van Chili is niet compleet zonder een bezoek aan het mysterieuze Paaseiland, gelegen op ruim 5 uur vliegen vanuit Chili’s hoofdstad Santiago. Op Paaseiland heerst een geheel andere sfeer dan op Chili’s vasteland. Samen met een gids verkent u het eiland en leert u over de oorsprong van de ‘Moais’.

Hoogtepunten Chili & Paaseiland Delight

 1. Begin uw bijzondere rondreis in de veelzijdige hoofdstad Santiago
 2. Maak kennis met het adembenemende Torres del Paine National Park
 3. Bezoek Atacama, de droogste woestijn ter wereld
 4. Ontdek het mysterieuze Paaseiland

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam - Santiago de Chile

Vandaag is het zover! U vertrekt vandaag vanaf Amsterdam naar de Chileense hoofdstad Santiago de Chili. U komt hier de volgende ochtend aan.

Dag 2

Aankomst in Santiago de Chile

U arriveert ’s ochtends op de internationale luchthaven van Santiago. Bij het verlaten van de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Chili! Hij verzorgt ook de privétransfer naar uw hotel, gelegen in de wijk Vitacura. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding. Gaat u zelf alvast de stad verkennen of gaat u ontspannen in de spa van het hotel na uw vliegreis?
Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Noi Vitacura op basis van logies en ontbijt.

Plaza de Armas

Santiago de Chile

Dag 3

Stadstour Santiago de Chile – Punta Arenas

In de ochtend wordt u opgehaald om onder begeleiding van een Engelssprekende gids, het klooster van San Francisco, het stadhuis, het paleis La Moneda en/of het treinstation te bezoeken. Ook gaat u naar de wijken Las Condes en Providencia, de bekende O’Higgins Avenue en het Plaza de Constitución. Kortom, u bewondert de hoogtepunten van deze enerverende stad. Aan het begin van de middag wordt u naar de luchthaven van Santiago gebracht. U vliegt vandaag naar Punta Arenas, waar u in de avond arriveert. Na aankomst op de luchthaven wordt u hartelijk welkom geheten door een vertegenwoordiger van het hotel. Aansluitend heeft u een gezamenlijke transfer naar het hotel.
Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in Noi Indigo op basis van all inclusive.

De organisatie die de excursies in San Pedro de Atacama organiseerde was erg goed: kleine groepen, kundig, veilige chauffeurs en erg zorgzaam! Mijn klanten hebben een prachtige reis gehad die echt onvergetelijk is geweest.

– Anja Heus - The Travel Club 's-Gravenzande

Dag 4 en 5

Vrije dagen in Punta Arenas

Als gast van Noi Indigo kunt u genieten van diverse excursies in/nabij het Torres del Paine Nationaal Park. Per dag kunt u kiezen uit twee keer een halve dag excursie of één hele dag excursie. Na een persoonlijke verwelkoming bespreekt u met de Engelssprekende gids de mogelijke activiteiten. Wandelingen van halve of hele dagen, bird watching, kajak excursies, paardrijden of fotografie safari’s behoren tot de mogelijkheden. Na of tussen de excursies kunt u relaxen in de spa of genieten van het zicht op één van de comfortabele terrassen- en salons.

Wandelpaden door de natuur

Torres del Paine Nationaal Park

Dag 6

Punta Arenas – Santiago de Chile - Valparaiso

In de ochtend wordt u met een gezamenlijke transfer naar de luchthaven gebracht. Aansluitend vliegt u naar Santiago de Chili. Bij aankomst wordt u naar Valparaiso gebracht. De stad ligt op zo’n twee uur reizen van Santiago de Chile.
Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in hotel Palacio Astoreca op basis van logies en ontbijt.

Dag 7

Vrije dag in Valparaiso

Vandaag maakt u samen met een Engelssprekende gids een stadstour door Valparaíso. Het is de grootste havenstad van Chili en de derde stad van het land. De stad begon ooit als een klein plaatsje aan de kust. Het ligt aan de voet van de heuvels van het kustgebergte, dat steil afdaalt naar zee. Door de jaren heen bleef de stad steeds groter groeien en al snel was er geen plaats meer voor nieuwe huizen. Daarom ziet u nu dat de steile hellingen helemaal tot de rand zijn volgebouwd met houten huisjes in alle kleuren van de regenboog. Zodra u wat verder van de zee de stad inloopt slingert u door allerlei smalle straatjes. U vindt overal trapjes en kabeltreintjes om u verder naar boven te brengen. De wirwar van straten, trappen en beschilderde huizen maakt de stad en de volkswijken dan ook erg sfeervol.

Kleurrijke woningen

Valparaiso

Dag 8

Valparaiso – Santiago de chile – Calama - San Pedro de Atacama

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de luchthaven van Santiago. U vliegt naar Calama, gelegen in het prachtige noorden van Chili. Vanaf de luchthaven is een gezamenlijke transfer verzorgd naar San Pedro de Atacama, gelegen in de Atacama woestijn. Het is een rit van zo’n 2 uur en u wordt afgezet bij uw hotel.
Overnachting: u verblijft vier nachten in een 2-persoonskamer in Noi Casa Atacama op basis van all inclusive.

