Hof van Eden; de Seychellen

Yaxa Reizen

Ongeveer 1600 kilometer van Oost-Afrika ligt een archipel van 115 droomeilanden op u te wachten! De Seychellen zijn een paradijs voor de echte strandliefhebbers. Niet voor niets is dit een van de meest populaire honeymoon bestemmingen. De betoverende onderwaterwereld is een paradijs voor de duikliefhebber. Op het hoofdeiland Mahé bevindt zich een indrukwekkend bergachtig binnenland met aangrenzend de witte palmstranden. Op de overige eilanden, waaronder Praslin, La Digue en Silhouette vindt u wederom alles wat de Seychellen zo speciaal maakt. Rust en natuur afgewisseld, de Seychellen is een ware droombestemming!

Korte lijnen en personal touch

Het Yaxa-team bestaat uit reislustige maatwerk-specialisten met een achtergrond in de toeristische sector. Wij kennen de bestemmingen door en door. We hebben er gewoond, gewerkt, gereisd en we keren regelmatig terug om de nieuwste must-sees te ontdekken en accommodaties te bekijken.

Persoonlijk contact
Gewoond en gewerkt op jouw bestemming
Snelle offertes
Altijd volledig op maat

Praktische informatie voor Seychellen

Ligging

De Seychellen is een groep van 115 eilanden gelegen in de Indische Oceaan ten oosten van Kenia. De eilandjes beslaan een totale oppervlakte van nog geen 440 km². De eilanden verschillen enorm van elkaar in grootte. Mahé is het grootste eiland en daar woont zo’n 90% van de bevolking. Mahé ligt op ongeveer 1600 km² van Afrika, en 1700 km² ten noorden van Mauritius. Het tweede eiland is Praslin. De tropische omgeving en de prachtige witte stranden maken de Seychellen een paradijselijke bestemming.

Tijdsverschil

In de zomer is het op Seychellen 2 uur later. Tijdens de wintertijd op de Seychellen 3 uur later.

Reisdocumenten

Indien u naar Seychellen gaat, dan heeft u een paspoort nodig en deze moet geldig zijn tot na uw verblijf. U heeft geen visum nodig. Voor meer informatie of als u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft, dan raden wij u aan contact op te nemen met de ambassade van Seychellen.

Boulevard Saint Michel 28
Bus 23
1040 Brussel
Tel: +32 27336055

Indien nodig kunt u contact opnemen met de Nederlandse ambassade in Nairobi.

Tel: +254 204288000

Taal

Op Seychellen zijn Engels, Frans en Creools de officiële talen. Het Creools is veelal de omgangstaal en het is een mix van met name Frans, Arabisch en Engels. Daarnaast spreekt bijna iedereen wel Engels. Het Engels wordt vaak gesproken met een Creoolse tongval, waardoor het soms lastig te verstaan is.

Klimaat

De Seychellen hebben een tropisch klimaat. De passaatwinden bepalen de temperaturen, die schommelen tussen de 24 en 30 °C . Tussen december en april is het op Seychellen het warmst, met een gemiddelde temperatuur van 30°C. Tussen juni en oktober is het ongeveer 24 °C. De zuid oostmoesson heerst van mei tot september en brengt koeler en droger weer. De zee is dan onrustig, vooral aan de zuidoostkust. Van oktober tot april heerst de Noordwestmoesson op Seychellen, die zorgt voor warm en vochtig weer, met een zeer rustige zee. Alleen aan de noordwestzijde van de eilanden kunnen in deze periode krachtige brandingen ontstaan. De meeste regen valt in januari en februari, maar het hele jaar door kan er een (korte) tropische bui vallen.

Beste reistijd

Qua weer is de beste tijd om naar Seychellen te reizen van maart tot mei of van september tot november. Dan is het zonnig en aangenaam warm, en de zee is dan rustig. Uitstekend weer om op het strand te liggen. Januari is de natste maand van het jaar en tussen december en maart kan het soms winderig en grauw zijn. In het hoogseizoen van december en in de zomermaanden juli en augustus stromen de eilanden vol met toeristen en dan gaan alle prijzen omhoog. Voor duikers zijn april en mei de top maanden. Ook in september en oktober kunt u goed duiken.

Valuta

De munteenheid van Seychellen is de Roepie (SCR). Voor de actuele koers kunt u terecht op www.wisselkoers.nl.

Betalingsmogelijkheden

Direct na aankomst op de luchthaven kunt u geld wisselen en/of pinnen. Daarnaast kunt u pinnen op de grotere eilanden. De automaten geven alleen Roepies. Euro’s en dollars worden ook vaak geaccepteerd. De Visa en Mastercard creditcards worden bijna overal geaccepteerd, American Express en Diners Club hebben een kleiner bereik. Bij de banken en meeste hotels kunt u eenvoudig geld wisselen.

Let op: Pinnen in het buitenland

Om fraude via internetbankieren te voorkomen hebben de banken per 1 januari 2013 standaard de bankpassen geblokkeerd, voor pinnen in het buitenland. U moet zelf actie ondernemen als u de blokkade wilt opheffen. Dit kan alleen via de digitale omgeving (internetbankieren). Let hier dus op als u reist naar het buitenland. De blokkade kunt u te allen tijde aan- en uitzetten.

