Puur Colombia

Yaxa Reizen

13-daagse individuele rondreis
€ 1.849,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd december t/m maart en juni t/m augustus
Vrijblijvende offerte aanvragen

Niet voor niets is de slogan 'Colombia, the only risk is wanting to stay'!

Todo de Colombia! Colombia is het geboorteland van de bekende schrijver Gabriel Garcia Marquez. In zijn boeken beschrijft hij het alledaagse leven in Colombia met volop verwondering en magie. Zijn boeken verwoorden exact hetgeen Colombia tot zo’n fantastische reisbestemming maakt. Door de aanwezigheid van prachtige koloniale steden, archeologische vindplaatsen, de koffieregio Zona Cafetera, besneeuwde bergtoppen in het Andesgebergte, een indrukwekkende biodiversiteit in de Amazone, parelwitte stranden en een bijzonder vriendelijke bevolking is Colombia één van de meest diverse landen van Zuid-Amerika. Tijdens deze reis bezoekt u, behalve Bogota ook Medellín, de Amazone en de koffieregio. Colombia is het enige land in Zuid-Amerika dat zowel een kustlijn aan de Grote Oceaan als aan de Caribische zee heeft.

Hoogtepunten Puur Colombia

 1. Bewonder het schitterende uitzicht vanaf de Cerro Monserrate
 2. Kom tot rust in de uitgestrekte groene vlaktes van de Amazone
 3. Ontdek het sfeervolle koloniale stadje Salento

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam - Bogotá

Vandaag is het zover! U vliegt naar Bogota. U komt dezelfde middag aan. De hoofdstad ligt op ongeveer 2.600 meter in de Andes. Bij aankomst op de luchthaven Eldorado wordt u hartelijk welkom geheten door een vertegenwoordiger van ons agentschap. Hij verzorgt uw transfer naar het hotel.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Muisca op basis van logies en ontbijt.

Dag 2

Vrije dag in Bogotá

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Wilt u vandaag op eigen gelegenheid de stad verkennen? U kunt onder andere een bezoek brengen aan het historische centrum van de stad ‘La Candelaria’, het Plaza de Bolivar. Vanaf de Cerro Monserrate (die u per kabelbaan bereikt) heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Voor de liefhebbers van musea is een bezoek aan Museo del Oro of Museo Botero een must om te bezoeken. U kunt er ook voor kiezen ’s morgens een stadstour onder leiding van een Engelssprekende gids te maken (optioneel, niet inbegrepen). Ook kunt u meegaan op een excursie naar Zipaquirá en Laguna de Guatavita (optioneel, niet inbegrepen). Hieronder leest u er meer over:

Excursie Zipaquirá en Laguna de Guatavita
U wordt ’s ochtends bij uw hotel opgehaald door een Engelssprekende gids voor uw excursie naar twee interessante bezienswaardigheden die zich in de omgeving van Bogotá bevinden. Ongeveer 25 km ten noorden Bogotá ligt de stad Zipaquirá. U bezoekt de zoutkathedraal die 120 meter onder de grond is gebouwd. Hierna vervolgt u de reis in oostelijke richting naar het Guatavita meer. Laguna de Guatavita was een heilige plaats voor de Muisca indianen. Dit meer is waarschijnlijk de grondlegger geweest van de ‘El Dorado’ mythe. Aan het einde van de dag gaat u terug naar Bogotá en wordt u naar uw hotel gebracht.

Kleurijke huizen in de wijk ‘La Candelaria’

Bogotá

Dag 3

Bogotá – Leticia (Amazone) – Nationaal Park Tanimboca

Vroeg in de ochtend wordt u naar de luchthaven van Bogota gebracht en vliegt u naar Leticia. Tijdens de landing merkt u al dat Leticia in de middle-of-nowhere ligt. De plaatst wordt omringt door uitgestrekte groene vlaktes, oerwoud en een grote bruine rivier de Amazone. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar het Nationaal Park Tanimboca.

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in Utuane Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 4 en 5

Vrije dagen in Leticia

Deze dagen heeft u ter vrije besteding in Leticia. Bij uw hotel worden verschillende excursies aangeboden. Zo kunt u wandelingen door de jungle maken met als doel het observeren van vogels. Ongetwijfeld komt u onderweg ook andere dieren tegen. Ook kunt u gaan kanoën, vissen, apen spotten of een begeleide canopy, een tour vanaf een platform op circa 38 meter hoog tussen de bomen door, maken (optioneel, kosten niet inbegrepen).

