Kleurrijke geuren en kleuren in Nepal

Yaxa Reizen

22-daagse individuele rondreis
€ 1.659,00 per persoon (excl. vlucht)
Beste reistijd februari t/m mei en oktober t/m december
Vrijblijvende offerte aanvragen

​Laat u meevoeren naar de rijke cultuur van het betoverende Nepal!

Nepal, verscholen tussen de imposante Himalaya en de ongerepte jungle van India, heeft een grote aantrekkingskracht op veel reizigers. En terecht. U slentert door de wirwar van straatjes in Kathmandu, betreedt de Boudhanath, een van de grootste antieke stupa’s in Zuid-Azië, en u vaart over het betoverende Phewameer. Er is zelfs een kans dat u in Nationaal Park Chitwan oog in oog staat met een Bengaalse tijger! En wat dacht u van een 5-daagse trekking naar de op 3210 meter hoge Poonhill? Vanaf hier heeft u een prachtig panorama uitzicht. U kijkt uw ogen uit. Namasté, welkom in Nepal!

Hoogtepunten Nepal

 1. Verken de bijzondere heiligdommen van Kathmandu
 2. Maak een avontuurlijke bergtrekking vanuit Ghorepani
 3. Ga op safari in Chitwan Nationaal Park

Benieuwd naar nog meer hoogtepunten? Neem dan contact op met onze reisexpert!

Reisprogramma

Dag 1

Amsterdam - Kathmandu

Vanaf Amsterdam vliegt u naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Hier komt u, afhankelijk van uw vluchtschema, de volgende ochtend aan.

Dag 2

Aankomst Kathmandu

Bij aankomst op de luchthaven wordt u hartelijk ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger die u naar u het hotel brengt. De rest van de dag is vrij te besteden. Rust u in het hotel even uit van de reis of bent u nieuwsgierig naar Kathmandu? Aan het centrale plein, Durbar Square, staan verschillende tempels en paleizen en het is dé ontmoetingsplaats van de locals. Zoek een plekje op het plein en u ziet het dagelijkse leven van de Nepalezen in een bonte mengelmoes aan u voorbijtrekken. Een leuke eerste kennismaking met Nepal.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in het Royal Singi Hotel op basis van logies en ontbijt.

Gebedswielen

Kathmandu

Dag 3

Stadstour Kathmandu en Patan

Een wirwar van kleine straatjes, pleintjes vol tempels, bont geklede mensen die met rieten manden bedrijvig heen en weer lopen en ontelbaar veel winkeltjes; dit en nog veel meer ziet u vanochtend tijdens een stadstour die u samen met een Engelssprekende gids maakt. U bezoekt het belangrijkste heiligdom van Nepal, Pushapatinath. Deze tempel is voor de hindoes één van de belangrijkste heiligdommen van Shiva. Vervolgens gaat u naar de Boudhanath, één van de grootste antieke stupa’s in Azië. Boudhanath staat imposant op de top van een berg, omringd door monnikswoningen. De ogen van de Boeddha zijn op de stupa geschilderd en de gekleurde gebedsvlaggen wapperen in de wind. Indrukwekkend! Vanmiddag brengt u een bijzonder bezoek: u gaat naar koningsstad Patan, waar u wordt overladen door een enorme schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst.

Dag 4

Kathmandu – Bandipur

Vanochtend wordt u bij uw accommodatie opgehaald en na een rit van ongeveer 4 uur rijden komt u aan in het bijzondere bergdorp Bandipur. U stap hier werkelijk terug in de tijd en kunt genieten van de ontspannen sfeer. Bandipur kent een historisch centrum, met een voor Nepal typerende bouwstijl. Toeristen zijn er nauwelijks en de lokale bevolking - de Newari - zijn vriendelijk en gastvrij. Hier begeeft u zich in het échte Nepal!

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Bandipur Mountain Resort op basis van halfpension.

Het dorp Bandipur

Bandipur

Dag 5

Bandipur – Pokhara

Na ongeveer 3 uur rijden komt u aan op uw volgende bestemming, Pokhara. Het lieflijke stadje ligt schitterend aan het Phewameer met op de achtergrond de impostante pieken van Dhaulagiri en Manaslu van het Himalaya gebergte. U sluit de dag af met een boottocht over Phewameer. Laat u verrassen door het weergaloze uitzicht!

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Hotel Da Yatra Courtyard op basis van logies en ontbijt.

