Eilandhoppen op Galapagos

Yaxa Reizen

5-daagse arrangement
€ 1.189,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd juli t/m december
Vrijblijvende offerte aanvragen

Vanaf de Ecuadoraanse kust vindt u de befaamde Galapagos Eilanden.

Er staat u een heus avontuur te wachten: een 5-daagse excursie naar deze fascinerende eilanden. Doordat de eilanden nooit in contact zijn geweest met het vasteland, komen er veel planten- en diersoorten voor die u nergens anders ter wereld kunt zien. Tijdens deze excursie doet u verschillende eilanden van de archipel aan en heeft u ruim de tijd om te genieten van alle bijzondere flora en fauna. U kunt dit arrangement los boeken, verlengen of combineren met een uitgebreidere rondreis door Ecuador. Kortom, u beleeft een onvergetelijk avontuur!

Hoogtepunten Galapagos

 1. Een indrukwekkend uitzicht over het eiland vanaf Tijeretas Hill
 2. Bezoekt de favoriete plaats voor zeeschildpadden, zeeleeuwen, pelikanen en flamingo’s!
 3. Snorkelen bij de baai van Concha y Perla

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Naar de Galapagos (San Cristobal Island)

In de ochtend reist u op eigen gelegenheid naar het eiland San Cristobal, het meest oostelijk gelegen eiland van de archipel. Een bijzonder avontuur staat u te wachten! Bij aankomst op San Cristobal maakt u kennis met de gids en wordt u naar het hotel gebracht. Na het inchecken wordt u naar het Interpretatie Center gebracht. Hier maakt u kennis met de geschiedenis van het eiland, de conservatie en flora en fauna. Ook bezoekt u de Tijeretas Hill, hier heeft u een indrukwekkend uitzicht over het eiland. Het Playa Mann mag vandaag niet ontbreken, een wit zandstrand met helderblauw zeewater. De lunch is vandaag inbegrepen.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Casa de Nelly op basis van logies en ontbijt.

Dag 2

San Cristobal Island – Santa Cruz Island

Na het ontbijt gaat u met de boot naar het eiland Santa Cruz. Bij aankomst maakt u kennis met de gids en bezoekt u de Gemelos kraters. Los Gemelos zijn twee diepe kraters langs de kant van de weg die van het stadje Puerto Ayora naar de andere kant van het eiland loopt. Deze twee diepe gaten zijn waarschijnlijk ontstaan na een grote vulkanische explosie of door magmakamers in de bodem. Dit is ook een goede plek om de Galápagos havik of de kerkuil te spotten. Ook spot u vandaag de beroemde reuze schildpadden in hun natuurlijke leefomgeving. Na de lunch (inbegrepen) bezoekt u Tortuga bay, de favoriete plaats voor zeeschildpadden, zeeleeuwen, pelikanen en flamingo’s.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Hotel Deja-Vu op basis van logies en ontbijt.

Slaperige zeehond

Santa Cruz

Dag 3

Santa Cruz Island – Isabela Island

Na het ontbijt wacht er opnieuw een prachtige ervaring op u! In de ochtend bezoekt u het Charles Darwin Station. Het station maakt deel uit van de Charles Darwin Foundation, een internationale non-profit organisatie toegewijd aan wetenschappelijk onderzoek op de Galápagos eilanden. In de middag stapt u op de boot naar het grootste eiland: Isabela. Bij aankomst bezoekt u samen met de gids de Humedales, de wetlands van Isabela. De Humedales is een plek met mangrovebomen en kleine lagunes met brak water. De lagunes zijn de perfecte leefomgeving voor een klein soort garnaal, dat weer als voedsel dient voor de flamingo’s op het eiland. De lunch is vandaag inbegrepen.

Overnachting: u verblijft twee nachten in La Gran Tortuga op basis van logies en ontbijt.

Dag 4

Isabela Island

Het eiland Isabela is één van de jongste en tevens grootste eilanden van de archipel. In de hooglanden bij de plaats Puerto Villa Mil ligt de vulkaan Sierra Negra. Deze vulkaan heeft de twee na grootste krater ter wereld. In ongeveer 3 uren klimt u naar boven, de trekking is 12 kilometer. Het is een lange wandeling, maar niet moeilijk. Vanaf de rand van de krater heeft u een prachtig uitzicht over deze gigantische krater, maar ook over de vulkanen in de buurt en Perry Isthmus, een lavaveld van 12 kilometer lang. Na de afdaling keert u terug naar het hotel. In de middag gaat u snorkelen bij de baai Concha y Perla. Het kalme water in deze baai is de ideale plek voor het observeren van tropische vissen. Dieren die hier leven zijn zeeleeuwen, pinguïns, schildpadden en verschillende soorten vogels. De lunch is vandaag inbegrepen.

Sierra Negra vulkaan

Isabela

Dag 5

Isabela Island - Einde arrangement

Uw laatste dag op de Galapagos eilanden is aangebroken. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de haven van Isabela gebracht. Een speedboot brengt u van Isabela naar het vliegveld van Baltra. Vanaf hier vliegt u door naar uw volgende bestemming.

Reissom indicatie € 1.189,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Transfers zoals omschreven in het programma.
 • Bootovertocht San Cristobal - Santa Cruz, Santa Cruz - Isabela en Isabela - Baltra.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt.
 • Engelssprekende gids zoals omschreven in het programma (met uitzondering van de vrije dagen).
 • Lunch op dag 1, 2, 3 en 4.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Binnenlandse vlucht van/naar de Galapagos eilanden en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Entreegelden Nationaal Park Galápagos, circa USD 100,00 per persoon.
 • Transit Card, circa USD 20,00 per persoon.
 • Dock-fee Isabela eiland, circa USD 10,00 per persoon.
 • Watertaxi’s bij elk Galapagos eiland circa USD 5,00 per persoon.
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op