Jungle van Leticia

Leticia

Dag 6

Leticia – Bogotá

Vanmorgen wordt u weer naar de luchthaven van Leticia gebracht en vliegt naar Bogota. Bij aankomst in Bogota wordt u naar uw hotel gebracht.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Hotel Muisca op basis van logies en ontbijt.

Dag 7

Bogotá – Armenia – Salento

In de ochtend reis u naar de luchthaven van Bogotá. Hier checkt u in voor uw vlucht naar Armenia. In ongeveer één uur vliegt u naar Armenia, dé koffieregio van Colombia. Bij aankomst in Salento wordt u opgewacht en naar uw hotel in het centrum van het sfeervolle koloniale stadje gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Estrella del Monte op basis van logies en ontbijt.

Valle de Cocora

Salento

Dag 8

Excursie Valle de Cocora en Salento

’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgewacht door een Engels sprekende gids. Samen met hem en uw chauffeur reist u naar de Valle de Cocora. U maakt een wandeling in de Valle de Cocora en krijgt uitleg over het ontstaan van de bijzondere palmen. Het is belangrijk deze wandeling in de ochtend te maken, want dan heeft u de meeste kans op een heldere lucht en de minste mist. Na de wandeling door de vallei brengt u een bezoek aan het plaatsje Salento. Dit stadje is populair onder toeristen vanwege de bijzondere architectuur. Een traditionele lunch is vandaag inbegrepen. Hierna wordt u teruggebracht naar uw hotel gebracht.

Dag 9

Salento - Medellín

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en volgt de transfer naar Medellín, de op één na grootste stad van Colombia. De afstand is niet groot maar door de diverse bergwegen zult u rekening moeten houden met een rit van circa 5 uur. Onderweg kunt u, in overleg met de chauffeur, een orchideeënkwekerij of een koffieplantage plantage bezoeken. Nadat de chauffeur u naar uw hotel heeft gebracht, neemt u afscheid van uw chauffeur. Medellín heeft de laatste jaren een grote verandering doorgemaakt. Het is een aangename stad om te verblijven en heeft veel interessante bezienswaardigheden.

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Aqua Express op basis van logies en ontbijt.

Skyline van Medellin

Medellin

Dag 10 en 11

Vrije dagen in Medellín

Deze dagen heeft u ter vrije besteding in Medellín. Ook kunt u optioneel een stadstour maken onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Hieronder leest u er meer over (optioneel, niet inbegrepen):

Stadstour Medellín

In de ochtend maakt u kennis met de bezienswaardigheden van Medellín. Samen met een Engelssprekende gids bezoekt u in het centrum onder ander het Plaza de Botero, met de beroemde beeldhouwwerken van Botero, Palacio Nacional en kathedraal Veracruz. Met de gids reist u met de metro en per kabelbaan naar de sloppenwijk ‘La Comuna 13’, waar u het ‘andere’ Medellín ziet. ’s Middags heeft u vrij te besteding en kunt u zelf de stad verder verkennen. Een bezoek aan Parque Bolivar, Parque Lleras en het Museo Antioquia zijn een bezoek waard. De entreegelden zijn inbegrepen.

Guatapé en Piedra del Peñol

Verblijft u wat langer in Medellín? Dan is een excursie naar Guatapé en Piedra del Peñol aan te bevelen. Samen met een Engelssprekende gids bezoekt u hier een grote, ruim 2.000 meter hoge granieten berg die middels uitgehouwen treden te beklimmen is. De lunch en de entreegelden zijn vandaag inbegrepen.

Dag 12

Medellín – Amsterdam

Het is (helaas) alweer tijd om uw koffers te pakken en te vertrekken naar de luchthaven van Medellín. Vanaf hier neemt u uw vlucht naar Amsterdam waar u de volgende ochtend aankomt.

Het prachtige Guatapé en Piedra del Peñol

Guatapé

Dag 13

Aankomst Amsterdam

In de ochtend komt u weer aan op de luchthaven van Amsterdam. U kunt terugkijken op een onvergetelijke reis door Colombia!

(Wijzigingen in het programma voorbehouden.)

Reissom indicatie € 1.849,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Binnenlandse vluchten Bogotá – Leticia, Leticia – Bogota - Bogota – Armenia en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Transfers zoals omschreven in het programma.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. De nachten in de Amazone zijn op basis van volpension.
 • Chauffeur en gids zoals omschreven in het programma (met uitzondering van de vrije dagen).
 • Excursies en entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • Lunch op dag 8.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op