De Schatten van Thailand

Yaxa Reizen

21-daagse individuele rondreis
€ 1.689,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd november t/m maart
Vrijblijvende offerte aanvragen

​​Deze rondreis door het schitterende Thailand staat garant voor geweldige ervaringen!

Dit ‘gouden land’ heeft u enorm veel te bieden: van de fascinerende boeddhistische cultuur en het heerlijke eten tot de oogstrelende stranden en de goedlachse en vriendelijke bevolking. Rondreizen in Thailand is ideaal!

Tijdens deze rondreis, bezoekt u de bruisende stad Bangkok, ontdekt u het betoverende Ayutthaya, verkent u de noordelijke omgeving van Chiang Mai, Pai & Chiang Rai en geniet u van een paar ontspannen dagen aan de mooie stranden van Na Jomtien. Dit en nog veel meer staat u te wachten tijdens deze fantastische rondreis. Ontdek het land van de glimlach en beleef een fantastisch avontuur!

Hoogtepunten Thailand

 1. Adembenemende natuur bij de Erawan Watervallen
 2. Ervaar de geschiedenis van Thailand in Ayutthaya
 3. Avontuurlijke wildernis in Chiang Mai
 4. Verleg uw grenzen bij de Gouden Driehoek
 5. Ontspan op de stranden van Na Jomtien

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam - Bangkok

Het is zover, vandaag gaat uw rondreis beginnen! U vliegt vanaf Amsterdam naar Bangkok. Hier zult u de volgende dag aankomen.

Dag 2

Aankomst Bangkok

Bij aankomst op Suvarnabhumi Bangkok luchthaven (spreek uit: Su-wan-na-poem) wordt u verwelkomt door een vertegenwoordiger van ons agenschap. Hierna volgt de transfer naar uw hotel in Bangkok. De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u bijkomen van de vlucht. Of gaat u alvast de stad verkennen? Breng dan bijvoorbeeld een bezoek aan Lumphini Park, een oase van rust in deze gigantische metropool. Op loopafstand van uw hotel ligt het Pullman Hotel met een skybar op de 37e verdieping. Een grandioos uitzicht gegarandeerd! Tip: reserveer vooraf alvast uw tafeltje.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Narai Hotel op basis van logies en ontbijt.

Grand Palace

Bangkok

Dag 3

Grand Palace en Wat Pho

In de middag maakt u samen met uw Engelssprekende gids een privé stadstour door Bangkok. U bezoekt allereerst het Grand Palace, een groot complex waar ook de Wat Pra Keo - de tempel van de Emarald Boeddha - deel van uitmaken. Het Grand Palace is de voormalige residentie van de Chakri-koningen. U ziet verschillende gebouwen verspreid liggend over het terrein met onder ander de Coronation Throne Hall, Royal Reception Hall, Royal Funeral Hall en Royal Pantheon. Vervolgens bezoekt u de Wat Pho, gelegen naast het Grand Palace, met een tempelterrein vol met chedi`s, prangs, mythologische olifanten, garuda`s en tempelwachters. De Wat Pho is de grootste en oudste tempel van Bangkok. De enorme liggende Boeddha van 46 meter lang, compleet bedekt in goud, is zeer indrukwekkend!

Dag 4

Bangkok – Mahachai markt – River Kwai

Na het ontbijt stapt u samen met uw Engelssprekende gids op de trein van Bangkok naar Samut Sakhon. Een prachtige rit, dwars door de reistvelden. Hier bezoekt u de bruisende Mahachai markt. Volg uw gids tussen smalle straatjes en maak kennis met de vele producten die hier verkocht worden! Vervolgens reist u per minivan verder naar de Mae Klong Railway markt. Dwars door deze markt loop een treinspoor, zodra er een trein langs komt wordt al het koopwaar op een handige manier naar achter geschoven om ruimte te maken voor de trein. Een bijzonder spektakel om te aanschouwen. Vervolgens zet u uw reis voort naar Kanchanaburi. De omgeving is vooral bekend vanwege de Brug over de Rivier Kwai en de spoorlijn die hier overheen loopt. In 1942 gaf het Japanse leger opdracht voor de bouw van de spoorweg tussen Siam (Thailand) en Birma (Myanmar). Dwangarbeid, mishandeling, ziektes en ondervoeding eisten aan duizenden mensen het leven. In het Hellfire Pass Museum kunt u onder andere foto's en filmbeelden over de bouw van de spoorlijn bekijken. Na afloop van dit indrukwekkende bezoek wordt u naar uw accommodatie gebracht.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Home Phutoey Resort op basis van logies en ontbijt.

Mae Klong Railway markt

Bangkok

Dag 5

Excursie Erawan watervallen & Death Railway

In de ochtend brengt u een bezoek aan het Erawan National Park. Temidden van het groen stort de schitterende Erawan waterval zich in 7 etages omlaag in schaduwrijke poelen, waar u kunt zwemmen in het kristalheldere water. Het park biedt tevens de mogelijkheid om via een mooi, maar steil pad langs de watervallen omhoog te klimmen. Onderweg kunt u bezoek verwachten van één van de vele nieuwsgierige apen. In de middag maakt u een indrukwekkende treinrit over de ‘Death Railway’.

