Kennismaking met Oman per 4x4

Yaxa Reizen

8-daagse individuele rondreis
€ 1.219,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd oktober t/m maart
Vrijblijvende offerte aanvragen

Inclusief een city tour door Muscat, dune bashen en schildpadden spotten in Ras Al Jinz

In deze complete 8-daagse rondreis ervaart u waar Oman bekend om staat; Oase’s, souqs, wadi’s en reusachtige rotsen met diepe uitgesleten ravijnen. Uw startpunt van deze selfdrive rondreis is de hoofdstad Muscat. Tijdens een stadstour ontdekt u enkele van de vele hoogtepunten van de stad,. Met uw huurauto gaat u allereerst naar Jebel Shams, een uitgestrekt en ruig berggebied waar u prachtige wandelingen kunt maken. In Nizwa kunt u middeleeuwse kastelen bewonderen, en in Sharqiya Sands verblijft u in een uitgestrekt woestijngebied en trotseert u de roodbruine duinen met uw gids in een 4x4. Vervolgens vervolgt u de de reis aan de kust bij Sur. De excursie naar het Ras al Jinz Turtle Reserve waar u schildpadden die hier aan land komen kunt zien, is inbegrepen. Onderweg naar Muscat maakt u nog enkele stops bij wadi’s gevuld met helderblauw of turqouse gekleurd water. Kortom: Een bijzondere bestemming!

Hoogtepunten Oman

 1. Verken de parel van het Midden-Oosten: Muscat
 2. Maak per 4x4 een avontuurlijke rit door de roodgouden zandduinen in de woestijn
 3. Ga op zoek naar duizenden groene schildpadden

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam - Muscat

Vandaag vertrekt u naar de hoofdstad van Oman; Muscat. Hier zult u afhankelijk van uw vluchtschema nog dezelfde dag aankomen. Na de verwelkoming door een vertegenwoordiger van ons agentschap en het afhandelen van de grensformaliteiten wordt u per transfer naar uw hotel wordt gebracht.
Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Best Western Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 2

Stadstour Muscat (halve dag)

Vanochtend staat er een interessante stadstour (privé) door Muscat op het programma. Om 08:30 bezoekt u als eerst met een Engelssprekende gids één van de grootste moskee ter wereld: de imposante Sultan Qaboos Grand Mosque (op vrijdag gesloten - let op kledingvoorschriften). Hierna gaat u naar het oude stadsgedeelte waar u een bezoek brengt aan het Bait Al Zubair museum. De collectie van het museum bestaat uit prachtige Omaanse erfgoed. Ook brengt uw gids u naar de kleurrijke Muttrah Souq waar allerlei leuke souvenirs en bijzondere ambachtelijke producten vindt. Hier begeeft u zich in het échte Midden-Oosten! Indien. U wordt rond 13:00 bij uw hotel afgezet. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Sultan Qaboos Grand Mosque

Muscat

Dag 3

Muscat - Jebel Shams

Allereerst wordt om 08:30 uur huurauto (Toyota Prado SUV) bij uw hotel afgeleverd. Vanuit Muscat reist u door naar Jebel Shams, bekend als de ‘Grand Canyon’ van Oman. Vanaf de uitzichtpunten geniet u van overweldigende vergezichten! Naast wandelingen maken kunt u hier ook gaan mountainbiken en de sterrenhemel is hier fenomenaal! Let op: een deel van de route naar Jebel Shams gaat over een onverharde gravelweg, hier dient u dus voorzichtig te rijden. Tip: Met uw 4x4 huurauto is het uitdagend, mits de wegen goed zijn, om een toeristische route te nemen via het bergdorpje Bilad Sayt. U rijdt dan grotendeels over onverharde wegen maar de uitzichten die u er voor terugkrijgt zijn fenomenaal. Het hoogtepunt is het uitzicht op het dorpje Bilad Sayt. Het dorpje ligt diep verborgen in de bergen waar gewassen te vinden zijn op groene terrassen omringd door metershoge palmbomen. Bijzonder!
Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Sama Heights Resort op basis van halfpension.

Dag 4

Jebel Shams - Nizwa

Het is een aanrader om voor zonsopgang de ‘Balcony Walk’ door het ruige gebied te maken. De wandeling, die ongeveer 3 tot 4 uur zal duren, begint niet ver van het Jebel Shams Resort. Tijdens de wandeling heeft u een schitterent uizicht over de bergen, waar het zonlicht de kloof onder u schijnt. Bijzonder! In de loop van de dag vervolgt u de reis naar Nizwa. Onderweg naar Nizwa is het een aanrader om Fort Bahla en Jibreen Castle, beide op de route, te bezoeken. Vanwege de strategische ligging voor verschillende routes was Nizwa een belangrijk knooppunt, wat tegenwoordig nog steeds te merken is door de levendigheid van de stad. De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is het fort, dat hier boven de stad uitsteekt. Vanaf het fort heeft u een schitterend uitzicht over de stad en over de omgeving van Nizwa. Daarnaast vindt men hier ook een levendige souq.
Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Falaj Daris Hotel op basis van logies en ontbijt.

