Natuurschatten van Chili

Yaxa Reizen

16-daagse individuele rondreis
€ 3.437,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd november t/m maart
Vrijblijvende offerte aanvragen

​Tijdens deze schitterende reis maakt u op individuele basis kennis met Chili.

Tussen de Stille Oceaan en het hoge Andesgebergte liggen droge woestijnen, kristalheldere meren, hoge vulkaantoppen, vele gletsjers en fjorden. Met haar ruim 4.200 kilometer lange kustlijn is Chili misschien wel het meest vreemd gevormde land in Zuid-Amerika. De goede infrastructuur en de westerse faciliteiten geven u de uitstekende mogelijkheid om het land per huurauto te verkennen. De grote afstanden legt u af met comfortabele binnenlandse vluchten. Tijdens deze reis begint u met een bezoek aan het wijngebied nabij Santiago de Chile, de hoofdstad van Chili. Daarna vliegt u naar het vulkanen- en merengebied, waar u per huurauto deze prachtige omgeving kunt verkennen. Wat u nog meer kunt verwachten? U bezoekt de spectaculaire omgeving van het Nationale Park Torres del Paine. Hier kunt u wandelingen maken of paardrijden. Al met al, een prachtige en veelzijdige reis!

Hoogtepunten Chili

 1. Verken per paard of wandelend het Nationale Park Torres del Paine
 2. Ontspan in de thermale baden in de omgeving van Pucón
 3. Verken de bruisende hoofstad Santiago de Chile

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam – Santiago de Chile

Vandaag is het zover! U vertrekt vanuit Amsterdam naar de Chileense hoofdstad Santiago de Chile. Hier komt u de volgende dag aan.

Dag 2

Aankomst Santiago de Chile – Excursie wijngebied

‘s Morgens arriveert u op de luchthaven van Santiago. Na aankomst wordt u verwelkomt door een vertegenwoordiger van ons agentschap en heeft u een transfer naar uw hotel. Op aanvraag kunnen wij voor u een dag kamer reserveren, zodat u bij aankomst meteen over uw kamer beschikt. In de middag heeft u een excursie naar Concha & Toro wijngaard. Deze wijngaard bestaat uit meer dan 750 hectare en produceert voor de wijnen zoals Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Merlot. De wijngaard behoort tot de Maipo Vallei, welke de meest traditionele wijngaarden van Chili huisvest en daarmee het ideale gebied is voor de meest elegante rode wijnen.
Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Fundador Hotel op basis van logies en ontbijt.

Wijngaarden van Santiago de Chile

Santiago de Chile

Dag 3

Santiago de Chile – Temuco - Pucón

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer terug naar de luchthaven van Santiago de Chile. U vliegt naar Temuco, waar u in de middag arriveert. Op de luchthaven neemt u uw huurauto, Toyota Yaris of gelijkwaardig in ontvangst en rijdt u naar uw hotel voor de overnachting.
Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Gran Hotel Pucón op basis van logies en ontbijt.

Dag 4

Vrije dag in Pucón

Vandaag heeft u de tijd voor een verkenning van de prachtige omgeving van Pucon. De mogelijkheden voor het maken van actieve excursies zijn zeer uitgebreid. Wandelaars kunnen hun hart ophalen op de paden van het Villarica National Park aan de voet van de vulkaan. Andere avontuurlijke opties zijn mountainbiken of paardrijdtochten maken in de omgeving of (alleen voor degenen met een uitstekende conditie) de beklimming van de Villarica vulkaan. Vanaf de top heeft u met enige geluk zicht op de kokende lava in het binnenste van de vulkaan. Voor een dagje ontspannen is het wellicht goed te weten dat er ook vele complexen met heerlijke thermale baden in de omgeving van Pucón zijn.

Avontuurlijke paardrijtochten

Pucón

Dag 5

Pucon – Puyehue

Ook voor deze dag zijn er weer volop mogelijkheden. U rijdt langs een prachtige weg in circa zes uren naar Puyehue. Natuurliefhebbers en wandelaars kunnen hier genieten van de prachtige natuur langs de wandelpaden van het Puyehue National Park. Vanuit het hotel worden allerlei excursies aangeboden; zoals wandelroutes, paardrijdtochten en mountainbiketochten.
Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in El Taique Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 6

Puyehue - Puerto Varas

In ongeveer drie uur reist u vandaag van Puyehue naar Puerto Varas, een gezellig stadje aan de oevers van het Lago Llanquihue. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Frutillar. In dit kleine stadje zijn de invloeden van de Duitse kolonisten die het hebben gesticht nog altijd zeer duidelijk te herkennen. Tip: Het is leuk om als tussenstop het museum over de kolonialisatie van de streek rond het Llanquihue meer te bezoeken.
Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Cabañas del Lago op basis van logies en ontbijt.

