Natuurlijk Costa Rica op z'n opperbest

Yaxa Reizen

15-daagse individuele rondreis
€ 1.489,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd januari t/m december
Vrijblijvende offerte aanvragen

Puur natuur in het land van Pura Vida, dit is het échte Costa Rica!

Costa Rica staat bekend om de schitterende natuur en heerlijke stranden, en dat is precies wat er tijdens deze reis centraal staat! Wist u dat Costa Rica ook het paradijs is voor de vogelliefhebber? Er komen in het land bijna 1000(!) verschillende vogelsoorten voor. Bijzonder! Deze selfdrive brengt u naar enkele van de mooiste natuurgebieden van het land, waaronder de omgeving van Puerto Viejo de Sarapiquí, Caño Negro en Nationaal Park Tenorio. Op zoek naar actie? Trotseer de wilde rivieren tijdens een rafttocht, of maak de mooiste wandelingen. De laatste dagen van de reis brengt u door in de relaxte omgeving van Playa Samara. Het land brengt de natuur, zon, zee en strand hier tot een hoger niveau!

Puur natuur in Costa Rica

 1. Een boottocht in het waterrijke Caño Negro
 2. Ga op zoek naar de meest bijzondere vogels in Boca Tapada
 3. Zie het helderblauwe water van de Rio Celeste
 4. Raften op de rivier de Sarapiquí
 5. Eindeloze strandwandelingen in de omgeving van Playa Samara

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam - San José

Uw reis gaat vandaag beginnen! Vanuit Amsterdam vliegt u naar San José, de hoofdstad van Costa Rica. Hier zult u nog dezelfde avond aankomen. Na aankomst wordt u opgewacht door uw chauffeur en wordt u naar uw accommodatie gebracht. Welkom in Costa Rica!

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Hotel Aurola op basis van logies en ontbijt.

Dag 2

San José - Puerto Viejo de Sarapiquí

Bent u klaar voor de reis van uw leven?

Vanochtend wordt uw huurauto (Suzuki New Vitara) bij uw hotel afgeleverd en kan de rondreis écht beginnen. Uw eerste bestemming is Puerto Viejo de Sarapiquí. Dit ‘slaperige’ dorpje was vroeger een drukke havenplaats waar onder andere bananen en koffie verscheept werd naar de grens met Nicaragua en vervolgens verder naar zee. Tegenwoordig is het een perfecte uitvalsbasis om het regenwoud te ontdekken in bijvoorbeeld het Tirimbina Rainforest. Hier merkt u gelijk dat u in Costa Rica bent. De tuin van uw accommodatie is al een dierenrijk op zich, en de kans is groot dat u hier al vele bijzondere vogels, leguanen, apen en gifkikkers ziet.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Selva Verde op basis van logies en ontbijt.

Raften op de rivier de Sarapiquó

Puerto Viejo de Sarapiquí

Dag 3

Vrije dag in Sarapiquí en omgeving

Vandaag heeft u ter vrije besteding. Sarapiquí is een gebied dat bekend staat om de grote populatie trogons, een vogelsoort waartoe ook de quetzal behoort. De omgeving leent zich uitstekend om te mountainbiken, paardrijden of te raften op de rivier de Sarapiquí. Ook zijn er goede wandelpaden waarbij u onderweg vele dieren kunt zien. Een wandeling in het Tirimbina Reservaat mag zeker niet ontbreken. Reist u met uw gezin? Doe dan de chocoladetour in het natuurgebied, waarbij een rondleiding en proeverij een must is.

Dag 4

Sarapiquí - Boca Tapada

Bent u een echte vogelaar, dan is een verblijf in Boca Tapada een aanrader. Dit is een van de beste plekken van Costa Rica om vogels te spotten. Vanuit uw accommodatie kunt u naar hartenlust vogels bekijken in de groene omgeving! Maar ook voor niet-vogelaars is dit een bijzondere plek. U parkeert uw auto op de parkeerplaats van de accommodatie en steekt hiervandaan de rivier over, naar uw accommodatie. Had u nog niet het idee dat u in de echte wildernis beland was, dan heeft u dat nu wel!

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in de Maquenque Eco Lodge op basis van logies en ontbijt.

Bijzondere vogels

Boca Tapada

Dag 5

Vrije dag in het Maquenque National Wildlife Refuge

Wat gaat u vandaag ondernemen? De bijzondere omgeving laat u het échte Costa Rica ervaren! Er zijn vanuit de lodge een aantal excursies te boeken (optioneel, kosten niet inbegrepen). Ga op zoek naar de mooiste vogels, reptielen en amfibiën tijdens een avontuurlijke wandeling, boottocht, of maak een paardrijtocht. Eén ding is zeker, de natuur zal u hier verbazen! De lagunes rondom de lodge kunt u per kayak verkennen, die gratis zijn te gebruiken. Kijkt u uit voor de krokodillen en brutale apen?

