Mysterieus en veelzijdig Japan

Yaxa Reizen

21-daagse individuele rondreis
€ 3.529,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd april t/m november
Vrijblijvende offerte aanvragen

Ervaar de traditionele en mystieke rituelen van Japan

Een bezoek aan Japan is een onvergetelijke ervaring. In dit bijzondere land valt u, door de enorme tegenstellingen, van de ene in de andere verbazing. Nergens ter wereld gaan eeuwenoude tradities zo melodieus samen met hightech en futurisme. En dit is nog lang niet alles wat Japan te bieden heeft! Vergelijk de imposante skyline van Tokyo met de pittoreske bergdorpjes in de Japanse Alpen en maak kennis met de badderende makaken nabij Nagano. Overnacht in een Boeddhistische tempel in Koyasan en ervaar de mystieke sfeer op deze heilige plek. Tijdens deze reis ziet, beleeft en ervaart u het allemaal. Proost met een traditionele saké op een onvergetelijke reis!

Yokoso! Welkom in ‘Het Land van de Rijzende Zon’!

Het land van de rijzende zon

 1. Een relaxte kennismaking met de Japanse Makaken
 2. Aanschouw het 'dak van Japan' in de Japanse Alpen
 3. Geniet van de prachtige Kenrokuen tuinen
 4. Duik in de historie van Hiroshima
 5. Overnacht in een traditionele tempel op het spirituele Mount Koya

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Vertrek

Eindelijk is het zo ver, uw reis naar Japan gaat beginnen! U vliegt naar Tokyo, de hoofdstad van Japan. Hier komt u de volgende dag aan.

Dag 2

Aankomst in Tokyo

Bij aankomst op de luchthaven van Tokyo wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons agentschap en krijgt u een bus ticket in ontvangst. Vervolgens gaat u met een shuttlebus naar uw hotel. Welkom in Tokyo! Kenmerkend voor deze metropool? De traditionele Japanse levenswijze in combinatie met de moderne westerse architectuur. Een verrassende en spannende combinatie! Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u vandaag op eigen gelegenheid de stad verkennen. Tijdens deze reis maakt u voornamelijk gebruik van de trein en bij aankomst op de bestemming reist u op eigen gelegenheid verder naar uw accommodatie. Vandaag kunt u uw JR Pass activeren.

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Monterey Ginza op basis van logies en ontbijt.

Dag 3

Stadstour door Tokyo

Met een Engelssprekende gids maakt u vandaag een stadstour in internationaal gezelschap. Tijdens deze stadstour bezoekt u onder andere de 333 meter hoge Tokyo Tower, een replica van de Eiffeltoren in Parijs. Aansluitend brengt u een bezoek aan de Meji Jingu, een Shinto heiligdom, welke is toegewijd aan de geesten van keizer Meiji en zijn vrouw. Hierna bezoekt u het keizerlijke paleis van Tokyo, de Hama Rikyo tuin en u maakt een cruise op de rivier de Sumida. Tot slot bezoekt u de oudste en beroemdste tempel in Tokyo, de Sensoji Tempel, ook wel bekend als de Asakusa Kannon Tempel. Dit is een belangrijke plek voor pelgrims om Kannon, de boeddhistische god, te aanbidden. Onderweg naar deze tempel passeert u ook de Nakamise winkelstraat. Na afloop wordt u teruggebracht naar het hotel.

Het drukste kruispunt ter wereld

Shibuya Crossing

Dag 4

Vrije dag in Tokyo

Deze dag heeft u alle tijd om de metropool Tokyo zelf te ontdekken. De stad wordt gekenmerkt door moderne architectuur, kleine traditionele buurtjes en heerlijk eten. Op iedere straathoek staat een verrassing op u te wachten. Om te genieten van het uitzicht over de stad kunt u het Shinjuku Metropolitan Building bezoeken en naar de bovenste verdiepingen gaan. Bij helder weer kunt u zelfs de vulkaan Fuji in de verte zien liggen. De wijk Shibuya staat bekend als modecentrum en uitgaansbuurt. U kunt er ook voor kiezen om het nabij gelegen Nikko te bezoeken, dit is een pelgrimsstad omringt door mooie natuur (optioneel, kosten niet inbegrepen).

