Wonderbaarlijk Vietnam

Yaxa Reizen

21-daagse individuele rondreis
€ 1.929,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd november t/m februari
Vrijblijvende offerte aanvragen

​Tijdens deze prachtige rondreis ontdekt u het kleurrijke Vietnam.

U maakt kennis met de betoverende cultuur, indrukwekkende natuur en de vriendelijke bevolking van dit kleurrijke land. U bezoekt in de Mai Chau vallei kleine bergdorpjes en slentert over lokale markten. Ook de boottocht over de sprookjesachtige Halong Bay is onvergetelijk. Maar u ziet nog veel meer! De keizerstad Hue, het kleurrijke Hoi An en Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon, maken ongetwijfeld een diepe indruk op u. U sluit deze geweldige reis af met een paar heerlijk ontspannen dagen aan het strand van Phu Quoc. Kortom, u ervaart alle hoogtepunten van kleurrijk Vietnam!

Hoogtepunten Vietnam

 1. Leer de lokale bevolking kennen in Mai Chau
 2. Maak een prachtige boottocht voer de Halong Bay
 3. Sta versteld van de prachtige architectuur in Hue
 4. Maak kennis met het pittoreske Hoi An
 5. Kom tot rust op de stranden van Phu Quoc

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam - Hanoi

Vanaf Amsterdam vliegt u naar de hoofdstad van Vietnam, Hanoi waar u de volgende dag aankomt.

Hanoi old town

Hanoi

Dag 2

Aankomst Hanoi

Na aankomst op de luchthaven van Hanoi wordt u hartelijk welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger, die u naar het hotel brengt. De rest van de dag kunt u uitrusten in uw hotel of op eigen gelegenheid het oude stadscentrum verkennen. U vindt hier veel leuke restaurantjes waar u heerlijk Vietnamees kunt eten. Wilt u lekker eten én van een mooi uitzicht genieten? Ga dan naar ‘The Gourmet Corner’, aan Lo Su Street.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Thien Thai Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 3

Stadstour Hanoi

Vanmorgen haalt uw Engelssprekende gids en chauffeur u op voor een stadstour in Hanoi. U bezoekt het Ho Chi Minh presidentieel complex, u ziet het mausoleum van buiten (op maandag gesloten) en wandelt over The Old French Quarter. Vervolgens gaat u naar de Temple of Literature, de eerste universiteit van Vietnam. Het oude stadscentrum, met de brede straten en historische huizen, doet nog altijd herinneren aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Temple of Literature

Hanoi

Dag 4

Hanoi - vallei van Mai Chau

Na het ontbijt reist u in circa 3,5 uur naar de vallei van Mai Chau. In deze vallei wonen verschillende bergvolkeren, waaronder de etnische stam Witte Thai, die op traditionele wijze leven. Ze wonen in huizen gebouwd op palen en zijn beroemd om hun traditioneel geborduurde kleding, volksdansen, liederen en wijn. 's Middags maakt een fietstocht door de vallei langs etnische dorpjes, onder andere Na Thia en Lac, en geniet u van de schitterende natuur.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Mai Chau Eco Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 5

Vallei Mai Chau - Hanoi

Vanochtend kunt u nog een heerlijke wandeling door de vallei maken. ’s Middags reist u terug naar Hanoi en wordt u naar het hotel gebracht.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Thien Thai Hotel op basis van logies en ontbijt.

