Het ongerepte noorden van Vietnam

Yaxa Reizen

21-daagse individuele rondreis
€ 1.959,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd december t/m maart
Vrijblijvende offerte aanvragen

Geniet van de natuur en de traditionele cultuur

Een reis naar Vietnam, dat rijk is aan cultuur, adembenemende landschappen, een gastvrije bevolking en een verrukkelijke keuken, is er één om nooit te vergeten. Deze reis neemt u mee op een van onze favoriete routes in het noorden van dit veelzijdige land. Het noorden van Vietnam is adembenemend en tijdens deze rondreis zult u dit zelf ervaren! Reis door de hoge, ruige bergen en valleien, de uitgestrekte landen van theeplantages, de steenbossen van het Dong Van Karst Plateau en maak kennis met de vele kleurrijke bergstammen die hier al eeuwen leven.

Een reis door Noord-Vietnam

 1. Een boottocht over het grootste natuurlijke meer in Vietnam
 2. Laat u betoveren door de schoonheid van de Ban Gioc watervallen
 3. Ontmoet de kleurrijke bergstammen
 4. Fietsen door de Mai Chau vallei
 5. Boottocht door de Bai Tu Long Bay

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Vertrek

Vandaag gaat de reis beginnen! U vliegt van Amsterdam naar Hanoi, waar u de volgende dag aankomt.

Dag 2

Aankomst in Hanoi

U komt aan in Hanoi en na aankomst heeft u een meet & greet met een vertegenwoordiger van ons agentschap. De gehele reis wordt u vergezeld door een Engelssprekende gids. In sommige gedeeltes van de reis is het mogelijk dat u verschillende gidsen heeft. Samen reist u naar uw hotel. Uw hotelkamer is beschikbaar vanaf 14:00 uur. Afhankelijk van de aankomsttijd is de rest van de dag ter vrije besteding. Welkom in Vietnam!

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Babylon Grand Hotel & Spa op basis van logies en ontbijt.

Dag 3

Hanoi – Ba Be Nationaal Park

Door de uitgestrekte vlakten van de Red River Delta reist u in circa 7 uur noordwaarts naar het Ba Be National Park. U zult zien dat het landschap steeds schilderachtiger wordt naarmate u noorderlijker komt. Het Ba Be Nationaal Park is een sprookjesachtig en bergachtig landschap met tijdloze meren, watervallen, grotten en diverse traditionele dorpjes. Er is een enorme verscheidenheid aan flora en fauna te vinden, het park telt namelijk zo’n 220 diersoorten en 417 verschillende plantsoorten. Het grootste natuurlijke meer van Vietnam ligt in het midden van het nationale park en is omringd door steile berghellingen vol met bossen en witte kalkstenen kliffen. Na de lunch (inbegrepen) is het nog circa 2,5 uur rijden naar uw eindbestemming. Halverwege de middag komt u aan bij het gastgezin waar u de komende nachten verblijft.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in de Duy Tho Homestay op basis van logies en ontbijt.

Het Ba Be meer

Ba Be Nationaal Park

Dag 4

Boottocht over het Ba Be meer

Ba Be betekent letterlijk ‘drie meren’, het meer bestaat dan ook uit 3 meren die met elkaar verbonden zijn. Uit het water van het meer rijzen begroeide kalkstenen rotsen en ook zijn er een aantal eilanden die bezocht kunnen worden. Vanmorgen maakt u een boottocht over het Ba Be meer. U vaart langs de Nang-rivier en via deze rivier bereikt u de Puong grot. De rivier heeft het karst langzaam uitgehold en uiteindelijk doorgebroken naar de andere kant. De erosie heeft een natuurlijke grot achtergelaten met fascinerende rotsformaties. Na het verkennen van de grot vaart u verder naar het traditionele Tay dorp Cam Ha Village. De Tay gebruiken nog steeds eeuwenoude landbouw- en visserijtechnieken en leven in balans met de natuur. Op de terugreis bezoekt u de An Ma Pagode, welke gelegen is op een klein eilandje in het Ba Be meer. Vanuit de top van de pagode heeft u een prachtig uitzicht over het meer. Rond het middaguur bent u terug bij het gastgezin en heeft u de rest van de middag ter vrije besteding.

Dag 5

Ba Be – Cao Bang en een bezoek aan de Pac Bo Grotto

De weg naar uw volgende bestemming is hobbelig en zigzaggend, maar de spectaculaire uitzichten over de terrasvormige rijstvelden en de heuveldorpjes maken deze reis zeker de moeite waard! Cao Bang heeft een belangrijke rol gespeeld in de onafhankelijkheid van Vietnam. De stad zelf is sfeervol, maar verder niet erg spectaculair. Toch is het een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van de schitterende omgeving met de overweldigende natuur. Vanmiddag bezoekt u de Pac Bo Grotto. Het historische pelgrimsoord waar de nationale held Ho Chi Minh, na 30 jaar in het buitenland te hebben gewoond, woonde na zijn terugkeer in Vietnam. Hier was hij op zoek naar een manier om het land te bevrijden. Indrukwekkend om te zien!