Dag 9 t/m 11

Vrije dagen in San Pedro de Atacama

Als gast van Noi Casa Atacama kunt u genieten van diverse excursies in/nabij de Atacama woestijn. Na een persoonlijke verwelkoming bespreekt u met de Engelssprekende gids de mogelijke activiteiten. Enkele mogelijkheden zijn hieronder beschreven, ter plaatse te reserveren bij uw accommodatie:

Excursie Valle de La Luna

In de ochtend maakt u een excursie naar de Valle de La Luna (de Vallei van de Maan). Op enkele tientallen kilometers ten westen van San Pedro ligt deze prachtige vallei. U wandelt door de Dinosaur, de Moon en de Death Valley en aanschouwt het wonderlijke landschap. Ter afsluiting van de middag beklimt u een van de zandheuvels om van een prachtige zonsondergang te genieten.

Excursie Salar de Atacama

In de ochtend begint uw excursie naar de ‘Salar de Atacama’, de grootste zoutvlakte in Chili. Hier vindt u ook het Nationale Flamingo Reservaat waar honderden roze gekleurde flamingo’s zich waden door het zilte water. Hierna vervolgt u de tocht naar de meertjes Miscanti en Miñique, gelegen op 4.220 meter hoogte. Het water heeft een diepblauwe kleur en in combinatie met de door het zout witgekleurde oevers en nabijgelegen vulkanen doet het landschap surrealistisch aan. U gebruikt de lunch (inbegrepen) in het authentieke dorpje Socaire. Vlak voordat u weer wordt terug gebracht wordt naar uw hotel in San Pedro, brengt u eveneens een bezoek aan het typische Atacama dorpje Toconao met haar charmante pleintje, de toren gemaakt van o.a. cactushout en de Sint Lucas kerk.

Excursie Tatio geisers & het dorpje Machuca

’s Ochtends voor zonsopgang wordt u opgehaald voor de excursie naar de stomende geisers bij El Tatio. De geisers liggen op een hoogte van 4.320 meter en zijn vroeg in de ochtend het actiefst. Na de wandeling bij de geisers wordt het ontbijt verzorgd (inbegrepen). Hierna brengt u een bezoek aan het dorpje Machuca. U heeft vandaag veel kans om veel ‘wildlife’ te zien, zoals condors, lama’s, vicuñas (zeldzame lamasoort), vizcacha’s (grote konijnensoort) en vossen. Aan het begin van de middag wordt u afgezet bij uw hotel in San Pedro. De rest van de middag vrij te besteden.

Salar de Atacama

Atacama woestijn

Dag 12

San Pedro de Atacama – Santiago de Chile

De ochtend heeft u nog vrij te besteden in San Pedro. Het dorpje zelf is ook erg leuk om doorheen te wandelen en telt vele leuke bars, restaurants en winkeltjes. In de loop van de middag wordt u opgehaald bij uw hotel voor de gezamenlijke transfer terug naar de luchthaven van Calama. U vliegt terug naar Santiago de Chile, waar u in de avond arriveert.
Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Holiday Inn Santiago Airport op basis van logies en ontbijt.

Vulkanisch landschap rondom San Pedro

San Pedro de Atacama

Dag 13

Santiago de Chile – Paaseiland

‘s Ochtend wandelt u terug naar de luchthaven. U vliegt vandaag in ca. 5½ uur naar Paaseiland. Op de luchthaven van Paaseiland start uw 4-daagse arrangement en wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van het hotel voor een hartelijk welkom op Paaseiland! Een gezamenlijke transfer brengt u naar uw hotel. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.
Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in Hare Noi Hotel (Deluxe room) op basis van all inclusive.

Dag 14 en 15

Vrije dagen op Paaseiland

Als gast van Hare Noi Hotel kunt u genieten van diverse excursies op Paaseiland. Na een persoonlijke verwelkoming bespreekt u met de Engelssprekende gids de mogelijke activiteiten. Een van de mogelijkheden, ter plaatse bij te boeken bij uw accommodatie:

Excursie Ahu Akivi

Er staat vandaag een spectaculaire excursie naar de belangrijkste en meest imposante ‘Moais’ van het eiland op het programma, de beroemde mysterieuze beelden waar Paaseiland zo bekend om staat. Op het eiland zijn ruim zeshonderd van deze enorme stenen beelden te vinden. De excursie vandaag laat u kennis maken met de enige Moais die met hun gezicht de kant van de zee opkijken. Ook leert u alles over hoe deze beelden worden gemaakt en getransporteerd gekerfd uit vulkanisch steen.

Moai standbeelden

Paaseiland

Dag 16

Paaseiland – Santiago de Chile

Uw bezoek aan Paaseiland komt vandaag tot een einde. Een gezamenlijke transfer brengt u terug naar de luchthaven. U vliegt met in ruim 5 uur terug naar Santiago de Chile, waar u logeert in het hotel naast de luchthaven.
Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Holiday Inn Santiago Airport op basis van logies en ontbijt.

Dag 17

Santiago de Chile - Amsterdam

In de ochtend loopt u naar de internationale luchthaven van Santiago. In het begin van de middag vliegt u terug naar Amsterdam.

Koloniale gebouwen

Santiago de Chile

Dag 18

Aankomst Amsterdam

Vanmorgen komt u weer aan op de luchthaven van Amsterdam. U kunt terugkijken op een prachtige reis vol met mooie herinneringen.

(Wijzigingen in het programma onder voorbehoud.)

Reissom indicatie € 6.289,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Binnenlandse retourvluchten Santiago de Chile – Punta Arenas en Santiago de Chile – Atacama en Santiago de Chile – Paaseiland en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Transfers zoals omschreven in het programma.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. De nachten in Punta Arenas, Atacama en Paaseiland verblijft u op basis van All Inclusive.
 • Excursies en entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegeldenen (optionele) excursies.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per dossier).
Neem vrijblijvend contact op