Hoogtepunten Thailand, Laos & Cambodja

Yaxa Reizen

24-daagse individuele rondreis
€ 3.655,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd november t/m januari
Vrijblijvende offerte aanvragen

​Deze rondreis laat u de mooiste plekjes zien van Thailand, Laos en Cambodja.

Na uw vlucht naar het culturele Chiang Mai, reist u de bergen in, naar de uitlopers van het Himalayagebergte. U bezoekt het drielandenpunt, waar de Mekong rivier Laos, Thailand en Birma scheidt. Na uw verblijf in het grensplaatsje Chiang Khong zult u de volgende dag de grens over te steken. Groene bergen en vissersdorpjes wisselen elkaar af. Vanuit de historische stad Luang Prabang met prachtige tempels reist u door naar de hoofdstad van Laos: Vientiane. In deze stad ziet u duidelijk de Franse invloeden. U reist verder naar het zuiden, naar Pakse, waar u verblijft nabij de watervallen van Tad Fane, één van de meest indrukwekkende watervallen van Zuidoost-Azië. Eenmaal aangekomen in Cambodja reist u door de bergen richting Ban Kiet Ngong. In Phnom Penh ziet u hoe deze stad heeft geleden tijdens de bezetting van de Rode Khmer. U eindigt deze indrukwekkende rondreis op de stranden van Sihanoukville.

Hoogtepunten Thailand, Laos & Cambodja

 1. Zoek de grenzen op bij de Gouden Driehoek in Chiang Rai
 2. Sta versteld van de bruisende stad Vientiane
 3. Leer meer over de geschiedenis van Phnom Penh bij Killing Fields
 4. Bewonder de bijzondere Angkor tempels
 5. Kom tot rust op de stranden van Sihanoukville

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam – Bangkok

Vandaag vliegt u, afhankelijk van uw vluchtschema, naar de luchthaven van Bangkok, waar u de volgende dag aan komt.

Dag 2

Bangkok – Chiang Mai

Na aankomst op de luchthaven van Bangkok zult u meteen doorvliegen naar Chiang Mai. Bij aankomst op de luchthaven van Chiang Mai wordt u opgehaald door een chauffeur, die u naar uw hotel brengt. Hier kunt u even bijkomen van uw reis.
Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Khum Phaya Resort op basis van logies en ontbijt.

Berglandschappen van Chiang Mai

Chiang Mai

Dag 3

Vrije dag in Chiang Mai

Chiang Mai wordt ook wel de culturele hoofdstad van het noorden genoemd. Het is de poort tot het berggebied, dat de stad omringt en doorloopt tot in Birma en Laos. De stad heeft zijn eigen cultuur, sfeer en tradities. Vandaag heeft u vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. De oude stad is omgeven door stadsmuren. Er staan schitterende tempels. In de avond is het erg leuk om de Night bazaar te bezoeken, waar u werkelijk alles kunt kopen. Ook is dit dè plek om kleding op maat te laten maken. De Wat Chiang Man is de oudste tempel van de stad. Een aanrader is ook de Doi Suthep, gelegen op 15 kilometer van de stad. Hier staat een tempel op de top van een berg van ruim 600 meter hoog, bereikbaar door een 300 meter lange trap, deze is versierd door draken.

Dag 4

Chiang Mai – Chiang Rai – Gouden Driehoek – Chiang Kong

Vandaag verlaat u Chiang Mai om richting de grens van Laos te rijden. U maakt een tussenstop bij de warmwaterbronnen van Mae Ka Chan, waar u even lekker kunt badderen in het heerlijke warme water. Bij Chiang Rai stopt u bij de sneeuwwitte tempel van Wat Rong Khun. Deze tempel is een onontdekte parel en wordt ook wel de ‘White Temple genoemd’. Vervolgens rijdt u door naar het drielandenpunt, waar de Mekong rivier de natuurlijke grens vormt tussen Thailand, Laos en Birma. Dit gebied wordt ook wel de Gouden Driehoek genoemd. Dit was vroeger de belangrijkste drugsroute ter wereld. Aan het einde van het programma wordt u naar uw hotel in Chiang Khong gebracht, dichtbij de grens van Laos.
Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Namkhong Riverside Hotel op basis van logies en ontbijt.

