Kleurrijk Ecuador

Yaxa Reizen

17-daagse individuele rondreis
€ 2.289,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd juli t/m december
Vrijblijvende offerte aanvragen

Maak kennis met het kleurrijke Ecuador

Tijdens deze afwisselende individuele rondreis maakt u uitgebreid kennis met het kleurrijke Ecuador. In Ecuador slentert u over de authentieke indianenmarkt van Otavalo en bewondert u imposante vulkanen. Ook verkent u de weelderige groene Amazone van Ecuador. Kortom, u beleeft een onvergetelijk avontuur!

Hoogtepunten Ecuador

 1. Ontdek het Ecuadoriaanse nevelwoud met diverse vogel-, vlinder- en plantensoorten
 2. Breng een bezoek aan het inheemse dorpje Peguche
 3. Verken het culturele centrum van Cuenca

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

​Amsterdam - Quito

Vanaf Amsterdam vliegt u met de KLM rechtstreeks naar Quito. Bij aankomst op de luchthaven wordt u hartelijk welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze agent. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht en is de rest van de avond ter vrije besteding.

Overnachting: u verblijft twee nachten in Hotel San Francisco op basis van logies en ontbijt.

Dag 2

​Vrije dag in Quito

Deze dag kunt u in uw eigen tempo de hoogtepunten van de stad verkennen. U wandelt door de smalle straten van de oude binnenstad, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Overal ziet u jongetjes die uw schoenen willen poetsen, oude vrouwtjes met fruit op hun rug en straatartiesten die veel bekijks op de pleinen trekken. Quito staat tevens bekend om zijn enorme paleizen, kathedralen en uitgestrekte pleinen die de stad de allure geeft van een typische Zuid-Amerikaanse hoofdstad. Slenter langs de Plaza de la Independencia, de kathedraal en het presidentieel paleis. Neem ook een kijkje in het klooster van San Francisco en de Iglesia de la Compañía.

Weids uitzicht

Ecuador

Dag 3

​Quito – Bellavista

Er staat u een bijzondere ervaring te wachten; het Ecuadoriaanse nevelwoud, ‘thuis’ voor veel vogel-, vlinder- en plantensoorten. Vroeg in de ochtend rijdt u in een paar uurtjes, samen met een internationaal gezelschap,naar het ten noordwesten van Quito gelegen Bellavista. Hoge boomtoppen, tropische begroeiing, de reis naar de lodge is al een schouwspel. Bij aankomst staat het ontbijt al voor u klaar. Trek uw goede wandelschoenen aan want vandaag maakt u al wandelingen door het woud. Tijdens de wandeling ziet u veel verschillende soorten bromelia’s, orchideeën, vogels en vlinders. De gids kan u er alles over vertellen!

Overnachting: u verblijft twee nachten in Bellavista Cloud Forest Lodge op basis van volpension.

Dag 4

​Dag in het Ecuadoriaanse nevelwoud

Wordt wakker door de fluitende vogels in het nevelwoud, goedemorgen! Nog voor het ontbijt maakt u samen met een gids een wandeling om verschillende soorten vogels te spotten. In de middag kunt u een wandeling maken een verscholen waterval diep in het woud, of maakt u liever zelf een wandeling over de aangegeven routes? Ook dat is mogelijk!

Grote boom

Ecuadoriaanse woud

Dag 5

​Bellavista – Otavalo

De laatste dag op deze bijzonder locatie is alweer aangebroken. U heeft vandaag nog de tijd om wandelingen te maken door het woud of geniet in uw hangmat van de geluiden van de verschillende kolibries om u heen. Wist u dat er meer dan 300 soorten zijn in de kolibrie familie? Na de lunch vertrekt u richting het Andesstadje Otavalo. Vanmiddag bezoekt u het kratermeer Cuicocha, gelegen op een half uurtje ten noordwesten van Otavalo. In het heldere water ziet u de weerspiegeling van de omringende bergen. Prachtig!

Overnachting: u verblijft twee nachten in Hostal Doña Esther op basis van logies en ontbijt.

Dag 6

​Vrije dag in Otavalo

U gaat op tijd op pad; u bezoekt u samen met uw gids de beroemde markt van Otavalo. Het aanbod wat u aantreft? Laat u verrassen, de markt is gigantisch! In de omgeving bezoekt u ook het inheemse dorpje Peguche. Een rustig weversdorpje met eenvoudige, witgekalkte, huizen. Bijna alle families uit het dorp werken in de textiel, maar er worden ook muziekinstrumenten gemaakt. De Rondador (Ecuadoriaanse panfluit) is een typisch voorbeeld. Misschien hoort u ze vandaag wel spelen!

Dag 7

​Otavalo – Papallacta – Tena

Na het ontbijt is het weer tijd om door te reizen. Onderweg naar uw volgende bestemming kunt u de warmwaterbronnen bij Papallacta bezoeken. Daarna verlaat u de hoogte en reist u naar Ecuador ’s indrukwekkende Amazonegebied in het oostelijke laagland. Het tempo waarin de hooglanden plaatsmaken voor de weelderige groene aanblik van het Amazonewoud is onvoorstelbaar. U reist naar het stadje Tena, ‘de poort van de jungle’. In Barantilla wordt u per kano naar uw lodge aan de Arajuno River gebracht.

Overnachting: u verblijft drie nachten in Liana Lodge op basis van volpension en activiteiten.

