Indrukwekkend Tanzania & Zanzibar

Yaxa Reizen

13-daagse individuele rondreis
€ 3.782,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd mei t/m september
Vrijblijvende offerte aanvragen

​Wie aan Tanzania denkt, denkt (vast en zeker) aan de imposante Kilimanjaro!

Maar Tanzania biedt nog veel meer! Impostante bergen, uitgestrekte savannes, kleurrijke stammen met een fascinerende cultuur en uitgestrekte witte stranden. Wat u tijdens deze rondreis allemaal te wachten staat? U ziet de beroemde baobabbomen in nationaal park Tarangire, beleeft het echte Afrika-gevoel tijdens verschillende gamedrives in de prachtige Serengeti en verken de betoverende Ngorongorokrater. Het uitzicht vanaf de kraterrand is fenomenaal! De kans is groot dat u de hele reis het gevoel heeft onderdeel te zijn van een natuurdocumentaire. Genieten van zon, zee, strand én een interessante cultuur? Dat doet u ongetwijfeld de laatste dagen van uw vakantie op het paradijselijke eiland Zanzibar.

Hoogtepunten Tanzania & Zanzibar

 1. Verblijf in een Afrikaanse tented camp in de Serengeti
 2. Ga op zoek naar de wilde honden in Tarangire National Park
 3. Maak een fietstocht bij Lake Manyara
 4. Geniet van de eindeloze stranden op paradijselijk Zanzibar

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam - Kilimanjaro - Arusha

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Kilimanjaro. Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomt door onze lokale vertegenwoordiger. Hij spreekt het reisprogramma met u door en verzorgt de transfer, van minder dan een uur, naar uw accommodatie bij Arusha. Welkom in Tanzania!
Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in de Arumeru River Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 2

Arusha - Tarangire

Na het ontbijt reist u in ongeveer 2 uur naar Nationaal Park Tarangire, bekend om de baobabbomen en de grote concentratie dieren die hier op een relatief klein oppervlakte leeft. Vandaag maakt u gelijk al uw eerste safari in het bijzondere park. Direct bij binnenkomst wordt u verrast, en begroet, door de schoonheid van alle baobabs! Naast zo'n 550 verschillende soorten vogels, ziet u misschien zelfs leeuwen die heerlijk in de bomen liggen te luieren. Wist u trouwens dat dit één van de weinige plekken in Tanzania is waar u wilde honden kunt zien?
Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonstent in Lake Burunge Tented Camp op basis van volpension.

Baobab boom

Tarangire Nationaal Park

Dag 3

Tarangire - Lake Manyara

In de loop van de dag komt u aan op uw volgende bestemming, de lodge nabij nationaal park Lake Manyara. Lake Manyara wordt het hele jaar door water uit de hooglanden ‘gevoed’, met als gevolg dat het land tussen het meer en de rotswand dichtbegroeid is. De omgeving heeft een totaal ander karakter dan de andere parken die u zult zien. Naast allerlei zoogdieren, zoals giraffes en olifanten, leven er ook tientallen soorten vogels. Manyara is bekend om de leeuwen die heerlijk in de acaciabomen liggen uit te rusten. Met een beetje geluk ziet u dit zelf! Op sommige plekken is het park zo dichtbebost dat het net een regenwoud lijkt. Na de lunch in de lodge maakt u een gamedrive door het unieke park.
Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonstent in de Kirurumu Manyara Lodge op basis van volpension.

Dag 4

Naar de Serengeti

Na het ontbijt reist u in een aantal uur naar Nationaal Park Serengeti. Serengeti is, met een oppervlakte van 14.763 km2, het grootste wildpark van Tanzania. In het noorden grenst het aan het Keniaanse Masai Mara Game Reserve. In het indrukwekkende Serengeti en Maisa Mara vindt jaarlijks de grote migratie van de gnoes plaats, een zeer bijzonder schouwspel! De komende nachten beleeft u een echt Afrikaans avontuur. Een onvergetelijke ervaring!
Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonstent in Serengeti Kati Kati Tented Camp op basis van volpension.

Gnoe migratie

Serengeti Nationaal Park

Dag 5

Op safari in de Serengeti

De belangrijkste bewoner van Serengeti? Dat is ongetwijfeld de gnoe. Men schat dat er in Serengeti maar liefst 2 miljoen gnoes leven! Verder kunt u nog allerlei andere wilde dieren tegenkomen, giraffes, leeuwen, hyena's, cheeta's en bijvoorbeeld luipaarden. Vandaag verkent u samen met een ervaren ranger het prachtige Serengeti. Kijk uw ogen uit en mis geen moment van deze bijzondere safari!

