Todo de Colombia

Yaxa Reizen

21-daagse individuele rondreis
€ 2.159,00 per persoon (excl. vlucht)
Vrijblijvende offerte aanvragen

Colombia is het land voor de liefhebber van cultuur en natuur!

De reis begint met een bezoek aan de hoofdstad Bogotá. U verblijft enkele dagen in deze prettige stad en heeft voldoende tijd om zowel de interessante wijken als musea te leren kennen. Hierna reist u met uw chauffeur naar het koffiegebied (ook wel Zona Cafetera genoemd). Na een bezoek aan de Valle de Cocora wordt u naar de moderne stad Medellín gebracht. Een binnenlandse vlucht brengt u hierna naar de Caribische kust, die door de warme temperaturen en Caribische sfeer heel anders aandoet dan het eerste deel van de reis. Tijdens de 4-daagse trekking naar ‘De Verloren Stad’ – Ciudad Perdida – staat u verstelt van de prachtige natuur. Cartagena is een unieke stad door zijn ligging en het nog ommuurde oude stadscentrum.

U sluit de reis af in Santa Marta en een bezoek aan de Rosario eilanden, bekend van de prachtige stranden en de blauwe zee. Een schitterende afsluiter van deze veelzijdige en complete rondreis Colombia.

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam – Bogotá

Vandaag is het zover! U vertrekt vandaag in de ochtend naar de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. In de loop van de middag arriveert u op de luchthaven van Bogotá genaamd El Dorado. Na het ophalen van uw bagage heeft u een transfer die u naar uw hotel brengt.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Casa de la Vega op basis van logies en ontbijt.

Dag 2

Vrije dag in Bogotá

Deze dag heeft u geheel ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld wandelen door La Candelaria, het historische hart van de stad met z'n vele oude koloniale gebouwen. U kunt onder andere het Plaza Central met de grote kathedraal, het beroemde goudmuseum van Bogotá en het Museo Botero waar het werk en een deel van de collectie van Colombia's bekendste kunstenaar wordt getoond bezoeken. Vervolgens kunt u met een kabelbaan naar de Monserrat kerk voor een prachtig uitzicht over Bogotá.

Bolivar Plein

Bogotá

Dag 3

Bogotá – Zipaquirá – Villa de Leyva

U wordt ’s ochtends bij uw hotel opgehaald door een Spaanssprekende chauffeur voor uw excursie naar twee interessante bezienswaardigheden die zich in de omgeving van Bogotá bevinden. Ongeveer 25 km ten noorden van Bogotá ligt de stad Zipaquirá. U bezoekt hier de zoutkathedraal. Dit katholieke monument werd 120 meter onder de grond uitgehakt uit een oude zoutmijn. Dit bouwwerk bevat tal van uit zout gecreëerde kunstwerken. Na een bezoek aan het centrum van Zipaquirá vervolgt u de reis naar Villa de Leyva een koloniaal dorp waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben. De witte huizen, pleinen, straten van grote keien en vele kerken ademen een prachtige koloniale sfeer.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Hostería La Roca op basis van logies en ontbijt.

Dag 4

Vrije dag in Villa de Leyva

Villa de Leyva werd in 1572 gesticht door de Spanjaarden, maar er is in al die eeuwen weinig aan het dorp veranderd. Destijds gingen belangrijke Spaanse families graag naar Villa de Leyva om te ontspannen. Tijdens de kolonisatie was het dorp een producent van olijfolie en verschillende graansoorten, waardoor het een belangrijke plek innam in de handel. In 1954 werd Villa de Leyva een Nationaal Monument van Colombia verklaard. Ook rondom Villa de Leyva vindt u een rustiek berglandschap.

Centrum Villa de Leyva

Villa de Leyva

Dag 5

Villa de Leyva – Bogotá – Armenia – Salento

Vanmorgen wordt u weer door uw Spaanssprekende chauffeur opgehaald en in circa 4 uren naar het vliegveld van Bogotá gebracht. Vanaf hier vliegt u naar Armenia, hét koffiegebied van Colombia. Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd en naar uw hotel in Salento gebracht.

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Salento Plaza op basis van logies en ontbijt.

