Leer het echte Egypte kennen

Yaxa Reizen

11-daagse individuele rondreis
€ 1.815,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd september t/m mei
Vrijblijvende offerte aanvragen

Egyptische kunstschatten en witte stranden!

Wilt u Egypte echt leren kennen? Maak dan deze indrukwekkende rondreis! Tijdens deze reis komt alles wat Egypte te bieden heeft aan de orde. In 11 dagen bezoekt u de piramides bij Caïro, de machtige tempels en tombes bij Luxor en de snorkelstranden aan de Rode zee. Een mix van geschiedenis en cultuur met als eindbestemming een paar ontspannen dagen aan het strand van Sharm-el-Sheikh.

Oude Egyptische kunstschatten en witte stranden

 1. Bezoek de Vallei der Koningen
 2. Verwonder u in Luxor
 3. Ontspan aan het strand van Sharm-el-Sheikh

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Egypte

Reisprogramma

Dag 1

Vlucht Amsterdam – Caïro

Vandaag begint uw reis naar Egypte. Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar Caïro. Bij aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons agentschap. Er staat een transfer klaar om u naar uw hotel te brengen. De rest van de dag kunt u bijkomen van de vlucht of de stad alvast gaan verkennen.
Overnachting: u verblijft drie nachten in een 5* hotel in Caïro.

Dag 2

Piramides van Gizeh

’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald door een Engelssprekende gids om de meest beroemde schat van Egypte te gaan verkennen, de piramides van Gizeh. In de tijd van het Egyptische Rijk werden deze piramides gebouwd. Ze vertellen het verhaal van de machtige farao’s. Deze plek staat uiteraard op de Unesco Werelderfgoed lijst. De piramide van Cheops is de grootste en het is mogelijk om deze van binnen te bekijken (niet inbegrepen). Verder neemt de gids u mee naar de naastgelegen piramides Chefren en Mykerinos, maar ook de 6 kleinere koningin piramides. Na het bezoek aan de piramides van Gizeh wordt u terug gebracht naar uw hotel, waar u vrij bent om de rest van de middag te relaxen.

Dag 3

Cultuur snuiven in Caïro

Vandaag staat er een volle dag cultuur snuiven in Caïro op de planning. U krijgt een stadstour van een Engelssprekende gids. Een bezoek aan het Egyptisch Museum mag tijdens deze dag niet ontbreken. Dit is een van de beroemdste musea ter wereld. Hier zijn enorme kunstschatten te vinden dus u kunt uw ogen uitkijken. Het pronkstuk van het museum zijn natuurlijk de voorwerpen uit het graf van Toetanchamon. Aansluitend gaat u naar de Khan El-Khalili Bazar, de grootste souk ter wereld. Na de lunch brengt u een bezoek aan de Citadel van Saleh el Din. U geniet hier van een prachtig uitzicht over de stad. De dag wordt vervolgd naar de drukke Islamitische wijk. ’s Avonds kunt u dineren in een van de vele restaurants die Caïro te bieden heeft.

Kruiden op de souk

Souk Kahn El-Khalili

Dag 4

Vlucht naar Luxor

Vandaag checkt u uit bij uw hotel in Caïro en wordt u met een transfer naar de luchthaven gebracht. Vanaf hier vliegt u naar Luxor waar u na een klein uurtje aankomt. U wordt middels een transfer naar het hotel gebracht waar u na het inchecken een vrije middag te besteden heeft. Rust uit in het hotel of ga alvast op ontdekkingstocht door de stad en maak kennis met het glorieuze verleden van de machtige farao’s.
Overnachting: u verblijft drie nachten in een 5* hotel in Luxor.

Dag 5

Vallei der Koningen en Tempel Koningin Hatsjepoet

Deze dag staat in het teken van misschien wel ’s werelds meest beroemde begraafplaats, de Vallei der Koningen. Het graf van de beroemde farao Toetanchamon is hier te vinden. De schat is in het Egyptisch Museum te bewonderen maar in Luxor kunt u de tombe zelf betreden. Een Engelssprekende gids neemt u mee door de geschiedenis van deze prachtige plek. Aansluitend bezoekt u de tempel van Hatsjepoet. De tempel is een van de meest indrukwekkende bouwwerken in de omgeving. Na deze bezienswaardigheden wordt u teruggebracht naar het hotel en kunt u op eigen gelegenheid dineren in de stad.

Luxor Temple

Luxor

Dag 6

Vrije dag in Luxor

Deze dag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen. In Luxor zijn veel belangrijke archeologische plekken, bezienswaardigheden en musea te vinden.

Dag 7

Luxor – Sharm el Sheikh

Vandaag vliegt u met een binnenlandse vlucht van Luxor naar Sharm- el-Sheikh. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Luxor gebracht. De komende dagen staan in het teken van relaxen. Bij aankomst in Sharm-el-Sheikh wordt u met een transfer naar het hotel gebracht. De rest van de dag kunt u ontspannen bij het hotel.
Overnachting: u verblijft vier nachten in een 5* hotel in Sharm-el-Sheikh.

Strand van Sharm-el-Sheikh

Sharm-el-Sheikh

Dag 8 t/m 10

Ontspannen aan het strand

Deze dagen kunt u volledig ontspannen en tot rust komen aan de stranden van Sharm-el-Sheikh. Als u opzoek bent naar activiteiten kunt u deze boeken in het hotel. Ontdek de kleurrijke onderwater wereld tijdens het duiken en snorkelen, of bewonder dit vanuit een onderzeeër. Ook kunt u mee met een woestijnsafari. In een jeep richting de bergen, een rondje op een kameel of met een quad door de woestijn zitten bij deze safari inbegrepen.

Dag 11

Vlucht naar Amsterdam

Tijd om uw spullen te pakken, uw reis naar Egypte zit er helaas alweer op. U wordt naar de luchthaven van Sharm-el-Sheikh gebracht. Vanaf hier vliegt u via Caïro terug naar Amsterdam. Eenmaal aangekomen in Amsterdam kunt u terugkijken op een onvergetelijke reis door Egypte.

Waterpijp rokende Egyptenaren

Souk Kahn El-Khalili

Reissom indicatie € 1.815,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Binnenlandse retourvlucht van Caïro naar Luxor.
 • Alle accomodaties zoals omschreven in het programma.
 • 23kg ruimbagage per persoon.
 • Transfers en luchtenshuttles zoals omschreven in het programma.
 • Alle excursies zoals omschreven in het programma met Engelstalige gids.

Niet inbegrepen

 • Retourvlucht en de daarbij behorende luchthavenbelasting en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Visum € 30,00 per persoon te betalen op de luchthaven van Caïro.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Entreegelden en optionele excursies.
 • Eventuele lokale (toeristen)belastingen.
 • Verplichte SGR bijdrage à € 5,00 per persoon.
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per reis (max. 9 personen)
Neem vrijblijvend contact op