Expeditie Kilimanjaro | Machame Route

Yaxa Reizen

10-daagse wandel expeditie in internationale groep
€ 2.597,00 per persoon (excl. intercontinentale vlucht)
Beste reistijd januari t/m maart & juni t/m oktober
Vrijblijvende offerte aanvragen

De Kilimanjaro is met zijn 5895 meter hoogte een iconische berg en staat garant voor een intensieve uitdaging.

Voor velen is het een droom: het bereiken van de top van de hoogste berg op het Afrikaanse continent. Tijdens de wandeling naar Uhuru Peak volgt u de Machame Route. Dit is een van de meest populaire routes en dat is niet voor niets. Tijdens de wandeling wordt u getrakteerd op fenomenale vergezichten en wandelt in u een aangenaam tempo naar de top. Deze expeditie is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding en voorbereiding is de kans op het behalen van de top een echte overwinning. Daag uzelf uit en stijg naar grote hoogtes!

Kilimanjaro Expeditie

 1. Begin de reis op een relaxte manier in Moshi
 2. Inbegrepen: een extra acclimatiseringsdag tijdens de wandeling
 3. Bereik de top: Uhuru Peak, gelegen op 5895 meter hoogte

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Machame route

Informatie

Van de vele mogelijke routes naar de top van de Kilimanjaro is de Machame route de meest ontspannende route, al moet u niet vergeten dat u wandelt op en naar een hoogte van bijna 6000 meter boven zeeniveau. Tijdens de wandeling heeft u voldoende momenten om even op adem te komen en om te acclimatiseren. Uw lichaam moet namelijk wennen aan de hoogte. De Machame route is de route met het hoogste slagingspercentage om de top te bereiken. Daarnaast bent u in goede handen bij vriendelijke (lokale) staff die de top al vele malen hebben bereikt! Er is gekozen om tijdens de wandeling een (extra) nacht in Karanga Camp toe te voegen zodat uw lichaam extra tijd heeft om te wennen aan de hoogte.

Dag 1

Amsterdam - Kilimanjaro - Moshi

Het avontuur zal vandaag gaan beginnen. U vliegt naar Kilimanjaro Airport, de internationele luchthaven van Tanzania. Hier zult u nog dezelfde dag aankomen. Gelijk na aankomst wordt u opgewacht door uw gids. Hij zal u naar uw accommodatie in Moshi brengen en u tijdens de rit al enige informatie geven over wat u te wachten staat. Na de rit komt u aan in uw eenvoudige accommodatie en is de rest van de avond ter vrije besteding.
Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Panama Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 2

Vrije dag in Moshi

Deze dag is ter vrije besteding in Moshi en kunt u gebruiken om alvast een beetje te acclimatiseren. Mocht u dat willen dan zijn er een aantal vrijwilligersprojecten waar u vandaag aan deel kunt nemen (op aanvraag) en het is mogelijk om vandaag de laatste inkopen voor de wandeltocht te doen. Daarnaast zal u een bezoek krijgen van uw gids waarbij u alle informatie zult ontvangen. Heeft u nog vragen, dan is dit het moment om ze te stellen. Morgen begint u namelijk aan een van de mooiste wandelingen die er op het Afrikaanse continent te doen is!

Dag 3

Moshi – Machame Gate (1634m) – Machame Camp (2834m)

Voelt u de zenuwen? Vandaag is de dag! Vanaf uw hotel wordt u naar Machame Gate gebracht, dit is de ingang van het Kilimanjaro National Park. Hier dient u zich te registreren en hier ontmoet u ook de rest van de groep, inclusief het team dat alle toebehoren zal dragen en zal zorgen dat de wandeling voor u zo aangenaam mogelijk zal zijn. En dan is het zo ver, de wandeling gaat beginnen. Vol goede moed naar de top van de Kilimanjaro! De wandeling begint rustig door een tropisch regenwoud waarbij de kans bestaat dat u apen ziet, evenals vele andere dier- en vogelsoorten. In de middag volgt de lunch en aan het einde van de middag komt u aan bij het Machame Camp waar de tenten al opgezet zijn. Na zonsondergang volgt het diner.
Overnachting: de komende zes nachten verblijft u in een eenvoudige 2-persoonstent op basis van volpension. Alle toebehoren zullen door de dragers meegenomen worden.

Het eerste deel van de route

Machame Gate

Dag 4

Machame Camp (2834m) – Shira Camp (3749m)

Vroeg in de ochtend, na het ontbijt, wandelt u verder over de vele heuvels en bergen die de Kilimanjaro omringen. Langzaam zal het landschap veranderen naar een rotsachtig gebied. Ook passeert u de boomgrens wat mooie uitzichten oplevert op onder andere Mount Meru, het Shira gebied en bij goed weer de top van de Kilimanjaro. Aan het einde van de middag komt u aan bij het Shira Camp waar het diner klaargemaakt zal worden.

Dag 5

Shira Camp (3749m) – Barranco Camp (3901m)

Onderweg naar het volgende camp gaat de wandeling eerst verder omhoog naar de Grand Lava Tower (4572m). U zult hierna eerst weer afdalen zodat u lichaam kan wennen aan de hoogte waarop u zich bevindt, het Barranco Camp waar u aan het einde van dag dag weer aan zult komen en waar alles al klaargemaakt is voor u, ligt namelijk een stuk lager. Voor velen voelt deze wandeling als één van de langste dagen.