Mai Chau Valley

Mai Chau

Dag 6

Hanoi - Halong Bay

Vanochtend wordt u opgehaald en in een shuttlebus naar Halong gebracht. Onderweg passeert u de Red River Delta en ziet u mooie rijstvelden en typische Vietnamese dorpjes. Rond 12 uur stapt u aan boord van een authentiek houten boot, de Grayline Cruise Junk Boat, voor een indrukwekkende tocht door de Halong Bay. De boottocht maakt u in een kleine, internationale groep en de overnachting en maaltijden zijn aan boord van de boot. De Halong Bay is bekend om de bergtoppen die uit de baai omhoog rijzen. Door het zandsteen zijn deze bergen poreus en groen begroeid. Vanaf de boot geniet u van het magische uitzicht over de steile rotsen en de verborgen strandjes. Volgens een legende zijn de rotsen ontstaan doordat een drakenfamilie uit de hemel naar beneden daalde om de mensen te beschermen tegen de indringers vanuit het noorden. Tijdens de excursie naar de Me Cung grot heeft u ook de gelegenheid om een duik te nemen in de zee of te gaan kajakken. Vanavond geniet u niet alleen van een heerlijk diner, maar (zeer waarschijnlijk) ook van een fantastische zonsondergang.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonshut aan boord van de Grayline Cruise op basis van volpension.

Dag 7

Boottocht Halong Bay

Bent u vroeg wakker? Dan is het leuk om een Tai Chi-les te volgen. Na het ontbijt maakt uw een dagtocht (per boot) naar Lan Ha en het eiland Cat Ba in de Halong Bay. Hier kunt u wandelen, fietsen, kajakken en zwemmen. Aan boord geniet u van een smakelijke lunch. De boot legt aan bij een prachtig strand waar u kunt zwemmen en kajakken. De rest van de middag heeft u alle tijd om te ontspannen. Ook vanavond geniet u weer van een heerlijk diner.

Halong Bay

Halong

Dag 8

Halong Bay - Hanoi - Hue

Als u vroeg opstaat kunt u van een mooie zonsopgang boven de Halong Bay genieten en deelnemen aan Tai Chi-oefeningen. Na het ontbijt vaart u door de baai naar Rang Dua. In de loop van de ochtend eindigt de cruise in de haven van Halong. Rond 11 uur verlaat u de boot en reist u met een shuttlebus terug naar Hanoi. Aansluitend wordt u met een privétransfer naar de luchthaven van Hanoi gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Hue. Bij aankomst wordt u warm ontvangen en naar uw hotel in de keizerlijke stad Hue gebracht.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Eldora Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 9

Excursie Hue & omgeving

Vanmorgen bezoekt u samen met uw Engelssprekende gids de oude Citadel. Deze ommuurde stad is na de oorlog voor het grootste deel gerestaureerd en staat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarna maakt u een boottocht over de Perfume River. U maakt onder andere een stop bij de Thien Mu Pagoda, het belangrijkste symbool van Hue, en de koninklijke graftombe van Ming Mang. U staat vast en zeker versteld van de enorme omvang en alle prachtige versieringen! De rest van de middag kunt u naar eigen wens invullen.

Perfume River

Hue

Dag 10

Hue - Hoi An

Na het ontbijt maakt u een spectaculaire tocht over de Hai Van Pass, de hoogste pas van Vietnam. ‘Hai Van’ betekent letterlijk ‘zee wolk’. Het landschap onderweg is adembenemend! U reist door naar de historische stad Hoi An. Deze voormalige havenstad was in de 16e en 17e eeuw een belangrijk handelscentrum, met een unieke mengeling van lokale en buitenlandse invloeden als resultaat. De schilderachtige gebouwen met bruinrode dakpannen geven de stad een prachtig aanzicht.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Vinh Hung Riverside Resort & Spa op basis van logies en ontbijt.

Dag 11

Excursie Hoi An

Vanmorgen maakt u samen met uw Engelssprekende gids een wandeling door het historische centrum en ziet u onder andere het oude handelshuis, het museum Hoi An, de vismarkt en de overdekte Japanse brug. ’s Middags heeft u alle tijd om zelf Hoi An verder te verkennen. U kunt bijvoorbeeld een fiets huren en een mooie tocht langs de kust maken.

