De Filipijnen; combinatie cultuur en strand

Yaxa Reizen

18-daagse individuele rondreis
€ 2.989,00 per persoon (excl. intercontinentale vluchten)
Beste reistijd november t/m maart
Vrijblijvende offerte aanvragen

Maak kennis met de intrigerende cultuur en geschiedenis van de Filipijnen!

Deze rondreis door de Filipijnen laat u de diversiteit van dit land ervaren en zal zeker een onvergetelijke indruk op u achterlaten. De Filipijnen bestaat uit meer dan alleen bounty-eilanden, vele baaien en palmbomen! Tijdens deze rondreis bezoekt u oude stadsdelen van Manilla en Vigan waar de sporen van de oude Spaanse koloniale tijd nog duidelijk te zien zijn. U bezoekt de schitterende rijstvelden van Banaue en maakt kennis met de bijzondere cultuur van Sagada. Op Bohol zijn de unieke Chocolate Hills en het spookdiertje te vinden. U sluit uw reis af op het prachtige eiland Palawan. Laat de Filipijnen u verrassen en beleef een onvergetelijke reis!

De Filipijnen; combinatie cultuur en strand

 1. Ontdek het oude stadsgedeelte van de hoofdstad Manila
 2. Wandel door de schitterende rijstvelden van Banaue
 3. Verken het koloniale stadje Vigan per paard
 4. Geniet van de vele tropische eilanden

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam – Manilla

Vandaag is het zover! U vliegt vanaf Amsterdam naar Manilla. Hier komt u de volgende dag aan.

Dag 2

Aankomst in Manilla

Op de luchthaven van Manilla wordt u welkom geheten door de vertegenwoordiging van onze lokale agent. Hij verzorgt de transfer naar uw hotel. De avond is ter vrije besteding en kunt u bijkomen van de lange vlucht. Welkom op de Filipijnen!

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in het City Garden Grand Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 3

Dagexcursie door Manilla

Vandaag gaat u samen met uw chauffeur en Engelssprekende gids de miljoenenstad Manilla ontdekken. Uw eerste echte kennismaking met het land! Tijdens deze excursie van circa 4 uur verkent u het oude Manilla in de wijk Intramuros, bekend om zijn Spaanse invloeden. Als eerst brengt u een bezoek aan Rizal Park, waar de nationale held van de Filipijnen José Rizal werd geëxecuteerd. Ter nagedachtenis aan hem is hier een monument geplaatst. U vervolgt de tour naar Fort Santiago. In de 17e eeuw was in dit fort de zetel van Spaanse regering gevestigd. Vervolgens maakt u een wandeling door de wijk Intramuros en bezoekt u de kathedraal van Manilla, de San Agustin kerk. De lunch is inbegrepen. U heeft de keuze om deze excursie in de middag te volgen. Het is dan mogelijk (optioneel) om bij het Bayleaf Hotel te genieten van een prachtig panoramische uitzicht over de stad Manilla.

Intramuros

Manilla

Dag 4

Manilla - Banaue

Er staat een lange reisdag, van circa 9 uur rijden, op het programma. Rond 07:00 wordt u opgehaald door uw privé chauffeur en Engelssprekende gids voor de transfer naar Banaue. Tijdens deze transfer reist u door het platteland, waar u vele rijstvelden en traditionele huizen zult zien. Onderweg stopt u bij een restaurant voor de lunch (niet inbegrepen). Eenmaal aangekomen in Banaue wordt u naar uw hotel gebracht. Banaue staat bekend om zijn schitterende rijstterrassen die in de maanden maart tot juni prachtig groen kleurt. Volgens kenners zijn dit misschien wel de mooiste van heel Zuidoost-Azië. De rijstvelden in Banaue en omgeving worden ook wel de Ifugao rijstvelden genoemd, vernoemd naar de stam die al duizenden jaren in dit gebied woont.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Banaue Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 5

Verkenning van Banaue en Hapao rijstvelden

Samen met uw chauffeur en Engelssprekende gids gaat u de wereldberoemde rijstvelden van Banaue verkennen. U wordt naar een uitzichtpunt gereden vanwaar u een spectaculair uitzicht heeft op de rijstvelden. Bijzonder! De velden zijn in de hoge bergtekens van boven naar beneden met de hand aangelegd, door de voorouders van de Ifugao stam. Hierna gaat de excursie verder naar de Hapao rijstvelden, behorend tot de UNESCO Werelderfgoedlijst en (nog) niet zo toeristisch als de rijstterrassen in Banaue. Hier maakt u samen met uw gids een wandeling door de mooie omgeving omringd door groene bergen. Na de excursie wordt u terug naar uw hotel in Banaue gebracht.