Dag 6

River Kwai - Ayutthaya

’s Morgens bezoekt u de beroemde ‘Bridge on the River Kwai’ en krijgt u een indruk van het zware leven van de gevangenen destijds. Ook maakt u een stop bij de Erebegraafplaats Don Rak en het Burma Railway Center Museum. Vervolgens zet u uw reis door naar het historische Ayutthaya en wordt u naar uw hotel gebracht.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Krungsri River Hotel op basis van logies en ontbijt.

Brug over de rivier Kwai

Kachanaburi

Dag 7

Ayutthaya - Sukhothai

In de ochtend bezoekt u de belangrijkste ruïnecomplexen van het wereldberoemde Ayutthaya Historical Park, met onder andere de imposante Wat Chai Wattanaram, die met zijn prestitieuze ligging aan de rivier tot één van de mooiste tempels van Zuid-Oost Azie mag worden gerekend. Tevens bezoekt u de Wat Phra Si Samphet, dat een gigantisch bronzen Boeddhabeeld herbergt en de Wat Mahathat, een van de oudste en grootste tempelcomplexen. Maar ook de Wat Kai monkey tempel mag niet ontbreken. In de middag rijdt u langs de vele uitgestrekte rijstvelden naar het prachtig gelegen Le Charme Sukhothai Resort. Dit resort ligt aan de rand van het tot UNESCO Werelderfgoed uitgeroepen Sukhothai.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Le Charme Sukhothai Resort op basis van logies en ontbijt.

Dag 8

Excursie Sukothai

In het Sukhothai Historical Park maakt u per fiets een relaxte en prachtige tocht langs de vele ruïnes en monumenten. Daarnaast verkent u de immense Boeddhabeelden en serene lotusvijvers van deze oude koningsstad. Wist u dat Sukothai fungeerde van 1238 tot 1350 als hoofdstad van Thailand? Al met al een zeer historische excursie.

Sukothai historical park

Sukothai

Dag 9

Sukhothai – Lampang – Chiang Mai

Vanmorgen, na het ontbijt, rijdt u naar Lampang. Lampang is de enige stad in Thailand waar u nog een rit met paard en wagen kunt maken. Om die reden noemt de Thaise bevolking Lampang daarom ook wel Meuang Rot Maa - paardenkar-stad. Vandaag bezoekt u de Wat Phra That Lampang Luang, een meesterwerk van noordelijke religieuze bouwkunst. U rijdt langs beboste berglandschappen en onderweg maakt u een stop bij de Mae Ta junglemarkt, hierna vervolgt u uw weg naar Chiang Mai.

Overnachting: u verblijft vier nachten in een 2-persoonskamer in het Amora Tapae Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 10

Vrije dag in Chiang Mai

Vandaag kunt u zelf Chiang Mai en omgeving verkennen. Er is van alles te doen! Huur bijvoorbeeld een fiets en maak een tocht door de omgeving of slenter een middagje over de markt. Een aanrader is een bezoek aan de Wat Phra That Doi Suthep tempel. Deze tempel is gelegen in de bossen van het gelijknamige nationale park op 1054 meter hoogte. Dit heiligdom en pelgrimsoord herbergt een relikwie van Boeddha. Vanaf de tempel kunt u genieten van een schitterend uitzicht over de stad en haar omgeving.

Doi Suthep tempel

Chiang Mai

Dag 11

Eagle Track Silver Package

Na het ontbijt reist u naar de jungle en ziet u de Thaise wildernis vanuit de boomtoppen. De Eagle Zipline Track biedt deze mogelijkheid! In het parcours bevinden zich niet alleen ziplines, maar ook abseil afdalingen, verschillende bruggen en klimtouw obstakels om naar het volgende platform te komen. Veiligheid staat voorop en u wordt daarom begeleidt door een aantal lokale zipline experts die niet bang zijn om hun kunsten te laten zien en wel van een grapje houden. Na het zipline avontuur krijgt u een lunch (inbegrepen), vervolgens wordt u teruggebracht naar uw accommodatie en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 12

Dagexcursie Kanta Elephant Sanctuary

U beleeft vandaag een bijzondere dag met de koningen van de jungle, de olifant! U wordt circa 07:00 uur bij uw hotel opgehaalt. Na een rit van ongeveer 1 uur rijden komt u aan in het Kanta Elephant Sanctuary. U maakt kennis met deze imposante dieren. Na een eerste kennismaking en uitleg gaat u mee in de dagelijkse werkzaamheden en neemt daar zelf actief aan deel. U mag ze voeren, wassen, borstelen en zelfs een modderbad met ze nemen! Wilt u meer weten over deze prachtige dieren? Stel gerust al uw vragen aan de gids. Na afscheid genomen te hebben van de olifanten bent u aan het einde van de middag terug in Chiang Mai.

