De parels van de Himalaya

Yaxa Reizen

18-daagse individuele rondreis
€ 3.359,00 per persoon
Beste reistijd oktober t/m mei
Vrijblijvende offerte aanvragen

Maak kennis met een unieke kant van Azië

Deze rondreis begint met een kennismaking een nog onbekend deel van India, gelegen in de hoge, besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. De geïsoleerde ligging zorgt ervoor dat veel van de traditionele boeddhistische cultuur bewaard is gebleven. Via ‘de poort van India’ reist u naar het fascinerende Bhutan. Bhutan is eeuwenlang afgesloten geweest van de rest van de wereld en de cultuur is nóg mysterieuzer. U ziet spirituele kloosters, forten, traditionele houten beschilderde huizen en gekleurde gebedsvlaggen. De uitzonderlijk vriendelijke bevolking loopt rond in traditionele kleding. Magische berglandschappen, authenticiteit, spiritualiteit en bijzondere kloosters zijn het hoogtepunt van uw reis door Sikkim en Bhutan, deze reis laat u een unieke kant van Azië zien!

De parels van de Himalaya

 1. Een adembenemende rit over de UNESCO Mountain Railway
 2. Bezoek de boeddhistische kloosters en de bijzondere Dzongs
 3. Maak kennis met de Bhutanese cultuur
 4. Bewonder 109 stoepa's in de Dochu-La-Pass
 5. Geniet van het uitzicht vanaf Tiger's Nest

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

India en Bhutan

Reisprogramma

Dag 1

Vertrek vanaf Amsterdam

Op avontuur in het Himalaya gebergte!

Vandaag is het zover! U vliegt vanaf Amsterdam naar Delhi, waar u de volgende dag aankomt.

Dag 2

Aankomst in Delhi

Als u aankomt op de luchthaven van Delhi wordt u hartelijk ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger. Aansluitend wordt u naar uw hotel in Delhi gebracht. De kans is groot dat uw eerste indrukken van India overweldigend zijn: het drukke verkeer, de vele mensen en hier en daar een koe op straat. Laat u verrassen en alles rustig op u inwerken. Welkom in India!

Overnachting: U verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Vaishree Boutique Hotel op basis van logies.

Dag 3

Delhi – Bagdogra – Darjeeling

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Delhi gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Bagdogra. Op de luchthaven van Bagdogra wordt u verwelkomd en per transfer reist u door naar het sprookjesachtige Darjeeling. Deze magische stad is tegen de bergen aangebouwd, ligt aan de voet van de Himalaya en is omringt door theeplantages. Het stadje ligt tussen buurlanden Nepal, Tibet en Bhutan. In de avond geniet u van een diner in uw accommodatie.
Tip: In Darjeeling kan het, net als tijdens de rest van de reis die veelal op grote hoogte is, ’s avonds vrij koud worden, neem dus warme kleding mee!

Overnachting: U verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Crescent Resort op basis van halfpension.

Theetuin

Darjeeling

Dag 4

Verkenning van Darjeeling

Maak een rit over de UNESCO Mountain Railway!

Darjeeling staat bekend als één van de mooiste regio’s van India. U bezoekt samen met een gids het Himalayan Mountaineering Institute. Dit instituut is erkend als één van de beste bergbeklimmersinstituten ter wereld en van over de hele wereld bezoeken bergbeklimmers dit instituut om hun vaardigheden te ontwikkelen. Vanwege de schilderachtige ligging is het een belangrijke attractie geworden voor reizigers en het uitzicht is fenomenaal. Ook bezoekt u het Padmaja Naidu Himalayan Zoological Park. Deze dierentuin is in 1958 opgericht om de Himalaya-fauna te bestuderen en te behouden. Hier zijn veel bedreigde dieren te zien, waaronder rode panda’s en de sneeuwluipaard! In de namiddag maakt u een rit met de zogenaamde ‘toy train’ over de UNESCO Mountain Railway. Een adembenemende ervaring!

Dag 5

Darjeeling - Pemayangtse

De rit van vandaag brengt u langs vele spectaculaire theeplantages, naar het kleine stadje Pemayangtse. Welkom in Sikkim! Terwijl u afdaalt, rijdt u een tijd lang door uitgestrekte subtropische bossen en kardemom velden. De Teesta is de belangrijkste rivier die door het gebied van Sikkim en Darjeeling stroomt, en daarmee de grens tussen de twee gebieden vormt. De uit de Himalaya afkomstige rivier ontstaat door het samenkomen van talloze kleine riviertjes, waarvan de grootste en bekendste de Rangit is. Het tweede deel van de rit volgt u langs deze rivier. Aan het eind van de middag komt u aan in uw hotel.