Dag 5

Tokyo - Nagano

In de noordelijke Alpen van Japan ligt Nagano, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Nagano is de op vier na grootste stad van het land en is wereldwijd bekend geworden vanwege de Olympische Winterspelen en Paralympics van 1998. Hierdoor heeft de stad vele faciliteiten. Met de unieke architectuur, vele bezienswaardigheden en de omliggende natuur is het een leuke toevoeging aan uw reis door Japan.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Hotel JAL City Nagano op basis van logies en ontbijt.

Dag 6

Vrije dag in Nagano

Vandaag is ter vrije besteding in Nagano. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het nabij gelegen Jigokudani Monkey Park (ter plekke te betalen). Dit is de thuisbasis van de Japanse makaken, die veelal door de Japanse Alpen zwerven. Makaken zijn een apensoort die leven in delen van Azië en in dit park treft u de makaken vreedzaam badend aan in de natuurlijke heetwaterbronnen. In de omgeving zijn mooie bergwandelingen te maken en tijdens de winter kunnen er in deze regio verschillende wintersportactiviteiten uitgevoerd worden.

Badderende Japanse Makaken

Jigokudani Monkey Park

Dag 7

Start van de Tateyama Kurobe Alphine Route

Een lange, maar wel een hele mooie reisdag staat voor vandaag op het programma. U legt namelijk de bijzondere Tateyama Kurobe Alphine Route af, een unieke en spectaculaire route door de Noord-Japanse Alpen. Voor het afleggen van deze route gebruikt u wisselende transportmiddelen, waaronder kabelbanen en verschillende types bussen (inbegrepen). Per bus reist u naar Ogizawa, het beginpunt van de route en het eerste deel van deze route legt u vandaag af richting Murodo. Dit is een vulkanisch plateau in de buurt van Tateyama en een van de hoogtepunten van de route. Op de route naar Murodo kunt u verschillende stops maken, zoals bij de Kurobe Dam.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Hotel Tateyama op basis van halfpension.

Let op: Deze route is geopend van april tot en met november en dus alleen mogelijk bij een reis in deze periode. In andere periodes adviseren wij natuurlijk graag een alternatief voor deze dagen.

Dag 8

Tateyama Kurobe Alphine Route – Kanazawa

Het tweede deel van de Tateyama Kurobe Alphine Route staat voor vandaag op het programma. Met de bus reist u naar Bijodaira en hierbij passeert u de spectaculaire Tateyama Snow Corridor. U kunt een deel van de Corridor per voet afleggen. Vervolgens reist u per kabelbaan verder naar Tateyama, waar u op de trein stapt naar Toyama. Hiermee bent u aangekomen bij het einde van de Alphen Route. In Toyama stapt u over op de shinkansen naar Kanazawa, gelegen aan de westelijke kust van Japan. De machtige familie Meda Clan woonde hier tijdens het Edo tijdperk en doordat de stad tijdens de tweede wereldoorlog niet is gebombadeerd, zijn er nog vele historische gebouwen te bewonderen.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Mystays Premier Kanazawa op basis van logies en ontbijt.

De spectaculaire Tateyama Snow Corridor

Tateyama Kurobe Alphine Route

Dag 9

Vrije dag in Kanazawa

Vandaag is ter vrije besteding en kunt u een bezoek brengen aan de Kenrokuen tuinen. Deze traditionele Japanse tuinen worden gezien als één van de mooiste tuinen van heel Japan. Elk seizoen geeft een ander schouwspel aan kleuren en vergezichten. Naast de tuinen vindt u het oude en traditionele stadscentrum van Kanazawa. U kunt hier gaan winkelen op de Omicho markt, of neem een kijkje bij de wijk Nagamachi, ook wel bekend als de Samoerai wijk.

Dag 10

Kanazawa – Kyoto

Op eigen gelegenheid reist u naar het station van Kanazawa en reist u in ruim 2 uur naar Kyoto. Kyoto was lange tijd de hoofdstad van Japan, van 794 tot 1868. Dit zorgt voor een rijke geschiedenis en hierdoor is Kyoto één van ’s werelds meest cultuurrijke steden. Het telt dan ook 17 (!) bezienswaardigheden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De stad is meerdere malen verwoest door aardbevingen, branden en oorlogen. In tegenstelling tot steden als Tokyo en Osaka, is Kyoto in de Tweede Wereldoorlog gespaard gebleven. Vele tempels, heiligdommen en andere cultuurhistorische bouwwerken zijn nog steeds te bewonderen.

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in Daiwa Roynet Hotel Kyoto op basis van logies en ontbijt.