Leguaan

Ecuador

Dag 8 en 9

​In de Amazone

Samen met uw Engelssprekende gids stelt u de komende dagen een programma samen met de activiteiten die door de lodge worden aangeboden. U kunt bijvoorbeeld het 'AmaZOOnico' bezoeken, een centrum gespecialiseerd in het tijdelijk opvangen en verzorgen van dieren uit het tropisch regenwoud. Dieren die u hier zult aantreffen zijn onder andere toekans, verschillende soorten kleurrijke papegaaien, verschillende soorten apen, jaguars en wrattenzwijnen. Ook kunt u verschillende wandelingen maken, de plantages bezoeken van Anaconda eiland of kennismaken met de inheems Kichwa-familie. Tussen de activiteiten door kunt u ontspannen bij de lodge.

Dag 10

​Tena – Baños

Vandaag heeft u een mooie rit voor de boeg en reist u naar Baños, een charmant plaatsje op een hoogte van 1.800 meter. Door het hoogteverschil dat u vandaag overbrugt, ziet u ook een grote verandering in het landschap. De volledige naam van Baños is Baños de Agua Santa. Dit betekent baden van het Heilige Water. U bezoekt dan ook de Pailon del Diablo waterval. Als de tijd het toelaat kunt u vanmiddag nog schommelen boven de wolken bij “Casa del Arbol” (de Boomhut). Aan deze ’boomhut´ hangen twee schommels waarmee je letterlijk boven de wolken kunt schommelen!

Overnachting: u verblijft twee nachten in Hotel La Floresta op basis van logies en ontbijt.

Dag 11

Vrije dag in Baños

Vandaag heeft u een vrije dag in Baños welke u naar eigen inzicht kunt indelen. U kunt besluiten de dag door te brengen in het stadje zelf maar er zijn ook diverse excursiemogelijkheden buiten Baños. Paardrijtochten, rafting, wandelen en een eventuele beklimming van de Tungurahua behoren tot de mogelijkheden.

Babyvogel Jan van Gent

Ecuador

Dag 12

​Baños – Chimborazo – Guamote

U verlaat Baños en reist verder in zuidelijke richting naar Guamote. In overleg met uw chauffeur kunt u onderweg een bezoek brengen aan de vulkaan Chimborazo. De Chimborazo is als hoogste berg van Ecuador natuurlijk een gewild excursiedoel.

Overnachting: u verblijft twee nachten in Inti Sisa Guesthouse op basis van logies en ontbijt.

Dag 13

Bezoek ​Guamote

Vandaag maakt u een bijzondere excursie! Vanuit uw hotel bezoekt u Guamote en het schooltje. Nu uw bezoek aan het schooltje gaat u samen met de lokale inwoners een kookworkshop volgen. Uiteraard mag u na afloop zelf de Ecuadoraanse maaltijd proeven.

Dag 14

​Guamote – Alausí – Ingapirca – Cuenca

Na het ontbijt heeft u een transfer naar Alausi. Vanuit Alausí maakt u een treinreis naar de Duivelsneus oftewel Nariz del Diablo. Het is een indrukwekkende rit met verschillende scherpe haarspeldbochten en zigzagweggetjes naar beneden. De reis duurt ongeveer 2.5 uur. (treintickets inbegrepen). Na deze prachtige rit brengt u chauffeur u van Alausí naar Ingapirca, de grootste ruïne van de Inca’s in Ecuador. Het bouwwerk bestaat uit bouwstenen met ongelijke vormen die met absolute precisie in elkaar gezet zijn. Aansluitend wordt u naar uw hotel in Cuenca gebracht.

Overnachting: u verblijft twee nachten in Hotel Posada del Angel op basis van logies en ontbijt.

Dag 15

​Vrije dag in Cuenca

Cuenca ligt op 2350 meter hoogte en wordt door velen beschouwd als de mooiste stad van Ecuador, omdat u letterlijk een wandeling maakt door de geschiedenis. Cuenca is het culturele centrum van het land en heeft vele kunstgalerijen en musea, die zich vaak in historische huizen bevinden. In Cuenca vindt u een indrukwekkende kathedraal, die met haar hoge, azuurblauwe koepels een symbool voor de stad is geworden. Samen met uw Spaanssprekende chauffeur/gids maakt u een tour door de stad.

Kathedraal van Cuenca

Cuenca

Dag 16

​Cuenca – Cajas Nationaal Park – Guayaquil

Onderweg naar Guayaquil verruilt u de bergen voor de tropische kust met bananenplantages, want Guayaquil ligt op zeeniveau. Het is de grootste stad van Ecuador en is, door de haven, het economische hart van het land. Onderweg naar Guayaquil maakt u een stop bij het El Cajas National Park. Dit park ligt ongeveer 30 kilometer van Cuenca vandaan. De natuur is vrijwel onaangetast en heeft daardoor een ruig karakter. Er liggen honderden kleine meertjes. Tijdens een wandeling kunt u optimaal genieten van het landschap, en misschien komt u zelfs de condor tegen.

Overnachting: u verblijft één nacht in Hostal Villa 64 op basis van logies en ontbijt.

Dag 17

​Guayaquil – Amsterdam

In de ochtend wordt u naar de luchthaven van Guayaquil gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam en kunt u terugkijken op een bijzondere rondreis.

Reissom indicatie € 2.289,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Privétransfers onder begeleiding van een Spaanssprekende gids, conform programma.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. In de Bellavista Lodge en de Amazone Liana Lodge verblijft u op basis van volpension en activiteiten.
 • Excursies inclusief entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • Treinkaartje voor Devil’s Nose op dag 14.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds, € 2,50 per dossier
Neem vrijblijvend contact op