Wat Rong Khun

Chiang Rai

Dag 5

Chiang Kong – Pakbeng (Laos)

Na het ontbijt wordt u naar de grens gebracht om de oversteek naar Laos te maken, naar het dorpje Ban Houai Xia. Na de grensformaliteiten te hebben doorlopen, wordt u per transfer naar de pier gebracht, waar een comfortabele slow boat op u wacht. Per boot gaat u de Mekong rivier op, richting Pakbeng. Het is een indrukwekkende ervaring, met een mooie omgeving met groene bergen, en vissersbootjes. Op de route stopt u nog bij een Hmong stam. Deze stam draagt prachtige zwarte kleding en juwelen en komen oorspronkelijk uit het zuiden van China. Ze leven in de berggebieden van China, Laos, Vietnam en Thailand. Aan het einde van de middag komt u aan in Pakbeng. Dit is een klein plaatsje met houten huisjes. Er heerst hier een gemoedelijke sfeer en er bevinden zich (tot nu toe) maar een paar restaurants en hotels. Om tien uur ’s avonds gaan de lichten uit.
Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Luang Say Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 6

Pakbeng – Luang Prabang

Vandaag zakt u verder de Mekong rivier af. U stopt bij de monding van de Nam Ou-Rivier voor een bezoek aan de Pac Ou grotten. Deze grotten bevinden zich aan de voet van een kalkstenen rots en staan bekend om de vele Boeddhabeelden die ooit door Laotiaanse koningen zijn geplaatst. U maakt een klim naar de hoogste grot, vanaf waar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. In Ban Xang Hai proeft u de lokale drank Lao Lao, een rijstdrank met een hoog alcoholpromillage. U eindigt uw bootreis in Luang Prabang. Deze oude koningsstad heeft een prachtige architectuur, waar de Franse invloed duidelijk te zien is. Het belangrijkste Boeddha beeld van Laos bevindt zich in deze stad, die u morgen zult bezoeken.
Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Villa Santi op basis van logies en ontbijt.

Boeddhistische tempel

Luang Prabang

Dag 7

Stadstour Luang Prabang

Tijdens een stadstour zult u vandaag de stad Luang Prabang verkennen. Het eerste wat u zal opvallen is de Phu Si heuvel, die naar de Wat Tham Phu Si leidt. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Ook bezoekt u het koninklijk paleis van de stad, waar de belangrijkste Boeddha van Laos zich bevindt. Vervolgens gaat u naar de uiterst sierlijke Wat Xieng Thong tempel, volgens velen de mooiste tempel van Luang Prabang. De middag heeft u vrij ter eigen besteding. De Kuang Si watervallen vlakbij de stad zijn zeker een bezoek waard. Ook kunt u terug de Phu Si heuvel op om een prachtige zonsondergang te beleven. Voor een rustige avond is het aan te raden om een wandeling over de avondmarkt te maken. Hier vindt u diverse spullen die worden aangeboden door onder andere verschillende bergstammen zoals textiel en etenswaren.

Dag 8

Luang Prabang – Vientiane

Met een transfer gaat u door naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. U komt langs prachtige natuur met kalksteengebergtes. Op de route ligt Vang Vieng, een schilderachtig dorpje aan de Nam Song rivier. Hier kunt u een hapje eten langs de rivier, of een korte tocht op de rivier maken per kayak. In de namiddag komt u aan in Vientiane. Deze stad is alles behalve een typisch Aziatische hoofdstad. Het lijkt niet op een grote stad en heeft dan ook de sfeer van het platteland. De stad is duidelijk beïnvloed door de Franse bouwstijl, en er lopen een aantal brede boulevards door de stad, en er is een geheel Franse wijk. Voor geweven kleden en textiel bent u op de markt op het juiste adres. Ook wordt hier veel Laotiaans zilver verkocht.
Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Beau Rivage Mekong Hotel op basis van logies en ontbijt.

Patuxai Monument

Vientiane

Dag 9

Vientiane - Pakse

De stadstour die vandaag op het programma staat, voert u door Vientiane. De stad heeft een roerige geschiedenis, en is zowel bezet geweest door de Mon, Khmer, de Chinezen en de Birmezen. In de 19e eeuw viel Laos onder de macht van Frankrijk en was Vientiane de administratieve hoofdstad. Dit ziet u dan ook terug aan de Franse elementen in de architectuur. U bezoekt de Patuxai, oftewel de Arc de Triomph, de Wat Si Saket, en de Wat Si Muang Tempel. Net iets buiten de stad gaat u naar de grote stoepa; de Pha That Luang. Ook vindt u hier het Boeddhapark, waar u een grote verzameling sculpturen van cement en beton zult zien. In de avond stapt u op de VIP nachtbus naar Pakse in Zuid-Laos. U heeft een comfortabele ligplaats.
Overnachting: u verblijft één nacht in de nachtbus.