De Ifugao rijstvelden

Hapao

Dag 6

Banaue - Sagada

De reis wordt na een vroeg ontbijt vervolgd naar Sagada, een slaperig dorpje dat zich weet te onderscheiden van het beeld van De Filipijnen. In dit dorpje, gelegen in groene valleien, hangt een relaxte sfeer en de omgeving wordt gekenmerkt door een koel klimaat. Onderweg naar Sagada maakt u eerst samen met uw chauffeur en Engelssprekende gids een tussenstop voor een bezoek aan het Bontoc Museum, waar u een goed beeld krijgt van de leefwijze van de inheemse bevolkingsgroep de Ifugao. Na de lunch in Sagada (inbegrepen), gaat u naar The Hanging Coffins, Burial Cave en Eco Valley. Deze bezoeken geven u een goede impressie van de doodskisten die hangen aan rotswanden. De bewoners van Sagada geloven dat een overledene dichterbij de hemel is en een minder lange reis hoeft af te leggen wanneer deze in een kist aan een rotswand wordt opgehangen. Als de tijd het toelaat kan er optioneel een bezoek worden gebracht aan mooie watervallen of lokale ambachten.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in de Masferre Inn op basis van logies en ontbijt.

Dag 7

Sagada - Vigan

Vandaag reist u met uw gids en Engelssprekende gids verder vanaf Sagada naar Vigan een stad waar de Spaanse invloeden nog overduidelijk te zien zijn. In de namiddag komt u hier aan en wordt u naar een lokaal restaurant gebracht voor een lunch (inbegrepen). Vervolgens maakt u een rit per paard en wagen (Calesa Ride) door het oude gedeelte van de stad. Over geplaveide straten verkent u de binnenstad en ziet u de goed bewaarde huizen van de oude Spaanse Koloniale tijd. In overleg met uw chauffeur kunt u, mits de tijd het toelaat, nog een pottenbakkerij of een kleine dierentuin bezoeken.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Hotel Luna op basis van logies en ontbijt.

Spaanse straten in Vigan

Vigan

Dag 8

Vigan - Manilla

Vroeg in de ochtend keert u terug naar de voor u bekende stad Manilla, er staat wederom een lange reisdag op het programma. Ondanks de lange rit ervaart u wel de echte sfeer van de Filipijnen. U rijdt langs de kust, door mooie natuur en landbouwgebieden en kleine dorpjes. Rond het middaguur maakt u een tussenstop in een havenstadje waar u kunt genieten van een lunch (niet inbegrepen). In de avond komt u in Manilla aan en wordt u naar uw hotel gebracht waar de rest van de avond ter vrije besteding is.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het City Garden Grand Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 9

Manilla - Bohol - Panglao

Het is tijd voor het tweede deel van de reis. U heeft enkele culturele hoogtepunten gezien, maar het land staat natuurlijk ook bekend om de schitterende stranden. U wordt per transfer naar de luchthaven van Manilla gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Tagbilaran, gelegen op het eiland Bohol. Bij aankomst op de luchthaven van Bohol volgt een transfer naar uw accommodatie op het naast gelegen eiland Panglao.

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in de Bohol Beach Club op basis van logies en ontbijt.

Een kleine Tarsier

Bohol

Dag 10 en 11

Vrije dagen op Panglao en Bohol

De komende dagen heeft u de tijd om de hoogtepunten van Panglao en Bohol te verkennen. Een brug brengt beide eilanden in verbinding, waardoor het gemakkelijk is om beide eilanden te bereiken. Gaat u lekker relaxen op het strand en ’s avonds een drankje drinken aan de boulevard van Panglao? Alona Beach is hier uitermate geschikt voor. Dumaluan Beach en White Beach zijn ook echte aanraders. Wat u zeker niet mag missen zijn de Chocolate Hills, centraal gelegen op eiland Bohol. In de maanden maart en april kleuren deze heuvels bruin, waardoor ze sprekend lijken op heuvels die gemaakt zijn van chocolade. Ook buiten deze maanden om is dit natuurgebied erg mooi. Daarnaast is het leuk om kennis te maken met de bijzondere ‘inwoners’ van het eiland. Op Bohol vindt u de kleinste primaten ter wereld, de Tarsier (spookdier) staat bekend om zijn grote ogen. De afstand van Panglao naar de Chocolate Hills is redelijk groot, daarom adviseren wij u om een dagexcursie te boeken (optioneel, kosten niet inbegrepen). Tijdens deze excursie bezoekt u de Chocolate Hills, maakt u kennis met het spookdier en luncht u op een drijvend restaurant op de Loboc rivier.

