Magisch Laos

Yaxa Reizen

14-daagse individuele rondreis
€ 1.758,00 per persoon (excl. intercontinentale vluchten)
Beste reistijd december t/m maart
Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontdek de parels van Laos en beleef een magische reis!

Tijdens deze korte reis ziet u vele hoogtepunten van Laos, een bestemming nog vrij van massatoerisme. De rondreis start in Luang Prabang; één van de parels in Zuidoost-Azië. Deze stad die is gelegen te midden van een prachtig landschap, straalt rust uit door zijn vele culturele bezienswaardigheden en de vele monniken die u ongetwijfeld over straat ziet lopen. Vervolgens gaat u landinwaarts langs de beroemde Mekong en de Nam Ou rivier, waar u verblijft in een authentiek dorpje genaamd Nong Khiaw. Tevens bezoekt u Vang Vieng. Liggend in een schitterende omgeving kunt u hier allerlei buitenactiviteiten doen. U sluit de reis af in de hoofdstad Vientiane. Gekenmerkt door vele oude Franse koloniale gebouwen en een replica van de Arc de Triomphe is deze stad zeker de moeite waard!

Magisch Laos

 1. Verken Luang Prabang, de parel van Zuidoost-Azië
 2. Verblijf in een slaperig dorpje aan een rivier diep in de binnenlanden
 3. Ontdek de prachtige landschappen van Vang Vieng
 4. Sluit uw reis af in één van de rustigste hoofdsteden van Azië; Vientiane

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam - Luang Prabang

De reis gaat vandaag beginnen! U vliegt vanaf Amsterdam naar Luang Prabang. Hier komt u de volgende dag aan.

Straatbeeld van Luang Prabang

Luang Prabang

Dag 2

Aankomst in Luang Prabang

U komt aan op de luchthaven van Luang Prabang. Bij aankomst wordt u hartelijk welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agentschap en verzorgt hij de transfer naar uw hotel.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Een aanrader is om in de avond de ‘night market’ te bezoeken. Op deze traditionele markt zijn allerlei Aziatische souvenirtjes en lekkernijen te koop. Een ideale kennismaking met het land!


Overnachting: u verblijft drie nachten in Villa Chitdara op basis van logies en ontbijt.

Dag 3 en 4

Vrije dagen in Luang Prabang

Luang Prabang is misschien wel de best bewaarde traditionele stad in Zuidoost-Azië. De rust en charme van deze stad met zijn prachtige natuurlijke landschap en culturele bezienswaardigheden, maken het een van de heerlijkste plaatsen om te bezoeken in Laos. De stad herbergt meerdere tempels en is zeer geliefd bij monniken die u zo nu en dan door straten ziet slenteren. De machtige Mekong Rivier stroomt door de stad en vanuit de kade is het heerlijk vertoeven bij één van de vele restaurants. Een bezoek aan de Kuang Si watervallen mag u eigenlijk niet missen. Deze watervallen zijn bij uitstek de mooiste watervallen van Laos. Mocht u de watervallen en de Mekong Rivier onder begeleiding willen bezoeken, dan kan Yaxa Reizen dit voor u verzorgen. (optioneel, kosten niet inbegrepen).

Kuang Si Watervallen nabij Luang Prabang

Luang Prabang

Dag 5

Luang Prabang - Nong Khiaw

Vandaag verlaat u Luang Prabang en gaat u samen met uw gids en chauffeur dieper de binnenlanden in. De volgende stop is Nong Khiaw, een schilderachtig dorpje gelegen aan de oever van de Nam Ou rivier. De rit gaat grotendeels parallel met deze rivier en de omgeving is werkelijk prachtig! Onderweg bezoekt u een traditioneel Laotiaanse weverij waar u kennismaakt met de lokale bezigheden. U wordt naar uw accommodatie gebracht waar u incheckt. In de middag maakt u in Nong Khiaw een circa 3 a 4 uur durende wandeltocht naar een bekend uitzichtpunt, vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft over de Nam Ou rivier en het omliggende landschap.

Overnachting: u verblijft twee nachten in de Nong Kiau Riverside op basis van logies en ontbijt.

Dag 6

Vrije dag in Nong Khiaw

Vandaag is ter vrije besteding. U kunt het slaperige dorpje en de prachtige omgeving op uw eigen tempo verkennen. Wilt u iets actiefs doen? Dan kunt u een excursie boeken waarbij u een trekking maakt door de jungle en op zoek gaat naar enkele watervallen. Uw gids maakt een lokaal gerecht voor u klaar (inbegrepen) en ook maakt u kennis met de lokale bevolking. Een leuke manier om ongerept Laos te ervaren!