Terracotta potten

Nizwa

Dag 5

Nizwa - Sharqiya Sands

Bent u op een vrijdag in Nizwa dan is een bezoek aan de geitenmarkt een must. Op de markt komen vele handelaren bijeen om hun vee en andere producten te verhandelen. Vanuit Nizwa rijdt u vervolgens door het dorre maar bijzondere landschap naar Al Wasil. Hier komt u ongeveer na 2,5 uur rijden aan. Mocht u onderweg graag een uitstapje willen maken en een bijzondere locatie bezoeken, wijk dan af naar het dorpje Wadi Bani Habib. Hier vindt u een verlaten dorpje gelegen op de helling van een berg. Het uitzicht is zeker de moeite waard! Eenmaal aangekomen in Al Wasil parkeert u uw auto en gaat u vervolgens per 4x4 transfer verder de woestijn in. Welkom in Sharqiya Sands! Vanavond gaat u ‘dune bashen’ waar u zult genieten van een avontuurlijke rit door de roodgouden zandduinen en een spectaculaire zonsondergang. U overnacht midden in de woestijn, een unieke ervaring!
Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Arabian Oryx Camp op basis van halfpension.

Dag 6

Sharqiya Sands - Sur

Na de bijzondere nacht in de woestijn rijdt u per 4x4 terug naar de plek waar u uw auto heeft achtergelaten. Vervolgens rijdt u door het typisch Omaanse landschap door naar de volgende bestemming. Allereerst kunt u een bezoek brengen aan Wadi Bani Khalid, een eigenlijk niet te missen bezienswaardigheid. Deze oase in de woestijn is een bijzondere verschijning en u kunt er een korte wandeling maken en is het mogelijk om een verfrissende duik te nemen. Vanavond is het mogelijk om vanuit Sur een bijzondere excursie te maken naar het nabijgelegen Ras al Jinz Turtle Reserve (optioneel, kosten niet inbegrepen). De stranden van Oman gelden als een van de belangrijkste stranden voor schildpadden ter wereld. Tussen juni en september komen hier de meeste schildpadden aan land, maar ook de rest van het jaar zijn de schildpadden te bezichtigen. Met een beetje geluk bent u getuige van het uitkomen van de eieren en ziet u de kleine schildpadden hun weg naar de zee zoeken. Een unieke belevenis!
Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Turtle Beach Resort op basis van halfpension.

Rustende schildpad aan de kust van Sur

Ras al Jinz Turtle Reserve

Dag 7

Sur - Muscat - Amsterdam

Sur is een gezellig en typisch Omaans kuststadje met leuke musea, souqs en vele vissersboten. Wilt u onderweg naar Muscat nog wat ondernemen? Brengt dan vooral een bezoek aan Wadi Tiwi en Wadi Shab, de tombe van Bibi Miriam bij Qalhat en de Bimmah Sinkhole. Een bezoek aan de wadi’s mag u eigenlijk niet missen. Het kristalheldere water baant zich een weg door de dorre kliffen, wat er voor zorgt dat de wadi begroeid is met groene planten, struiken en palmbomen. In de Bimmah Sinkhole kunt u een verfrissende duik nemen. Na het bezoek aan de Bimmah Sinkhole levert u uw auto in bij het vliegveld in Muscat en heeft u de rest van de avond ter vrije besteding.
Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Best Western Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 8

Muscat - Amsterdam

Helaas! Het einde van de rondreis door Oman komt in zicht. Afhankelijk van uw vluchtschema wordt u per transfer vanaf uw hotel naar het vliegveld gereden voor de terugvlucht. Bij aankomst op de luchthaven kunt u terugkijken op een schitterende reis door Oman!

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Reissom indicatie € 1.219,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Transfers (privé) zoals omschreven in het programma.
 • Engelssprekende gids zoals omschreven in het programma (met uitzondering van de vrije dagen).
 • Huurauto Toyota Prado SUV 4x4 of gelijkwaardig (automaat, airco en radio/cd) van en naar Muscat, inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en verzekeringen, van dag 3 t/m dag 7.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. De nachten in het Sama Heights Resort, Arabian Oryx Camp en Turtle Beach Resort zijn op basis van halfpension.
 • Excursies en entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Benzine, tolgelden en eventuele parkeerkosten.
 • Borg autohuur, ter plaatse te voldoen per creditcard van de hoofdbestuurder.
 • Verlagen minimumleeftijd/verhogen maximum leeftijd autohuur: 21-25 jaar en 65-75 jaar mogelijk voor OMR 3 per dag
 • Visum. U dient het visum online aan te vragen via https://evisa.rop.gov.om/.
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op