Dag 6

Pokhara – Nayapul – Tikhedhunga

Vandaag is het zover, u begint aan uw trekking in Nepal! Vanmorgen wordt u opgehaald bij uw hotel, waar u kennis maakt met de gids en de dragers. Vanaf hier rijdt u samen naar Nayapul, hier begint de trekking. U loopt door bergplaatsjes en watervallen, door bamboebossen en u ziet grazende koeien. Uiteindelijk bereikt u Tikhedhunga, een rustig dorpje aan een rivier. Het dorp ligt om een hoogte van 1540 meter. De bevolking is erg vriendelijk en nieuwsgierig.

Overnachting: u verblijft één nacht in een eenvoudig homestay op basis van logies en ontbijt.

Trekking door berglandschappen

Nepal

Dag 7

Tikhedhunga – Ghorepani

Vroeg in de ochtend, na het ontbijt, gaat u weer op pad. De dag is een echte klimdag. Via verschillende bergdorpjes en door de eikenbossen wandelt u naar boven. Er is voldoende tijd onderweg om even te stoppen en om foto’s te maken van de prachtige omgeving. Ghorepani ligt op 2875 meter hoogte. Het bergdorp staat vooral bekend om zijn internationale ‘bergbeklimmers’-sfeer. U kunt hier genieten van uw welverdiende rust of nog een drankje drinken met andere bergbeklimmers. U slaapt vanavond weer in een eenvoudige homestay.

Overnachting: u verblijft één nacht in een eenvoudig homestay op basis van logies en ontbijt.

Dag 8

Ghorepani – Poonhill – Tadapani

Vandaag bereikt u het hoogste punt van uw trekking door Nepal. Heel vroeg in de ochtend start uw wandeling naar de Poon Hill op 3210 meter hoogte. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht en ziet u de zon opkomen over de Himalaya. Vervolgens loopt u terug naar Ghorepani voor het ontbijt. Na het ontbijt gaat de trekking weer verder, eerst nog iets omhoog, maar langzaam begint het pad te dalen en uiteindelijk loopt u vandaag in circa 6 uur naar Tadapani, een gezellig trekkers-bergstadje op 2600 meter hoogte met, bij helder weer, prachtige uitzichten.

Overnachting: u verblijft één nacht in een eenvoudig homestay op basis van logies en ontbijt.

Uitzicht over de Himalaya

Tadapani

Dag 9

Tadapani – Ghandruk

Bij helder weer heeft u vanochtend tijdens uw ontbijt uitzicht op de Annapurna. Na het ontbijt gaat uw reis weer verder, naar Ghandruk. Ghandruk is de lokale hoofdstad van de Gurung bevolking, welke u vandaag ook zult ontmoeten. De stad ligt op een hoogte van 1940 meter en de trek van vandaag zal dan ook grotendeels afdalend zijn.

Overnachting: u verblijft één nacht in een eenvoudig teahouse op basis van logies en ontbijt.

Dag 10

Ghandruk – Nayapul – Pokhara

De laatste dag van uw trekking is alweer aangebroken. Naarmate u verder afdaalt wordt het steeds weer wat warmer. In Nayapul zal u worden opgehaald voor een transfer die u naar uw accommodatie in Pokhara brengt. Na deze dagen in de bergen kunt u lekker bijkomen in uw hotel en genieten van een warme douche. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting: u verblijft twee nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Da Yatra Courtyard op basis van logies en ontbijt.

Fewa meer

Pokhara

Dag 11

Vrije dag in Pokhara

Vandaag heeft u geheel ter vrije besteding. Wilt u vandaag relaxen in het hotel of heeft u nog energie over? U kunt hier activiteiten ondernemen zoals mountainbiken en paragliden.

Dag 12

Pokhara – Nationaal park Chitwan

Een van de meest fascinerende wildparken van Nepal? Dát is uw volgende bestemming; het tropische Chitwan. Na ongeveer 5 uur reizen komt u aan in het hotel waar u de komende nachten verblijft en heeft u alle tijd om te genieten van de rijke flora en fauna in het prachtige wildpark.

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in Hotel Parkland op basis van volpension.