Dag 6

Valle del Cocora & Salento

’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgewacht door een Engelssprekende gids. Samen met hem en uw chauffeur reist u naar de Valle de Cocora. U maakt een wandeling in de Valle de Cocora en krijgt uitleg over het ontstaan van de bijzondere palmen. Het is belangrijk deze wandeling in de ochtend te maken, want dan heeft u de meeste kans op een heldere lucht en de minste mist. Na de wandeling door de vallei brengt u een bezoek aan het plaatsje Salento. Dit stadje is populair onder toeristen vanwege de bijzondere architectuur. Hierna wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Valle de Cocora

Salento

Dag 7

Vrije dag in Salento

Deze dag is ter vrije besteding in deze prachtige omgeving. Gaat u zelf op verkenning of maakt u liever nog een excursie? Ook dat kan! Ga bijvoorbeeld mee naar een koffieplantage (optioneel, kosten niet inbegrepen). Samen met een Engelssprekende gids maakt u dan uitgebreid kennis met het hele koffieproces. En natuurlijk geniet u ook van een heerlijk vers ‘bakkie’ Colombiaanse koffie!

Dag 8

Salento – Armenia – Medellín

In de ochtend wordt u weer bij uw hotel opgehaald door uw Spaanssprekende chauffeur voor de transfer naar de luchthaven van Armenia, de op een na grootste stad van Colombia. Bij aankomst op de luchthaven van Medellín wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. Medellín heeft de laatste jaren een grote verandering doorgemaakt en is nu een zeer aangename stad om te verblijven met vele interessante bezienswaardigheden.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Acqua Express Hotel op basis van logies en ontbijt.

De kleurrijke straten van Medellín

Medellín

Dag 9

Vrije dag in Medellín

Vandaag heeft u een vrije dag in Medellín. Gaat u zelf op verkenning door de stad of doet u dat met een Engelssprekende gids? De keuze is aan u! Hieronder leest u meer over de optie.

Graffiti tour Medellín

Vandaag maakt u een excursie in internationaal gezelschap waarin u Medellín beter leert kennen. Samen met één van de echte ‘street art’ kunstenaars verkent u de stad. Door de grote veranderingen de afgelopen 20 jaar biedt de stad vele kunstwerken; met name de graffiti. Door de lokale autoriteiten is dit inmiddels al uitgeroepen tot een cultureel landmark van de stad. U krijgt inzicht in het verleden, het dagelijks leven en uitleg waarom ‘street art’ zo belangrijk is in Medellín.

Dag 10

Medellín – Santa Marta

In de ochtend heeft u een transfer terug naar de luchthaven van Medellín. Een vliegreis van ongeveer 1½ uur brengt u naar Santa Marta, gelegen in het Caribisch gebied in het noorden van Colombia. Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel. De kustplaats Santa Marta is de oudste stad van Zuid-Amerika en ligt in een mooie natuurlijke haven. Deze stad is gesticht in 1525 door de Spanjaarden die op zoek waren naar goud. De omgeving van Santa Marta werd al voor de komst van de Spaanse ontdekkingsreizigers bewoond door de Tayrona indianen. Tegenwoordig is deze plaats een belangrijke havenstad en daarnaast centrum van toerisme, geschiedenis en cultuur. Uw privétransfer zal u naar het hotel brengen.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Hotel Casa Verde op basis van logies en ontbijt.

Taganga Beach

Santa Marta

Dag 11

Trekking Ciudad Perdida (dag 1)

Vanmorgen vroeg wordt u bij uw hotel opgehaald; het avontuur gaat beginnen! Met een 4x4 rijdt u in circa 2.5 uur door het platteland naar het dorpje Mamey. Na de lunch (inclusief) begint u met de circa 3 uur durende trekking naar de eerste overnachtingsplaats. Tijdens deze wandeling klimt u zo’n 520 meter omhoog. Bij aankomst in het tentenkamp geniet u van een diner met kaarslicht. Ook zal de gids meer vertellen over het verloop van de trekking en over de inheemse cultuur.

Overnachting: u verblijft één nacht in een eenvoudig tentenkamp op basis van volpension.

Dag 12

Trekking Ciudad Perdida (dag 2)

Na een goede nachtrust is het tijd voor de tweede trekking. Vandaag is de zwaarste dag. U steekt de Buritaca Rivier over en passeert inheemse dorpjes waar u de lokale cultuur leert kennen. Neem een verfrissende duik in de Buritaca Rivier en u voelt de vermoeidheid weer van u af glijden! Na zo’n 7 á 8 uren bereikt u het volgende tentenkamp.

Overnachting: u verblijft één nacht in een eenvoudig tentenkamp op basis van volpension.