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Sunny Hotel op basis van logies en ontbijt.

De imposante Ban Gioc Waterval

Ban Gioc

Dag 6

Excursie naar de Ban Gioc waterval en de Nguom Ngao grotten

De majestueuze Ban Gioc waterval wordt beschouwd als de meest indrukwekkende waterval in Zuidoost-Azië. Het vormt samen met de Quay Son rivier de grens tussen Vietnam en China. Vanaf een hoogte van 30 meter stort het water naar beneden en met een breedte van 300 meter is het de breedste waterval van het land. Als het weer het toelaat kunt u zwemmen in het koele water onder de watervallen, maar u kunt ook gewoon genieten van de omgeving en het uitzicht over China aan de andere kant van de rivier. Dit is absoluut één van de hoogtepunten van uw reis! Vanmiddag reist u verder naar de nabij de waterval gelegen kalksteengrotten van Nguom Ngao. Dit grottenstelsel is circa 2100 meter lang en het is mogelijk om een wandeling te maken door een groot gedeelte van deze prachtig verlichte grotten.

Dag 7

Cao Bang – Ma Pi Leng Pass – Dong Van

Vandaag reist u verder richting Dong Van, het paradijs voor natuurliefhebbers. Voordat u hier aankomt reist u over een van de meest indrukwekkende bergpassen van Vietnam. Vanaf de 20 kilometer lange Ma Pi Leng Pass heeft u een panoramisch uitzicht over de rivier Nho Que. Vervolgens reist u verder naar Dong Van. Onderweg passeert u vele valleien, bergen, dorpjes en watervallen. De reis is een avontuur op zich en u wordt beloond met sensationele vergezichten. Laat in de middag komt u aan bij het hotel in Dong Van. Een aanrader is het maken van een wandeling naar de oude straat van Dong Van, hier kunt u 100 jaar oude huizen van klei bekijken.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Hoa Cuong Hotel op basis van logies en ontbijt.

De beroemde Ha Giang Loop

Ha Giang

Dag 8

Dong Van – Ha Giang

U laat Dong Van achter u en reist verder naar de 30 meter hoge Lung Cu vlagtoren op de top van de Lung Cu piek. Dit monument is bekroond met een Vietnamese vlag en is gebouwd om het meest noordelijke punt van Vietnam te markeren. Vanuit hier heeft u een mooi uitzicht over de diepe vallei. De rit gaat verder naar het paleis van een voormalig H’mong koning. Het Vuong’s Palace was tijdens de Franse overheersing eigendom van deze koning en het paleis is een mix tussen Europese en Chinese architectuur. Na een bezoek aan het vredige stadje Pho Bang, waarvan de steegjes zijn gevuld met traditionele huizen in Chinese stijl, reist u verder naar uw homestay in Ha Giang. Hier komt u aan het eind van de middag aan.

Overnachting: u verblijft twee nachten in de Homestay Bui Ty Ha Giang op basis van logies en ontbijt.

Dag 9

Verkenning van Ha Giang en de omgeving

De prachtige omgeving van Ha Giang gaat u vandaag ontdekken door middel van een trekking die ongeveer 6 tot 8 uur zal duren. Na het eenvoudige ontbijt neemt u een korte transfer naar het beginpunt van de trekking en vanuit hier start de wandeltocht naar Lúng Vái Village. Onderweg ontmoet u de lokale bevolking waaronder de mensen uit de Man- en Dao-gemeenschappen en uiteraard kunt u wederom genieten van prachtige vergezichten. Na de picknicklunch (inbegrepen) wordt de wandeltocht vervolgt naar het afgelegen dorp Khuổi My. U ziet de boeren in de velden werken met eeuwenoude teelttechnieken en wellicht is er zelfs de mogelijkheid om het zelf te proberen! Na aankomst in Ban Tha wordt u per auto terug naar uw homestay gebracht.

Uitzicht op het Dong Van Karst Geopark

Ha Giang

Dag 10

Ha Giang – Sapa

U moet vandaag vroeg uit de veren om verder te reizen naar de hooglanden van Sapa. Sapa is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers. Dit dorp is 1922 gesticht door de Fransen als ‘hill station’. Hier konden ze ontsnappen aan de hitte in de rest van het land. Sapa staat bekend om de ongelooflijk mooie uitzichten over de rijstvelden en de prachtige valleien. Het is een kleurrijke bestemming en er zijn vele traditionele dorpjes te bezoeken zodat u de gebruiken van de verschillende ethnische minderheden kunt leren kennen.

