Colombia Compleet

Yaxa Reizen

16-daagse individuele rondreis
€ 2.989,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd december t/m maart en juni t/m augustus
Vrijblijvende offerte aanvragen

Welkom in Colombia; u ervaart alle facetten die dit land zo bijzonder maken.

U ziet koloniale steden als Bogotá en Cartagena, maakt kennis met de magische natuur bij ‘Laguna de Guatavita’, de Tatacoawoestijnen in de beroemde koffieregio, ‘Zona Cafetera’. En de cultuur? In het spectaculaire San Agustín Archeological Park bewondert u prachtige beelden van goden en mythische dieren, waarvan de oorsprong nog altijd in nevelen gehuld is. Mysterieus! Op deze rondreis gaat u letterlijk en figuurlijk het kleurrijke Colombia tegemoet. Zowel de prachtige steden, een gastvrije bevolking, als de fantastische landschappen. Colombia heeft het allemaal!

Hoogtepunten Colombia Compleet

 1. Maak kennis met de bruisende hoofdstad Bogota
 2. Bezoek het magische Laguna de Guatavita
 3. Bekijk de indrukwekkende rotsformaties in de Tatacoawoestijn
 4. Ga op avontuur in het tropische Tayrona National Park

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam - Bogotá

Vandaag is het zover, uw rondreis gaat beginnen! U vertrekt vanaf Amsterdam en neemt een vlucht naar Bogotá, hier komt u de volgende dag aan.

Dag 2

Aankomst Bogotá

Op de luchthaven van Bogotá wordt u hartelijk ontvangen door een Engelssprekende gids. Hij brengt u per privétransfer naar uw hotel in Bogotá. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Muisca Bogotá op basis van logies en ontbijt.

Skyline Bogotá

Bogotá

Dag 3

Stadstour Bogotá

Vanochtend wordt u bij het hotel opgehaald voor een tour door Bogotá. Wat u samen met uw Engelssprekende gids zoal ziet? ‘Downtown’ bezoekt u de historische wijk La Candelaria, in het Goudmuseum bewondert u een van 's werelds belangrijkste verzamelingen pre-Spaans goud en met een kabelbaan gaat u naar de top van de Monserrate Hill waar u geniet van het zicht over de stad. Tot slot bezoekt u het interactieve wetenschapsmuseum Maloka. De lunch is vandaag inbegrepen. Na afloop van de rondrit wordt u teruggebracht naar het hotel en kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen.


Dag 4

Botogá – Villa de Leyva

Na het ontbijt reist u in ongeveer 1,5 uur naar het magische ‘Laguna de Guatavita’. Bij het meer maakt u een wandeling. Waarom het meer ‘magisch’ is? Het is beroemd om de legende van El Dorado. Men zeg dat er diep in het water schatten verscholen liggen. Er gaan verschillende legenden de ronde, één daarvan is dat de troonopvolgers hier werden gekroond. Tijdens een van deze ceremoniën viel er goud in het meer waar alligators, kikkers, vissen en apen van werden gemaakt. Deze legendarische schat is tot op heden onvindbaar. Uw gids vertelt u meer over de boeiende geschiedenis van deze bijzondere plek. Na afloop van deze magische belevenis reist u in circa 3 uur door naar uw volgende bestemming: Villa de Lyva.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Sol de La Villa op basis van logies en ontbijt.

Centrum Villa de Leyva

Villa de Leyva

Dag 5

Vrije dag in Villa de Leyva

Het is aan u om het mooie Villa de Leyva en omgeving te verkennen. U kunt bijvoorbeeld een mooie wandeling of een paardrijdtocht maken. Niet alleen het dorp, maar ook de omgeving met onder andere ruïnes, wijngaarden, het semi-woestijnachtige landschap, het tropische woud en het páramogebied met meer dan 100 watervallen is een bezoek meer dan waard.

Dag 6

Villa de Leyva – Girardot

U heeft vandaag een lange rit voor de boeg, maar op de route is van alles te zien! U reist van een hoogte van 2.200 naar 3.000 meter en vervolgens daalt u weer naar 300 meter. Niet alleen het hoogteverschil zal u opvallen, ook ervaart u verschil in temperatuur en klimaat en ziet u verschillende landschappen en culturen aan u voorbij gaan. Onderweg stopt u voor een ‘smakelijke’ onderbreking bij een fruitmarkt. Na ongeveer 7 uur rijden komt u aan in Girardot. Hoog tijd voor een verfrissende duik in het zwembad en om even lekker bij te komen.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Hotel Bachué op basis van logies en ontbijt.

Omgeving Girardot

Girardot

Dag 7

Girardot – Tatacoawoestijn – Villavieja

De dag begint al op tijd met de rit via de vallei Magdalena River naar Villavieja. Vandaag staat u weer een nieuw hoogtepunt te wachten: u bezoekt de Tatacoawoestijn. Het landschap met het oneindige zand, de hoge zuilcactussen en de bizarre rotsformaties is werkelijk spectaculair! En er is een natuurlijke bron én een bijzonder zwembad. ’s Avonds gaat u sterrenkijken in de woestijn. Een fenomenaal schouwspel!

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Hotel Villa Paraiso op basis van logies en ontbijt.

Dag 8

Villavieja – San Agustín

Ook vandaag gaat u al vroeg op stap, maar niet voor niets: door op tijd te vertrekken kunt u de hele middag in het bijzondere, en UNESCO genoteerde, San Agustín Archeological Park doorbrengen. In een spectaculaire landschap, verspreid over 2.000 km2, ziet u prachtige beelden van goden en mythische dieren, met een zeer mysterieuze uitstraling. De precieze oorsprong van de beelden? Ook uw Engelssprekende gids kan u dat helaas niet vertellen. De oorsprong is namelijk nog altijd in nevelen gehuld en dat maakt deze plek extra bijzonder.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Finca El Maco op basis van logies en ontbijt.

