Wonderlijk Peru

Yaxa Reizen

19-daagse individuele rondreis
€ 2.349,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd mei t/m september
Vrijblijvende offerte aanvragen

​Inca ruïnes, bergdorpjes en fenomenale vergezichten; welkom in Peru!

Dit voormalige rijk van de Inca’s biedt een duizelingwekkende mix van natuurschoon en culturele rijkdom. Bewonder Machu Picchu, ervaar de bijzondere natuur van de Amazone, vaar over het Titicacameer of ontdek de mystieke Nazca-lijnen. De diversiteit is enorm. Tijdens deze reis maakt u kennis met de vele wonderen die Peru rijk is. En één ding is zeker; u beleeft een reis om nooit te vergeten!

Hoogtepunten Peru

 1. Maak kennis met het dynamische Lima
 2. Vlieg boven de mystieke Nazcalijnen
 3. Maak een boottocht over Lake Titicaca
 4. Loop tussen de ruïnes van Machu Picchu
 5. De eeuwig groene omgeving van de Amazone

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam - Lima

U vliegt vandaag van Amsterdam naar Lima, de hoofdstad van Peru. Na aankomst op de luchthaven wordt u hartelijk welkom geheten door een vertegenwoordiger van ons agentschap. Hij verzorgt uw transfer naar het hotel in de wijk Miraflores. Lima heeft ruim tien miljoen inwoners, maar heeft ondanks de enorme groei en aardbevingen veel van zijn oorspronkelijke charme weten te behouden. Vooral de wijk Miraflores en het historisch centrum zijn erg sfeervol. Miraflores is het toeristische deel van Lima en hier vindt u een ruim aanbod aan restaurants en winkels. Welkom in Peru!

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Virreynal op basis van logies en ontbijt.

Plaza de Armas

Lima

Dag 2

Stadstour Lima en vrije tijd

Vanochtend verkent u tijdens een groepsexcursie met een gids het fraaie Lima. Deze tour laat u kennismaken met 3 historische periodes: Pre-Hispanic Lima, Koloniaal Lima en het moderne Lima. U rijdt onder andere langs La Huaca Pucllana en ziet Plaza de Armas gelegen in het historische centrum van de stad. Aan het plein liggen een aantal mooie gebouwen, waaronder de kathedraal waar u het museum zult bezoeken. De tour gaat verder naar de kerk San Francisco en het klooster. U zult versteld staan van de architectuur! Ook ziet u het moderne Lima dat bestaat uit hoge wolkenkrabbers en moderne gebouwen. Na de tour wordt u naar uw accommodatie gebracht en heeft u de rest van de middag ter vrije besteding. Wilt u kennismaken met de lokale keuken, doe dan een kookworkshop (optioneel, kosten niet inbegrepen)!

Dag 3

Lima - Ballestas Eilanden – Ica

Vroeg in de ochtend wordt u naar het busstation gebracht en reist u met de bus naar Paracas. Het vertrek is om ongeveer 03:45. Bij aankomst in Paracas om 07:00 uur wordt u naar de pier El Chaco gebracht; het startpunt van uw excursie naar de Ballestas Eilanden. U vaart langs de rotsen van de eilanden en ziet overal zeehonden en zeeleeuwen, leguanen, pinguïns, pelikanen en andere watervogels rondlopen en vliegen. Op de vaarroute naar de eilanden is het de Candelabro die indruk zal maken, een geoglief van meer dan 120 meter lang die het best vanaf de zee te zien is. U maakt een bijzondere boottocht! Na afloop van de boottocht vervolgt u de busreis naar uw eindbestemming van vandaag, Ica, gelegen tussen de zandduinen.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Villa Jazmin Hotel op basis van logies en ontbijt.