Overnachting: u verblijft twee nachten in het Sunny Mountain Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 11

Trekking door de vallei van Sapa

Vandaag maakt u, samen met een lokale gids, een trekking van ongeveer 8 kilometer door de beeldschone vallei. U wandelt langs rijstvelden en door de mooie natuur. U bezoekt de dorpjes Giang Ta Chai en Su Pan en maakt kennis met de bergstammen die hier in afzondering leven, waaronder de rode Dzao. De picknicklunch is vandaag inclusief. Aan het eind van de trekking wordt u per auto teruggebracht naar Sapa en bent u een bijzondere ervaring rijker!

Rijstterrassen

Sa Pa

Dag 12

Met de nachttrein terug naar Hanoi

Tot aan vertrek heeft u vandaag ter vrije besteding en heeft u bijvoorbeeld nog even de tijd om de mooie omgeving per fiets te verkennen. Indien deze dag tijdens uw reis op een zondag valt kunt u de Bac Ha markt bezoeken (kosten niet inbegrepen). U vertrekt vanavond pas. Indien gewenst kunnen wij een late check out reserveren, zodat u tot vertrek gebruik kunt maken van uw hotelkamer (kosten niet inbegrepen). Aan het eind van de middag wordt u naar het treinstation gebracht voor de nachttrein naar Hanoi. U overnacht in een gedeelde 4-persoonscompartiment. Reist u met 2 personen en wilt u gebruik maken van een privé compartiment? Dat is ook mogelijk (kosten niet inbegrepen en prijs op aanvraag).

Overnachting: u verblijft één nacht in een 4-persoons coupé (gedeeld) op basis van logies.

Dag 13

Aankomst in Hanoi – Mai Chau

Vroeg in de ochtend komt u aan op het treinstation van Hanoi. Hier wordt u opgewacht door uw gids en chauffeur en deze brengen u naar een hotelkamer, zodat u kunt ontbijten en zich even op kunt frissen. Na het ontbijt reist u in circa 4 uur naar de Vallei van Mai Chau. Onderweg kunt u in Hoa Binh stoppen voor een kopje koffie (kosten niet inbegrepen). In de Mai Chau Vallei wonen verschillende bergvolkeren, waaronder de etnische stam Witte Thai. Ze wonen in huizen gebouwd op palen en zijn beroemd om hun traditioneel geborduurde kleding, volksdansen, liederen en wijn. De rest van de middag is ter vrije besteding in het idyllische Mai Chau.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een Homestay in Pom Coong op basis van logies en ontbijt.

Dag 14

Fietstocht en vrije middag

Vanmorgen maakt u een circa 3 uur durende fietstocht door de vallei. U komt onder andere langs de dorpjes Pom Coong en Lac en maakt u kennis met de bewoners. Een perfecte manier om de lokale cultuur te leren kennen! U geniet van de mooie natuur en de ontspannen sfeer op het platteland. De middag kunt u naar eigen inzicht invullen.

Fietstocht

Mai Chau Vallei

Dag 15

Mai Chau - Tam Coc

U reist verder naar het magische Tam Coc. Een gebied dat ook wel ‘Halong Bay op het vasteland’ genoemd wordt vanwege de vele rotsformaties die zich hier bevinden. In een omgeving van mooie rijstvelden, indrukwekkende bergen en authentieke dorpjes maakt u kennis met het dit deel van Noord-Vietnam! De middag is ter vrije besteding. U kunt per fiets de prachtige omgeving ontdekken. Er valt een hoop te zien in deze omgeving en per fiets kunt u uw eigen tempo bepalen. Het is ook heerlijk om even te relaxen in de tuinen en rond het zwembad van uw accommodatie zodat u even bij kunt komen van de afgelopen dagen.

Overnachting: u verblijft twee nachten in het Tam Coc Ricefields Resort op basis van logies en ontbijt.