Dag 6

Boca Tapada - Caño Negro

In niet al te lange tijd rijdt u verder naar het waterrijke gebied van Caño Negro. U bent op zoek naar natuur? Dan is dit dé plek om te ontdekken! Het relatief weinig bezochte gebied huisvest een keur aan prachtige plekken, en daarvoor hoeft u uw accommodatie niet eens te verlaten! In het Caño Negro Wildlife Refuge kunt u een aantal excursies doen, waaronder boottochten, vogelkijktours of een nachtelijke tour. Hierbij merkt u al snel dat het landschap verandert wanneer de zon onder gaat! Zo is de kans groot dat u felgekleurde kikkers, spinnen en vleermuizen ziet die overdag niet te zien zijn.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in de Caño Negro Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 7

Boottocht Caño Negro

Caño Negro is het beste per boot te verkennen, en dat is precies wat er deze ochtend op het programma staat. De boottocht is geschikt voor zowel jong en oud, en de gids die met u meegaat zal u van alles vertellen over de omgeving en de dieren die hier voorkomen. De tour begint met een korte wandeling naar de aanlegsteiger waar u op de boot stapt. Over de Frio rivier en door de lagune's maakt u een leerzame tocht die ongeveer twee u zal duren. Kijk vooral uit naar ongeveer 350 vogelsoorten, 310 plantensoorten en 160 soorten zoogdieren. Hadden we u al verteld dat dit een bijzondere bestemming is?

Goed kijken!

Caño Negro

Dag 8

Caño Negro - Tenorio Nationaal Park

Door de binnenlanden rijdt u naar Nationaal Park Tenorio. Let er op dat ook vandaag de route gedeeltelijk over onverharde gravelwegen gaat. Check voordat u gaat rijden of de wegen naar Tenorio goed begaanbaar zijn. U komt terecht in een, wederom, groene omgeving die wordt gedomineerd door mooie landschappen. In het Tenorio National Park kunt u een aantal mooie wandelingen maken. Het hoogtepunt van het nationale park is het helderblauwe water dat door de rivieren stroomt. Bijzonder!

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in de Tenorio Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 9

​Vrije dag in de omgeving van Tenorio Nationaal Park

Wat gaat u vandaag ondernemen? Vanuit uw accommodatie kunt u een aantal mooie excursies maken, onder andere naar het nationale park waar u heerlijk kunt wandelen. Bent u op zoek naar een uitdagende excursie, ga dan raften, kayakken of tuben over de Rio Celeste! Een ding is zeker, in de omgeving van Tenorio hoeft u zich geen moment te vervelen.

Het helderblauwe water van de Rio Celeste

Tenorio Nationaal Park

Dag 10

Tenorio - Samara

Na al het natuurgeweld van de afgelopen dagen is het nu tijd voor rust en ontspanning in Playa Samara. Grote hotels en resorts treft u hier niet aan en in het dorpje heerst een heerlijk ontspannen sfeer. Rijdt u vanaf Samara iets verder naar het noorden, dan vindt u nog meer ongerepte witte stranden, bijvoorbeeld bij Carrillo. De komende dagen kunt u heerlijk bijkomen van de vele indrukken die u op heeft gedaan.

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in het Belvedere Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 11 & 12

Vrije dagen

Wat wilt u vandaag ondernemen? Strijkt u neer op het strand of wilt u liever actief bezig zijn? U kunt bijvoorbeeld met een kajak naar het eiland Isla Chora peddelen, een uitstekende plek om te snorkelen. Ook is het leuk om een dolfijnenexcursie te maken (optioneel, kosten niet inbegrepen). In het gemoedelijke Samara vindt u tevens een aantal gezellige winkeltjes, restaurants en bars. Pura Vida!

Eindeloze stranden

Playa Samara

Dag 13

Samara – San José

Vanuit Samara rijdt u vandaag terug naar San José. U dient voor 16:00 uur uw huurauto in te leveren bij uw hotel. De rest van de avond is ter vrije besteding in San José. Bent u op tijd in San José dan kunt u nog een korte stadswandeling gaan maken.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Hotel Aurola op basis van logies en ontbijt.

Dag 14

San José - Amsterdam

Vanochtend wordt u bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Hier checkt u in voor de terugvlucht naar Amsterdam waar u de volgende dag aan zult komen.

Dag 15

Aankomst in Amsterdam

Vandaag komt u aan in Amsterdam en kunt u terugkijken op een fantastische rondreis door Costa Rica!

Reissom indicatie € 1.489,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Transfers op dag 1 en 14 zoals omschreven in het programma.
 • Autohuur Suzuki New Vitara of gelijkwaardig, automaat met airconditioning en GPS, van dag 2 t/m 13 (inclusief belastingen, ongelimiteerd aantal kilometers). Full cover verzekerd.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt, conform programma.
 • Boottocht in Caño Negro.
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Brandstof, tolgelden en eventuele parkeerkosten.
 • Entreegelden nationale parken (circa USD 15,00 per persoon, per park).
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Eventuele lokale (toeristen) belastingen.
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per dossier maximaal 9 personen).
Neem vrijblijvend contact op