Aziatische olifant

Chitwan National Park

Dag 13 en 14

Vrije dagen in Chitwan National Park

Bent u benieuwd welke dieren Chitwan allemaal als thuishaven hebben? Allerlei vogels, herten, apen, beren, krokodillen en nog veel meer! Met heel veel geluk staat u zelfs oog in oog met een Bengaalse tijger. Chitwan is vooral bekend om de neushoorns die er leven. Op welke manier gaat u het park verkennen? Maakt u een jeepsafari, of een kanotocht? Het park organiseert verschillende activiteiten waaraan u kunt deelnemen (optioneel, kosten niet inbegrepen). De keus is aan u!

Dag 15

Chitwan – Kathmandu

Na het ontbijt begint u aan uw terugreis naar Kathmandu. Na circa 5 uur rijden komt u aan bij uw hotel en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Wat dacht u van een bezoekje aan de Swayambhunath, ook bekend als de Monkey Temple. Het is een boeddhistische stoepa in het westen van Kathmandu. Deze stoepa is misschien wel hét symbool van Nepal. De bijnaam Monkey Temple dankt het aan de vele apen die hier vrijuit rond de stoepa heen lopen. De beklimming naar boven is een goede test voor uw conditie maar de Swayambhunath is een absolute must bij het bezoeken van Kathmandu.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in het Royal Singi Hotel op basis van logies en ontbijt.

Monkey temple

Kathmandu

Dag 16

Kathmandu – Nagarkot

In circa 2 uur reist u naar het dorpje Nagarkot, het hoogste punt tijdens uw verblijf in de Kathmandu vallei. Nagarkot werd gebouwd als legerpost maar is tegenwoordig een populaire verblijfplaats voor wandelaars en fietsers. Het ligt ongeveer dertig kilometer ten oosten van Kathmandu. Het dorpje biedt een panoramisch uitzicht op de Himalaya. In de avond, als de zon achter de horizon kruipt, vormt het uitzicht vanuit uw hotel op Bhaktapur een idyllisch plaatje.

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Country Villa op basis van halfpension.

Dag 17

Nagarkot – Dhulikhel

U vervolgt uw reis naar het goed bewaarde ‘Newar’ stadje Dhulikhel. U kunt een wandeling maken door het centrum waar u voornamelijk karakteristieke, traditionele, stenen gebouwen ziet waarvan een aantal wel vier tot vijf verdiepingen hoog reiken. Hier wonen grote families van soms wel vijftig of meer leden. Kortom: u kijkt uw ogen uit!

Overnachting: u verblijft één nacht in een 2-persoonskamer in Himalaya Horizon op basis van halfpension.

Traditionele tempels in Dhulikel

Dhulikel

Dag 18

Dhulikhel – Bhaktapur – Kathmandu

Via Bhaktapur reist u terug naar Kathmandu. Bhaktapur is eigenlijk één groot openluchtmuseum, er valt van alles te zien! Het is dan ook niet voor niks opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast is Bhaktapur ook nog de derde grootste stad in de Kathmandu vallei.Je vindt er namelijk vele tempels en houten, metalen en stenen kunstwerken. Aansluitend brengt de transfer u naar uw hotel in Kathmandu.

Overnachting: u verblijft drie nachten in een 2-persoonskamer in het Royal Singi Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 19 en 20

Vrije dagen Kathmandu

Deze dagen heeft u ter vrije besteding in Kathmandu en omgeving. Wat gaat u deze dagen ondernemen?

Indische verkoopster

Kathmandu

Dag 21

Kathmandu – Amsterdam

Het is (helaas) tijd om uw koffers te pakken en afscheid te nemen van dit paradijs. U wordt naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt. En één ding is zeker, u gaat met een schat aan mooie, unieke en bijzondere vakantieherinneringen naar huis.

Dag 22

Aankomst Amsterdam

Vandaag komt u weer aan op de luchthaven van Amsterdam.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Reissom indicatie € 1.659,00 per persoon (excl. vlucht)

op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Transfers zoals omschreven in het programma.
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. De nachten inBandipur, Nagarkot en Dhulikhel verblijft u op basis van halfpension. In NP Chitwan op basis van volpension.
 • Chauffeur en Engelssprekende gids zoals omschreven in het programma (met uitzondering van de vrije dagen).
 • Excursies en entreegelden, zoals omschreven in het programma.
 • Assistentie van onze lokale agent/vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en de daarbij behorende luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld.
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.
 • Visumkosten Nepal, circa USD 30,00 per persoon.
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 maximaal 9 personen per dossier).
Neem vrijblijvend contact op