Paradijselijk Sri Lanka & de Malediven

Yaxa Reizen

19-daagse individuele rondreis
€ 2.517,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd december t/m maart
Vrijblijvende offerte aanvragen

​​Sri Lanka betekent letterlijk ‘Prachtig Eiland’. En niets is minder waar!

Nagenoeg alles wat Azië te bieden heeft, vindt u op dit geweldige eiland. Sri Lanka is volgens Marco Polo ook niet voor niets ‘Het mooiste eiland ter wereld’. Tijdens deze reis bezoekt u mooie koningssteden, wordt u overweldigd door de natuur en geniet u van alle geuren en kleuren.

U beklimt tijdens deze reis onder andere de Sigiriya Rock, bewondert adembenemende ruïnes van Polonnaruwa en ontdekt de charmante stad Kandy die prachtig is gelegen te midden van de vele theeplantages. De Nationale Parken Wilpattu en Minneriya staan in het teken van de Sri Lakaanse flora en fauna, en uiteindelijk kunt u heerlijk genieten aan de stranden van de Malediven.

Dit en nog veel meer staat u te wachten tijdens deze fantastische rondreis!

Hoogtepunten Sri Lanka & de Malediven

 1. Wild spotten in Wilpattu Nationaal Park
 2. Avontuurlijke trekkingen bij Horton Plains & Little Adams Peak
 3. Spectaculaire uitzichten in de trein!
 4. Beklim de Sigiriya Rock
 5. Paradijselijk verblijf op de Malediven

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam – Colombo

Vandaag is het zover! U vliegt vanaf Amsterdam naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Hier komt u de volgende dag aan.

Dag 2

Aankomst Colombo – Negombo

Bij aankomst in Colombo wordt u verwelkomt door onze lokale vertegenwoordiger. Aansluitend volgt er een transfer per auto met privéchauffeur/gids naar uw hotel in Negombo. De rest van de avond is ter vrije besteding. Negombo ligt 37 kilometer ten noorden van Colombo en is een gezellig vissersdorpje met mooie brede stranden.

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in Camelot Beach Hotel op basis van logies en ontbijt.

Kanalen van Negombo

Negombo

Dag 3 en 4

Vrije dagen of optionele excursies

Deze dagen kunt u naar eigen inzicht doorbrengen en kennismaken met Negombo op eigen gelegenheid. Ook kunt u er voor kiezen een privé-excursie te maken waarbij u met een gids en auto kennis maakt met Negombo en omgeving.

Stadstour Nergombo & Vismarkt

Deze excursie kunt u ter plaatse boeken. U wordt bij het hotel opgehaald voor een excursie in het charmante vissersdorp. Lang geleden was Negombo in handen van de Portugezen, maar ook de Nederlandse invloeden ontgaan u vast en zeker niet. Dat Negombo van 1644 tot 1769 in handen van de Hollanders was ziet u bijvoorbeeld terug in de kanalen en de architectuur van de huizen met typische Hollandse gevels. Wist u dat Negombo ook wel ‘Little Rome’ genoemd wordt? Deze bijnaam dankt het dorp aan de vele kerken die hier staan. Ook een bezoek aan de vismarkt van Negombo, de tweede grootste vismarkt van het land, staat op het programma. Het is een mooi tafereel om te zien hoe de vissen meteen na de vangst naar het strand worden gebracht. Hier staan de verkopers de vissers namelijk al op te wachten om ze gelijk in ontvangst te nemen. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen.

Muthurajawela Wetlands

Deze excursie kunt u ter plaatse boeken. Vanaf uw hotel vertrekt u in de loop van de dag naar de Muthurajawela Wetlands, het grootste moerasgebied van Sri Lanka. U maakt een verkenningstocht per boot door het moeras en vanaf de boot kunt u allerlei (water)vogels en andere dieren spotten. Dus wie weet met welke dieren u straks oog in oog staat... Bij zonsondergang geniet u van een seafood barbecue diner.

"Alles rondom deze reis is ons goed bevallen. Wij zullen Yaxa Reizen zeker als optie meenemen in onze toekomstige reizen en ook bij anderen aanbevelen, dank voor de goede ervaring!"

