7-daagse Salkantay Lodge to Lodge trekking

Yaxa Reizen

7-daagse trekking
€ 2.989,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd april t/m november
Vrijblijvende offerte aanvragen

​Uitdaging met enige vorm van luxe.

De Salkantay Lodge to Lodge trekking biedt uitkomst voor diegene die op zoek is naar een bijzondere trekking, maar wel wil overnachten in goede accommodaties. U verblijft namelijk in accommodaties van ´Mountain Lodges of Peru´. Tijdens de trekking komt u op hoogtes van boven de 4000 meter, ziet u de mooiste landschappen en ervaart u het échte Peru. Deze trekking is onvergetelijk!

Hoogtepunten van de Salkantay Lodge to Lodge Trekking

 1. Ervaar Machu Picchu van wel heel dichtbij!
 2. Overnacht in bijzondere lodges
 3. Zie de verscheidenheid aan natuur in de Heilige Vallei

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Cuzco – Challacancha – Soraypampa

U wordt deze ochtend bij uw hotel in Cuzco opgehaald door uw gids en chauffeur. Deze brengt u allereerst naar de Inca ruïnes van Tarawasi. Vroeger werd deze plaats gebruikt voor ceremonies en als rustplaats voor Inca postbodes, die van plaats naar plaats renden voor het afleveren van berichten. Hierna maakt u een stop in het bergdorp Mollepata, hier leert u van alles over het lokale boerenleven. Vervolgens wordt u naar het startpunt van de trekking gebracht. U loopt over de Camino Real, ook wel bekend als het Koninklijk Pad. Na een prachtige wandeling van circa 3 uur komt u aan bij de Salkantay Lodge in Soraypampa. De lunch van vandaag is inbegrepen. Tijdens de trekking die u de komende dagen gaat maken zijn alle maaltijden inbegrepen, evenals de begeleiding van professionele berggidsen.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in de Salkantay Lodge op basis van volpension.

Dag 2

Soraypampa – Lake Humantay – Soraypampa

Stilte voor de storm

Na het ontbijt start een mooie wandeling naar het meer van Humantay. Na anderhalf uur wandelen en klimmen komen de prachtige blauwe wateren van Humantay in zicht. Hier kunt u heerlijk tot rust komen en genieten van de omgeving. In de middag keert u terug naar uw lodge, hier staat een warme maaltijd voor u klaar. De rest van de dag is ter vrije besteding. Ontspan in de jacuzzi of neem een welverdiende massage.

Avontuurlijk wandelen

Soraypampa

Dag 3

Soraypampa – Wayraccmachay

De circa 7 uur durende trekking van vandaag is behoorlijk intensief, maar het is de moeite zeker waard. U begint vroeg en wandelt over bergpaden naar de Humantay Peak. De tocht voert u langs valleien, rotsformaties en andere indrukwekkende uitzichten. Het laatste deel van de route is best pittig, hier bereikt u namelijk een hoogte van 4.636 meter. Hierna daalt u af langs velden vol met grote keien, vaak gehuld in mist. Na een welverdiende lunch (inbegrepen) zet u de daling voort langs glooiende heuvels en bereikt u de Wayra Lodge in Wayraccmachay.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in de Wayra Lodge op basis van volpension.

Dag 4

Wayraccmachay – Collpapampa

Vanuit uw lodge vervolgt u uw weg langs de oevers van de Salkantay rivier. De route gaat langs groene landschappen en simpele lokale woningen. Rond het middaguur arriveert u in de Colpa Lodge, gelegen nabij een prachtige samenvloeiing van drie rivieren. Na een traditionele Peruaanse lunch (inbegrepen) heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Rust lekker uit en geniet van de prachtige groene omgeving die de lodge omringen. De trekking van vandaag duurt circa 4 uur. U kunt er ook voor kiezen om in de middag een leuke fietstour te maken langs prachtige valleien, en door de diverse natuur van de cloud forest (optioneel, kosten niet inbegrepen).

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in de Colpa Lodge op basis van volpension.

Dag 5

Collpapampa – Lucmabamba

De wandeling van vandaag neemt u mee naar de Santa Teresa rivier vallei, hier springt u over kleine rivierstroompjes die ontstaan zijn door het smelten van gletsjers. Na een warme lunch (inbegrepen) geniet u nog van een korte wandeling. Vervolgens wordt u per transfer naar het startpunt van de “Llactapata Inca Trail” gebracht, deze route brengt u naar de Lucma Lodge. U komt steeds dichterbij de Amazonische jungle, wat betekent dat ook de luchtvochtigheid en gevoelstemperatuur toenemen.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in de Lucma Lodge op basis van volpension.

Santa Teresa

La Convención

Dag 6

Lucmabama – Aguas Calientes

Na het ontbijt maakt u zich klaar voor een dag boordevol impressies. Na een uitdagende klim van circa 3 uur over oude Incatrappen, bereikt u uw eerst mijlpaal van de dag; de ruïnes van Llactapata, gelegen op een hoogte van 2736 meter. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op een gedeelte van de Machu Picchu. Alvast een voorproefje voor uw trekking van morgen. Na de lunch (inbegrepen) daalt u af langs wilderige bamboebossen. Aan het einde van de dag arriveert u bij het Hidroelectrica treinstation. Een treinrit van circa één uur brengt u naar de stad Aguas Calientes, dé uitvalsbasis voor een bezoek aan Machu Picchu.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Aguas Calientes op basis van volpension.

Dag 7

Aguas Calientes - Machu Picchu - Cuszo

Zet u schrap voor adembenemende uitzichten!

Vandaag breekt de laatste dag van uw 7-daagse trekking aan. Een absoluut hoogtepunt van uw reis is aangebroken; u bezoekt vandaag Machu Picchu. Deze junglestad werd door de Spanjaarden nooit gevonden en doorstond vervolgens de tand des tijds. In 1911 is de stad herontdekt door de Amerikaanse ontdekkingsreiziger Hiram Bingham. Een Engelssprekende gids geeft u een rondleiding. U kunt hier dwalen tussende huizen, tempels en terrassen, en u wanen in vervlogen tijden. Geniet van deze magische en indrukwekkende plek! Ook vandaag is de lunch nog inbegrepen. Aan het einde van de dag wordt u op een afgesproken tijdstip naar de trein gebracht, en vervolgt u uw weg naar uw hotel in Cuzco waar u vanavond aan zult komen.

Machu Picchu

Peru

Belangrijke

informatie

 • Voor het maken van een trekking is het aan te raden om voorafgaand aan de trekking twee dagen in Cuzco te verblijven, om aan de hoogte te wennen. Dit kan door Yaxa Reizen verzorgd worden, eventueel in combinatie met een rondreis door Peru.
 • U dient in goede gezondheid te zijn en zelf uw bagage te kunnen dragen. Het is mogelijk om tegen een toeslag uw bagage te laten dragen. Het is aan te raden om een goede en stevige rugzak met heupband te gebruiken. Uw koffer laat u achter in uw hotel in Cuzco.
 • Voorafgaand aan de trekking kan Yaxa Reizen een paklijst aanleveren.

Reissom indicatie € 2.989,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Salkantay Lodge to Lodge trekking (gedeeld) met Engelssprekende gids, op basis van volpension (6x ontbijt, 6x lunch en 6x diner), entreegelden/permit en genoemde transfers en treinkaartjes inbegrepen.
 • Genoemde overnachtingen in goede berglodges en een hotel in Aguas Calientes in een 2-persoonskamer.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en bijbehorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overnachtingen in Cuzco.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op