Overnachting: U verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Norbughang Resort op basis van logies en ontbijt.

Toy Train

Darjeeling

Dag 6

Pemayangtse Monastery, Rabdentse Ruins and Sanga Choling Monastery

Vandaag moet u vroeg uit de veren om na het ontbijt het indrukwekkende kloostercomplex van Pemayangste te bezoeken. Dit boeddhistische klooster is één van de belangrijkste kloosters van Sikkim en is ongeveer 300 jaar oud. Het klooster straalt één en al spiritualiteit uit. Hier kunt u oude manuscripten en geschriften bekijken, maar ook de rijke architectuur maakt het tot een must-see van deze regio! Daarna bezoekt u de Ruines van Rabdentse, die op loopafstand van het klooster liggen. Dit was de tweede hoofdstad van het voormalig koninkrijk Sikkim van 1670 tot 1814 en werd verwoest tijdens de Nepalese invasie in de 18e eeuw. De wandeling is ook de moeite waard als u niet geinteresseert bent in geschiedenis, want het geeft een prachtig uitzicht over de vallei! Aan het eind van de middag bezoekt u het Sanga Choeling klooster, welke is gebouwd in 1697. Dit klooster staat bekend als de plaats van de geheime spreuken en heeft kleibeelden die teruggaan tot de 17e eeuw.

Dag 7

Pemayangtse – Gangtok

Na het ontbijt vertrekt u naar het mooie Gangtok. Gangtok is de hoofdstad van de deelstaat Sikkim en bestaat uit een unieke combinatie van traditie en moderniteit. De stad heeft een spiritueel imago en heeft vele kloosters, maar bestaat tegelijkertijd uit een levendige gemeenschap. Het is een van de schoonste steden van het land, mede vanwege het feit dat het gebruik van plastic sinds 1997 verboden is. Afval vind u hier bijna niet en roken in het openbaar is niet toegestaan. In de avond kunt u een bezoek brengen aan de lokale markt.

Overnachting: U verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Summit Denzong Hotel & Spa op basis van logies en ontbijt.

Kabelbaan over Gangtok

Gangtok

Dag 8

Rumtek-klooster, Enchey klooster en Namgyan instituut

Op 23 kilometer van Gangtok, gelegen op een heuvel en omringt door bergen, staat het Rumtek-klooster. Dit klooster behoort tot de Kargyu geloofsstroming van de boeddhisten die in de 12e eeuw in Tibet is ontstaan. De traditionele ontwerpen van Tibetaanse kloosters zijn terug te zien in de architectuur van het gebouw. Enkele unieke objecten en religieuze geschriften van de wereld zijn opgeslagen in dit klooster. Ook bezoekt u het Enchey klooster. Enchey betekent letterlijk ‘hoge vredige plek’ en dit is te merken aan de rust die het klooster uitstraalt. Ook maakt u kennis met het educatieve Namgyal-Instituut voor Tibetologie. Dit museum doet onderzoek naar de religie, geschiedenis, taal, kunst en cultuur van de bevolking van het Tibetaanse culturele gebied. Zeldzaam Tibetaans erfgoed en kunstwerken worden hier tentoongesteld.

Dag 9

Gangtok – Kalimpong

Er staat vandaag alweer een prachtige rit door de bergen op het programma. U gaat naar de marktplaats Kalimpong. Het zogenaamde ‘hill station’ ligt aan de voormalige handelsweg naar Tibet. In de namiddag bezoekt u het Durpin klooster, een belangrijk religieus gebouw in deze omgeving. ’s Avonds bent u vrij om bijvoorbeeld de winkelstraatjes in de stad te verkennen en de sfeer te proeven, er is dagelijks een gezellige markt! Misschien ziet u de monniken wel zingen en muziek maken.

Overnachting: U verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Kalimpong Park op basis van logies en ontbijt.

Boeddhisten aan het bidden

Kalimpong

Dag 10

Kalimpong – Bhutan - Phuntsholing

Op naar het land waar de wetten zijn gericht op het geluk van de inwoners!