Ciudad Perdida

Santa Marta

Dag 13

Trekking Ciudad Perdida (dag 3)

Na een vroeg ontbijt begint u aan de klim over de 1200, door de Tayrona’s gebouwde, traptreden naar Ciudad Perdida. Eenmaal boven heeft u een fascinerend uitzicht over de dampende jungle en het heilige terrein. Een speciaal moment na deze trekking! U heeft ruim de tijd om rond te kijken. In de middag wandelt u terug naar het kamp voor de lunch en daalt u verder af voor de overnachting.

Overnachting: u verblijft één nacht in een eenvoudig tentenkamp op basis van volpension.

Dag 14

Trekking Ciudad Perdida (dag 4) – Palomino

Vanmorgen wandelt u terug naar het startpunt van de trekking; het dorpje Mamey. Vanaf hier wordt u in een kleine twee uur rijden naar Palomino gebracht. Het kleine, rustige dorpje ligt aan de Caribische kust en u vindt hier uitgestrekte stranden en traditionele vissersbootjes.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Playa la Roca op basis van logies en ontbijt.

Het prachtige strand van Palomino

Palomino

Dag 15

Vrije dag in Palomino

Vandaag is de dag ter vrije besteding! Gaat u heerlijk genieten van zon, zee en de prachtige zandstranden of maakt u liever nog een excursie? Vanuit het dorp kunt u een dag naar het nabij gelegen Tayrona National Park of u kunt gaan tuben over de rivier (optioneel, kosten niet inbegrepen).

Dag 16

Palomino – Cartagena

Met een shuttle bus reist u vandaag terug naar Cartagena. In circa 4 á 5 uren komt u aan bij uw hotel in de stad. Hier heeft u tijd ter vrije besteding.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Casa Palenque op basis van logies en ontbijt.

Skyline Cartagena

Cartagena

Dag 17

Vrije dag in Cartagena

U heeft een vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt de stad verkennen, Het historische centrum heeft een lange geschiedenis welke u terug kunt zien in de architectuur van de huizen, de kerken, de vele interessante musea en de oude stadsmuren die de stad dienden te beschermen tegen piraten. Ook kunt u een dans workshop volgen, een bezoek brengen aan een lokale markt of een Rumba (avond)tour maken per ‘chiva’ (optioneel, kosten niet inbegrepen).

Dag 18

Cartagena – Rosario Eilanden

Vandaag vaart u naar de Rosario eilanden. Deze eilanden groep ligt op ongeveer 40km ten zuidwesten van Cartagena. Een bootreisje van ongeveer circa een uur brengt u naar deze prachtige eilanden. In totaal zijn er 27 eilanden en 20 hectare koraaleilanden en riffen. Sommigen van hen zijn moerassig en bestaan voornamelijk uit mangroven en kokospalmen. Aangekomen bij uw hotel kunt u heerlijke gaan ontspannen.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in San Pedro de Emajagua op basis van logies en ontbijt.

Rosario eilanden

Rosario

Dag 19

Vrije dag op de Rosario eilanden

Deze dag kunt u geheel naar eigen wens invullen. Ontdek de indrukwekkende, prachtige landschappen van Islas del Rosario met het heldere water, een zacht briesje en een grote verscheidenheid aan tropische vissen. Dit is de dag van ontspanning, dus geniet met volle teugen!

Dag 20

Rosario eilanden – Cartagena – Amsterdam

In de ochtend vertrekt uw boot terug naar Cartagena. Een transfer zal u vanaf de haven van Cartagena naar de luchthaven brengen voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Strand

Rosario Eilanden

Dag 21

Aankomst Amsterdam

In de ochtend komt u weer aan op de luchthaven van Amsterdam. U kunt terugkijken op een onvergetelijke reis door Colombia.

(Wijzigingen in het programma voorbehouden.)

Reissom indicatie € 2.159,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Binnenlandse vluchten Bogota – Armenia, Armenia – Medellín en Medellín – Santa Marta en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Transfer zoals omschreven in het programma.
 • Bootovertocht Cartagena – Islas Rosario en v.v.
 • Shuttlebus van Palomino – Cartagena.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. De nachten tijden de Ciudad Perdida trekking zijn op basis van volpension.
 • Transfers zoals omschreven in het programma.
 • Spaanssprekende chauffeur en Engelssprekende gids zoals omschreven in het programma (met uitzondering van de vrije dagen).
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op