Familiesafari in Tanzania

Yaxa Reizen

8-daagse individuele familiereis
€ 2.517,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd mei t/m oktober
Vrijblijvende offerte aanvragen

Wie gaat er mee sporen zoeken?

Samen met het gezin op zoek naar de 'big five', genieten van schitterende uitzichten en een kennismaking met het échte Afrika? Dat kan! Deze 9-daagse familiereis door het noorden van Tanzania is een ideale rondreis voor gezinnen met (jongere) kinderen. Het reistempo is rustig, de accommodaties hebben een zwembad en bovenal, de natuur is geweldig! Tijdens de rondreis worden een aantal bijzondere plekken bezocht, waaronder Lake Manyara, de Serengeti en de imposante Ngorongorokrater. Voor de actievelingen is een fietstocht naar Lake Manyara nodig, maar een ontmoeting met de lokale bevolking mag u ook niet missen.

Hoogtepunten in Tanzania

 1. Geniet van het uitzicht over de Ngorongrokrater
 2. Samen met de familie op safari in de Serengeti
 3. Ontmoet de lokale bevolking op een markt bij Lake Manyara
 4. Bewonder de Kilimanjaro vanuit Arusha

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam - Kilimanjaro - Arusha

Met KLM vliegt u van Amsterdam naar Kilimanjaro. Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomt door onze lokale vertegenwoordiger. Hij spreekt het reisprogramma met u door en verzorgt de transfer, van minder dan een uur, naar uw accommodatie bij Arusha.
Overnachting: u verblijft twee nachten in een familiekamer in de Arumeru River Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 2

​Vrije dag in Arusha

Een rustig begin van de reis

Deze eerste dag in Tanzania is geheel ter vrije besteding. Uw accomodatie is gelegen op een groot stuk land en heeft een fijn zwembad om te relaxen. U kunt er voor kiezen om de reis rustig te beginnen in uw accommodatie, maar het is ook mogelijk om Arusha te bezoeken. Of gaat u liever al op safari (optioneel, kosten niet inbegrepen)? Dat is mogelijk in het Arusha National Park! Met dank aan de Kilimanjaro en de Mount Meru, die fier boven het park uitrijzen, behoort Arusha tot de mooiste parken van Tanzania. De bosrijke omgeving biedt een (veilige) thuishaven aan verschillende dieren, waaronder de bijzondere apen die tussen de hoge bomen slingeren. Andere dieren die u hier kunt zien? Onder andere nijlpaarden, giraffen, buffels, hyena’s en vele vogelsoorten.


Mount Kilimanjaro

Kilimanjaro

Dag 3

​Arusha - Lake Manyara - Karatu

De rondreis gaat vandaag beginnen! U ontmoet uw chauffeur die u de komende dagen zal vergezellen en vertrekt naar Lake Manyara. Na een niet al te lange rit komt u aan bij een lodge waar u gaat lunchen. Na de lunch staat de eerste safari op het programma. Hier verkent u het échte Afrika! Naast allerlei zoogdieren, zoals giraffes en olifanten, leven er ook tientallen soorten vogels, waaronder duizenden flamingo’s. Manyara is bekend om de leeuwen die heerlijk in de acaciabomen liggen uit te rusten. Met een beetje geluk ziet u dit zelf! Op sommige plekken is het park zo dichtbebost dat het net een regenwoud lijkt. Na de safari rijdt u in korte tijd verder naar Karatu waar u zult overnachten.
Overnachting: u verblijft één nacht in 2 x een 2-persoonskamer in de Ngorongoro Farm House op basis van volpension.

Dag 4

​Naar de Serengeti

Een hobbelige rit met schitterende uitzichten

Na het ontbijt reist u in ongeveer 4,5 uur naar Nationaal Nark Serengeti. Serengeti is, met een oppervlakte van 14.763 km2, het grootste wildpark van Tanzania. In het noorden grenst het aan het Keniaanse Masai Mara Game Reserve. In het indrukwekkende Serengeti en Masai Mara vindt jaarlijks de grote migratie van de gnoes plaats, een zeer bijzonder schouwspel! De komende nachten beleeft u een echt Afrikaans avontuur in een luxe safaritent. Een onvergetelijke ervaring! Om de dag af te sluiten kunt u even relaxen in het zwembad met uitzicht over de savanne.
Overnachting: u verblijft twee nachten in 2 x een 2-persoonskamer in de Kubu Kubu Tented Lodge op basis van volpension.