Dag 6

Serengeti - Karatu

In ongeveer 4 uur reist u naar uw volgende bestemming de Ngorongorokrater, een van de grootste natuurwonderen ter wereld. Ngorongoro wordt ook wel de ‘de ark van Noach’ genoemd omdat de deels ingestorte kraterwand aan allerlei planten en dieren een ‘veilige’ omgeving biedt. De kans dat u hier de beroemde ‘big five’ ziet is dan ook best groot! Andere dieren die hier leven zijn zebra's, gazellen, wildebeesten en hyena’s. Maar voordat u bij dit natuurwonder arriveert gaat u naar de Olduvai Gorge. Deze ‘wieg van de mensheid’ is één van de belangrijkste prehistorische vindplaatsen ter wereld! In 1959 en 1979 werden hier, naar wat schijnt, tot wel 3,5 miljoen jaar oude menselijke resten en voetsporen gevonden. Een bijzondere en unieke plek. Na aankomst bij uw accommodatie heeft u de mogelijkheid om één van de volgende excursies te doen. U kunt een wandeling maken door Ngorongoro Forest naar de Elephant Cave en waterval, u kunt een Iraqw stam bezoeken, of u kunt een fietssafari naar Lake Manyara maken vanaf Mto Wa Mbu, waar u ook een marktje zult bezoeken. Wat gaat u ondernemen?
Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in de Ngorongoro Farm House op basis van volpension.

Ngorongoro krater

Karatu

Dag 7

Safari in de Ngorongoro

Vandaag maakt u tijdens een spectaculaire safari uitgebreid kennis met de indrukwekkende Ngorongorokrater. U verblijft maximaal 6 uur in de krater. Een groot deel van het landschap van Oostelijk Afrika wordt bepaald door dit bijzondere geologische verschijnsel. Over een oppervlakte van bijna 5.000 km2 beslaat de krater als het ware een verzakking in het aardoppervlak, met een prachtig landschap vol diepe valleien, kraters, dalen, rotswanden en bergtoppen als resultaat. Het dal biedt huisvesting aan talloze dieren, die hier op een relatief klein oppervlak samen leven. En het uitzicht vanaf de kraterrand? Magnifiek!

Dag 8

Karatu - Arusha - Zanzibar

U laat de prachtige Ngorongorokrater achter zich en reist in een aantal uur naar Arusha. Hier neemt u afscheid van uw chauffeur en checkt u in voor uw vlucht naar Zanzibar. Na aankomst op dit schitterende eiland wordt u naar uw accommodatie gebracht. Vanuit uw accommodatie kunt u mooie strandwandelingen maken. Bij uw verblijf is één villagetour inbegrepen.
Overnachting: u verblijft vier nachten in een 2-persoonskamer in het Ocean Paradise Resort & Spa op basis van halfpension.

Stranden van Zanzibar

Zanzibar

Dag 9 t/m 11

Vrije dagen op Zanzibar

De komende dagen kunt u geheel naar eigen wens invullen. Strijkt u neer op het strand, neemt u een duik in zee of gaat u er op uit om de boeiende geschiedenis en de schitterende natuur van het eiland te verkennen? Alles kan! Zanzibar heeft een rijke geschiedenis. Perzen en Arabieren kwamen er al in de 8e eeuw en bouwden hier de eerste stenen huizen van Afrika. Het vroegere koninkrijk beleefde in de 18e eeuw zijn grootste welvaart, te danken aan de bloeiende handel in ivoor, kruidnagels en slaven. Van de verschillende bevolkingsgroepen die op Zanzibar hun thuishaven vonden, vindt u nog altijd overblijfselen, als harempaleizen en moskeeën, terug op het eiland. Zo ook in Stone Town. Met name de houten deuren met fijn houtsnijwerk en de kleine fonteintjes geven de hoofdstad een Arabische sfeer. Op elke straathoek is wel iets interessants te zien. Ook kunt u bij uw lodge verschillende excursies boeken (optioneel, kosten niet inbegrepen). Van een duik- of snorkelexcursie tot een kruidentour en een tocht door het prachtige woud Jozani. Het kan allemaal!

Dag 12

Zanzibar - Amsterdam

Afhankelijk van uw vluchtschema wordt u vandaag opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Stone Town. Hier komt uw reis ten einde en vliegt u terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aan zult komen.

Uitzicht op Stone Town

Zanzibar

Dag 13

Aankomst in Amsterdam

U komt aan op luchthaven Schiphol. U kunt terugkijken op een fantastische en bijzondere rondreis door Tanzania!

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Reissom indicatie € 3.782,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Transfers zoals omschreven in het programma.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van volpension. De nachten in Arusha zijn op basis van logies en ontbijt. In Zanzibar verblijft u op basis van halfpension.
 • Vervoer met chauffeur en Engelssprekende gids per 4x4, met opklapbaar dak en gegarandeerde plek aan het raam tijdens het safari-arrangement van dag 2 t/m 8 (met uitzondering van de vrije dagen).
 • Excursies, safari's en entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • Flesjes water per persoon tijdens het safari-arrangement van dag 2 t/m 8.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Visumkosten, van te voren online aanvragen.
 • Feestdagen toeslagen (Pasen €30,00 per persoon per nacht & Kerst €35,00 per persoon per nacht).
 • Lokale belastingen Zanzibar, (USD 1,00 per persoon per nacht), ter plaatse te voldoen.
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op