– Bob en Karin

Dag 5

Negombo – Wilpattu Nationaal Park – Anuradhapura

Na een rit van zo’n 3 uur komt u aan bij Nationaal Park Wilpattu, het grootste wildpark van Sri Lanka. Het park wordt gekenmerkt door vele meren, uitgestrekte bossen en savannes en er leeft een overvloed aan wilde dieren en vogels. Hier kunt u samen met een ranger een fantastische safari beleven. Met enig geluk ziet u dan luipaarden, lippenberen en olifanten. De ranger doet zijn uiterste best om u zoveel mogelijk dieren te laten zien. Na de safari wordt u naar uw hotel in Anuradhapura gebracht.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Miridiya Lake Resort op basis van logies en ontbijt.

Luipaard

Wilpattu National Park

Dag 6

Anuradhapura

Vandaag staat er een dag vol cultuur en historie op de planning! U gaat namelijk naar de indrukwekkende ruïnestad Anuradhapura. De oude stad ligt in de droge zone van Sri Lanka. Met honderden meren en waterreservoirs maakt de ‘dry zone’ deel uit van een groot irrigatiesysteem in een prachtig landschap met grote biodiversiteit. De oude koningsstad was rond 300 jaar voor Christus de hoofdstad van het eiland. In de stad zijn vele ruïnes van paleizen en tempels te bewonderen.

Dag 7

Anuradhapura – Aukana – Habarana

De volgende stop op de route naar uw volgende overnachtingsplaats, Dambulla, is bij Aukana. Hier ziet u op een rotsheuvel één van de indrukwekkendste boeddhabeelden van Sri Lanka. U kunt de heuvel beklimmen via de in de rots uitgehakte trappen. Boven op de heuvel staat het imposante, 16 meter hoge, granieten beeld van Boeddha die naar de opkomende zon kijkt. Aukana betekent dan ook 'zich voedend met de zon'. Na dit indrukwekkende bezoek reist u door naar uw volgende bestemming Habarana.

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in het Sorowwa Resort op basis van logies en ontbijt.

Avukana Boeddha

Aukana

Dag 8

Sigiriya Rock en village tour

Na het ontbijt bezoekt u het fort op de rots van Sigiriya. Deze steile rots, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, torent maar liefst 175 meter boven het omringde landschap uit. In de rots bevindt zich een nis met de meest indrukwekkende fresco’s van Sri Lanka. In de 5e eeuw leefde hier koning Kasyapa, samen met zijn 500 vrouwen. U kunt de rots helemaal, of tot halverwege, beklimmen (grotendeels via trappen) en genieten van het prachtige uitzicht. Hierna kunt u een verrassende villagetour maken. U stapt op een traditionele ossenkar en rijdt dan door het dorpje en door de prachtige omgeving langs de weelderige groene rijstvelden. Onderweg krijgt u een authentieke lunch in Sri Lankaanse stijl aangeboden (inbegrepen) en maakt u een fietstour.

Dag 9

Excursie Polonnaruwa & Nationaal Park Minneriya

U bezoekt Polonnaruwa, na Anuradhapura de tweede koningsstad van het eiland. De oude hoofdstad Polonnaruwa is in de 10e eeuw gesticht door de Indiase Chola-dynastie en is in de vorige eeuw ‘herontdekt’ in de jungle. Het bewonderen van de ruïnes van deze paleizen, kloosters, tempels en waterreservoirs behoren absoluut tot een van de hoogtepunten van uw rondreis.

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de ruïnes van het koninklijke paleis, de audiëntie zaal, de Vatadage dagoba en de twaalf ruïnes gelegen in een vierkant. Uiteraard ontbreekt ook een bezoek aan de Gal Vihira niet. De vier Boeddhabeelden, een staande, twee zittende en een 14 meter lange liggende, zijn gehouwen uit één steen. Echt prachtig! Er staan fietsen voor u klaar, zo kunt u op een makkelijke manier van de ene naar de andere bezienswaardigheid gaan. Vervolgens kunt u in Nationaal Park Minneriya een jeepsafari maken. Het park heeft een oppervlakte van 8.890 hectare en er komen onder andere Sambar-herten, luipaarden en olifanten voor. Het park is vooral bekend vanwege de Minneriya Tank, een waterreservoir gebouwd door koning Mahasen. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Ruïnes van Polonnaruwa

