Suriname; Een beetje Nederland in de tropen

Yaxa Reizen

15-daagse individuele rondreis
€ 2.089,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd februari t/m maart en augustus t/m november
Vrijblijvende offerte aanvragen

​Een nog nauwelijks ontdekte bestemming, welkom in Suriname!

Deze avontuurlijke reis combineert boeiende cultuur en mooie natuur met de rijke historie van Suriname. De gezellige hoofdstad Paramaribo, opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst, is de uitvalsbasis voor de excursies die u naar verschillende bezienswaardigheden die u maakt. U verblijft een aantal dagen in het historische centrum van Paramaribo, maakt u een meerdaagse tour naar het Kabalebo natuurreservaat en verkent u Awarradam waar u kennis maakt met de traditionele gewoontes en gebruiken van de lokale bevolking. Dit en nog veel meer staat u te wachten op deze indrukwekkende reis.

Hoogtepunten Suriname

 1. Wandel en vaar door de Surinaamse rimboe in Kabalebo
 2. Ontdek idyllisch Awarradam in het Amazonegebied
 3. Slenter langs bijzondere koloniale gebouwen in Paramaribo

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam - Paramaribo

Vandaag vliegt u naar Suriname, de luchthaven Adolf Pengel. Bij aankomst wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger en volgt de transfer naar uw hotel.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Eco Resort Inn op basis van logies en ontbij.

Dag 2

Vrije dag in Paramaribo

Deze dag kunt u geheel naar eigen wens invullen. Ga bijvoorbeeld naar het kloppende hart van Paramaribo, de Waterkant. Wilt u het 'drukke' stadsleven even ontvluchten? Kom dan tot rust in de prachtige Palmentuin. De meer dan 300 jaar oude palmen zijn vrij dicht op elkaar geplant in lange rijen. Sommige boomstammen zijn maar liefst 25 meter lang! Tussen de palmbladeren fladderen tropische vogels, en er woont zelfs een groep kapucijnapen. Het is ook een bruisend park, zo spelen er in de namiddag vaak Surinaamse bandjes. Of gaat u heerlijk struinen over de Centrale markt? De keuze is aan u!

Palmentuin

Paramaribo

Dag 3

Paramaribo – Kabalebo Nature Resort

In de ochtend wordt u naar de lokale luchthaven Zorg & Hoop gebracht. In circa 1 uur vliegt u naar Kabalebo, gelegen in het westen van Paramaribo. De airstrip is gelegen naast het resort.

Bij aankomst wordt u hartelijk welkom geheten door de leiding. Na de rondleiding staat er heerlijke lunch op u te wachten. Vervolgens maakt u zich klaar voor een 1,5 uur durende boswandeling. Een boswandeling naar de BWKW stroomversnellingen. Deze boswandeling is in combinatie met een boottocht in een korjaal. In de middag vaart u terug naar uw lodge, onderweg geniet u van de natuur, vogels en de bos geluiden. In de avond wordt het diner opgediend, en kunt genieten van één van de heerlijke Surinaamse gerechten die de kok voor u heeft bereid. Na het diner wordt het programma voor de volgende dag besproken.

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in het Kabalebo Nature Resort op basis van volpension.

Dag 4 en 5

Diverse activiteiten Kabalebo Nature Resort

In het midwesten van Suriname, middenin een totaal onbewoond gedeelte van het Amazone regenwoud, ligt de meest luxe jungle-accommodatie van Suriname; Kabalebo Nature Resort. Het gebied is van een ongekende schoonheid en zeer divers, een paradijs voor natuurliefhebbers. Er worden regelmatig capibara’s, miereneters, reuzenotters en tapirs gespot. In de Kabaleborivier zwemmen enorme anjumara's en katvissen, een ware lust voor vissers om deze reuzen aan de haak te slaan. Vogelliefhebbers kunnen onder andere ara’s, harpijarenden, kolibri's en toekans spotten. Speciaal voor actieve mensen zijn er diverse hike- en kanotochten samengesteld (optioneel, kosten niet inbegrepen). Met als speciale uitdaging de beklimming van de Misty Mountain. Het concept van het Kabalebo Nature Resort is zo dat u keuze heeft uit verschillende programma’s. Tijdens uw verblijf op Kabalebo Resort is er een volledig programma vol afwisselende activiteiten inbegrepen bij de prijs. De crew van het resort zal per dag de dagindeling met u doornemen. De indeling van het programma is mede afhankelijk van de weersomstandigheden en de waterstand. Uiteraard kunnen wij uw speciale verzoeken doorgeven zodat de crew hier rekening mee kan houden.