Dag 12

Bohol - Cebu - Puerto Princesa

Per transfer wordt u naar de pier gebracht voor een circa 2 uur durende bootovertocht (gedeeld) naar het nabijgelegen eiland Cebu. Na aankomst op Cebu wordt naar de luchthaven gebracht. Hier neemt u een korte binnenlandse vlucht naar Puerto Princesa, de hoofdstad van de populaire bestemming Palawan. Na aankomst op de luchthaven van Puerto Princesa wordt u naar uw hotel gebracht.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Canvas Boutique op basis van logies en ontbijt.

Dag 13

Vrije dag in Puerto Princesa

Een bezoek aan de Iwahig gevangenis is een aanrader wanneer u in Puerto Princesa verblijft. Het bijzondere aan deze gevangenis is dat het sprekend op een groot dorp lijkt, waarin de gevangenen vrij kunnen rondlopen. U bent hier vrij om naar binnen te lopen en om kennis te maken met de gevangenen. Het is goed om te weten is dat alleen gedetineerden die bijna hun straf hebben uitgezeten en goed gedrag hebben vertoond in aanmerking komen voor dit traject. Een ander bijzondere dagexcursie (optioneel, kosten niet inbegrepen) is een bezoek aan Sabang. Hier maakt u dan een boottocht over het heldere water van de rivier Sabang. De tocht voert u door een schitterende groene jungle waarvan de laatste kilometer van de tocht zich ondergronds in een prachtige grot bevindt. Een unieke ervaring!

Underground River bij Sabang

Sabang

Dag 14

Puerto Princesa - El Nido

In circa 5 tot 6 uur rijden wordt u per transfer naar uw accommodatie in het noordelijker gelegen El Nido gebracht. El Nido, gelegen in het noorden van Palawan, is hét visitekaartje van de Filipijnen en waarschijnlijk één van de hoogtepunten van uw reis. Bent u klaar voor een paar dagen genieten?

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in Casa Kalaw op basis van logies en ontbijt.

Dag 15 en 16

Vrije dagen in El Nido

Vanuit het dorpje El Nido kunt u deze dagen meerdere dagexcursies boeken (optioneel, kosten niet inbegrepen) om zo de eilanden te ontdekken die in deze baai liggen. Vanuit El Nido worden er 4 verschillende tours aangeboden; tour A, B, C en D. Kortom, u kunt zich hier dagen vermaken! Tijdens deze tours bezoekt u de mooiste lagunes, grotten en stranden. U kunt de eilanden ook gemakkelijk zelf per kajak ontdekken. Huur een kajak en peddel over het kristalheldere water en verken de vele eilanden, of huur een transpartante kajak waardoor u allerlei kleurrijke vissen onder uw kajak door ziet zwemmen. Ook de Nagkalit-Kalit watervallen zijn een must om te bekijken. Mocht u het gewoon even rustig aan willen doen, bezoek dan Nacpan Beach, één van de mooiste stranden van Palawan.


Kayakken over de wateren van El Nido

El Nido

Dag 17

El Nido - Manilla

U verlaat het paradijselijke Palawan per gedeelde transfer terug naar de luchthaven van El Nido. Hier neemt u een binnenlandse vlucht naar Manilla waar u na aankomst naar uw accommodatie wordt gebracht.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in City Garden Grand Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 18

Manilla - Amsterdam

Helaas komt er een einde aan deze bijzondere reis. Per transfer wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. U kunt terugkijken op een onvergetelijke tijd in de Filipijnen!

*** Wijzigingen in het programma onder voorbehoud ***


Reissom indicatie € 2.989,00 per persoon (excl. intercontinentale vluchten)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Binnenlandse vluchten Manila – Bohol, Cebu – Puerto Princesa en El Nido – Manila.
 • 20kg ruimbagage op de binnenlandse vluchten.
 • Luchthavenbelastingen en heffigen voor de binnenlandse vluchten.
 • Transfers (privé) zoals omschreven in het programma.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt.
 • Engelssprekende gids zoals omschreven in het programma (met uitzondering van de vrije dagen).
 • Lunch op dag 3, 6 en 7.
 • Bootovertocht Bohol – Cebu.
 • Gedeelde transfer op dag 17.
 • Excursies/bezoeken en de daarbij behorende entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per dossier maximaal 9 personen).
Neem vrijblijvend contact op