Zonsondergang boven de Nam Ou rivier

Nong Khiaw

Dag 7

Nong Khiaw - Luang Prabang

Vandaag reist u van Nong Khiaw naar de voor u bekende stad Luang Prabang. Onderweg kunt u genieten van de prachtige omgeving en in de loop van de dag wordt u bij uw accommodatie gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld de tempel Wat Xieng Thong, wat Wisunarat en Wat Mai. In de avond kunt u terecht bij het altijd gezellig avondmarkt.

Overnachting: u verblijft één nacht in Villa Chitdara op basis van logies en ontbijt.

Dag 8

Luang Prabang - Vang Vieng

Vang Vieng is de volgende bestemming van uw reis. De circa 4 uur durende rit van Luang Prabang naar Vang Vieng gaat door de groene bergen van Laos en wordt als één van ruigste routes van Azië gezien, maar de uitzichten zijn hier fenomenaal. Nadat u heeft ingecheckt bezoekt u samen met uw gids en chauffeur de Tham Jang grot, die vroeger door de lokale bevolking werd gebruikt als schuilplaats voor de Chinezen die in het begin van de 19e eeuw de binnenlanden van Laos teisterden. De lunch is vandaag inclusief.

Overnachting: u verblijft drie nachten in het Vanansa Vang Vieng Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 9 en 10

Vrije dagen in Vang Vieng

Vang Vieng is een populaire bestemming en één van de hoogtepunten van een reis door Laos. Het is vooral populair onder backpackers, maar ook door andere toeristen wordt deze bestemming bijna nooit overgeslagen. Vanuit dit stadje, gelegen in een prachtige vallei omringd door groene kalkstenen rotsformaties, kunt u allerlei activiteiten ondernemen (kosten niet inbegrepen). Van kajakken over de Nam Song Rivier, het ontdekken van grotten, tot het maken van avontuurlijke wandeltochten door de mooie groene Laotiaanse landschappen. Wilt u een verfrissende duik nemen? Bezoek dan één van de blauwe lagunes in de omgeving van het stadje en de tocht naar de lagunes is werkelijk schitterend!

De omgeving van Vang Vieng

Vang Vieng

Dag 11

Vang Vieng - Nam Ngum Lake - Vientiane

Na het ontbijt vervolgt u de reis naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Onderweg maakt u enkele uitstapjes bij kleine dorpjes, waar u kennismaakt met lokale ambachten zoals zoutwinning en het maken van Laotiaanse rijstwijn. Na de kennismaking met de lokale bewoners bezoekt u het Nam Ngum meer per longtailboot. U vaart langs vissersdorpjes, verschillende eilandjes en maakt een korte wandeltocht. Aan het einde van de middag komt u aan in Vientiane en wordt u bij uw accommodatie afgezet.

Overnachting: u verblijft twee nachten in het Lao Orchid Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 12

Vrije dag in Vientiane

Vientiane is de hoofdstad van Laos, maar deze stad is qua uitstraling niet te vergelijken met andere drukke steden in Zuidoost-Azië. Het is hier een stuk relaxter en gemoedelijker. Aangezien Laos een voormalig Franse kolonie is, zijn er in de stad veel oude Franse koloniale gebouwen te vinden met als boegbeeld de Patuxai, de Laotiaanse Arc de Triomphe. Ook herbergt de stad meerdere tempels waarvan één zelfs helemaal bedekt is met goud. Iets buiten de stad is een heus boeddha park te vinden, waar u een verzameling van ongeveer 200 religieuze beelden kunt vinden. Leuk om als een uitstapje te doen! Mocht u alle bezienswaardigheden en een bezoek aan het boeddha park onder begeleiding willen bezichtigen, boek dan optioneel een stadstour (kosten niet inbegrepen).

De Laotiaanse Arc de Triomphe

Viantiane

Dag 13

Vientiane - Amsterdam

Afhankelijk van uw vluchtschema wordt u opgehaald bij uw accommodatie en naar de luchthaven van Vientiane gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. Hier komt u de volgende dag aan.

Dag 14

Aankomst in Amsterdam

U komt vandaag aan op de luchthaven van Schiphol en kunt u terug kijken op een schitterende reis door Laos!

Reissom indicatie € 1.758,00 per persoon (excl. intercontinentale vluchten)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Transfers (privé) zoals omschreven in het programma.
 • Flesjes water tijdens de transfers.
 • Chauffeur en Engelssprekende gids zoals omschreven in het programma (met uitzondering van de vrije dagen).
 • Bootexcursie zoals omschreven in het programma op dag 11.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt.
 • Lunch op dag 8.
 • Excursies en entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Verplicht galadiner tijdens feestdagen en eventuele toeslagen in het hoogseizoen ( vanaf 20 dec tot en met 25 feb)
 • Visumkosten circa USD 35,00 & 1 paspoort foto per persoon.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per dossier maximaal 9 personen).
Neem vrijblijvend contact op