Dag 6

Barranco Camp (3901m) – Karanga Camp (3963m)

Vanaf het Barranco Camp ziet u het al liggen: Barranco Wall. Dit is een van de mooiste maar ook een van de meest uitdagende delen van de wandeling. De klim lijkt op een onmogelijke opgave, maar niets is minder maar. Al velen hebben de 300 meter hoge Barranco Wall getrotseerd. Het uitzicht dat u als beloning krijgt is bij goed weer fenomenaal! De route van vandaag gaat over niet al te moeilijk terrein en voor het einde van de middag arriveert u bij uw volgende kamp.

Overnachten onder de sterrenhemel

Barraco Camp

Dag 7

Karanga Camp (3963m) – Barafu Camp (4600m)

U bevindt zich nu aan de oostzijde van Kilimanjaro en is het laatste kamp voordat u naar de top wandelt. Het is vandaag ook een relatief korte wandeling zodat u na lunchtijd al bij het kamp aan zult komen. Door de vroege aankomst is er voldoende tijd om even te relaxen en om uzelf op te laden voor het volgende traject. Na een vroeg diner is het tijd om wat uren te gaan slapen, want net na middernacht is het tijd om te vertrekken!

Dag 8

Barafu Camp (4600m) – De top van Kilimanjaro Uhuru Peak (5896m) – Mweka Camp (3100m)

Dit is het moment waarop u gewacht heeft, waar u waarschijnlijk voor getraind heeft en waarvoor u hier bent gekomen: de wandeling naar de top van de mystieke maar imposante Kilimanjaro! Rond middernacht wordt u gewekt door de gidsen en trekt u de wandelschoenen aan. De wandeling naar de top gaat over relatief goede paden maar vergeet niet dat u zich hier op grote hoogte bevindt. Er zit weinig zuurstof in de lucht waardoor u snel vermoeid raakt. Gelukkig bepalen de gidsen een tempo dat voor een ieder haalbaar is. Met een beetje geluk komt u rond zonsopkomst aan op Uhuru Peak, gelegen op 5896 meter boven zeeniveau. Een hele prestatie! Na een moment van rust en blijdschap is het tijd om de afdaling in te zetten. Allereerst wandelt u terug naar Barafu Camp voor de lunch en vervolgens naar de plek waar u gaat overnachten. Vandaag wandelt u zo’n 10 tot 14 uur maar dit is het zeker waard!

Op weg naar de top

Uhuru Peak

Dag 9

Mweka Camp (3100m) – Mweka Gate (1828m) – Moshi

Deze laatste dag wandelt u in een rustig tempo naar de Mweka Gate. Hier is het helaas tijd om afscheid te nemen van de rest van de groep en in het bijzonder van de uitmuntende staff die u tijdens de tocht heeft begeleidt. Na het afscheid wordt u opgehaalt om per transfer naar het voor u bekende hotel te gaan in Moshi. Hier is de rest van de dag ter vrije besteding, maar de kans is groot dat u hier weinig gaat ondernemen.
Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Panama Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 10

Moshi – Kilimanjaro – Amsterdam (of verlenging)

Helaas is het tijd om de koffers te pakken. Uw reis komt vandaag ten einde. Per transfer keert u terug naar de internationale luchthaven voor de terugvlucht. U kunt terugkijken op een bijzonder en onvergetelijk avontuur! Uiteraard is deze reis ook te combineren met een safari-arrangement. Wat dacht u bijvoorbeeld van een rit per 4x4 door wildparken zoals de Serengeti en Tarangire National Park? Ook het uitzicht over de Ngorongorokrater en de safari door de krater is adembenemend. Vraag naar de mogelijkheden, Yaxa Reizen gaat graag voor u aan de slag om uw droomreis samen te stellen!

Wijzigingen in het programma zijn onder voorbehoud

Reissom indicatie € 2.597,00 per persoon (excl. intercontinentale vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Transfers zoals omschreven in het programma.
 • Engelssprekende gids tijdens de hele beklimming van dag 3 t/m 9.
 • Overige staff zoals dragers, koks en assistenten.
 • Drie overnachtingen (twee vóór en een na de beklimming) in Moshi in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. Tijdens de trekking verblijft u in een simpele 2-persoonstent op basis van volpension.
 • Al het equipment voor de overnachtingen en maaltijden tijdens de trekking zoals tafels, stoelen en een dinertent.
 • Parkfees voor het Kilimanjaro National Park.
 • Medische benodigdheden waaronder een zuurstoftank en hartslagmeter.
 • Verplicht SGR bijdrage (€ 5,00 per persoon).
 • Assistentie van de lokale agent en begeleiders.
 • Certificaat bij het behalen van de top.

Niet inbegrepen

 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele verlenging en extra overnachtingen.
 • Visumkosten.
 • Eventuele lokale belastingen.
 • Slaapzakken (ter plaatse te huren).
Neem vrijblijvend contact op