(U heeft ook de mogelijkheid om te vliegen van Vientiane naar Pakse)

Dag 10

Stadsexcursie Pakse

Vroeg in de ochtend komt u aan in de stad Pakse. Na een korte stadsexcursie vertrekt u per transfer naar het Bolaven Plateau. Dit gebied staat bekend om zijn watervallen, prachtige panorama’s, thee en koffieplantages en de Lavens stam die hier leeft. U stopt bij de Tad Lo waterval. U verblijft nabij de Tad Fane waterval; een prachtige waterval van maar liefst 120 meter hoog. Een van de meest indrukwekkende watervallen van Zuidoost-Azië.
Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in de Tadlo Lodge op basis van logies en ontbijt.

Tad Lo waterval

Pakse

Dag 11

Pakse – Wat Phu – Khong eiland

Vandaag rijdt u naar Wat Phu. Dit is een Angkoriaanse ruïne van het Khmerrijk, en is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vroeger was Angkor Wat (Cambodja) de hoofdstad van het Khmerrijk. De tempel diende als rustplaats voor bedevaartgangers die op weg waren naar Angkor Wat. Vanaf het bovenste gedeelte van de tempel heeft u een fraai uitzicht over het omliggende gebied. Vervolgens rijdt u door naar Champasak, waar u enkele koninklijke verblijven en koloniale gebouwen bekijkt, die afstammen uit de Franse koloniale tijd. In de middag reist u door naar het bergachtige Ban Kiet Ngong. Hierna reist u door naar het meest zuidelijke eiland van Laos; Khong Island. Het eiland ligt in de Mekong Rivier en is omgeven door een archipel van meer dan 400 eilanden, ook wel Sipandone genoemd. In het droge seizoen komen er een groot aantal kleine eilanden droog te liggen. De grootste dorpen op het eiland zijn Muang Khong en Muang Saen. In totaal wonen er 55.000 mensen op het eiland.
Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Senesothxuen Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 12

Vrije dag op Khong Eiland

Deze dag heeft u vrij om het eiland op eigen houtje te ontdekken. Het eiland is goed te verkennen per fiets. Ook kunt u bijvoorbeeld een boot huren en daarmee de omliggende eilanden bezoeken. Per fiets komt u langs prachtige rijstvelden en knusse dorpjes. Ten zuiden van Muang Khong ligt een voetpad, die naar een grot leidt met tientallen Boeddhabeelden. Op het eiland Don Khon bevindt zich de indrukwekkende Phi Li waterval. Ook hebben de Franse kolonisten hier een spoorweg gebouwd om het vrachtvervoer van Laos naar Cambodja te overbruggen. Deze spoorweg is echter al lang buiten gebruik. Khong Eiland is een rustig eiland, geniet hier van de relaxte sfeer!

Felgroene rijstvelden

Khong eiland

Dag 13

Khong Eiland – Kratie (Cambodja)

U zult vandaag Laos verlaten en doorreizen richting Cambodja. U neemt de boot naar het vasteland. Onderweg stopt u bij de Ramsar Wetlands om naar het deel van de Mekong rivier te varen, waar regelmatig de Irrawaddy dolfijnen gezien worden. Deze zeldzame dolfijnensoort staat hoog op de lijst van beschermde diersoorten. Hierna gaat u naar Stung Treng, een slaperig vissersdorpje. In Stung Treng wordt u opgewacht door een bus, die u naar Kratie brengt. Kratie staat bekend om de prachtige zonsondergangen. U komt dan ook precies op tijd aan om dit te mogen aanschouwen.
Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Rajabori Villas Resort op basis van logies en ontbijt.