Zeevogels op rots

Ballestas Eilanden

Dag 4

Ica - Nazca

Deze ochtend is nog ter vrije besteding in Ica. Wilt u iets actiefs ondernemen, ga dan surfen in de duinen bij het woestijndorpje Huacachina (optioneel, kosten niet inbegrepen). Aan het einde van de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het busstation gebracht. Hier stapt u op de bus naar Nazca waar u na ongeveer 2,5 uur aan zult komen. Vanmiddag kunt u een kerkhof van de oude Nazca-beschaving bezoeken en waar u ziet hoe de lokale bevolking goud wint.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Oro Viejo Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 5

Nazca – Arequipa

In de woestijn, buiten Nazca, werden ooit reusachtige geometrische tekeningen aangebracht. De Duitse archeologe Maria Reiche besteedde het grootste gedeelte van haar leven aan het onderzoeken van dit mysterie. Sommige tekeningen bleken meer dan 2.000 jaar oud te zijn. Ondanks alle ontwikkelde theorieën stellen de lijnen de mensheid, tot op de dag van vandaag, voor een groot raadsel. Overigens zijn de afbeeldingen alleen vanuit de lucht te zien, en dat zult u deze ochtend ervaren. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de airstrip gebracht, vanwaar u een bijzondere rondvlucht maakt. Vanaf grote hoogte ziet u de mysterieuze Nazcalijnen, waaronder de afbeeldingen van een aap, een boom en een spin. U kijkt uw ogen uit!

Na deze bijzondere ervaring wordt u naar het busstation gebracht. De komende 10 uur reist u per bus naar uw volgende bestemming. In de avond komt u aan in een vulkanisch gebied, waar een van de mooiste koloniale steden van Latijns-Amerika, Arequipa, ligt. Omdat de stad op een hoogte van ruim 2.300 ligt is het een geschikte plek om te acclimatiseren, voordat u verder reist naar nog grotere hoogten. Bij aankomst net voor middernacht wordt u vanaf het busstation naar uw hotel gebracht.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Maison du Soleil op basis van logies en ontbijt

Vlucht over de Nazca woestijn

Nazca

Dag 6

Excursie Arequipa en vrije tijd

Tijdens een groepsexcursie verkent u samen met een gids de mooiste plekjes van Arequipa. Zo ziet u vanaf een uitzichtpunt dat de stad ingeklemd ligt tussen een aantal vulkanen. Daarna daalt u af naar het schilderachtige centrum. Hier bekijk u La Compania, een weelderig versierde jezuïetenkerk en bezoekt u het tot voor kort afgesloten nonnenklooster. Het klooster is maar liefst 20.000m2 groot en vormt eigenlijk een aparte stad in Arequipa. U wandelt door kleurrijke straatjes en over pittoreske pleinen en ziet de weelde waarin de nonnen gedurende honderden jaren leefden. Ook kunt u de ‘ijsprinses’ Juanita bezoeken. Dit Incameisje werd in 1995 aangetroffen op de flanken van een hoge berg. Honderden jaren na haar dood bleek het gemummificeerde meisje nog helemaal intact. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding in Arequipa.

Dag 7

Arequipa - Colca Canyon

Vandaag begint uw 2-daagse arrangement, in een internationaal gezelschap, naar de Colca Canyon. Vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald. Tijdens de busrit geniet u van adembenemende uitzichten op de Andestoppen. U rijdt door het reservaat Aguada Blanca. Met een beetje geluk ziet u kuddes alpaca’s, vicuñas en lama’s. Ook passeert u de Patapampa pas, dit is met 4.910 meter de hoogste pas van de regio. Let op, drink vandaag veel water of coca thee en doe het rustig aan want de hoogte zal zorgen voor een letterlijk adembenemende ervaring. Kortom, een indrukwekkende rit! Na een bezoek aan de plaats Chivay waar u kunt lunchen (niet inbegrepen) gaat u naar de thermale baden in de Colca Vallei waar u heerlijk kunt relaxen.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Casa Andina Colca op basis van logies en ontbijt.