De tijd is aangekomen om door te reizen naar ‘de poort van India’, u gaat naar Bhutan! Eeuwenlang was Bhutan alleen bereikbaar vanuit Tibet en pas sinds 1974 worden er toeristen toegelaten in het land. Hierdoor is de cultuur van Bhutan nog erg uniek en kent het land geen massatoerisme. Na de formaliteiten aan de grens ontmoet u de lokale Bhutanese gids (privé) en volgt uw transfer naar het hotel. Uw eerste ontmoeting met het land van de Donderende Draak is het drukke grensplaatsje Phuntsholing, waar u in de avond een bezoek brengt aan Zangtho Pelri Lhakhang. Deze kleine tempel is gebouwd in het centrum van Phuntsholing en vertegenwoordigt de hemel van Guru Rimpoche. Na dit bezoek heeft u de tijd om nog even rond te slenteren in het centrum van het stadje.

Overnachting: U verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Lakhi Hotel op basis van volpension.

Dag 11

Phuntsholing – Thimphu

Voordat u doorreist naar Thimphu, de hoofdstad van Bhutan, neemt u nog een kijkje bij het Kharbandi Gompa klooster. Dit klooster is gelegen in het midden van een tuin met tropische planten en bloemen. Het uitzicht vanuit de kloostertuin over de stad is overweldigend. Na een rit van circa 4 uur rijden komt u aan in Thimphu. De stad ligt in een dal op 2.300 meter hoogte en is omringt door bergen. Het is de enige hoofdstad in de wereld waar zich geen verkeerslichten bevinden. Hier vindt u veel traditionele Bhutanese kunst, architectuur en cultuur.

Overnachting: U verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Namgay Heritage Hotel op basis van volpension.

Tashicho Dzong

Thimphu

Dag 12

Bezoek aan het Pangri Zampa klooster, het Tashicho Dzong en optionele excursies

U begint de dag met een bezoek aan het Pangri Zampa klooster. Dit is een complex voor traditionele astrologie en is opgericht aan het begin van de 16e eeuw. Deze tempel verscheen in het visioen dat Ngawang Namgya van Tibet naar Bhutan leidde, waardoor hij de eerste heerser van Bhutan werd. Naar verluidt is het een van de oudste kloosters in Bhutan. Na dit bijzondere bezoek, kunt u de rest van de middag naar eigen wens invullen. Bezoekt u het textiel museum, of de nationale bibliotheek (optioneel, kosten niet inbegrepen)? De keuze is aan u! Aan het eind van de dag bezoekt u het Tashicho Dzong, sinds 1952 is het de regeringszetel van Bhutan. Dit maakt het gebouw tot het belangrijkste gebouw van Bhutan, waar de koning zijn kantoren heeft.

Dag 13

Thimphu – Gangtey (Phobjikha)

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een transfer naar Gangtey. Gelegen hoog op een bergpas, met een 360-graden panoramisch uitzicht op de vaak met sneeuw bedekte Himalaya, ligt de Dochu-la pass. Hier zijn 109 stoepa’s gebouwd ter nagedachtenis van soldaten die zijn gedood in de oorlog. Een stoepa is een boeddhistisch bouwwerk en bevat de relieken van een boeddhistisch heilige. Na dit bijzondere bezoek reist u door naar Gangtey. Na de middag brengt u een bezoek aan het Gangtey Goempa, gelegen op een kleine heuvel. Het is het enige (en grootste) klooster aan de westkant van de Black Mountains, dat toebehoort aan de Nyingma. De Nyingma is de oudste traditie binnen het Tibetaans boeddhisme.

Overnachting: U verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Hotel Dewachen op basis van volpension.

Punakha Dzong

Punakha

Dag 14

Gangtey – Punakha

Op weg naar Punakha maakt u een tussenstop bij de bijzondere Chimi Lhakhang tempel. Gelegen op een heuvel en gebouwd in 1499, ter nagedachtenis van Drukpa Kuenley. De filosofie van deze monnik, ook wel bekend als ‘Devine Madman’, is dat een ingetogen levensstijl de mens er niet van weerhoudt om het ware Boeddhisme te ontdekken. Deze tempel trekt voornamelijk vrouwen aan met een kinderwens, om deze reden wordt het ook wel de plaats voor vruchtbaarheid genoemd. Vanmiddag bezoekt u een bezienswaardigheid van grote historische waarde en met een belangrijke betekenis voor de cultuur van Bhutan, de indrukwekkende Punakha Dzong. De Dzong is erg belangrijk voor de Bhutaanse geschiedenis. Vele nationale schatten worden hier gekoesterd, hoewel ze niet allen toegankelijk zijn voor het publiek. Prachtige architectuur en de glimlach van de monniken, maken dit een bijzonder bezoek. Met een beetje geluk, kunt u zelfs een gebedsceremonie bijwonen!