Stadszicht Puerto Varas

Puerto Varas

Dag 7

Vrije dag in Puerto Varas

Vandaag kunt u de hele dag gebruiken voor de verkenning van de omgeving van Puerto Varas. Als u het fysiek aandurft, kunt u de Osorno vulkaan beklimmen, maar voor degenen die minder fit zijn is het goed om te weten dat u ook met de auto een mooie rit kunt maken naar het ski-station op de vulkaan. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de omringende vulkanen Calbuco, Puntiagudo, Tronador en het meer Lago Llanquihue. Dit bezoek laat zich goed combineren met een bezoek aan de Petrohue watervallen.

Dag 8

Puerto Varas – Puerto Montt – Punta Arenas

Vandaag rijdt u van Puerto Varas naar de luchthaven van Puerto Montt. Hier levert u uw huurauto weer in en checkt u in voor uw vlucht naar Punta Arenas. Hier wordt u verwelkomt door een vertegenwoordiger van ons agentschap, hierna volgt een transfer naar het hotel.
Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Carpa Manzano Hotel op basis van logies en ontbijt.

Kustlijn van Punta Arenas

Punta Arenas

Dag 9

Vrije dag in Punta Arenas

Vandaag heeft u alle tijd om Punta Arenas te verkennen. Slenter door het centrum van Punta Arenas waar nog vele oude, deftige huizen staan die herinneren aan een welvarende tijd. Plaza Munoz is het middelpunt met een monument ter nagedachtenis aan de oorspronkelijke bewoners van Vuurland, het meeste zuidelijke puntje van Zuid-Amerikaanse landen Chili en Argentinië. De naam 'Vuurland' is bedacht door ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan. Rond het jaar 1500 passeerde hij de eilanden en zag hij kampvuren van de oorspronkelijke bewoners, de Yaghan, branden. Hij was hier zo van onder de indruk dat hij de eilandengroep 'Tierra del Fuego' oftewel Vuurland doopte.

Dag 10

Punta Arenas – Puerto Natales

Vandaag reist u van Punta Arenas naar de prachtige omgeving van Torres del Paine. Uw hotel is gelegen nabij het Nationale Park. U verblijft in het hotel op basis van all inclusive en kunt daarom gebruik maken van de aangeboden excursies naar het park.
Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in Noi Indigo Hotel op basis van all inclusive.

Torres del Paine

Torres del Paine National Park

Dag 11 en 12

Vrije dagen in Puerto Natales

Vrije dagen in Torres del Paine. De omgeving biedt fantastische wandelmogelijkheden. Daarnaast biedt uw accommodatie diverse excursies aan (optioneel, kosten niet inbegrepen), die u ter plaatse kunt boeken. U kunt onder meer wandelen, paardrijden of een autotocht per 4x4 maken.

Dag 13

Puerto Natales – Punta Arenas – Santiago de Chile

Een transfer brengt u vandaag naar de luchthaven van Punta Arenas. Een directe vliegreis brengt u in circa twee uur naar Santiago de Chile. Hier wordt u verwelkomt en brengt een transfer u naar uw hotel. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en kunt u bijvoorbeeld deze bruisende stad gaan verkennen.
Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Fundador Hotel op basis van logies en ontbijt.

Stadszicht Santiago de Chile

Santiago de Chile

Dag 14

Excursie Viña del Mar en Valparaiso

Vandaag heeft u de hele dag om de bekende wijngaarden van Chile te verkennen met een Engelssprekende gids. Samen reist u door de vallei van Curacaví en Casablanca naar de Valparaiso, ook wel ‘de parel van de Pacific’ genoemd. Hier bezoekt u dit prachtige dorpje vol met geschiedenis en tradities. Ook brengt u een bezoek aan het naastgelegen dorp, Viña del Mar, met zijn mooie parken en stranden. U kijkt uw ogen uit vandaag!

Dag 15

Santiago de Chile – Amsterdam

Vanmorgen vroeg vertrekt uw transfer naar de luchthaven van Santiago. Aansluitend checkt u in voor uw vlucht naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend aankomt.

Kasteel Wulff

Vina del Mar

Dag 16

Aankomst Amsterdam

Vanmorgen komt u weer aan in Amsterdam en kunt u terugkijken op een fantastische reis door Chili.

(wijzigingen in het programma onder voorbehoud.)

Reissom indicatie € 3.437,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Binnenlandse vluchten Santiago – Temuco, Puerto Montt – Punta Arenas en Punta Arenas – Santiago en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Transfers zoals omschreven in het programma.
 • Huurauto Toyota Yaris of gelijkwaardig (handgeschakeld met GPS, airco en radio/cd) van Temuco naar Puerto Montt, inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en verzekeringen, van dag 3 t/m dag 8.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. De nachten in Puerto Natales zijn op basis van all inclusive.
 • Excursies en entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.


Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Benzine, tolgelden en eventuele parkeerkosten
 • Borg autohuur (ter plaatse te voldoen per creditcard van de hoofdbestuurder)
 • One-way kosten (ergens anders inleveren van de auto dan waar is opgehaald).
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op