Polonnaruwa

Dag 10

Habarana – Dambulla - Matale – Kandy

De volgende bestemming tijdens deze indrukwekkende reis is Kandy. Onderweg bezoekt u de Dambulla Cave Tempel. Hier kunt u maar liefst zo’n 150 Boeddha-afbeeldingen zien en de wanden zijn versierd met schilderijen van Vishnu. De tweede grot, de Maharaja Viharaya, ‘Tempel van de Koningen’, is de grootste tempel. De ruimte is enorm: meer dan 50 meter lang, 25 meter breed en 7 meter hoog. Voordat u aankomt in Kandy stopt u in Matale bij een kruidentuin. Hier kunt u ook van een ontspannende schoudermassage genieten. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht in Kandy, de vroegere hoofdstad van het Singhalese koninkrijk.

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in Thotupola Residence op basis van logies en ontbijt.

Dag 11

Stadstour Kandy

Vandaag maakt u een tour door Kandy en omgeving. Het is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met deze mooie plek! Ook staat een bezoek aan de Royal Botanical Gardens, één van de mooiste tuinen van Azië, op het programma. Maak een mooie wandeling langs ontelbare exotische planten en geniet van alle geuren en kleuren. Later op de dag gaat u naar het centrum van Kandy. U verkent de centrale markt, bezoekt musea en vele andere hoogtepunten van deze diverse stad. Ook kunt u de Tempel van de Tand, de Dalada Maligawa, bezoeken. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt hier een tand van de Boeddha bewaard. Dit is de belangrijkste tempel van Sri Lanka en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Drie keer per dag wordt er een religieuze puja-ceremonie uitgevoerd, waarbij offers worden gebracht en iedereen de tand kan bekijken. In de avond staat er een culture show op de planning, waar u door uw chauffeur naartoe wordt gebracht.

Tempel van de Tand

Kandy

Dag 12

Vrije dag of bezoek Embekka en trekking Udawatta Kele of Polwaththa

Deze dag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen. De auto met chauffeur/gids staat tot uw beschikking om de omgeving te verkennen. Wat dacht u van een bezoek aan de Embekka Develaya tempel. Deze is beroemd om het bijzondere houtsnijwerk. Aansluitend kunt u er voor kiezen een trekking te maken. Vanuit Kandy ziet u het al liggen, het prachtige beschermde natuurgebied Udawatta Kele. Tijdens een trekking van ongeveer 1,5 uur maakt u uitgebreid kennis met de rijk gevarieerde flora en fauna die hier in de jungle verscholen ligt. Van allerlei verschillende soorten vogels, apen en herten tot enorme bomen, oneindige lianen en dichte struikgewassen. Kortom, u ervaart vele aspecten van de jungle! Aan u de keuze wat u deze dag gaat ondernemen.

Ook kunt u nog een optionele excursie maken met een avontuurlijker karakter. In de zogenaamde achtertuin van Kandy, de Polwaththa Eco Lodge, maakt u dan een 'avontuurlijke' trekking dwars door de jungle. Samen met een gids baant u zich een weg door de bush. Vraag de uw gids gerust het hemd van het lijf over alles wat u ziet groeien, bloeien en bewegen! Hij vertelt u graag alles wat u maar wilt weten. En vergeet ook niet om uw zwemspullen mee te nemen. Tijdens de tocht komt u namelijk een rivier en een waterval tegen waar u heerlijk even kunt afkoelen. De lunch en het drinkwater tijdens trekking zijn inbegrepen

Dag 13

Kandy – Treinreis - Nuwara Eliya

Na het ontbijt reist u verder naar Nuwara Eliya, een belangrijk productiegebied van de Ceylonthee. U maakt een prachtige tocht per trein door de bergen, langs theeplantages en u geniet van schitterende uitzichten. Bij het treinstation van Nuwara Eliya wordt u opgewacht en bezoekt u een theefabriek en -plantage. Hier maakt u kennis met de gehele productie van de thee. Natuurlijk staat er ook een heerlijk kopje thee voor u klaar. Ook mag u op één van de velden zelf aan de slag om thee te plukken. Een unieke ervaring! Daarna wordt u naar uw accommodatie gebracht.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Avian Breeze op basis van logies en ontbijt.