Vervoer

De Seychellen heeft een internationaal vliegveld. Air Seychellen verzorgt alle vluchten tussen de eilanden. De wegen op Seychellen zijn goed, al zijn ze over het algemeen wel behoorlijk smal. Het busvervoer is op veel eilanden prima in orde. De overtochten tussen de eilanden worden meestal per boot afgelegd, en vaak varen ze op tijd en snel. Vliegen tussen de eilanden is ook een goede optie.

Elektriciteit

Het gebruikte voltage op Seychellen bedraagt 220-240 Volt. Aangezien er meerdere vormen stopcontacten gangbaar zijn, raden wij u aan een wereldstekker mee te nemen.

Communicatie

Mobiel bellen is de handigste en goedkoopste optie. Voor een paar euro koopt u al een simkaart en beltegoed is te koop op elke hoek van de straat. In de steden zijn telefooncellen te vinden. De internetverbinding is over het algemeen prima, vooral op de toeristisch ingestelde eilanden.

Veiligheid

Seychellen zijn erg veilig te noemen, in de Indische oceaan en dus ook voor de kust van Seychellen zijn echter piraten actief. Reizigers wordt geadviseerd waakzaamheid te betrachten en in het zicht van de kust te blijven. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onderstaande website: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/seychellen

Gezondheid

Als u een bezoek wilt brengen aan Seychellen dan is het zeker aan te raden om medische voorzorgsmaatregelen te nemen. Vaccinaties worden aanbevolen voor DTP en hepatitis A. Verder geldt een persoonsgebonden vaccinatie advies voor buiktyfus en hepatitis B. Het is daarnaast belangrijk om u goed te beschermen tegen muggenbeten, in verband met dengue. Gele koorts komt niet voor. Vaccinatie is echter wel verplicht als u uit een gele koorts gebied komt. Voor deskundig advies adviseren wij u om contact op te nemen met de GGD via www.ggd.nl.

Kleding

Overdag zijn shorts ideaal en na zonsondergang is een lange broek aan te bevelen in verband met muskieten. Luchtige katoenen kleding is prettig. Het is verstandig om voor de koudere dagen en avonden warmere kleding mee te nemen. Zwemkleding mag uiteraard niet ontbreken in uw bagage en hetzelfde geldt eigenlijk voor een hoofddeksel, in verband met de felle zon.

Eten en drinken

De Seychellen hebben de beste keuken van alle eilanden in de Indische Oceaan. De Creoolse kent veel Franse en Aziatische invloeden. Rijst en vis zijn de belangrijkste ingrediënten van de keuken, daarnaast worden heerlijke kruiden, groenten en fruit gebruikt. Zeevruchten worden in overvloed aangeboden. Een typisch ingrediënt voor veel van de visgerechten is “rougaille”, een tomatensaus. Een andere regionale specialiteit is “daube”, een zoete saus. Het drinken van leidingwater wordt afgeraden. Overal kunt u flesjes mineraalwater kopen.

Openingstijden winkels

Winkels zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.00 uur tot 16.30 uur, en op zaterdag van 08.00 uur tot 12.00 uur. Op zondag zijn alleen een aantal toeristische winkeltjes geopend. In de dorpen zijn de supermarkten op zondag vaak enkele uren geopend. Banken zijn geopend vanaf maandag tot en met vrijdag vanaf 08.30 uur tot 14.30 uur. Op zaterdag zijn de banken geopend vanaf 09.30 uur tot 12.00 uur.

Fooien

Als u tevreden bent over de geleverde diensten dan is het gebruikelijk om een fooi te geven. Mensen die een dienst verlenen verwachten vaak hiervoor een beloning zoals de taxi chauffeur, het kamermeisje, de kruier (in het hotel wel, op het vliegveld niet toegestaan), de ober en de gids. Gemiddeld komt dit neer op 10% van het totaalbedrag. In een hotel of lodge staat vaak een fooienpot, de fooi wordt dan verdeeld onder het personeel.

Religie

De meeste inwoners, ruim 87%, op de Seychellen zijn Rooms-Katholiek. De katholieke kerk verzorgt ook het onderwijs en de sociale zorg op de eilanden. Verder zijn er kleine boeddhistische, hindoeïstische, en islamitische gemeenschappen op de Seychellen.

Feestdagen

  • 01 januari Nieuwjaarsdag
  • 01 mei Dag van de Arbeid
  • 05 juni Liberation Day
  • 29 juni Nationale Onafhankelijkheidsdag
  • 15 augustus Assumption Day
  • 08 december Onbevlekte ontvangenis
  • 25/26 december Kerstmis

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Wij stellen uw perfecte reis op maat samen

Met al onze ervaring, connecties en passie stellen wij uw perfecte reis op maat samen. Alles aan de hand van uw voorkeuren en wensen, samen met uw maatwerkspecialist.

Neem vrijblijvend contact op