Peruaanse vrouwen in traditionele kleding

Chivay

Dag 8

Colca Canyon – Puno

De tweede dag om de Colcavallei te verkennen. Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald voor een rustig ritje door de omgeving. Ook vandaag heeft u schitterende vergezichten! Na ongeveer anderhalf uur rijden komt u aan bij Cross del Condor, vanwaar u een fenomenaal uitzicht heeft, en met een beetje geluk ziet u de imposante condor voorbij vliegen! Op de weg terug naar Chivay bezoekt u de uitzichtpunten Huayrapunko en Antahuilque. Na lunchtijd vertrekt u naar Puno, met onderweg enkele stops bij bijvoorbeeld Lagunillas waar u schitterende landschappen en vele vogelsoorten treft. In de loop van de middag komt u aan in Puno. De stad ligt op een hoogte van 3.860 meter aan de oevers van het Titicacameer.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Sonesta Posada del Inca Puno op basis van logies en ontbijt.

Dag 9

Excursie Titicacameer

Vandaag staat u een leuke en interessante belevenis te wachten: u gaat naar het Titicacameer! Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de haven van Puno gebracht. Samen met een internationaal gezelschap en een Engelssprekende gids maakt u een tocht over het diepblauwe Titicacameer. Onderweg bezoekt u de Uros-indianen. Zij moesten ooit vluchten voor hun tegenstanders op het vasteland, en leven sindsdien op drijvende eilanden van riet. Vervolgens vaart u naar het eiland Taquille, voor een mooie wandeling en een lunch (inclusief). Aan het einde van de middag bent u terug in het hotel.

Traditionele boot op het Titicacameer

Tititcacameer

Dag 10

Puno – Cuzco

U wordt naar het station gebracht en reist met de bus over een adembenemende weg (de Ruta Del Sol) naar Cuzco, de oude hoofdstad van het Incarijk. Tijdens deze groepsexcursie onder leiding van een Engelssprekende gids bezoekt u in Pukara het museum en in Raqchi de tempel Viracocha. Bij dit mysterieuze Incacomplex ziet u ook de overblijfselen van ronde voedselschuren. Ook gaat u over de La Raya bergpas, gelegen op ruim 4300 meter hoogte, waar u een korte fotostop kunt maken. In de namiddag bekijkt u de kerk van Andahuaylillas, vanwege de rijke versieringen ook wel de sixtijnse kapel van Peru genoemd. Vandaag is de lunch inbegrepen en na afloop van de busrit wordt u naar uw accommodatie in Cuzco gebracht.

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in het Midori Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 11 en 12

Excursie en vrije tijd in Cuzco

Op uw eerste dag in Cuzco (dag 11) ontdekt u tijdens een groepsexcursie met een gids alle hoogtepunten van deze bijzondere stad. De stad werd door de Inca’s als navel van de wereld gezien. Uiteraard bekijkt u het schitterende Plaza Mayor. Waarschijnlijk is dit het mooiste koloniale plein dat de Spanjaarden aan de wereld schonken. Hier bezoekt u ook de kathedraal en heeft u genoeg mogelijkheden om de mooiste foto's te maken! Hierna verkent u de omgeving van Cuzco, onder andere het Sacsayhuaman fort en Pucapucara. U beleeft een bijzondere excursie! De rest van de tijd in Cuzco heeft u ter vrije besteding om de vele smalle straatjes te verkennen. Ook in Cuzco vindt u een aantal goede restaurants waar de lokale keuken kunt proberen. Of wat dacht u van een Pisco Sour als afsluiter van de dag? Dit drankje moet u proberen wanneer u in Peru bent!

Plaza de Armas

Cuzco

Dag 13

Cuzco - Ollantaytambo - Aguas Calientes

Vanochtend heeft u een transfer naar het treinstation van Ollantaytambo, een rit van ongeveer 2 uur rijden. In Ollantaytambo neemt u de trein naar Aguas Calientes, waar u in de loop van de middag aan zult komen. Bent u op zoek naar souvenirs dan is een bezoek aan de grote souvenirmarkt van Aguas Calientes een bezoek zeker waard.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Hotel Flowers House op basis van logies en ontbijt.