Thu Bon Rivier

Hoi An

Dag 12

Hoi An - Danang - Ho Chi Minh City (Saigon)

U vertrekt met een transfer naar de luchthaven van Danang voor de vlucht naar Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon. De transfer van de luchthaven naar het hotel is voor u geregeld. Maakt u vanavond een mooie stadswandeling of gaat u lekker uit eten in een van de vele restaurant? De keuze is aan u!

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Harmony Saigon Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 13

Excursie Cu Chi-tunnels en stadstour Ho Chi Minh City

Vanmorgen bezoekt u de Cu Chi-tunnels. Dit gigantische tunnelcomplex is in de jaren 40 gebouwd om de Franse en Japanse bezetters te bestrijden. Na dit indrukwekkende bezoek keert u terug naar het centrum van Ho Chi Minh City. ’s Middags maakt u samen met uw Engelssprekende gids een stadstour. In het centrum bezoekt u het War Remnants-Museum, het Reunification Palace, de Notre Dam Kathedraal, het postkantoor en het stadhuis. Maakt u vanavond nog een stadswandeling of gaat u heerlijk dineren in een van de vele restaurantjes?

City Hall

Ho Chi Minh City

Dag 14

Ho Chi Minh City - Cai Be - Mekong Delta - Chau Doc

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een prachtige tocht zuidwaarts; u gaat naar Cai Be in de Mekongdelta! Dit is het meest vruchtbare, welvarende en dichtbevolkte deel van Vietnam. Zodra u de stad verlaat, ziet u het landschap drastisch veranderen in een labyrint van rivieren en kanaaltjes. Samen met uw gids baant u zich een weg over de mooiste kleine weggetjes die door de waterwegen kronkelen. Vandaag is de lunch inbegrepen. U maakt vanaf Cai Be een prachtige boottocht over de kleurrijke drijvende markt en door de kanalen naar Vinh Long. Aan het einde van de middag heeft u een transfer naar uw hotel in Chau Doc.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Hotel Victoria Chau Doc op basis van logies en ontbijt.

Dag 15

Chau Doc - Ha Tien - Phu Quoc

U wordt naar de haven van Ha Tien gebracht (circa 2 uur rijden). Om 13.00 uur vertrekt de boot naar het vakantie eiland Phu Quoc. Bij aankomst om 15.00 uur wordt u welkom geheten en naar uw hotel gebracht.

Overnachting: u verblijft vijf nachten in een 2-persoonskamer in het Mercure Phu Quoc Resort & Villa’s op basis van logies en ontbijt.

Strand Phu Quoc

Phu Quoc

Dag 16 t/m 19

Vrije dagen op Phu Quoc

Heerlijk genieten van het strand en de mooie omgeving. Het eiland wordt ook wel het smaragdeiland genoemd vanwege de natuurlijke schatten die op het eiland te vinden zijn. Het heeft ook één van de mooiste stranden van Vietnam. In de zee rondom worden veel parels gekweekt en gevonden. Op het eiland zijn dan ook talloze parelkwekerijen die bezocht kunnen worden. U kunt met een scooter het eiland verkennen.

Dag 20

Phu Quoc - Ho Chi Minh City - Amsterdam

U wordt naar de luchthaven van Phu Quoc gebracht voor uw vlucht naar Ho Chi Minh City. Vervolgens vliegt u terug naar Amsterdam waar u de volgende dag aankomt.

Strand Phu Quoc

Phu Quoc

Dag 21

Aankomst Amsterdam

U komt aan op de luchthaven van Amsterdam en kunt terugkijken op een schitterende reis!

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Reissom indicatie € 1.929,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Binnenlandse vlucht Hanoi - Hue, Danang - Ho Chi Minh City en Phu Quoc - Ho Chi Minh City en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Transfers zoals omschreven in het programma.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. De nachten op de Junkboat zijn op basis van volpension.
 • Chauffeur en Engelssprekende gids zoals omschreven in het programma (met uitzondering van de vrije dagen).
 • Excursies en entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • Lunch op dag 14.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Visum Vietnam, circa USD 25,00 per persoon (voor vertrek regelen).
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op