Boottocht over de Kableborivier

Kabalebo Nature Resort

Dag 6

Kabalebo Nature Resort - Paramaribo

Voordat u deze unieke locatie verlaat maakt u vanochtend nog een uitgebreide wandeling door het dorp en heeft u wat tijd om traditionele en hangemaakte souvenirs te kopen. Na de lunch (inbegrepen) reist u terug naar Paramaribo. Op de luchthaven Zorg & Hoop wordt u opgewacht en volgt de transfer naar uw hotel. De komende dagen zijn ter vrije besteding. Op een van deze dagen zou u een fietstocht kunnen maken naar Plantage Peperpot (optioneel, kosten niet inbegrepen).

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Eco Inn op basis van logies en ontbijt.

Dag 7

Dagexcursie naar Frans Guyana

Na een vroeg ontbijt vertrekt u om circa 07.30 uur in 3 uur naar het plaatsje Albina. Bij aankomst in Albina, vertrekt u per boot naar Frans Guyana, St. Laurent du Maroni. U brengt een bezoek aan de gevangenis Camp de la Transportation waar Palillon gevangen werd gehouden. De gevangenis werd beroemd toen er een film werd gemaakt over het leven van Papillion tijdens zijn periode in de gevangenis. Vanaf 1852 werden de eerste gevangenen in Frankrijk verscheept naar Frans Guyana om hun straf te ondergaan. De gevangenis werd tot 1946 gebruikt. Na de rondleiding door het museum gaat u genieten van een echte Franse lunch in het centrum van Saint Laurent. Na de lunch (inbegrepen) maakt u een wandeling langs enkele winkels en markten waar verschillende etnische groepen hun producten verkopen. Voor liefhebbers van architectuur kunt u op eigen gelegenheid de oude gebouwen verkennen. Aan het einde van de middag gaat u weer terug naar Paramaribo.

Centrum van Frans Guyana

Frans Guyana

Dag 8

Paramaribo - Awarradam

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld Zorg & Hoop gebracht voor uw vlucht naar de airstrip van Kajana, ongeveer 55 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo. Hier wachten de medewerkers van de lodge u op en brengen u naar de korjaal. In ongeveer 30 minuten vaart u over de Gran Rio naar Awarradam, een idyllische vakantieoord op een eiland, verscholen in het Amazone regenwoud, aan de voet van een fantastische stroomversnelling. Na incheck in uw lodge, in traditionele stijl, en de kennismaking met het vriendelijke personeel, wordt u een heerlijke lunch geserveerd. De frisse avonden maken een airconditioning/ventilator overbodig, maar in uw lodge geniet u wel van het comfort van een klamboe. Voor de sfeervolle verlichting gebruik men zonne-energie en de maaltijden, met voornamelijk Surinaamse ingrediënten, worden op een houtvuur bereid. Vanavond ontvangt u ook meer informatie over dit unieke gebied en de oude West-Afrikaanse tradities van de Marrons.

Overnachting: u verblijft vier nachten in een 2-persoonskamer in Awarradam Lodge op basis van volpension.