Giraffes in de Serengeti

Serengeti National Park

Dag 5

Op safari

Vandaag verkent u samen met een ervaren ranger de savannes van de Serengeti. Kijk uw ogen uit en mis geen moment van deze bijzondere safari! Het is erg leuk om vanuit de 4x4 landrover op zoek te gaan naar sporen, wilde dieren en vogels. U kunt gaan picknicken in de Serengeti, maar u kunt ook terugkeren naar de accommodatie voor de lunch. Wilt u liever kennismaken met de Masai? Bezoek dan de Mbuwge stam. Indrukwekkend!

Dag 6

​Naar Karatu in de omgeving van de Ngorongoro

In ongeveer 4 uur reist u naar uw volgende bestemming de Ngorongorokrater, een van de grootste natuurwonderen ter wereld. Ngorongoro wordt ook wel de ‘De Ark van Noach’ genoemd omdat de deels ingestorte kraterwand aan allerlei planten en dieren een ‘veilige’ omgeving biedt. De kans dat u hier de beroemde ‘big five’ ziet is dan ook best groot! Andere dieren die hier leven zijn zebra's, gazellen, wildebeesten en hyena’s. Maar voordat u bij dit natuurwonder arriveert gaat u naar de Olduvai Gorge. Deze ‘wieg van de mensheid’ is één van de belangrijkste prehistorische vindplaatsen ter wereld! In 1959 en 1979 werden hier, naar wat schijnt, tot wel 3,5 miljoen jaar oude menselijke resten en voetsporen gevonden. Een bijzondere en unieke plek. Na aankomst bij uw accommodatie maakt u een fietssafari naar Lake Manyara vanaf Mto Wa Mbu, waar u ook een marktje zult bezoeken. Wilt u de lokale bevolking gedag zeggen? Begroet ze dan met 'Jambo!'.
Overnachting: u verblijft twee nachten in 2 x een 2-persoonskamer in de Ngorongoro Farm House op basis van volpension.

Dag 7

Bezoek aan de Ngorongoro Krater

Vandaag maakt u tijdens een spectaculaire gamedrive uitgebreid kennis met de indrukwekkende Ngorongorokrater. U verblijft maximaal 6 uur in de krater. Een groot deel van het landschap van Oostelijk Afrika wordt bepaald door dit bijzondere geologische verschijnsel. Over een oppervlakte van bijna 5.000 km2 beslaat de krater als het ware een verzakking in het aardoppervlak, met een prachtig landschap vol diepe valleien, kraters, dalen, rotswanden en bergtoppen als resultaat. Het dal biedt huisvesting aan talloze dieren, die hier op een relatief klein oppervlak samen leven. En het uitzicht vanaf de kraterrand? Magnifiek!

Ngorongoro krater

Ngorongorokrater

Dag 8

​Karatu - Kilimanjaro - Amsterdam

Na een rustige ochtend wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Kilimanjaro. Hier neemt u afscheid van uw chauffeur en komt u reis ten einde. Wilt u de reis verlengen op Zanzibar dan is dit mogelijk (prijzen op aanvraag). Op de luchthaven checkt u in voor de terugvlucht naar Amsterdam waar u de volgende ochtend aan zult komen.

Reissom indicatie € 2.517,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Transfers (privé) zoals omschreven in het programma.
 • Vervoer met een Engelssprekende gids/chauffeur van dag 3 t/m 8 per 4x4 met opklapbaar dak en een gegarandeerde plek aan het raam.
 • Overnachtingen in 2 x een 2-persoonskamer (familiekamer in Arusha) conform programma. In Arusha verblijft u op basis van logies en ontbijt. Tijdens het safari-arrangement van dag 3 t/m dag 8 verblijft u op basis van volpension.
 • Excursies, safari's en entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Een flesje water per persoon tijdens het safari-arrangement van dag 3 t/m 8.

Niet inbegrepen

 • Vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Visumkosten.
 • Eventuele toeslagen tijdens feestdagen (Pasen circa €30,00 per persoon per nacht / Kerst circa € 35,00 per persoon per nacht).
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op