Archeologische beeld

San Agustín Archeological Park

Dag 9

Paardrijdtocht naar La Chaquira & vrije middag

Na een rustig ontbijt maakt u kennis met de gids én het paard waarmee u vandaag op pad gaat. Tijdens de rit geniet u van de prachtige natuur en stopt u bij verschillende archeologische vindplaatsen. Na ongeveer een uur (paard)rijden komt u aan bij La Chaquira. Vooral de ligging maakt deze plek uiterst bijzonder. U ziet zelf waarom…. De rest van de middag kunt u geheel naar eigen wens invullen. Geniet u van een uitgebreide lunch of brengt u de middag door in het dorp? De keus is aan u!

Dag 10

San Agustín – Popayan

Door het fraaie berglandschap en langs Nationaal Park Puracé reist u in ongeveer 6 uur door naar uw volgende bestemming Popayan. Deze prachtige stad staat bekend om de mooie witte koloniale huizen en draagt dan ook de bijnaam ‘de witte stad’. In de jaren 80 zijn er helaas vele (oude) gebouwen door een aardbeving vernietigd, maar door een grote wederopbouw heeft de stad zijn koloniale uitstraling behouden. Vanmiddag heeft u de tijd om Popayan zelf te ontdekken.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Hotel Los Partales op basis van logies en ontbijt.

Catedral Basilica Nuestra Señora de la Asunción

Popayan

Dag 11

Popayan – Armenia

Na een nacht doorgebracht te hebben in Popayan reist u verder naar dé beroemde de koffieregio ‘Zona Cafetera’. Onderweg stopt u in het stadje Silvia, het leefgebied van de Guambiano-indianen die hun al eeuwen oude gewoonte en gebruiken nog altijd in ere houden. Zo dragen de mannen en vrouwen min of meer dezelfde kleding: een wollen, zwarte of blauwe rok, stevige schoenen en een knalblauwe cape met een felroze voering. Jonge vrouwen hebben lang haar, maar eenmaal getrouwd gaat de schaar erin. De ‘buit’ is immers binnen. Elke dinsdag is er een markt waar van heinde er ver mensen naar toe komen om hun gewassen aan de man te brengen. Na dit bezoek reist u verder naar uw volgende onderkomen: een sfeervolle ‘Coffee Hacienda’ in de omgeving van Armenia.

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Finca La Tata op basis van logies en ontbijt.

Dag 12

Vrije ochtend & koffie-excursie

Na een rustige ochtend staat u na de lunch weer een mooie excursie te wachten: u gaat naar een koffieplantage. Samen met een Engelssprekende gids maakt u uitgebreid kennis met het hele koffieproces. En natuurlijk geniet u ook van een heerlijk vers ‘bakkie’ Colombiaanse koffie!

Koffiebonen

Armenia

Dag 13

Excursie vallei van Cocora & Salento

Samen met een Engelssprekende gids trekt u er vandaag op uit. U maakt een wandeling door de Valle de Cocora; een prachtige vallei met veel veeboerderijen, fraai gelegen tussen de bergen. De vallei is vooral bekend om de enorme palmbomen die er groeien. De zogenaamde ‘wax palm’ is de nationale boom van het land. De bomen werden oorspronkelijk gebruikt voor de productie van kaarsvet en bouwmateriaal. De beschermde ‘waxpalm’ heeft een kaarsrechte stam en kan 60 meter hoog worden. In het gebied leven ook verschillende vogelsoorten, waaronder de kolibrie en de papegaai. In het sfeervolle Salento ziet u de bijzondere architectuur uit deze streek. De lunch is vandaag inbegrepen.

Dag 14

Armenia – Santa Marta – Tayrona Nationaal Park

Vanaf de luchthaven van Armenia vliegt u naar Santa Marta, gelegen in het Caribisch gebied in het noorden van Colombia. Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel in het prachtige Tayrona Nationaal Park.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Ecohabs op basis van logies en ontbijt.

Schilpad

Tayrona Nationaal Park

Dag 15

Vrije dag Tayrona Nationaal Park

Vandaag heeft u een vrije dag in Tayrona Nationaal Park. Gaat u vandaag heerlijk ontspannen op het strand, of gaat u mee op een excursie? Hieronder leest u meer over de optionele excursie (optioneel, kosten niet inbegrepen).

Taironaka natuurreservaat

Het Taironaka natuur reservaat met zijn tropische en weelderige landschap nodigt onmiddellijk uit om heerlijk te wandelen door de bossen of langs de rivier don Diego. U kunt gaan tuben of kajakken door dit jungle gebied met zijn verfrissende schone lucht en unieke flora en fauna.

Dag 16

Tayrona Nationaal Park - Santa Marta – Cartagena

Voordat u begint aan uw reis naar de volgende bestemming. Cartagena, heeft u in de ochtend nog vrije tijd. In de avond komt u aan in Cartagena en wordt u naar uw hotel gebracht.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Don Pedro de Heredia op basis van logies en ontbijt.

Zonsondergang in Cartagena

Cartagena

Dag 17

Cartagena – Amsterdam

U wordt vandaag weer naar de luchthaven van Cartagena gebracht. Aansluitend checkt u in voor de vlucht naar huis. U kunt terugkijken op een onvergetelijke reis door Colombia.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Reissom indicatie € 2.989,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Binnenlandse vlucht Armenia – Santa Marta en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Transfers zoals omschreven in het programma.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt.
 • Chauffeur en Engelssprekende gids zoals omschreven in het programma (met uitzondering van de vrije dagen).
 • Excursies en entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • Lunch op dag 2 en 12.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders omschreven.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op