Aziatische olifant

Chiang Mai

Dag 13

Chiang Mai – Mae Hong Son

Vandaag verlaat u ‘De Roos van het Noorden’ en trekt u verder door het noorden van Thailand. Tijdens uw reis bezoekt u het Doi Ithanon Nationaal Park. In dit park vindt u de prachtige Mae Klang en Vachiratharn watervallen. Na een bezoek aan een bergstammenmarkt, rijdt u via Mae Chaem langs een uitzonderlijk landschap naar uw eindbestemming voor vandaag, namelijk Mae Hong Son. In dit bergstadje bezoekt u de in Birmaanse stijl gebouwde tempels Doi Kong Mu en Chong Kham.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Imperial Tara Mae Hong Son Resort op basis van logies en ontbijt.

Dag 14

Mae Hong Son - Pai

U maakt vandaag kennis met één van de meest opzienbarende bergstammen ter wereld, de Karen Paduang, beter bekend onder de naam ‘Longnecks’. De nek van de ‘uitverkoren’ vrouwen van deze bergstam wordt van kinds af aan ‘verlengd’ met koperen ringen. Vervolgens rijdt u door een uitloper van het machtige Himalayagebergte en verkent u met behulp van een bamboevlot de bijzondere Tham Lod grotten, een onderaards ravijn waar een river doorheen stroomt. Hierna vervolgt u uw weg naar het gezellige Pai.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Baan Krating Pai Resort op basis van logies en ontbijt.

Bamboe brug door de rijstvelden

Pai

Dag 15

Pai – Thaton

Na het ontbijt ziet u nog meer van het prachtige ongerepte noorden van Thailand. U zet uw reist voort richting Thaton. U begint de dag met een wandeling naar de mooie Mok Fa waterval, hier kunt u genieten van het prachtige landschap of eventueel zwemmen. Ook brengt u een bezoek aan de lokale markt in Mae Malai. Uw volgende stop is in Thaton waar u kunt genieten van het uitzicht over de vallei van de Mae Kok Rivier.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Khun Mai Baan Suan Resort op basis van logies en ontbijt.

Dag 16

Thaton - Excursie Gouden Driehoek - Chiang Rai

In de ochtend maakt u een mooie boottocht over de Mae Kok rivier naar Chiang Rai. Vanmiddag bezoekt u de Gouden Driehoek, dit is het gebied waar Thailand, Laos en Myanmar (Birma) in een drielandenpunt bij elkaar komen en dat in het verleden berucht was vanwege de opiumteelt en opiumsmokkel. Vervolgens bezoekt u de Indo-China-markt in Mae Sai aan de grens met Myanmar.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer het La Luna Hotel & Resort op basis van logies en ontbijt.

Golden triangle

Chiang Rai

Dag 17

Chiang Rai – Chiang Mai - Nachttrein naar Bangkok

U bezoekt vanmorgen het uitermate fotogenieke ‘Wat Rong Khun’, de ‘Witte Tempel’. Deze tempel representeert het boeddhisitisch geloof, waarbij de witte kleur staat voor Boeddha zijn reinheid. Het is een indrukwekkend kunstwerk! Bij het betreden van tempels is het belangrijk om gepaste kleding te dragen. Hierbij moeten de schouders en knieën bedekt zijn, het dragen van een sarong is daarom wenselijk. Deze wikkelrok is een kledingstuk dat veel gedragen wordt in Azië. Aansluitend rijdt u naar het treinstation van Chiang Mai. Hier neemt u afscheid van uw gids en stapt u op de nachtrein naar Bangkok. Hier zult u de volgende ochtend aankomen.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonscompartiment in de 2e klasse in de nachttrein.

Dag 18

Aankomst Bangkok – Na Jomtien Beach

Vanochtend komt u aan op het treinstation in Bangkok en volgt een transfer naar uw accommodatie in Na Jomtien. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en kunt u genieten van de mooie omgeving!

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Ravindra Beach Resort & Spa op basis van logies en ontbijt.

Strand van Na Jomtien

Na Jomtien Beach

Dag 19

Vrije dag in Na Jomtien Beach

Vandaag is geheel ter vrije besteding. Strijk neer op het strand, geniet van een verfrissende cocktail of verse kokosnoot en kom helemaal tot rust! In de omgeving vindt u verschillende leuke cafe’s en goede restaurants. Maar ook de Nong Nooch botanische tuin is zeker een bezoek waard!

Dag 20

Na Jomtien – Bangkok – Amsterdam

Het is vandaag (helaas) tijd om uw koffers te pakken, u wordt per transfer naar de luchthaven in Bangkok gebracht en neemt hier uw terugvlucht naar Amsterdam. Hier zult u de volgende dag aankomen.

Dag 21

Aankomst Amsterdam

Vandaag komt u aan op de luchthaven Schiphol en kunt u terugkijken op een fantastische reis door Thailand!

(Wijzigingen in het programma onder voorbehoud.)

Reissom indicatie € 1.689,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Transfers zoals omschreven in het programma.
 • Treinticket Chiang Mai – Bangkok in de 2e klasse.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt.
 • Chauffeur en Engelssprekende gids zoals omschreven in het programma (met uitzondering van de vrije dagen).
 • Excursies en entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • Lunch op dag 3 en 11.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per dossier maximaal 9 personen).
Neem vrijblijvend contact op