Thee plukker

Nuwara Eliya

Dag 14

Nuwara Eliya – optioneel Horton Plains – Ella

Vanmorgen kunt u Nuwara Eliya op eigen gelegenheid verkennen. U kunt hier fietsen huren en een heerlijk fietstochtje maken. Of gaat u mee op de onderstaande excursie (optioneel, kosten niet inbegrepen)? Hieronder leest u er meer over.

Horton Plains

Begin de dag met een bijzondere excursie: een bezoek aan Nationaal Park Horton Plains. Deze fantastische belevenis begint al met de auto of jeep rit er naar toe. U rijdt over een van 's werelds mooiste hoogvlaktes en geniet onderweg van de mooiste uitzichten. U maakt een intensieve wandeling via Bakers Falls naar het hoogste punt, World’s End. Vanaf hier geniet u, bij goed weer, van een prachtig uitzicht over de uitgestrekte kustvlakte tot aan de Indische Oceaan. Het afleggen van de hele route is vrij intensief. U kunt er voor kiezen om slechts een deel af te leggen. Na afloop van deze bijzondere excursie wordt u teruggebracht naar het hotel.

s’ Middags reist u verder zuidwaarts naar Ella. Onderweg stopt u bij de waterval en grot van Rawana. Een ideale plek om even de benen te strekken en om wat af te koelen. Onderaan de waterval kunt u zwemmen (mits de stroming het toelaat) in het koude water. Ook voor veel locals is dit de plek om op een warme dag wat verkoeling te zoeken. Indien gewenst kunt u ook uw chauffeur vragen een treinkaartje voor u te kopen (op uw kosten) en met de trein van Nuwara Eliya naar Ella reizen.

Overnachting: u verblijft één nacht in het Flower Garden Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 15

Ella - Colombo - Malé (Malediven)

Wat is de beste manier om de schitterende omgeving van Ella te ontdekken? Door een trekking! Vroeg in de ochtend kunt u Little Adam’s Peak, het kleine broertje van Adam’s Peak, beklimmen en kunt u genieten van een schitterend uitzicht. Wist u dat Adam’s Peak geliefd is onder veel religies? Dit doordat de christenen geloven dat Adam zijn eerste voetstappen heeft gezet op deze berg. Dit geldt ook voor het boeddhistisch geloof waarbij Buddha zijn eerste voetstap heeft gezet, en Shiva voor het hindoeistisch geloof. In de loop van de ochtend wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht waar u incheckt voor de vliegreis naar de Malediven. Deze archipel ligt ongeveer 750 kilometer ten zuidwesten van Sri Lanka in de Indische Oceaan. Na aankomst op de luchthaven van Malé reist u verder met een snelle boot naar uw accommodatie, gelegen op 37 kilometer van de luchthaven.

Overnachting: u verblijft vier nachten in een 2-persoonskamer in Adaraan Ranallhi op basis van all inclusive.

Adam's Peak

Ella

Dag 16 t/m 18

Vrije dagen op de Malediven

Zon, zee en strand, immense lagunes van verschillende diepte, een oneindig scala aan kleuren blauw en indrukwekkende koraalriffen vormen de ideale locatie voor tropische dagen aan het strand!

Dag 19

Malé - Amsterdam

Vroeg in de ochtend is er een boottransfer geregeld naar Malé International Airport. Het resort zal de vertrektijd bepalen en u hierover informeren. Na aankomst op de luchthaven checkt u in voor uw vlucht huiswaarts waar u dezelfde dag nog aankomt. U kunt terugkijken op een fantastische rondreis door Sri Lanka en de Malediven!

(Wijzigingen in het programma onder voorbehoud.)

Watervilla's

Malediven

Reissom indicatie € 2.517,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Transfers zoals omschreven in het programma.
 • Treinticket Kandy - Nuwara Eliya in de executive klasse.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. Op de Malediven verblijf op basis van all inclusive.
 • Chauffeur/Engelssprekende gids zoals omschreven in het programma (met uitzondering van de vrije dagen).
 • Flesjes water tijdens het vervoer.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Visum Sri Lanka, circa USD 35,00 per persoon (voor vertrek online aan te vragen via www.eta.gov.lk).
 • Entreegelden nationale parken, jeepsafari’s, opgravingen, camera fee, activiteiten en bezienswaardigheden, circa € 250,00 per persoon, ter plaatse te voldoen.
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).


Neem vrijblijvend contact op