Dag 14

Kratie – Phnom Penh

Per bus rijdt u in ongeveer zes uur naar Phnom Penh. Onderweg stopt u in Cham, een dorpje gebouwd op palen om het tegen overstroming te beschermen. De Cham stammen af van een volk afkomstig uit centraal Vietnam. Na het bezoek aan de Cham, reist u door naar de hoofdstad van Cambodja; Phnom Penh. De stad heeft tijdens de Vietnamoorlog erg geleden onder de bezetting door de strijders van de Rode Khmer. De Rode Khmer voerden een guerrillastrijd tegen het bewind van Prins Sihanoul en Generaal Lon Nol, gebaseerd op het communistische ‘back to basics’-ideologie. Steden werden door de Khmer als ‘slecht’ bestempeld en mensen werden verdrongen naar het vaste land om onder een slavendrijver regime te werken. Vele ambtenaren en intellectuelen werden geëxecuteerd. Het dragen van een bril of nette kleding kon al een reden zijn voor executie. De meeste mensen hier kwamen om op één van de Killing Fields. Nadat de strijders van de Rode Khmer in 1979 uit de stad verdreven werden, is men begonnen met de wederopbouw. Een stad met een rijke en indrukwekkende geschiedenis! Er zijn een aantal interessante bouwwerken te vinden in deze stad; zoals het Koninklijk Paleis, waar zich de zilveren pagode bevindt. De vloer van de pagode bestaat uit zo’n 5000 zilveren tegels.
Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Lucky Star hotel op basis van logies en ontbijt.

Nationaal Museum

Phnom Penh

Dag 15

Vrije dag in Phnom Penh

Deze dag kunt u Phnom Penh op eigen gelegenheid verkennen. Een bezoek aan de bekende en beruchte Killing Fields is een must tijdens uw bezoek aan deze indrukwekkende stad. Deze plek ligt op ongeveer 15 kilometer van de stad. In een glazen herdenkingsmonument ziet u meer dan 8000 schedels. Gelukkig ziet het leven van de inwoners er tegenwoordig een stuk kleurrijker uit. Vooral de centrale markt is de ideale plek om de lokale sfeer te proeven. U vindt er allerlei eetstalletjes met lekker lokaal eten. Pnomh Penh is een levendige stad met vele mooie tempels, gezellige markten en vriendelijke inwoners.

Dag 16

Phnom Penh - Siem Reap

In ongeveer vijf uur rijdt u vandaag per transfer naar Siem Reap, de uitvalsbasis om de Angkor tempels te verkennen. Onderweg gaat u een bezoek brengen aan Sambor Prei Kuk, een van de voorlopers van de Angkor-tempels. Angkor is de naam van de oude hoofdstad van het grote Khmerrijk. De tempels liggen verspreid over een groot gebied en zijn gebouwd door diverse leiders. Doordat de tempels in verschillende periodes gebouwd zijn, zijn de bouwstijlen uiteenlopend. In totaal zijn er rond de 110 tempels die in de jungle verworven zijn tussen de bomen. De Angkor wat is het bekendste en grootste tempelcomplex. Ook de Da Ta Prohm is er één die men in de oude staat heeft gelaten, overwoekerd door eeuwenoude reuzenbomen en gigantische boomwortels. Angkor Wat wordt nu gezien als één van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld.
Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in het Mandalay Inn op basis van logies en ontbijt.

Angkor Wat

Siem Reap

Dag 17

Siem Reap - Angkor tempels

Vandaag heeft u alle tijd om zelf de tempels in de omgeving van Siem Reap te ontdekken. Een leuke manier om u te laten vervoeren is per brommertaxi. Deze brengt u waar u wilt, en u heeft de brommer de gehele dag tot uw beschikking. Ook kunt u per fiets de omgeving verkennen. De meest imposante tempels zijn uiteraard die van Angkor Wat en Angkor Thom. In deze tempels woonden in de 12e eeuw meer dan één miljoen mensen. Zoals genoemd zijn de Ta Prohm, maar ook de Preah Khan zeker de moeite waard. Deze werden in de 19e eeuw door de Fransman Henri Mouhot aangetroffen. De bomen grijpen als het ware de binnenplaatsen en geven de tempelcomplexen een mysterieuze sfeer. In Siem Reap kunt u op de overdekte markt heerlijk Cambodjaans eten. Hier vindt u vele restaurantjes en barretjes.