Dag 16

Boottocht in Tam Coc

Een bezoek aan Tam Coc is eigenlijk niet compleet zonder dat u een boottocht over de Ngo Dong heeftgemaakt. Dat is dan ook de excursie die u vandaag maakt. U wordt naar Tam Coc gebracht en stapt hier aan boord van een roeiboot. U vaart door het groene landschap, langs het indrukwekkende karstgebergte en door de drie Long Tam Coc Caves. Tijdens de boottocht is er een lokale gids aanwezig die u meer kan vertellen over de omgeving. Na de boottocht wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

Uitzicht over de Ngo Dong rivier

Tam Coc

Dag 17

Tam Coc – Bai Tu Long Bay

Om half 8 wordt u opgehaald en naar Halong gebracht. Rond 12:00 uur stapt u aan boord van een authentieke boot voor een tocht door de Bai Tu Long Bay. De tocht maakt u in een internationaal gezelschap en de overnachting en maaltijden zijn inbegrepen. De Halong Bay is bekend om de bergtoppen die uit de baai omhoog rijzen en de Bai Tu Long Bay is een minder toeristisch verlengde hiervan. Het heeft dezelfde magische uitzichten over de groen en poreus begroeide kalkstenen rotsen, het verschil is dat hier een stuk minder boten mogen varen door een beschermde status. Vanaf de boot geniet u van het magische uitzicht over de steile rotsen en de verborgen strandjes. U bezoekt de Thien Canh Son grot en vaart daarna verder naar Cap La. Deze plek staat bekend om de prachtige witte zandstranden en indrukwekkende omgeving. In 1,5 uur tijd heeft u onder andere de gelegenheid om een duik te nemen in de zee. Vanavond geniet u niet alleen van het diner, maar (waarschijnlijk) ook van een mooie zonsondergang. Ook worden er in de avond leuke activiteiten georganiseerd, waaronder een kookworkshop waarmee u traditionele Vietnamese loempia’s leert maken.

Overnachting: u verblijft één nacht op de Garden Bay Cruise op basis van volpension.

Dag 18

Bai Tu Long Bay – Hanoi

Als u vroeg opstaat kunt u van de zonsopgang boven de Bai Tu Long Bay genieten en deelnemen aan Tai Chi-oefeningen. Na het lichte ontbijt vaart u door de baai naar Vung Vieng, een vissersdorpje gelegen in het midden van de baai. Vervolgens vaart u terug naar de haven onder het genot van een brunch, in de loop van de ochtend eindigt de cruise in de haven van Bai Tu Long Bay. Hier wordt u opgewacht en naar de voor u bekende accommodatie in Hanoi gebracht. De rest van de avond is ter vrije besteding.

Overnachting: u verblijft twee nachten in het Babylon Grand Hotel & Spa op basis van logies en ontbijt.

Tour door de baai

Bai Tu Long Bay

Dag 19

Stadstour door Hanoi

Een (privé) stadstour door Hanoi staat voor deze laatste dag op het programma. U bezoekt het presidentieel complex Ho Chi Minh, het mausoleum (gesloten op maandag en vrijdag) en de One Pillar Pagoda. Ook brengt u een bezoek aan de indrukwekkende Temple of Literature, de eerste universiteit en het oudste gebouw van Vietnam. Het is ook mogelijk om een museum te bezoeken. U kunt kiezen tussen een bezoek aan National Museum of History, Hoa Lo Prison, Museum of Ethnology of het National Fine Arts Museum. Hanoi’s Old Quarter mag natuurlijk niet ontbreken. Met de brede straten en historische huizen, doet het oude stadscentrum nog altijd herinneren aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Tot slot bezoekt u de Hang Be markt. Vergeet niet; afpingelen mag!

Dag 20

Vertrek

Afhankelijk van uw vertrektijd heeft u tot aan vertrek ter vrije besteding. Indien noodzakelijk en gewenst kunnen wij een dagkamer voor u reserveren. U wordt per transfer naar de luchthaven van Hanoi gebracht voor de terugvlucht. Hier komt u (meestal) de volgende dag aan.

Dag 21

Aankomst in Amsterdam

Vandaag komt u aan op de luchthaven Schiphol en kunt terugkijken op een schitterende reis door Vietnam buiten de gebaande paden!

*** Wijzigingen in het programma zijn onder voorbehoud. ***

Reissom indicatie € 1.959,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Hotelovernachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. Het verblijf in de nachttrein is op basis van logies. Het verblijf tijdens de cruise op de Bai Tu Long Bay is op basis van volpension.
 • Lunch op dag 3, 9 en dag 11. Ontbijt op dag 13 na de treinreis.
 • Treintickets voor de nachttrein van Sapa naar Hanoi in de 2e klasse.
 • Alle transfers met Engelstalige gidsbegeleiding.
 • Excursies, zoals omschreven in het programma, inclusief entreegelden.
 • Flesjes water tijdens het vervoer.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen, heffingen en bagage.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Kajakken en spa op de cruise in de Bai Tu Long Bay.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Late check out en vroege check in.
 • Visum Vietnam, online voor vertrek aan te vragen, USD 25,00 per persoon, via https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/trang-chu-ttdt.
Neem vrijblijvend contact op