Overnachting: U verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Y T Hotel op basis van volpension.

Dag 15

Punakha – Paro

Opnieuw via de prachtige Dochu-la pass rijdt u afdalend naar Paro. Onderweg bezoekt u de Simtokha Dzong. Momenteel is dit een school voor de studie van Dzongkha, de officiele taal van Bhutan. Deze taal wordt ook in Tibet gesproken. Bij aankomst in Paro, wordt u afgezet bij uw hotel. Na het inchecken brengt u een bezoek aan Ta Dzong. Op dit moment is dit een Nationaal Museum, maar het is oorspronkelijk gebouwd als wachttoren, om het ombeschermde Rinpung Dzong te bewaken. Na dit bezoek loopt u het pad af naar Rinpung Dszong, dit betekent: ‘fort van de hoop juwelen’. In de namiddag bezoekt u een lokale boerderij, een uitstekende manier om het dagelijkse leven in het land te ervaren.

Overnachting: U verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Kichu Resort op basis van volpension.

Uitzicht over de omgeving

Paro

Dag 16

Tiger’s Nest en Drukgyel Dzong

Geniet van het indrukwekkende uitzicht over de Parovallei!

Trek vandaag goede wandelschoenen aan, want na het ontbijt begint de 5 uur durende hike naar de nummer één bezienswaardigheid van Bhutan. Het iconische Taktsang-klooster, ook wel bekend als Tiger’s Nest, is tegen een rotswand aangebouwd op een hoogte van 900 meter. Het verhaal achter de naam Tiger’s Nest komt uit de 8e eeuw en is ontstaan uit een oude legende. Hier zou de boeddha Guru Rinpoche, die gezien wordt als de grondlegger van het boeddhisme, heen gevlogen zijn op de rug van een tijger. Het zien van het klooster en het prachtige uitzicht over de Paro vallei, maken de flinke klim meer dan waard. Zorg wel voor voldoende pauzes en neem water mee. In de namiddag bezoekt u de ruines van het Drukgyal Dzong. Dit was een fort en boeddhistisch klooster, dat in 1649 is gebouwd, ter herdenking van de overwinning op een invasie uit Tibet.

Dag 17

Paro – Delhi

Het is tijd om terug te vliegen naar India. Na het ontbijt heeft u een transfer naar het vliegveld in Paro en vliegt u in circa 2,5 uur terug naar Delhi. Hier wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger en volgt uw transfer naar het hotel.

Overnachting: U verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Vaishree Boutique op basis van logies en ontbijt.

Tiger's Nest

Parovallei

Dag 18

Delhi – Amsterdam

Het is helaas tijd om uw koffers te pakken en afscheid te nemen van dit paradijs. U wordt naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. En één ding is zeker; u gaat met een schat aan mooie, unieke en bijzondere vakantieherinneringen naar huis.

Reissom indicatie € 3.359,00 per persoon

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Binnenlandse vluchten Delhi – Bagdogra en Paro – Delhi
 • Overnachtingen in India een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt conform programma. In Darjeerling verblijft u 2 x op basis van halfpension. In Bhutan verblijft u 7 x op basis van volpension.
 • (Privé) transfers zoals omschreven in het programma onder begeleiding van een Engelssprekende chauffeur en Engelssprekende gidsbegeleiding tijdens de beschreven excursies.
 • Op de grens van India en Bhutan is er een wisseling van gids.
 • In Bhutan is er altijd een gids aanwezig bij de reis.
 • De entreegelden voor de excursies beschreven in het programma.
 • Rit in de ‘toy train’ in Darjeeling en het bezoek aan de lokale boerderij in Paro.
 • Visum voor Bhutan. Bij boeking dient u een kopie van het paspoort te overhandigen, vervolgens ontvangt u het visum. Deze overhandigt u bij aankomst in Bhutan, waardoor u de stempel in het paspoort krijgt.
 • SGR bijdrage (€5,00 per persoon).
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij bijbehorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies
 • Visum India, circa € 155,00 per persoon, voor vertrek online aan te vragen via www.visumindiaonline.nl. Let op: Double Entry visum nodig.
Neem vrijblijvend contact op