Dag 11 en 12

Vrije dagen in Kyoto

Deze dagen heeft u alle tijd om Kyoto te verkennen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het kasteel Nijol, de tempel Kiinkakuji en het keizerlijke paleis Kyoto. Het is erg leuk om een Chanoyu, een traditionele theeceremonie, bij te wonen (kosten niet inbegrepen). Het Gion district is het hart en het beroemdste Geisha district van Kyoto en het is dé plek om de Geisha’s en hun leerlingen (Maiko) te zien. Een andere aanrader is een bezoek aan de poorten van Fushimi Inari-Taisha, maar ook de bamboebossen van Arashiyama zijn een bezoek waard.

Het Bamboebos van Arashiyama

Kyoto

Dag 13

Kyoto – Miyajima Island

U reist vandaag met de trein verder naar Miyajimaguch. Hier stapt u op de ferry naar Miyajima Island, een eilandje voor de kust van Hiroshima. U kunt er voor kiezen om onderweg een bezoek te brengen aan Hiroshima. Tijdens de tweede wereldoorlog op 6 augustus 1945 ontplofte in Hiroshima een allesverwoestende atoombom genaamd ‘Little Boy’ van de Amerikanen. Deze historische bombardement is een reactie geweest op de aanval van de Japanners op Pearl Harbor. De gevolgen waren enorm, want jaren later stierven er nog mensen door de bombardementen als gevolg van kanker. In het park ligt de Genbaku Dome en het Herdenkingsmuseum voor de Vrede. De beschrijvingen in dit indrukwekkende museum zijn in het Engels. Na afloop van het bezoek aan Hiroshima reist u verder naar Miyajima Island.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Miyajima Morino Yado Inn op basis van logies en ontbijt.

Dag 14

Vrije dag op Miyajima Island

Een dag ter vrije besteding. Op het eiland ligt de bekende Itsukushima-schrijn. De rode toegangspoort, de Torri, staat in het water voor de schrijn. Een specialiteit van de bewoners op dit eiland zijn koekjes in de vorm van een esdoornblad, gevuld met zoete bonenpasta. Gaat u dit proeven? Ook kunt u een mooie wandeling maken rond de top van Mount Misen. U kunt per kabelbaan naar de top gaan (niet inbegrepen), maar u kunt ook één van de 3 prachtige wandelpaden nemen.

Miyajima Island

Hatsukaichi

Dag 15

Miyajima Island – Himeji

De volgende bestemming op uw rondreis, Himeji, is een kleine stad en herbergt het meest indrukwekkende kasteel van Japan. Het sinds 1993 op de UNESCO Werelderfgoedlijst opgenomen Himeji Kasteel, dateert uit de 14e eeuw en één van de oudste overgebleven gebouwen uit de Sengoku-periode. Dwaal vanmiddag door de prachtige tuin rondom het kasteel, of maak een uitstapje naar Mount Shosha. Hier kunt u het meer dan duizend jaar oude Engyo-ji tempelcomplex bekijken, gelegen in een bosrijk gebied op de top van de berg. Het startpunt van de kabelbaan is gemakkelijk te bereizen met de bus (kosten niet inbegrepen).

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Hotel Monterey Himeji op basis van logies en ontbijt.

Dag 16

Himeji – Nara

Na het ontbijt reist u met de trein verder naar Nara. Nara was de eerste hoofdstad van Japan en heeft hierdoor tal van interessante historische gebouwen, waarvan sommige op de Werelderfgoedlijst van UNESCO zijn opgenomen. Waaronder de grootste en oudste tempel van Japan, de Todaiji, welke is gebouwd in 752. Dit enorme gebouw herbergt één van de grootste bronzen beelden van Boeddha ter wereld. Dit standbeeld is iets meer dan 15 meter hoog en bestaat uit 437 ton brons en 130 kilo goud. Nara ligt op ongeveer een uur rijden van Kyoto en wordt bewoond door vele hertjes, deze lopen voornamelijk in het park waar ook veel bezienswaardigheden zijn te vinden.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Hotel Fujita Nara op basis van logies en ontbijt.

