Reis naar het mystieke Egypte

Yaxa Reizen

8-daagse individuele rondreis
€ 1.229,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd september t/m mei
Vrijblijvende offerte aanvragen

Stap in de wereld van de farao's

Tijdens deze rondreis bezoekt u het beste van Egypte. Het land barst van de prachtige monumenten, sfeervolle straatjes, machtige tempels en tombes. Ontdek alle cultuurschatten die Egypte te bieden heeft. De reis start in de hoofdstad Caïro waar u meegenomen wordt in het leven van de oude Egyptenaren door een bezoek te brengen aan het Egyptisch Museum en de piramides van Gizeh. Later in de reis vliegt u door naar “openluchtmuseum” Luxor, een stad die veel geschiedenis en cultuur te bieden heeft. Kortom, in 8 dagen maakt u kennis met het rijke Egyptische verleden en bewondert u vele kunstschatten.

Het mystieke Egypte

 1. Bezoek de Vallei der Koningen
 2. Wandel door Luxor
 3. Maak een stadstour door Caïro

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Egypte

Reisprogramma

Dag 1

Vliegreis Amsterdam - Caïro

U reis staat op het punt van beginnen! Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Caïro. Na aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons agentschap. Vervolgens wordt u naar de accommodatie gebracht voor uw eerste overnachting in Egypte.
Overnachting: u verblijft drie nachten in een 5* hotel in Caïro.

Caïro

Caïro

Dag 2

Stadstour door Caïro

Vandaag gaat u samen met een Engels sprekende gids de hoofdstad Caïro ontdekken! Tijdens deze tour zal u de Koptische wijk bezoeken en het centrum van de stad. Verder bezoekt u de Citadel van Saleh el Din en de Mohammed Ali Moskee. Ook zal er tijd zijn om het Egyptisch Museum te bezoeken, waar voorwerpen uit het graf van Toetanchamon te zien zijn. Met meer dan 130.000 kunstwerken neemt het museum u mee in het leven en de cultuur van de Egyptenaren. Aan het eind van de dag kunt u nog souvenirs halen bij de grootste souk van Afrika: de Kahn El-Khalili. Het avondprogramma kunt u indelen naar eigen inzicht. Ga bijvoorbeeld uitgebreid dineren in een van de vele restaurants die Caïro te bieden heeft.

Dag 3

Bezoek piramides van Gizeh

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel om een bezoek te brengen aan de piramides van Gizeh. Deze piramides zijn vernoemd naar de farao’s die hier begraven zijn. Deze indrukwekkende piramides behoren tot de zeven wereldwonderen en zijn een van de oudste bouwwerken ter wereld. U zult na het bezoek afgezet worden bij het hotel en heeft u de rest van de avond ter vrije besteding.

Piramides van Gizeh

Gizeh

Dag 4

Vliegreis naar Luxor

Vandaag verlaat u Caïro en vervolgt de reis zich naar Luxor, waar u na iets meer dan een uur vliegen aankomt. Hier staat een transfer klaar die u naar het hotel brengt. De rest van de dag is vrij te besteden in Luxor. Luxor is het kloppend hart van Egypte en wordt ook wel een openluchtmuseum genoemd door alle historische bezienswaardigheden die er te zien zijn. U kunt hier heerlijk zelf op ontdekking gaan.
Overnachting: u verblijft vier nachten in een 5* hotel in Luxor.

Dag 5

Bezoek Vallei der Koningen

De dag begint vandaag vroeg, samen met een Engels sprekende gids brengt u een bezoek aan de Vallei der Koningen. Hier liggen de tombes van de beroemde farao’s in Egypte. Toetanchamon is de bekendste van deze farao’s en zijn graf werd in 1922 blootgelegd. Een bezoek aan de grafkamer is zeker de moeite waard, hoewel vele schatten gestolen zijn, zijn de sarcofaag en de talloze muurdecoraties nog steeds te zien. Na terugkomst in het hotel kunt u de avond naar eigen inzicht besteden.

Masker van Toetanchamon

Vallei der Koningen

Dag 6

Ballonvaart (optioneel), Tempelcomplex Karnak en Tempel van Luxor

Deze dag kunt u avontuurlijk beginnen in een luchtballon! Vanuit de luchtballon heeft u een prachtig uitzicht over een decor van monumenten. Dit is de ultieme manier om het hele gebied te zien. Na de ballonvaart zult u met een gids verdergaan naar het Tempelcomplex van Karnak, een van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld. De talloze gebouwen zijn gemaakt ter ere van de oergod Amon, godin Moet en hun kind Chonsoe. Met name de grote zuilen van deze tempel zijn wereldberoemd. Daarna gaat u door naar de intrigerende Tempel van Luxor. Dit is een van de best bewaarde tempels in Egypte, omdat hij jarenlang verstopt zat onder het zand. Hierna wordt u weer teruggebracht naar uw hotel waar u de rest van de dag kunt ontspannen.

Ballonvaart Egypte

Ballonvaart Egypte

Dag 7

Vrije dag in Luxor

De laatste dag van de rondreis is aangebroken. U kunt deze dag doorbrengen ter vrije besteding.

Dag 8

Vliegreis Luxor - Caïro – Amsterdam

Met een transfer wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Luxor gebracht. Vanaf hier vliegt u met een tussenstop op Caïro door naar Amsterdam. U kijkt terug op een prachtige reis naar Egypte!

Egyptische papyrus

Egyptische papyrus

Reissom indicatie € 1.229,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Binnenlandse retourvlucht van Caïro naar Luxor.
 • Alle accomodaties zoals omschreven in het programma.
 • 23kg ruimbagage per persoon.
 • Transfers en luchtenshuttles zoals omschreven in het programma.
 • Alle excursies zoals omschreven in het programma met Engelstalige gids.

Niet inbegrepen

 • Retourvlucht en de daarbij behorende luchthavenbelasting en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Visum € 30,00 per persoon te betalen op de luchthaven van Caïro.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Entreegelden en optionele excursies.
 • Eventuele lokale (toeristen)belastingen.
 • Verplichte SGR bijdrage à € 5,00 per persoon.
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per reis (max. 9 personen).
Neem vrijblijvend contact op