Dag 18

Vrije dag in Siem Reap

Ook vandaag heeft u wederom alle tijd om op eigen initiatief de omgeving te verkennen. Bent u uitgekeken op de tempels, dan is een bezoek aan Kampong Klaeng zeker de moeite waard. Kampong Klaeng is een op houten palen gebouwd dorp en ligt aan het Tonlé Sap meer, wat Cambodjaans is voor 'Groot Meer'. Tijdens de regentijd is de waterstand zo hoog dat er water vanuit de Mekong het meer in stroomt, en dit maakt het meer tot een rijke visgrond zodra het water weer gezakt is. In het dorp kunt u aanschouwen hoe de vis gedroogd en bereidt wordt. In de regentijd staat het water tot aan het woongedeelte van de huizen. In deze tijd is het dan ook ideaal het dorp te verkennen per boot. Ook kunt u een bezoek brengen aan Preak Tuol, een beschermd vogelreservaat vlakbij Siem Reap.

Lokale verkoopster

Siem Reap

Dag 19

Siem Reap – Sihanoukville

In ruim zes uur rijdt u vandaag naar het meest zuidelijke deel van Cambodja, naar het strand Sihanoukville. Dit strand staat nog niet bekend als favoriete strandbestemming onder buitenlanders, maar het is een ideale strandbestemming om deze reis af te sluiten. De stranden in de omgeving van Sihanoukville zijn hagelwit en de omgeving leent zich perfect voor het maken van wandel- of boottochten in het nabij gelegen nationale park. Vroeger stond de plaats bekend als Kompong Som en vele Cambodjanen gebruiken deze oude benaming nog steeds.
Overnachting: u verblijft één 1 nacht in een 2-persoonskamer in het Golden Sand Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 20

Sihanoukville - Koh Rong

Vandaag vertrekt u met een gedeelde speedboot naar Koh Rong Samloem. Op dit eiland rijden geen auto’s, maar u kunt het eiland verkennen door middel van de vele bootjes die u voor een kleine vergoeding naar andere plekken brengen. Bij aankomst op het eiland wordt u naar uw accommodatie gebracht. Na het inchecken kan het genieten beginnen en staan er een aantal ontspannen dagen op uw te wachten. Tip: Neem voldoende cash mee, aangezien er niet veel pinautomaten op dit eiland aanwezig zijn.
Overnachting: u verblijft 3 nachten in een 2-persoonskamer in het Eden Beach Resort op basis van logies en ontbijt.

Parelwitte stranden

Sihanoukville

Dag 21 en 22

Vrije dagen op Ko Rong Samloem

Deze dagen zijn geheel ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een heerlijke strandwandeling of ontdek de andere baaien van het eiland. Dit kunt u via een wandeltocht door de jungle doen, maar er gaan ook bootjes die u naar de andere stranden brengen. Aan de westkant van het eiland zijn Lazy Beach en Sunset Beach leuke stranden om te bezoeken. Vanaf deze stranden kunt u genieten van een mooie zonsondergang en de kans is aanwezig dat u hier één van de weinige bezoekers bent! Het mooiste en meest bekende strand van Koh Rong Samloem is Saracenen Beach. Voor de waterliefhebber zijn er mogelijkheden om te kanoën, te duiken en te snorkelen (optioneel, kosten niet inbegrepen), een ideale manier om de helderblauwe zee en de onderwaterwereld te verkennen. Noot: Ondanks dat het toerisme op dit eiland in ontwikkeling is staat, gaat u hier nog (relatief) back to basic. Verwacht hier geen straten met restaurants. Elektriciteit en Wifi zijn soms dagdelen niet beschikbaar. Ondanks dat geniet u hier van een heerlijk verblijf!

Dag 23

Koh Rong Samloem - Phnom Penh - Amsterdam

U wordt bij uw hotel opgehaald en per gedeelde boot gaat u naar de pier van Sihanoukville. Hier volgt de transfer (zonder gids) naar de luchthaven van Phnom Penh voor de terugvlucht naar Amsterdam. Hier komt u de volgende dag aan.

Dag 24

Aankomst in Amsterdam

U komt aan op luchthaven Schiphol. We hopen dat u nageniet van een bijzondere reis door Thailand, Laos en Cambodja!

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Reissom indicatie € 3.655,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Transfers zoals omschreven in het programma.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt.
 • Chauffeur en Engelssprekende gids zoals omschreven in het programma (met uitzondering van de vrije dagen).
 • Excursies en entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Visum Cambodja, circa USD 30,00 per persoon, ter plaatse betalen bij aankomst.
 • Visum Laos, circa 30,00 per persoon, vraag Yaxa Reizen naar de mogelijkheden.
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op