Dag 14

Aguas Calientes - Machu Picchu - Cuzco

Vandaag zal een van de hoogtepunten van de reis zijn. Vanuit Aguas Calientes wordt u met de bus naar de beroemde en hooggelegen Incastad Machu Picchu gebracht. Deze junglestad werd door de Spanjaarden nooit gevonden en doorstond vervolgens de tand des tijds. In 1911 is de stad herontdekt door de Amerikaanse ontdekkingsreiziger Hiram Bingham. Een Engelssprekende gids geeft u een rondleiding. U kunt hier dolen tussen de huizen, tempels en terrassen, en u wanen in vervlogen tijden. Geniet van deze magische en indrukwekkende plek! In de loop van de middag gaat u per bus, trein en transfer terug naar Cuzco.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Midori Hotel op basis van logies en ontbijt.

Machu Picchu

Cuzco

Dag 15

Cuzco - Puerto Maldonado - Amazone-arrangement

Vanochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Puerto Maldonado. Hier staat u een nieuw avontuur te wachten: een verblijf in de Amazone! Vanaf Puerto Maldonado gaat u per boot naar uw accommodatie waar u even de tijd heeft om te relaxen, bijvoorbeeld in het zwembad. Vanmiddag staat uw eerste kennismaking met de Amazone op het programma, een wandeling van circa 3 uur. Uw gids laat u de mooiste bomen, (medicinale) planten en bloemen zien en weet u ontzettend veel te vertellen over deze bijzondere omgeving. Vanaf een uitzichtpunt ziet u vele vogels, waaronder toekans. Voor het diner gaat u eropuit om een nachtelijke boottocht te maken. U zult merken dat de Amazone verandert in de nacht en dat de kaaimannen tevoorschijn komen.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Corto Maltes op basis van volpension.

Dag 16

Jungletocht

De dag begint vandaag al op tijd. Vanochtend vroeg, nog voor het ontbijt, vaart u met de boot naar La torre Klei Lik. Net na zonsopgang kunt u hier onder andere papegaaien, ara’s en parkieten in volle glorie aanschouwen. La Torre Klei Lik is een kleiwand van 4 meter hoog en 20 meter breed, waar de papegaaien en ara’s elke ochtend komen om klei van te eten. Dit is noodzakelijk voor hun ‘dieet’ om te overleven; het zuivert alle toxische plantenresten uit hun lichaam. Na dit bijzondere tafereel gaat u terug naar de lodge voor het ontbijt. Ook de rest van de dag staat in het teken van het ontdekken van de Amazone en het bijzondere gebied in de omgeving van uw accommodatie. Zo maakt u een boottocht, een wandeling van 5 kilometer en gaat u naar Monkey Island en Sandoval Lake, waar u misschien wel otters ziet. Andere dieren die u vandaag kunt zien zijn apen, vele vogelsoorten, slangen, insecten en met een beetje geluk de schuwe jaguar. Uiteraard bent u vandaag omgeven door het dichte regenwoud met hoge bomen en bijzondere planten.

Kleiwand 'La Torre Klei Lik'

Puerto Maldonado

Dag 17

Puerto Maldonado - Lima

Vandaag komt er helaas een einde aan deze belevenis in de Amazone. Vroeg in de ochtend vaart u met de boot terug naar Puerto Maldonado. Vanaf de pier wordt u naar de luchthaven van Puerto Maldonado gebracht en vliegt u terug naar Lima. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Hotel Virreynal op basis van logies en ontbijt.

Dag 18

Lima - Amsterdam

Aangezien uw vlucht vanavond pas vertrekt heeft u het grootste gedeelte van de dag nog ter vrije besteding. Zo kunt u Lima verder verkennen! In de loop van de avond wordt u bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Hier checkt u in voor de terugvlucht naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend aan zult komen.

Kust bij Miraflores

Lima

Dag 19

Aankomst Amsterdam

Vandaag komt u aan in Amsterdam en kunt terugkijken op een fantastische reis!

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)


Reissom indicatie € 2.349,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Binnenlandse vluchten Cuzco - Puerto Maldonado en Puerto Maldonado – Lima en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Transfers zoals omschreven in het programma.
 • Treinticket Ollantaytambo - Aguas Calientes (Voyager).
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. De nachten in het Amazonegebied zijn op basis van volpension.
 • Excursies en entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • Lunch op dag 9 en 10.
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op