1 van de 1200 tamme heilige herten

Nara

Dag 17

Nara - Koyasan

Per trein reist u naar Gokurakubashi. Vanuit hier gaat u per kabeltrein naar het op de UNESCO Werelderfgoedlijst opgenomen Koyasan. Koyasan is opgericht in het jaar 816 door de monnik Kukai, de stichter van het Shingon-boeddhisme, een belangrijke stroming binnen het Japanse boeddhisme. Eenmaal aangekomen wordt u direct bevangen door de mystieke sfeer, in deze heilige plaats is feitelijk het Shingon-Boeddhisme ontstaan. Om dit bijzondere geloof van dichtbij mee te maken, overnacht u in een boeddhistische tempel. Net als de leefstijl van de monnik is de accommodatie waar u verblijft eenvoudig maar schoon. U kunt zich verdiepen in de traditionele levenswijze van de monniken. Het diner en ontbijt is altijd vegetarisch (Shojin Ryori) en wordt bereid volgens traditionele en boeddhistische recepten die al eeuwenlang gebruikt worden.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Daien-in op basis van halfpension.

Dag 18

Vrije dag in het heilige Koyasan

Vroeg in de ochtend maken de monniken zich op voor het ochtendgebed en u kunt hieraan deelnemen. Het zangerige spreken van mantra's, de meditaties, de brandende wierook en het slaan van de gong in een versierde heilige omgeving, maakt dit tot een onvergetelijke ervaring. Hierna is de rest van de dag ter vrije besteding. Het oorspronkelijke klooster van Koyasan ligt in een vallei van de berg Koya op 800 meter hoogte. U bent meer dan welkom om kennis te maken met de leefstijl van de monniken en hun toewijdig aan hun geloof. Een aanrader is het maken van een wandeling over een deel van de pelgrimsroute. Ook bijzonder om te bezoeken zijn de Kongubu-ji, het hoofdkantoor van het Shingon-boeddhisme, de pagode Konpon Daito en de Okunoin begraafplaats.

De bijzondere Okunoin begraafplaats

Mount Koya

Dag 19

Koyasan - Osaka

Met de bus en de trein reist in circa 3 uur naar Osaka. Vanmiddag kunt u op eigen gelegenheid bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het kasteel van Osaka. Midden tussen de kantoorgebouwen, als een oase van rust, ligt hier een kasteel omringd door een mooi aangelegd park. Tip: Bezoek in de avond de wijk Namba voor het diner. In deze wijk begrijpt u meteen waarom Osaka de ‘culinaire hoofdstad’ van Japan wordt genoemd. Met zoveel restaurantjes is het waarschijnlijk moeilijk om een keuze te maken.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Gracery Osaka Namba op basis van logies en ontbijt.

Dag 20

Vrije dag in Osaka

De laatste dag van de rondreis is aangebroken en heeft u ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld het levendige Shinsaibashi. Deze bruisende winkelstraat biedt u niet alleen leuke souvenirs en kleding, maar ook heerlijke gerechten. Of bezoek het beroemde Dotonbori, ten zuiden gelegen van Shinsaibashi. Dotonbori staat bekend om de kanalen die door de stad lopen en de kleurrijke billboards. Altijd al meer willen leren over de Japanse keuken? Laat dan uw kookkunsten zien tijdens een kookworkshop (kosten niet inbegrepen).

De drukke straten van Dotonbori

Osaka

Dag 21

Vertrek uit Osaka en aankomst

Afhankelijk van uw vertrektijd, vertrekt u vandaag met de airport shuttle bus naar de luchthaven in Osaka. Bij aankomst op de luchthaven van Osaka checkt u uw koffers in voor de terugvlucht naar Amsterdam. U komt dezelfde dag nog aan in Amsterdam en kunt u terugkijken op een prachtige reis door dit bijzondere land!

*** Wijzigingen in het programma zijn onder voorbehoud. ***

Reissom indicatie € 3.529,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Airport Shuttle Bus op dag 2 en dag 20.
 • (Engelssprekende) gidsbegeleiding zoals omschreven in het programma.
 • Airport meet & greet.
 • Stadstour in Tokyo op dag 3.
 • 14-daagse Japan Rail Pass.
 • 2-daagse Tateyama Kurobe Alpen Route tickets op dag 7 en 8.
 • 3-daagse Kansai Thru Pass voor het bezoek aan Koyasan.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. In Koyasan verblijft u op basis van halfpension.
 • Uitgebreidere reisinformatie en tips over de route.
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende bagages, luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Kosten voor reizen per overig openbaar vervoer en taxi.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Entreegelden en (optionele) excursies.
 • Vroege check-in en late check-out.
 • Citytax (circa 100-300 jpy per persoon per dag) en accommodatie tax (circa 300-500 jpy per persoon per dag).
Neem vrijblijvend contact op