Dag 9

Stroomversnelling 'Peti' en wandeling regenwoud

Na het ontbijt kunt u samen met een gids een wandeling door het regenwoud maken. Welke dieren u kunt zien? Dat blijft een verrassing. Wel is de kans groot dat u een gekleurde pijlgifkikkertjes ziet. Na de lunch gaat u naar de stroomversnelling 'Peti', gelegen op enkele minuten varen van het oord. Het is een heerlijke plek om de schoonheid van het regenwoud op u te laten inwerken. Verder kunt u genieten van een watermassage of peddelt of drijft u liever u liever terug naar het vakantieoord? Ook dat is mogelijk!

Pijlgifkikker

Awarradam

Dag 10

Floating safari & Wandeling langs Marrondorpjes

Na het ontbijt maakt u een tocht, een floating safari, over de rivier. U vaart stroomopwaarts en na ongeveer een half uur varen gaat de motor uit. U drijft verder de rivier af en kunt volop genieten van alle junglegeluiden. Over een pad in een stuk primair regenwoud keert u terug naar het oord. Onderweg ervaart u het echte junglegevoel! Na de lunch bezoekt u in de middag een lokale gemeenschap waar u kennis maakt met hun cultuur. U maakt een boottocht, ongeveer een half uur stroomafwaarts, en ziet de belangrijke rol die de rivier in het leven van de bevolking heeft. Vergeet vooral ook niet te genieten van de prachtige natuur en met een beetje geluk ziet u zelfs een kaaiman op de oever liggen. Vanaf de aanlegplaats maakt u een wandeling langs verschillende dorpen en krijgt u een goede indruk van het dagelijks leven in een Marrondorp. Bij zonsondergang vaart u terug naar Awarradam.

Dag 11

Vrije dag in Awarradam

Vandaag heeft u alle gelegenheid om heerlijk te relaxen bij uw lodge om bij te komen van alle indrukken van de afgelopen dagen.

Boottocht over de rivier

Awarradam

Dag 12

Awarradam - Paramaribo

Na het ontbijt nemen de medewerkers van de lodge op traditionele manier afscheid van u. Met een korjaal vaart u terug naar Kajana en vliegt u terug naar Paramaribo. Bij aankomst op Zorg en Hoop is er een transfer voor u geregeld naar uw hotel. De komende dagen zijn ter vrije besteding.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Eco Inn op basis van logies en ontbijt.

Dag 13

Vrije dag in Paramaribo

Deze dag zou u een bezoek kunnen brengen aan de Waterkant. Hier komen de locals samen om de laatste roddels te verspreiden. Het is er meestal een drukte van belang en er zijn veel lekkere eetstalletjes te vinden. Aan de Waterkant staan tevens nog relatief veel oude, houten gebouwen.

Het stenen gebouw aan de rivierzijde van de Waterkant is het Waaggebouw, waar vroeger de koloniale producten werden gewogen. Vanaf de Waterkant heeft u een schitterend uitzicht op de Surinamerivier. In het midden van de rivier ligt nog een oud, roestig wrak de Goslar genoemd , een Duits schip dat in de Tweede Wereldoorlog door zijn Duitse bemanning tot zinken werd gebracht om te voorkomen dat het in Nederlandse handen viel. Voor uw laatste inkopen moet u in de Domineestraat zijn: de bekendste winkelstraat van Suriname.

Wilhelmina standbeeld

Paramaribo

Dag 14

Paramaribo - Amsterdam

U wordt naar de luchthaven van Paramaribo gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 15

Aankomst Amsterdam

Vandaag komt u aan op de luchthaven van Amsterdam en kunt u terugkijken op een fantastische reis.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Reissom indicatie € 2.089,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Transfers zoals omschreven in het programma.
 • Bootovertochten, zoals omschreven in het programma.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. De nachten in het Kabalebo Nature Resort en Awarradam zijn op basis van volpension.
 • Chauffeur en Nederlandssprekende gids zoals omschreven in het programma (met uitzondering van de vrije dagen).
 • Excursies en entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • Lunch op dag 2 t/m 12.
 • Diner op dag 3 t/m 5, dag 8 t/m 11.
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Toeristenkaart Suriname, € 35,00 per persoon (te koop op Schiphol in vertrekhal 3).
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op