Reis door de geschiedenis van Egypte met strandverlenging

Yaxa Reizen

14-daagse individuele rondreis
€ 2.495,00 per persoon
Beste reistijd september t/m mei
Vrijblijvende offerte aanvragen

Egyptische oudheid en varen op de Nijl!

Op ca. 5 uur vliegen vanaf Amsterdam ligt het prachtige Egypte. Altijd zonnig weer, mooie stranden, eeuwenoud erfgoed en de Rode Zee als duik-en snorkelparadijs. Een completere bestemming is er bijna niet te vinden! Zo bezoekt u de Pyramides van Gizeh, de Tempel van Amenophis en de Vallei der Koningen. Dit zijn maar een paar voorbeelden van de vele cultuurschatten die Egypte rijk is. De laatste dagen van uw vakantie brengt u door aan de heerlijke stranden van Sharm-el-Sheikh. Al met al beleeft u een geweldige 14-daagse reis die cultuur en ontspanning biedt.

Reis door de geschiedenis van Egypte

 1. Bezoek de Vallei der Koningen
 2. Maak een cruise op de Nijl
 3. Ontspan aan het strand van Sharm-el-Sheikh

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Egypte

Egypte

Reisprogramma

Dag 1

Vliegreis Amsterdam - Caïro

Vandaag is het zo ver! Vanaf Amsterdam vliegt u naar Caïro, waar een vertegenwoordiger van ons agentschap op u wacht. Aansluitend heeft u een privétransfer naar uw hotel.
Overnachting: u verblijft drie nachten in Hotel Steigenberger 5* op basis van logies en ontbijt.

Moskeeën van Sultan Hassan en Al-Rifai

Caïro

Dag 2

Dagexcursie Memphis en bezoek piramides van Gizeh

Na het ontbijt ontmoet u uw gids bij het hotel om Memphis te bezoeken, een van de meest belangrijke steden van het oude Egypte. U begint met een bezoekje aan Sakkara, de begraafplaats van Memphis, 30 kilometer ten zuiden van Caïro. Hier vindt u de Pyramide van koning Zoseer en de muren van de tombes van de Necropolis van Sakkara. Deze zijn versierd met prachtige reliëfs van landbouw, visserij, werkers en dieren die staan voor het dagelijkse leven tijdens de overheersing door de farao’s. Na een drukke ochtend gaat u lunchen in een lokaal restaurant. De volgende bestemming: de welbekende piramides van Gizeh. Op het plateau van Gizeh kunt u de piramides van Khufu's (Cheops), Khafre en Mecernes bewonderen. Verder is hier het grootste en bekendste beeld van een sfinx ter wereld te zien. Aan het einde van de tour brengt u een bezoek aan het Museum van Papyrus. Daarna wordt u teruggereden naar Cairo en afgezet bij uw hotel.

Dag 3

Egyptisch Museum, Mohammed Ali Moskee en Khan El-Khalili Soukh

U wordt ’s ochtends bij uw hotel opgehaald door een Engelssprekende gids voor een volle dag naar het Egyptisch Museum. Dit museum staat bekend voor haar antieken, gemaakt in de tijd van de farao’s waarvan sommigen al wel 55 eeuwen oud zijn, waaronder de welbekende Toetanchamon collectie. Het museum is de prefecte plek om de cultuur, religie, het dagelijks leven, maar vooral de faraonische kunst van de oude Egyptenaren te leren kennen. Na de lunch gaat u naar de Mohammed Ali Moskee in het citadel van Salah el Din. De dag eindigt met een wandeling over de grootste souk van Afrika: de Khan El-Khalili, waar souvenirs gekocht kunnen worden.

Masker van Toetanchamon

Egyptisch Museum

Dag 4

Vliegreis van Caïro naar Luxor

Vandaag heeft u een privétransfer naar de luchthaven van Caïro. In iets meer dan een uur vliegt u naar Luxor, een stad die meer in het zuiden van Egypte ligt. Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel. De rest van de dag kan naar eigen inzicht besteed worden.
Overnachting: u verblijft twee nachten in Hotel Ms Concerto 5* of Ms Crown Empress 5* op basis van logies en ontbijt.

Luxor Temple

Luxor

Dag 5

Vrije dag in Luxor

Deze dag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen. In Luxor zijn veel belangrijke archeologische plekken, bezienswaardigheden en musea te vinden.

