4-daagse Inca Trail

Yaxa Reizen

4-daagse wandeling
€ 829,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd april t/m november
Vrijblijvende offerte aanvragen

Deze 4-daagse wandeling laat u het échte Peru ervaren

De Inca Trail is de meest bekende en tegelijkertijd ook de meest populaire wandeltocht naar de oude Incastad Machu Picchu. Deze 4-daagse wandeling laat u het échte Peru ervaren. U ziet besneeuwde bergtoppen, bijzondere flora, maakt kennis met het eeuwenoude Incarijk en daagt uzelf uit. De Inca Trail is een pittige wandeling van maar liefst 45 kilometer lang, en gaat tot een hoogte van zo’n 4300 meter. Gaat u de uitdaging aan?

Inca Trail

 1. Kamperen op grote hoogte
 2. Kom meer te weten over Machu Picchu
 3. Daag jezelf uit tijdens de lange wandelingen

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Cuzco – Yuncachimpa

Schoenenen aan, veters gestrikt, laat de wandeling maar beginnen!

Vroeg in de ochtend verlaat u Cuzco per bus, om naar het beginpunt van de Inca Trail te rijden bij kilometerpaal 82. Hier ontmoet u uw wandelgenoten en wordt de registrering gedaan. Nadat u de Urubamba rivier overgestoken bent kan de legendarische Inca Trail beginnen. Bent u er klaar voor? De eerste dag staat in het teken van een relatief makkelijke wandeling. Na een aantal kilometer wandelen zult u in Miskay gaan lunchen en komt u meer te weten over de Llactapata. Vervolgens wandelt u via Wayllabamba naar Yuncachimpa, gelegen op een hoogte van zo’n 3300 meter. Hier wordt het tentenkamp opgezet, u heeft hier een schitterende uitzicht over Nevado de Veronica.

Overnachting: de komende drie nachten overnacht u in een 2-persoonstent op basis van volpension.

Llactapata

Urubamba Valley

Dag 2

Yuncachimpa - Llulluchapampa - Warmihuañusca pass - Pacaymayu - Runkurakay pass – Chaquicocha

Vanochtend wandelt u op uw eigen tempo door de mooie natuur. Belangrijk is dat u de tijd neemt en niet overhaast de route wilt afleggen. Geniet van de mooie natuur en omgeving! Het eerste gedeelte van de wandeling is een pittig stuk over trappen. Tijdens korte stops kunt u even bijkomen. Vanaf Llulluchapampa vervolgt u de Inca Trail voor ongeveer 2 tot 3 uur naar het hoogtste punt van de wandeling: Warmihuañusca (Dead Woman Pass). De pas ligt op ongeveer 4200 meter hoogte. Dit gedeelte wordt gezien als het meest lastige deel van de Inca Trail. Na een korte stop op de top gaat de tocht bergafwaarts naar de rivier Pacaymayu en naar de Runkurakau Pass (3050m). Het kamp wordt opgezet bij Chaquicocha dat is gelegen op ruim 3600 meter. De wandeling van vandaag duurt ongeveer 9 uur.

Dag 3

​Chaquicocha - Phuyupatamarca - Wiñayhuana

Door velen wordt het traject van vandaag gezien als mooiste van de Inca Trail. U merkt dat er langzaam een verandering plaatsvindt in het landschap. De wandeling brengt u langs regenwouden, nevelwouden, meren en door een bergpas. U kijkt uw ogen uit! Vergeet ook niet te genieten van het uitzicht over de Rio Urubamba vallei. Hierna wandelt u naar Phuyupatamarca "Town above the clouds" en Wiñayhuayna "Forever young", twee incaruïnes, als voorproefje op wat morgen komen gaat. U wandelt vandaag circa 6 uur over een afstand van 10 kilometer.

Dag 4

Wiñayhuayna - Machu Picchu – Cuzco

Wauw. Wat een uitzicht!

Na het vroege ontbijt loopt u met zaklampen naar Inti Punku (Sun Gate) voor het eerste uitzicht over Machu Picchu. Dit is waarvoor u de kilometers heeft gemaakt! Afhankelijk van het weer ziet u hier de eerste zonnestralen over de oude incastad. Een bijzonder moment. De laatste afdaling naar Machu Picchu duurt ongeveer een uur, en u zult hier om ongeveer 8 uur aankomen. Tijdens een 2 uur durende tour komt u alles te weten over Machu Picchu, maar u heeft ook genoeg tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen en om even bij te komen van de wandeling. Vanuit Machu Picchu gaat u om een afgesproken tijd per bus naar Aguas Calientes, om vervolgens per trein terug naar Ollantaytambo en per bus naar Cuzco te reizen. U kunt terugkijken op een uitdagende maar onvergetelijke wandeling!

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Let op:

Belangrijke informatie

 • Voor het maken van een trekking is het aan te raden om voorafgaand aan de trekking twee dagen in Cuzco te verblijven, om aan de hoogte te wennen. Dit kan door Yaxa Reizen verzorgd worden, eventueel in combinatie met een rondreis door Peru.
 • U dient u in goede gezondheid te zijn en zelf uw bagage te kunnen dragen. Het is mogelijk om tegen een toeslag uw bagage te laten dragen. Het is aan te raden om een goede en stevige rugzak met heupband te gebruiken. Uw koffer laat u achter in uw hotel in Cuzco.
 • Per dag worden er 500 wandelaars, inclusief gidsen en begeleiders, toegestaan op de Inca Trail. Het is sterk aan te raden om de trekking vroegtijdig te reserveren. In februari is de Inca Trail gesloten.
 • Voor de reservering van de Inca Trail dienen wij te beschikken over een paspoort dat ook tijdens de reis geldig is. Zonder kopie is het reserveren van de Inca Trail niet mogelijk.
 • Voorafgaand aan de trekking kan Yaxa Reizen een paklijst aanleveren.

Reissom indicatie € 829,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Inca Trail (gedeeld) met Engelssprekende gids, op basis van volpension (3x ontbijt, 3x lunch en 3x diner), entreegelden/permit en genoemde transfers en treinkaartjes inbegrepen.
 • 3 overnachtingen in een 2-persoonstent met slaapmatje. Ter plaatse kunt u een slaapzak huren voor ca. USD 25,00 per slaapzak.
 • Dragers voor de tenten.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en bijbehorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overnachtingen in Cusco.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op