Luxe Wijn- en cultuurreis door Uruguay

Yaxa Reizen

7-daagse individuele rondreis
€ 2.429,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd oktober t/m maart
Vrijblijvende offerte aanvragen

Tijdens deze rondreis verkent u het échte Uruguay!

Uruguay is het op één na kleinste land van Zuid-Amerika en één van de meest welvarende landen van Zuid-Amerika. Het is een goed georganiseerd land en makkelijk te bereizen. Dit arrangement kunt u gemakkelijk combineren met bijvoorbeeld een rondreis door Argentinië. Tijdens dit 7-daagse arrangement verkent u onder andere de hoofdstad Montevideo, slentert u door het UNESCO-centrum van Colonia en proeft u de lekkerste wijn in Carmelo. Dit is het échte Uruguay!

Hoogtepunten van Uruguay

 1. Dans mee in één van de vele Carnaval parades van januari tot en met maart
 2. Fiets door de smalle straatjes en verken het prachtige UNESCO-centrum
 3. Proef de lekkerste lokale Tannat wijnen bij verschillende wijngaarden

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Aankomst Montevideo en stadstour door de oude stad

In de ochtend komt u aan in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay.

Vanaf het vliegveld of de haven wordt u verwelkomt en naar uw hotel in Ciudad Vieja, het oude centrum van de stad, gebracht. Na de check-in neemt uw gids u graag mee naar de Mercado del Puerto, de ‘Poort markt’, om bij een typische Uruguayaanse Parilla (grill) te eten. Na de lunch begint uw stadstour door de oude stad, welke vroeger omgeven was door een stadsmuur ‘Puerto de la Ciudadela’. U begint met een bezoek aan het Carnival Museum, waar u de tradities van het Uruguayaanse Carnival ontdekt. Het carnaval van Uruguay is namelijk een van de belangrijkste festivals van het land en staat bekend om het langste carnaval ter wereld; van januari tot maart, veertig dagen lang. Aansluitend bezoekt u het Plein van de Constitutie, het Solis Theater en de Puro Verso bibliotheek waar u tijd heeft voor een kopje koffie. U sluit de tour af op het Plein van de Onafhankelijkheid waar het standbeeld van de nationale held ‘Jose Gervasio Artigas’, zijn mausoleum en het iconische ‘Palacio Salvo’ staat.

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in het Esplendor Cervantes Hotel op basis van logies en ontbijt.

Carnaval in Uruguay

Montevideo

Dag 2

Stadstour door de nieuwe stad

Na het ontbijt start u samen met een Engelssprekende gids een stadstour door het nieuwe stadsgedeelte van Montevideo. Gisteren heeft u op het Plein van de Onafhankelijkheid de ‘Puerto de la Ciudadela’ kunnen bekijken. Deze is afgebroken in september 1829 waarna de nieuwe wijken in Montevideo begonnen te ontwikkelen. Één daarvan is Carrasco; u vindt er grote herenhuizen, veel groen en een wit zandstrand. Het was vooral een vakantieoord voor de inwoners van Montevideo. Een wandeling langs de 22 kilometer lange Rambla, langs het strand, mag natuurlijk niet ontbreken. Het is hier erg gezellig en het uitzicht is geweldig. Ook brengt u een bezoek aan downtown Montevideo waar u het Centenario voetbalstadion kunt bezoeken (entree niet inbegrepen), het Gaucho Museum of de botanische tuin. Na afloop wordt u teruggebracht naar het hotel.

Dag 3

Wijngaarden in Montevideo

Deze ochtend wordt u opgehaald voor een tour naar twee wijngaarden in de omgeving van Montevideo. Aan de hand van uw interesses overlegt u samen met de gids welke wijngaarden u precies gaat bezoeken. U bekijkt de agricultuur in de omgeving; waar kleine boerderijtjes een grote rol spelen in het ontwikkelen van de wereldklasse wijnen van het land. Tijdens het bezoek aan de wijngaarden leert u alles kennen over het proces van het wijn brouwen en mag u ze natuurlijk zelf ook proeven. De lunch is vandaag inbegrepen. Na afloop van de tour wordt u teruggebracht naar de accommodatie en heeft u de rest van de middag en avond ter vrije besteding.

Dag 4

Montevideo - Colonia del Sacramento

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar Colonia del Sacramento. Dankzij de goed bewaard gebleven gebouwen en de mix van Portugese en Spaanse koloniale architectuur werd het mooie centrum van Colonia in 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Bij aankomst in Colonia wordt u naar uw hotel gebracht. Het is leuk om een fiets te huren (optioneel, kosten niet inbegrepen) en door de kleine straatjes van Colonia kennis te maken met haar historie en bezienswaardigheden. U ontdekt zo verschillende kleine barretjes, de beste restaurants en musea.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Plaza Mayor Hotel op basis van logies en ontbijt.

Historisch kwartier

Colonia del Sacramento

Dag 5

Colonia del Sacramento – Carmelo

De volgende bestemming tijdens uw rondreis is Carmelo, gelegen ten westen van Colonia del Sacramento.

De rustige omgeving is prachtig. Hier worden de betere wijnen van Uruguay geproduceerd. U brengt een bezoek aan de ‘La Calera de las Huerfanas’, waar de Uruguayaanse wijngeschiedenis is begonnen. Vervolgens bezoekt u de El Legado wijngaard. Hier leert u, afhankelijk van het seizoen, over het oogsten, het kiezen van de beste druiven of het bottelen. Uw diner is vanavond inbegrepen bij een lokaal restaurant.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Posada Campotinto op basis van logies en ontbijt.

Dag 6

Wijnproeverij Carmelo

Deze ochtend heeft u ter vrije besteding en kunt u zelf ronddwalen in de prachtige omgeving van Carmelo. In de middag is er een gezellig picknicklunch voor u georganiseerd bij één van de wijngaarden uit de buurt. In de namiddag is er een wijn- en kaasproeverij georganiseerd waarbij u leert welke kaas het beste bij welke soort wijn past.

Wijngaarden

Carmelo

Dag 7

Carmelo - Montevideo

Uw 7-daagse Uruguay arrangement komt helaas alweer tot een einde. Na het ontbijt checkt u uit bij de accommodatie en wordt u teruggebracht naar Montevideo. Waar naartoe vervolgt u uw reis? Wij helpen u graag! Klik hier voor reisinspiratie naar Argentinië.

Reissom indicatie € 2.429,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Privé transfers zoals omschreven in het programma.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt.
 • Chauffeur en Engelssprekende gids zoals omschreven in het programma.
 • Excursies en entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • Lunch op dag 1, 3 en 6.
 • Diner op dag 5.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op