Dag 6

5-daagse Nijlcruise

Na het ontbijt begint u aan een cruise van 4 nachten over de Nijl. Na de lunch zal de excursie naar de tempels van Luxor en Karnak beginnen. Deze tempels vertellen het verhaal van de farao’s die een essentiële rol gespeeld hebben in de opbouw van Egypte. Het diner en de overnachting vinden plaats op het schip.
Overnachting: u verblijft vier nachten op de Nijlcruise op basis van volpension

Nijlcruise

Rivier de Nijl

Dag 7

Bezoek aan de Vallei der Koningen, Deir el-Medinha, Deir el-Bahri en de Tempel van Amenophis

Vanaf het schip wordt u samen met de gids opgehaald door privévervoer, die u naar de bekende Necropolis van Thebe brengt. In de stad Thebe vindt u archeologische schatten en een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Egypte: de Vallei der Koningen. De ondergrondse gangen met prachtige muurschilderingen leiden de weg naar de graven van de grootste Egyptische farao’s. Daarna gaat u door naar Deir el-Medinha, een tribuut aan de mensen die geholpen hebben met de bouw van de tombes van de farao’s. Vervolgens bezoekt u de graftempel van koningin Hatsjepsoet, nu bekend als Deir el-Bahri. Later kunt u de overblijfselen van de Tempel van Amenophis bezichtigen. Onderweg naar deze tempel wordt u verwelkomt door twee gigantische standbeelden van 18 meter. U geniet van lunch en diner aan boord terwijl het schip vaart naar Edfu langs de stad Esna.

Dag 8

Tempel van Kom Ombo en tentoonstelling

Na het ontbijt wordt u door een koets naar de tempel van god Horus gebracht. Deze tempel staat bekend als de best bewaarde tempel van Egypte. Deze bleef eeuwen lang bewaard onder het zand totdat de Franse Archeoloog Auguste Mariette de tempel ontdekte in de 19e eeuw. Na dit bezoek keert u terug naar het schip, dat vervolgens richting Kom Ombo vaart. Na lunch op het schip wordt u opgewacht voor een wandeltour naar de tempel van Kom Ombo. Later bezoekt u een tentoonstelling waar gemummificeerde krokodillen te zien zijn. Deze tentoonstelling geeft informatie over de cultuur en laat zien hoe belangrijk de band met dieren was voor de oude Egyptenaren. Tijdens het diner zal het schip naar Aswan varen.

Tempel

Kom Ombo

Dag 9

Aankomst Aswan en bezoek eiland Philae

Vandaag wordt u opgehaald en met privévervoer naar de pier van Aswan gebracht, waar u met een boot naar het kleine eiland Philae vaart. Op dit mooie eiland staat een tempel voor de godin Isis. Tijdens u bezoek aan de Aswan Dam kunt u goed het contrast zien tussen de oudheid en de moderne tijd. Na de lunch start de trip op een Egyptische felucca. Deze boot zal een ronde maken over de Nijl en u ziet Kitchener’s eiland. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden op het schip.

Egyptische felucca

Rivier de Nijl

Dag 10

Vlucht naar Sharm-el-Sheikh

In de ochtend wordt u opgehaald bij het schip en naar de luchthaven van Aswan gebracht. Vanuit hier vliegt u met een korte tussenstop op Caïro door naar Sharm-el-Sheikh aan de Rode Zee. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger en staat uw transfer naar het hotel klaar. Na het inchecken kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden.

Dag 11

Vrije dag in Sharm-el-Sheikh (optionele excursies)

De komende dagen staan in het teken van ontspannen aan de Rode Zee. Indien gewenst kunt u verschillende excursies boeken (niet inbegrepen). Ontdek de kleurrijke onderwaterwereld tijdens het duiken of snorkelen, of bewonder dit vanuit een onderzeeër. Voor meer informatie over de excursiemogelijkheden kunt u bij de receptie van het hotel informeren.

Duiken of snorkelen tussen de koraalriffen

Rode Zee

Dag 12

Vrije dag in Sharm-el-Sheikh (optionele excursies)

Deze dag kunt u zelf invullen. U kunt verschillende excursies boeken zoals een woenstijnsafari, met een jeep richting de bergen, een rondje op een kameel of met een quad door de woestijn (te boeken in het hotel).


Dag 13

Vrije dag aan het strand

De laatste dag is naar eigen invulling. Deze dag kunt u relaxen aan een van de prachtige stranden of bij het zwembad.

Egyptisch paradijs

Sharm-el-Sheikh

Dag 14

Sharm-el-Sheikh – Amsterdam

Vandaag wordt u met een transfer naar het vliegveld van Sharm-el-Sheikh gebracht en vliegt u via Caïro terug naar Amsterdam. Bij aankomst in Amsterdam kun u terugkijken op een prachtige reis door Egypte.

Reissom indicatie € 2.495,00 per persoon

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Binnenlandse retourvlucht van Caïro naar Luxor.
 • Alle accomodaties zoals omschreven in het programma.
 • 23kg ruimbagage per persoon.
 • Transfers en luchtenshuttles zoals omschreven in het programma.
 • Alle excursies zoals omschreven in het programma met Engelstalige gids.

Niet inbegrepen

 • Retourvlucht en de daarbij behorende luchthavenbelasting en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Visum € 30,00 per persoon te betalen op de luchthaven van Caïro.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Entreegelden en optionele excursies.
 • Eventuele lokale (toeristen)belastingen.
 • Verplichte SGR bijdrage à € 5,00 per persoon.
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per reis (max. 9 personen
Neem vrijblijvend contact op